|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
..brijem da odneses na servis da bi ti rekli da je monitor ispravan i nikom niš'. Ja sam imo sreću da nije prošlo 7 dana pa sam mogo tražit novi proizvod.. @B3mt1 aj sliku neku uploadaj @Fleks aj pogledaj koja je tvoja matrica |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
fleks, poslikaj bolje, jer onako crnu sliku nemaju ni daleko bolje matrice, a kamoli TN... nagledao sam se svakakvih monitora, i tvoja slika zavarava malo previše, hoću reć, stavi malo veću ekspoziciju, pa onda slikaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
hehe, konačno je netko prokljuvio....ovo je sada čak i smiješno |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Gnomisa nemoj biti ljubomoran na covjeka. Nije lijepo. @Gabre: ajde dodji pa vidi. 100€ oklada? Zainteresiran? EDIT: stripy: S panel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Lika u mom srcu
|
fleks - ja dolazim do tebe već dugo, sam ti ne moš nikako... ![]() što se tiče tvog monitora, i nepostojanja probijanja pozadinskog svjetla, to je moguće (i moj samsung 940BW ga nije imao), ali što sam htio reć je da ti monitor NEMA onako crnu boju kao na slici, jer bi to onda bio neki fenomenalan TN, pošto ni plazma nema onako crnu boju u mraku. doć ću ja sa svojim fotićem pa ćemo napravit sliku, pa ćeš vidjet o čemu pričamo... slikati u mraku, kao PRVO. a onda ćemo pričati dalje. slikanje monitora i pozadinskog svjetla se ne može raditi po danu i u osvjetljenjoj prostoriji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Orthodox file manager
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
JDM
|
pa slikao sam u mraku. Ajde budem veceras ti jos jednu sliku okinuo. Sto da ti kazem imam dobar monitor ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Te fotografije su dosta subjektivne i ovise o ekspoziciji tako da se ne mogu uspoređivati 2 nastale drugim fotoaparatom/u drugim okolnostima i postavkama. @Gnomisa i Jurbas - da li svaka tema koja je vezana za TN monitore nemože proći bez vaših popratnih komentara kako je "TN smeće"... ??? Ovo vam je zadnje upozorenje, ako još jedan put vidim takve ispade idete na hlađenje. Ako imate yayca odite na AMD podforum napadati AMD kako ima shit procesore pa da vidim koliko sekundi će te poživit tamo dok vam ne dođe Chiquita šleper...
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
ja sam svoj problem rijesio vec odavno... kupnjom ne tn monitora... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Lika u mom srcu
|
da pojasnim o čemu govorim, pronašao sam na disku slike od bivšeg Samsung 940BW ![]() 1. najduža ekspozicija (2/10 sekunde) ![]() 2. malo kraća ![]() 3. mislim na automatsko slikanje bez blica ![]() 4. ovako je otprilike izgledao uživo, prilično realna slika, u mrklom mraku ![]() uzmite u obzir da su slike smanjene i izgubile na kvaliteti zbog resize-a. toliko od mene i priči o "nepostojanje" backlight bleeda, i slično... NIJEDAN LCD nema CRNU boju onakvu kao što ispada na Fleksovim fotkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
JDM
|
Moj ima. Nemoras mi vjerovat, al eto ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
wtf fleks ti imas 226bw, zar nije na dvadvasesticama obicno manji backlight bleed ? edit: kod mene je bleed kao kod gabre-a (prije mi nije slike prikazao)
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
JDM
|
Evo upravo smo Gabre i ja telefonski razgovarali 28 minuta. dosli smo do 3 zakljucka: 1. moj fotić je smece. 2. moj monitor je tolko dobar da njegov nemoze realno prikazati sliku koju sam ja slikao. 3. Dinamic contrast je smece. 4. monitor je onolko dobar kolko user iskoristava njegove mogucnosti. 5. dobar je onaj monitor kojim je njegov user zadovoljan. I sa time smo zavrsili ovu raspravu na obostrano zadovoljstvo i nadamo se kraju prepucavanja. evo ga. EDIT: Jos bi htio napisati jedno osobno misljenje. Tek tolko da se malo smanji ova vatra na forumu... Stvar je defitivno sljedeca. Monitori su ko HiFi. Imas usera koj je zadovoljan sa 2k kn monitorom i onog usera koj je nezadovoljan sa 20k kn monitorom. Ovaj prvi sigurno gleda film sa gustom (ko onaj koj slusa muziku na tranzistoru i slusa muziku, a ne tranzistor) i imas onoga koj gleda ponasanje monitora za vrijeme gledanja filma (to je ekvivalent onim hifi frikovima koji umjesto muzike slusaju svoje kablove od 100€ po metru). E sad jedne veseli film, druge monitor i to je to. To je osnovna stvar. Cinjenica je da su monitori danas definitivna vecina dobri i samo je stvar osobnog odabira i na tome bi stvarno mogli zavrsiti i prestati sa ovime. Uvezi ovog backlight bleeda bi se trebalo jos malo pozabaviti. Uzeti fotic od gabreta koj je manualac i poslikati par desetaka monitora i stavit u jednu temu da se vidi malo. Ovako DEFINITIVNO nemozemo nista pametno zakljuciti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
EDIT: stripy: S panel.[/quote] ...di si ga kupio??...jao, bash imas sreće, jer brijem da su nama ostalima do daljnjeg ostale CMO matrice sa različitim backlight bleedovima...... ..ja još čekam svoj novi pa uploadam fotku.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
JDM
|
Ma ima preko pola godine da sam uzeo taj monitor. Nisam uzimao to u hr. Izabran je medju više komada , jer nije nista pisalo otraga, nego tek kad se otvori se vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Chipokemon
|
koliko vidim rijec je o 5 zakljucaka ![]() vjerovatno Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Chipokemon
|
Citiraj:
ma to sam si i mislio da fleks trabunja ionako samo to i zna raditi ... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
JDM
|
Fleks ne trabunja. Fleks znanstveno filozofski elaborira svoje zakljucke koji su uvjek tocni. Tak da... ![]() A gle za taj backlight cemo se malo poigrati, pa poslikati par monitora i neki sticky napraviti da se zna ko tu koga. Do tada je sve ovo naklapanje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() cuj nemojte zaboravit i druge monitore treba otic u neki ducan poslikat sve sto se da... ![]() cak sam uvjerenja vec neko vrijeme da odredeni Tn.ovi danas imaju bolju sliku od nekih VA monitora(ne modeli nego monitor protiv monitora) ... da da da bit ce sad svega ali morao sam to reci... jer u jednom ducanu sam gledao jedan pokraj drugog dva tn.a jedan ima cist okey sliku dok drugi pun mana a isti proizvodac isti model i sve... hmm mislim da tu imaju ulogu proizvodaci sto malo previse skratare na panelima vec neko vrijeme.. ili se u lijepu nasu uvozi teski skart.... pa ono neki put se zna zalomit koji super dobar monitor... Mislim da cemo morat vani kupovat monitore tipa njemacka austrija svicarska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
pa samsung 226bw sa samsungovim panelom je sasvim drugi monitor nego 226 sa npr. c panelom...ili 2232bw koji su svi kod nas sa lošijim panelom...i ja još nisam vidio monitor bez backlightbleedinga...on se da solidno "zamaskirati" sa nekim štelanjem al onda to nije to kod reprodukcije bilo čega... @Mar - neznam zašto mene imaš na piku, tim više jer nisam nikoga vrijeđao niti sam u ovom topicu spominjao neka TN smeća...dapače, TN tehnologija je dosta uznapredovala i sasvim je dovoljna za gamere...ali je jasno ko dan da oni koji žele raditi nekakvu profesionalnu obradu slike pa čak i videa nemaju kaj gledat ispod s-pva...isto tako je jasno ko dan da ljudi koji su navikli raditi na kvalitetnom CRT-u nakon par dana imaju glavobolju od jednog TN-a (moj slučaj sa burazovim Lg-em)...vama dobro meni nije...gotova rasprava...i btw, ovo nije forum proizvođača TN matrica...ili je? @Flekso - neznam kak netko tko kupuje 24" s-pva može zavidjeti nekome tko ima TN samiya..sa ili bez samiyevog panelića |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Me first... ![]() Citiraj:
Svakako je dobra ideja napraviti neki sticky o BLu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
Evo pogledao sam i ja svoj....pise nesto ovako M PE22B0CDA-1005. Za sada mi se cini ok i nisam primjeto neko vece probijanje svjetla. Nego, na koliko otprilike drzite brightness i contrast? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|