Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2008., 11:44   #31
stripY83
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
ja neznam zasto vi sa tim pozadinskim problemom ne reklamirate monitore...
..brijem da odneses na servis da bi ti rekli da je monitor ispravan i nikom niš'. Ja sam imo sreću da nije prošlo 7 dana pa sam mogo tražit novi proizvod..

@B3mt1 aj sliku neku uploadaj
@Fleks aj pogledaj koja je tvoja matrica
stripY83 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 21:01   #32
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Pa sta ga nisi tamo upalio?
A je*iga, bio sam usred puta i svi su rekli da su svi S panel i da se nemoze fulat.
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2008., 03:37   #33
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
fleks, poslikaj bolje, jer onako crnu sliku nemaju ni daleko bolje matrice, a kamoli TN...

nagledao sam se svakakvih monitora, i tvoja slika zavarava malo previše,

hoću reć, stavi malo veću ekspoziciju, pa onda slikaj...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 09:23   #34
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
fleks, poslikaj bolje, jer onako crnu sliku nemaju ni daleko bolje matrice, a kamoli TN...

nagledao sam se svakakvih monitora, i tvoja slika zavarava malo previše,

hoću reć, stavi malo veću ekspoziciju, pa onda slikaj...
hehe, konačno je netko prokljuvio....ovo je sada čak i smiješno
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 09:34   #35
NortonCommander
Orthodox file manager
Moj komp

NortonCommander's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jasno da treba stavit vecu ekspoziciju, ali koliku? Ja sam istu podesava tako da na slici dobijem rezultat najslicniji onom realnom, kojeg vidim. Na kraju je ekspozicija ispala 1/22.
NortonCommander je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 11:22   #36
stripY83
Premium
Moj komp

ekspozicija?
Staro 14.02.2008., 12:13   #37
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Gnomisa nemoj biti ljubomoran na covjeka. Nije lijepo.

@Gabre: ajde dodji pa vidi. 100€ oklada? Zainteresiran?

EDIT: stripy: S panel.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 12:34   #38
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

fleks - ja dolazim do tebe već dugo, sam ti ne moš nikako...

što se tiče tvog monitora, i nepostojanja probijanja pozadinskog svjetla, to je moguće (i moj samsung 940BW ga nije imao), ali što sam htio reć je da ti monitor NEMA onako crnu boju kao na slici, jer bi to onda bio neki fenomenalan TN, pošto ni plazma nema onako crnu boju u mraku.

doć ću ja sa svojim fotićem pa ćemo napravit sliku, pa ćeš vidjet o čemu pričamo...

slikati u mraku, kao PRVO. a onda ćemo pričati dalje.

slikanje monitora i pozadinskog svjetla se ne može raditi po danu i u osvjetljenjoj prostoriji...
Staro 14.02.2008., 12:43   #39
NortonCommander
Orthodox file manager
Moj komp

NortonCommander's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
..vidim da si kupio vrhunski komp i utrošio brdo para na njega...i onda kupiš jeftinjolu od monitora...i to uredno radi većina ljudi kod nas...meni to nije jasno...
Nekome (a vjerovatno i tebi) je monitor tj. kvaliteta istog prioritet. Meni nije. Nije bitno koliko mi je vjeran prikaz boja, koliki je backlight bleed (naravno, u granicama normale). Meni je konkretno bitno da imam dovoljno prostora na njemu. A trenutno mi je 1680x1050 + 1280x1024 i vise nego dovoljno. A sad te vjerovatno zanima zasto onda nisam uzeo neki jeftiniji 22" monitor. Jbg, volim lijepe stvari i tu i tamo sam spreman dat koju kunu više samo radi dizajna.
NortonCommander je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 12:46   #40
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

pa slikao sam u mraku.

Ajde budem veceras ti jos jednu sliku okinuo. Sto da ti kazem imam dobar monitor .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2008., 12:56   #41
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Te fotografije su dosta subjektivne i ovise o ekspoziciji tako da se ne mogu uspoređivati 2 nastale drugim fotoaparatom/u drugim okolnostima i postavkama.

@Gnomisa i Jurbas - da li svaka tema koja je vezana za TN monitore nemože proći bez vaših popratnih komentara kako je "TN smeće"... ???
Ovo vam je zadnje upozorenje, ako još jedan put vidim takve ispade idete na hlađenje.

Ako imate yayca odite na AMD podforum napadati AMD kako ima shit procesore pa da vidim koliko sekundi će te poživit tamo dok vam ne dođe Chiquita šleper...
Staro 14.02.2008., 12:59   #42
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
E pa to je onda problem u tebi ne u monitoru. Odi kod doktora trazit pomoc. To moze biti svasta i nije se bas za igrati sa takvim problemima, moze biti do ociju, CNSa, na psihickoj bazi... Tko zna mozda si ti i umisljas da te bole oci od monitora jer je TN matrica. Odi potrazi savjet od liječnika.

Nadam se da ces rijesiti problem.

ja sam svoj problem rijesio vec odavno... kupnjom ne tn monitora... a sada o psihickim problemima bi se tu dalo i vise nego raspravljat...
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 13:00   #43
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

da pojasnim o čemu govorim, pronašao sam na disku slike od bivšeg Samsung 940BW

1. najduža ekspozicija (2/10 sekunde)
2. malo kraća
3. mislim na automatsko slikanje bez blica
4. ovako je otprilike izgledao uživo, prilično realna slika, u mrklom mraku

uzmite u obzir da su slike smanjene i izgubile na kvaliteti zbog resize-a.

toliko od mene i priči o "nepostojanje" backlight bleeda, i slično... NIJEDAN LCD nema CRNU boju onakvu kao što ispada na Fleksovim fotkama.
Staro 14.02.2008., 13:04   #44
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Moj ima.

Nemoras mi vjerovat, al eto ima.
Staro 14.02.2008., 13:07   #45
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
wtf fleks ti imas 226bw, zar nije na dvadvasesticama obicno manji backlight bleed ?

edit: kod mene je bleed kao kod gabre-a (prije mi nije slike prikazao)
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 13:44   #46
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Evo upravo smo Gabre i ja telefonski razgovarali 28 minuta.

dosli smo do 3 zakljucka:

1. moj fotić je smece.
2. moj monitor je tolko dobar da njegov nemoze realno prikazati sliku koju sam ja slikao.
3. Dinamic contrast je smece.
4. monitor je onolko dobar kolko user iskoristava njegove mogucnosti.
5. dobar je onaj monitor kojim je njegov user zadovoljan.

I sa time smo zavrsili ovu raspravu na obostrano zadovoljstvo i nadamo se kraju prepucavanja.

evo ga.

EDIT:

Jos bi htio napisati jedno osobno misljenje. Tek tolko da se malo smanji ova vatra na forumu...

Stvar je defitivno sljedeca. Monitori su ko HiFi. Imas usera koj je zadovoljan sa 2k kn monitorom i onog usera koj je nezadovoljan sa 20k kn monitorom. Ovaj prvi sigurno gleda film sa gustom (ko onaj koj slusa muziku na tranzistoru i slusa muziku, a ne tranzistor) i imas onoga koj gleda ponasanje monitora za vrijeme gledanja filma (to je ekvivalent onim hifi frikovima koji umjesto muzike slusaju svoje kablove od 100€ po metru). E sad jedne veseli film, druge monitor i to je to. To je osnovna stvar. Cinjenica je da su monitori danas definitivna vecina dobri i samo je stvar osobnog odabira i na tome bi stvarno mogli zavrsiti i prestati sa ovime.

Uvezi ovog backlight bleeda bi se trebalo jos malo pozabaviti. Uzeti fotic od gabreta koj je manualac i poslikati par desetaka monitora i stavit u jednu temu da se vidi malo. Ovako DEFINITIVNO nemozemo nista pametno zakljuciti.
Staro 14.02.2008., 13:45   #47
stripY83
Premium
Moj komp

EDIT: stripy: S panel.[/quote]

...di si ga kupio??...jao, bash imas sreće, jer brijem da su nama ostalima do daljnjeg ostale CMO matrice sa različitim backlight bleedovima......

..ja još čekam svoj novi pa uploadam fotku..
Staro 14.02.2008., 13:52   #48
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Ma ima preko pola godine da sam uzeo taj monitor. Nisam uzimao to u hr. Izabran je medju više komada , jer nije nista pisalo otraga, nego tek kad se otvori se vidi.
Staro 14.02.2008., 13:58   #49
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

Stvar je defitivno sljedeca. Monitori su ko HiFi. Imas usera koj je zadovoljan sa 2k kn monitorom i onog usera koj je nezadovoljan sa 20k kn monitorom. Ovaj prvi sigurno gleda film sa gustom (ko onaj koj slusa muziku na tranzistoru i slusa muziku, a ne tranzistor) i imas onoga koj gleda ponasanje monitora za vrijeme gledanja filma (to je ekvivalent onim hifi frikovima koji umjesto muzike slusaju svoje kablove od 100€ po metru). E sad jedne veseli film, druge monitor i to je to. To je osnovna stvar. Cinjenica je da su monitori danas definitivna vecina dobri i samo je stvar osobnog odabira i na tome bi stvarno mogli zavrsiti i prestati sa ovime.

aj da i ti nešto pametnog napišeš , i stvarno se moram složit s tobom u napisanom.
Staro 14.02.2008., 14:02   #50
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
dosli smo do 3 zakljucka:
koliko vidim rijec je o 5 zakljucaka
Citiraj:
1. moj fotić je smece.
vjerovatno
Citiraj:
2. moj monitor je tolko dobar da njegov nemoze realno prikazati sliku koju sam ja slikao.
sta ? ovo bas ne kuzim, ciji monitor nemoze realno prikazat koliko je tvoj monitor dobar ...
Citiraj:
Uvezi ovog backlight bleeda bi se trebalo jos malo pozabaviti. Uzeti fotic od gabreta koj je manualac i poslikati par desetaka monitora i stavit u jednu temu da se vidi malo. Ovako DEFINITIVNO nemozemo nista pametno zakljuciti.
gabre mi je blizu (na gredicama sam) pa moze slobodno doci pa da vidimo i to, samo treba definirat vanjske uvjete slikanja
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
Staro 14.02.2008., 14:06   #51
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

gdje su gredice, ne znam ja Ličan te zagrebačke kvartove nosim svoj Allmighty Canon, pa budemo slikali

a ono Fleks malo trabunja da moj monitor ne može pokazati, šala.
Staro 14.02.2008., 14:11   #52
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
gdje su gredice, ne znam ja Ličan te zagrebačke kvartove nosim svoj Allmighty Canon, pa budemo slikali

a ono Fleks malo trabunja da moj monitor ne može pokazati, šala.
nasuprot srednjaka (brace domany), tj. s druge (juzne) strane tramvajske pruge

ma to sam si i mislio da fleks trabunja ionako samo to i zna raditi ...
Staro 14.02.2008., 14:51   #53
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

hehe, lol, onda zivimo nasuprot jedan drugom
Staro 14.02.2008., 15:30   #54
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Fleks ne trabunja. Fleks znanstveno filozofski elaborira svoje zakljucke koji su uvjek tocni. Tak da...

A gle za taj backlight cemo se malo poigrati, pa poslikati par monitora i neki sticky napraviti da se zna ko tu koga. Do tada je sve ovo naklapanje...
Staro 14.02.2008., 16:45   #55
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Fleks ne trabunja. Fleks znanstveno filozofski elaborira svoje zakljucke koji su uvjek tocni. Tak da...

A gle za taj backlight cemo se malo poigrati, pa poslikati par monitora i neki sticky napraviti da se zna ko tu koga. Do tada je sve ovo naklapanje...
ajde nesto pametno
cuj nemojte zaboravit i druge monitore treba otic u neki ducan poslikat sve sto se da... jer imam feeling da to sve vise utjece od monitora do monitora koliko do modela monitora...
cak sam uvjerenja vec neko vrijeme da odredeni Tn.ovi danas imaju bolju sliku od nekih VA monitora(ne modeli nego monitor protiv monitora) ... da da da bit ce sad svega ali morao sam to reci... jer u jednom ducanu sam gledao jedan pokraj drugog dva tn.a jedan ima cist okey sliku dok drugi pun mana a isti proizvodac isti model i sve... hmm mislim da tu imaju ulogu proizvodaci sto malo previse skratare na panelima vec neko vrijeme.. ili se u lijepu nasu uvozi teski skart.... pa ono neki put se zna zalomit koji super dobar monitor... Mislim da cemo morat vani kupovat monitore tipa njemacka austrija svicarska.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 16:48   #56
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
pa samsung 226bw sa samsungovim panelom je sasvim drugi monitor nego 226 sa npr. c panelom...ili 2232bw koji su svi kod nas sa lošijim panelom...i ja još nisam vidio monitor bez backlightbleedinga...on se da solidno "zamaskirati" sa nekim štelanjem al onda to nije to kod reprodukcije bilo čega...

@Mar - neznam zašto mene imaš na piku, tim više jer nisam nikoga vrijeđao niti sam u ovom topicu spominjao neka TN smeća...dapače, TN tehnologija je dosta uznapredovala i sasvim je dovoljna za gamere...ali je jasno ko dan da oni koji žele raditi nekakvu profesionalnu obradu slike pa čak i videa nemaju kaj gledat ispod s-pva...isto tako je jasno ko dan da ljudi koji su navikli raditi na kvalitetnom CRT-u nakon par dana imaju glavobolju od jednog TN-a (moj slučaj sa burazovim Lg-em)...vama dobro meni nije...gotova rasprava...i btw, ovo nije forum proizvođača TN matrica...ili je?

@Flekso - neznam kak netko tko kupuje 24" s-pva može zavidjeti nekome tko ima TN samiya..sa ili bez samiyevog panelića
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 17:12   #57
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
hehe, konačno je netko prokljuvio....ovo je sada čak i smiješno
Citiraj:
Autor p3tar Pregled postova
Gotovo pa savršeno, ovo se rijetko vidi, ni trunke probijanja, crno ko mrak.
Me first...

Citiraj:
toliko od mene i priči o "nepostojanje" backlight bleeda, i slično... NIJEDAN LCD nema CRNU boju onakvu kao što ispada na Fleksovim fotkama.
Slažem se, poprilično sam ih vidio i nijedan nije imao takvu noć crnu boju.
Svakako je dobra ideja napraviti neki sticky o BLu.
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 00:14   #58
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Evo pogledao sam i ja svoj....pise nesto ovako M PE22B0CDA-1005.
Za sada mi se cini ok i nisam primjeto neko vece probijanje svjetla.
Nego, na koliko otprilike drzite brightness i contrast?
SunBlade je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno