Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2008., 13:55   #31
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Ne kuzim pitanjce? Jel trebas prijedlog monitora i grafe ili nekaj drugo?
Loša matematika

Zanima me kasnije ako bi uzeo novi monitor (LCD), dakle kakve bi bile perfor. s tom grafickom (1950GT)..oce bit dosta tih 256MB..ili kako se to vec gleda..neznam kak da se sad izrazim, pomozi mi
McT. je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 14:31   #32
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Za 19" bit ce dosta 1950GT za normalno igranje. Preporucil bi ti da nejdes ba 19" wide nego na obicini 4:3.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.02.2008., 15:07   #33
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor x64 Pregled postova
Uvjet: Brzina (da netreba čekati satima) u radu s alatima tipa Photoshop i Illustrator (općenito multimedijalnim alatima), igranje na min. 1024x768 srednjih ili high detalja i da po mogućnosti zadovoljava sljedeće 2-3 godine.
@x64 Sad ponovo pročitaj šta želiš...

Budžet koji misliš odvojit za želje je jednostavno premali. S obzirom koliko misliš uložit novaca Logika sama govori za sebe, računalo može biti za igre ili za posao a ovo tvoje bi trebalo biti "tetkica" za sve.

E neće moći.

Dobit ćeš računalo koje je za sve po malo a za ništa kako spada.
Ne vjeruješ ? Uvjerit ćeš se u svakodnevnom radu. Ovo je dobronamjeran savjet koji bi te trebao potaknuti da vidiš u kojem smjeru razmišljaš.

Citiraj:
1950GT+kasnije eventualno neki 19'> LCD (WS) monitor=?
Vidiš... ovdje već gledaš u budućnost i onda grafa koja bi trebala omogućiti igranje na 1024x768 sa takvim monitorom ( pogotovo WS ) se nikako ne uklapa.

Konkretno: Da bi se normalno igrao i radio u Photoshop-u itd... trebaš ići na bilo koji C2D sa (minimalno) 2MB cashe-a i bilo koji rade 3850 sa 512MB te bi se tek onda reklo da si možda miran sljedeće 2-3 godine i da ti promjena monitora neće zahtjevat dodatna ulaganja u komp.

Ili se baziraj na posao ili na igranje ali s ovim budžetom ćeš dobit računalo koje je u svakom slučaju debelo bolje od onog što si do sada imao ali i NE ono što ti zapravo želiš.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 17:45   #34
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Ovo je dobronamjeran savjet koji bi te trebao potaknuti da vidiš u kojem smjeru razmišljaš.
Stuc, sve to stoji šta si rekao i drago mi je da si reagirao i poštujem tvoje mišljenje (kao i većine sudionika ove teme: elvisa, coconuta-a...) jer smo tu da rješimo/procjenimo. Prvotno kad sam došao ovdje, došao sam po mišljenje...kako/zašto..naravno..u cjenovnom rangu iza kojeg stojim - 3000kn (uz to da nisam znao što mogu očekivati za te novce, a ispalo da za nesto vise moze ispast bolje)

No, daljnjim pretrazivanjem mogućnosti i svega ostalog, taj buđet se proširio, i mislio sam promjenit uvjete postavljene na početku...no nisam..a morat ću vidim, idemo korak po korak.. ako treba i do 4000 i preko... pa ćemo promjenit ime teme/uvjete (necu sad otvarat novu temu bezveze)...ipak ste eksperti i moj zadatak je ovdje vaše mišljenje. Sa skromnog početka do preinaka...idemo dalje.

Stuc, nadam se da te sad nisam rasrdil

Zadnje izmijenjeno od: McT.. 12.02.2008. u 17:59.
Staro 12.02.2008., 18:44   #35
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Stucnadam se da te sad nisam rasrdil
Ne, čemu to ? Zar djelujem tako ?

Čisto sam ti htio ukazati da nemoš imati "i ovce i novce" sa takvim proračunom/zahtjevima.

Pročitaj ovaj post od @McG, ako je itko stručnjak za sastavit konfu onda je to on.
http://forum.pcekspert.com/showpost....19&postcount=5

I sam sam neki dan sastavio jednu njegovu konfu ( uz sitne izmjene ) koja evo radi ko zmaj a vlasnik misli da ima najbolji komp u selu

Obrati pažnju na zadnji prijedlog Intel konfe.

Promjeniš procesor, hard, kućište i možda memoriju tj. ubaciš svoje i to bi onda odprilike bilo to.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 18:54   #36
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Citiraj:
Ne, čemu to ?
Da budem siguran

Citiraj:

Pročitaj ovaj post od @McG, ako je itko stručnjak za sastavit konfu onda je to on.
http://forum.pcekspert.com/showpost....19&postcount=5
Gledao sam, pa i vidis da se vrtim većinom oko tih komponenti. Ono što ide više od "dopuštenog" je cpu..a začin na cjenu stavlja kućište (neplanirano, al sva sreća, bar ću imat kućište kak spada)...svjestan sam ovaca i novaca bez brige...no...vrtimo se oko 3000 kn (uz sitne preinake - kako bi ti rekao) ..koje će zadovoljit uvjete (povećat cijenu, al cu prezivjet)

Zadnje izmijenjeno od: McT.. 12.02.2008. u 19:08.
Staro 22.02.2008., 21:55   #37
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Update:

Evo, nakon gomile private mess. na elvisov i crash-ov inbox, sve komponente su kupljenje. Iako sam se lomio oko matične i proca uzeo sam sljedeće:

CPU: Intel Pentium E2160 BOX Dual core (m0)
MB: Gigabyte P31-DS3L (rev1.1)
Memo: 2 x DDR2 1GB PC6400 (800MHz) Kingmax
HDD: Seagate 250 GB 16MB, S-ATA300
OD: SAMSUNG SH-S203D crni
VGA: Powercolor Radeon X1950Pro PCIE, 256MB sa AC2 coolerom
PS: FORTRON 400W PNF
Case: Gigabyte GZ-X5BPD-100 crno

Sveukupno: 3200 (i neš sitno) kn

Moglo je ispast manje da sam uzeo jeftinije kučište, slabiji PS ili više da je bio E4500 i P35 ploča...sve u svemu, nadam se da je izbor dobar (u to ću se vrlo brzo uvjeriti). Javit ću se s dojmovima kad zmontiram sve.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno