Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2008., 14:00   #31
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Kaj je pjesnik time htio reći?? Od kud si ti pal,? I nisam ti ja sinko sam da se razmemo, ak oćeš nešt imaš PP a za ostalo, na krivom forumu!!
sorry, nisam htio vrijeđat , ali očito ne poznaješ žanr
pravi RPG je npr. Baldurs gate 1 i 2, tj. u igri se poštuju neka pravila, koja se inače zovu D&D, pravi RPG je Morrowind, Fallout (u ovim igrama jedino je različit pogled - izometrija, prvo lice i način borbe - real time i na poteze) , također Witcher je pravi RPG iako je nametnuo neka svoja pravila, tj. ne koristi ona stara, klasična D&D
Diablo nema veze sa pravim RPG (samo je neke stvari preuzeo iz tog žanra), već je on zapravo akcijska (hack n` slash) igra sa izometričnim pogledom na lika, a to potvrđuje cijela lista činjenica od kreacije lika, načina borbe, preraspodjele skillova, itd., itd.
HAL je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2008., 22:48   #32
Fug33
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Pajser Pregled postova
RPG lagano izumire, jer svi sada prave MMORPG-ove.
IMHO
nah
preveliki je rizik napraviti MMORPG koji ce biti uspjesan

ima ih 3 na trzistu koji vode kolo: WOW, guild wars, EVE (vidit cemo sta ce bit sa lord of the rings..)

svi ostali osli u zaborav

jednostavno prevelika je to investicija za izdavace, uloziti tolike pare u servere i njihovo odrzavanje za nesto sto moze propasti zbog loseg prijema igraca
Fug33 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2008., 11:46   #33
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor dedal Pregled postova
Znam ali za 2007 sam napisao za Witchera,po meni najbolji rpg iz 2007 je MASS EFFECT za xbox a navodno ce ga izdati i za PC http://www.gamersquad.com/category/R...to-PC-in-2007/

gamespot nema pojima o PC verziji, nadam se da će doći

Citiraj:
Autor Smartguy Pregled postova
Ne znam kako ljudi gledaju na gothic 3 ali meni je to šit, točnije nisam ga se ni trudio igrat. Prvi dojam kad sam uša i uigru i odigra je bio :smajlićjelbiovotrebalobitdobroilisenekozahebava:
Inače u meni najdražem žanru još uvijek vodi uvjerljivo diablo 2 i titan quest je nešto šta se svakako može odigrat. Netko je spominjao engine igre.... čudna biljka jer ja na 8800gtx sam ima trenutaka kad onako voli zapet.
meni je jako dobar, makar mi radi na medium i to da povremeno šteka
tako moj frend misli za oblivion, probao ga je igrati i igrao ga je cijelih pola sata i odmah ga obrisao s diska
sve je to stvar ukusa

uz diablo 2 i Titan quest si mogao probati i Sacred (stvarno ogromna igra, igram već 30+ sati i otkrio sam 20% mape), jedina loša strana je da ti treba barem 10 levela da napraviš nešto od lika s kojim igraš

Citiraj:
Autor HAL Pregled postova
Witcher - RPG & Arkada??? wtf
Diablo - pravi RPG, jesi ti sinko uopće normalan???

sve su to RPG igre, istina je da je Dungeons and Dragons board game prvi pravi RPG, a svi PC RPG naslovi su samo nasljednici njega, neki i vrlo dostojni (npr Diablo 2)

danas se za RPG proglasi svaka igra u kojoj se lik s kojim se igra može razvijati tj poboljšavati tako da praktički više nema čistog RPG naslova jer danas bez grafičkih efekata, super grafike, vrhunske igrivosti i nevjerojatne priče igra praktički nebi bila igra jer je gotovo nitko nebi igrao

Citiraj:
Autor Fug33 Pregled postova
nah

ima ih 3 na trzistu koji vode kolo: WOW, guild wars, EVE (vidit cemo sta ce bit sa lord of the rings..)

jednostavno prevelika je to investicija za izdavace, uloziti tolike pare u servere i njihovo odrzavanje za nesto sto moze propasti zbog loseg prijema igraca

istina, LORD će vjerojatno uspjeti ako bude barem pristojne kvalitete zbog velike popularnosti, a ostalima će biti vrlo teško
Staro 05.02.2008., 12:32   #34
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Fug33 Pregled postova
nah

Ne znam, al rezultat u 2007. je 26:34 u korist MMORPG-a.
Dok je u 2008. rezultat 8:16 tj. duplo više u korist MMORPG-a.

RPG-i u 2007:
The Witcher
Hellgate: London
Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer
Two Worlds
The Elder Scrolls IV: Shivering Isles
Loki: Heroes of Mythology
Titan Quest: Immortal Throne
Numen
Jade Empire: Special Edition
Dawn of Magic
Escape From Paradise City
Silverfall
Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus
The Chosen - Well of Souls
Gods: Lands of Infinity
Etrom: The Astral Essence
Day Watch
Call for Heroes: Pompolic Wars
Falling Stars
Depths of Peril
Dawnspire: Prelude
Shady O' Grady's Rising Star
Geneforge 4: Rebellion
Nethergate: Resurrection
Old Salts 2
Alien Shooter: Vengeance

Nadolazeći tj. RPG-i u 2008
* Hard to be a God
* Space Siege
* Sacred 2: Fallen Angel
* Fallout 3
* Two Worlds: The Temptation
* Mount & Blade RPG Q2 2008
* Dimensity RPG Q2 2008
* Dungeon Lords: Expansion

MMORPG-i u 2007:
Pirates of the Caribbean Online
World of Warcraft: The Burning Crusade
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Tabula Rasa
Fiesta
Vanguard: Saga of Heroes
Fury
EVE Online: Trinity
Dungeon Runners
Tales of Pirates
Silkroad Online: Legend I, Europe
Corum Online
9Dragons
Dream of Mirror Online
Everquest II: Rise of Kunark
Final Fantasy XI: Wings of the Goddess
Lunia
Angels Online
Perfect World
Ghost Online
Metin2
Ultima Online: Kingdom Reborn
City of Heroes - Issue 10: Invasion
EVE Online: Revelations II
Shadow of Legend
MixMaster Online
MU Online Season 2
MU Online: Cry Wolf
EverQuest: The Buried Sea
FASTER
Archlord Episode II
Guild Wars: Eye of the North
Sword of the New World: Granado Espada
Lineage II: Interlude

Nadolazeći tj. MMORPG-i u 2008
* World of Kung Fu
* Age of Armor
* 2Moons
* The Chronicles of Spellborn
* Age of Conan
* Wonderland Online
* Zu Online
* Warhammer Online : Age of Reckoning
* Godswar Online
* Tales of Pirates
* Aion
* Stargate Worlds
* Pirates of the Burning Sea
* Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus
* Black Prophecy
* Savage 2

IMHO
Ne bi se MMORPG-i tako štancali ko po traci da nisu isplativi, a i nije toliko skupa njihova proizvodnja. Za razliku od RPG-a, da bi privukli igrače,većinom ne zahtijevaju neke posebne novine ni u pogledu grafike, ni koncepta igranja, ne troši se pretjerana lova na animacije, na zvuk, ni na priču (koje može se reći niti nema), serveri nisu high end računala (obično se radi o prosječnim konfiguracijama)...itd itd. Jedino na šta treba potrošit pare je marketing, što se može vidjeti na Blizzardovom primjeru.

Ali nadajmo se da se varam

Zadnje izmijenjeno od: Pajser. 11.02.2008. u 10:53.
Pajser je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 13:11   #35
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
@Pajser
ovo je zabrinjavajuće

ako se ovo nastavi onda ćemo na kraju čekati novi Elder Scrolls svake 4 god i novi Gothic svake 2-3 godine
Staro 05.02.2008., 15:00   #36
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

od ovih MMORPG- ova mi se jako sviđa Age of Conan, iako sam vidio samo 1 gameplay movie, a kaj se tiče običnih RPG- ova jedva čekam vidjeti Fallout 3, a čini mi se da Space siege nije za baciti
Staro 05.02.2008., 18:25   #37
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
od ovih MMORPG- ova mi se jako sviđa Age of Conan, iako sam vidio samo 1 gameplay movie, a kaj se tiče običnih RPG- ova jedva čekam vidjeti Fallout 3, a čini mi se da Space siege nije za baciti
Gore si me popljuval malo, kad si rekel da neznam kaj je RPG i te finte a igram ih pa ima 6god, i onda poslje veliš da DIABLO tata svih RPG-ova nema veze sa RPG-om, neznam baš. No a daj mi preporuči sa liste od kolege gore jedan RPG, osim LOKI-a to se skida, i Londona(igral), nisam baš ove god se naigral njih pa sam sad dobil volju...
I da jel se zna izlazak FALLOUT-a, jooj jedva čekam.
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 20:21   #38
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Citiraj:
Gore si me popljuval malo, kad si rekel da neznam kaj je RPG i te finte a igram ih pa ima 6god, i onda poslje veliš da DIABLO tata svih RPG-ova nema veze sa RPG-om, neznam baš. No a daj mi preporuči sa liste od kolege gore jedan RPG, osim LOKI-a to se skida, i Londona(igral), nisam baš ove god se naigral njih pa sam sad dobil volju...
I da jel se zna izlazak FALLOUT-a, jooj jedva čekam.
sorry još jednom.
oavk odigraj Neverwinter Nights 2 i Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, definitivno old school RPG- ovi u maniri po meni najboljeg RPG- a do dana današnjeg; Baldurs Gate 2 i Baldurs Gate 2: Throne of Bhaal
Staro 10.02.2008., 19:22   #39
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ja se sada navukal na TQ:IT, a to nije dobro u vrijeme ispita
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 19:28   #40
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
sorry još jednom.
oavk odigraj Neverwinter Nights 2 i Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, definitivno old school RPG- ovi u maniri po meni najboljeg RPG- a do dana današnjeg; Baldurs Gate 2 i Baldurs Gate 2: Throne of Bhaal
Ok, sve je to za ljude. Ma ništa sad od NWN II!! Igram LOKI-dobra igrica, e to sam govoril da mi se takve sviđaju slične diablu, noova je skoro pa istajoš bolje, samo je nakaj malo nestabilna i po meni mali odabir likova samo 4,
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2008., 21:23   #41
vedro91
Premium

vedro91's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
probaj mythos... dobar MMORGP. jako slican diablu.
www.mythos.com
vedro91 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 21:39   #42
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
A ja na Witchera gledam više ko RPG-arkada, za mene je pravi RPG DIABLO
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 23:14   #43
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
IMHO
Ne bi se MMORPG-i tako štancali ko po traci da nisu isplativi, a i nije toliko skupa njihova proizvodnja. Za razliku od RPG-a, da bi privukli igrače,većinom ne zahtijevaju neke posebne novine ni u pogledu grafike, ni koncepta igranja, ne troši se pretjerana lova na animacije, na zvuk, ni na priču (koje može se reći niti nema), serveri nisu high end računala (obično se radi o prosječnim konfiguracijama)...itd itd. Jedino na šta treba potrošit pare je marketing, što se može vidjeti na Blizzardovom primjeru.

Ali nadajmo se da se varam
Istina.
Stvar koja me najviše iritira kod svih mmo-ova je ispodprosječna kvaliteta animacija borbe, sama borba, te pozicioniranje modela u prostoru.
Nema mi smješnije scene, nego kad tip udara u zrak ispred sebe, a živina je 10 metara dalje.
To što jedino možeš shvatit što netko radi po ikonicama koje lete iznad glave jer su sve animacije potpuno iste, a o dvodimenzionalnosti prostora neću ni pričati. Ni o nedostatku akceleracije likova dok se kreću.
Čovječe, u doomu 1 nisam mogao instantno stati/krenuti i promijeniti smjer kretanja. A ovdje tappanjem po W tipki izgleda ko da imam lag.
A i clippanje je divota.

Uglavnom, mmo može izgledati na screenshotu najljepše i najigrivije što može.
A što se onoga "ispod haube" tiče? Nije se apsolutno ništa promijenilo još od runescapea.
WoW je po mehanici runescape sa kvalitetnijim gameplayem, više poligona i boljim teksturama :P
Ajoj da. Dark age of Camelot je uveo WASD kontrole a ne samo click to move.
To je bila zadnja velika revolucija u mmo-ima.

[EDIT]
Isprika na doublepostu.
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 23:43   #44
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
ja sam misljenja da je diablo just hack and slash RPG koji pruzao puno puno sati zabave, presao sam ga mislim min 10 puta...
Nego da te pitam.... Ja sam okorjeli igrac diabla,(po meni najbolja igra svih vremena na svim platformama),pa me cisto zanima ova tvoja izjava o tome koliko si puta presao igru.Dali uopce znas sta znaci prec diabla?

Usput,jedini RPG-ovi u 2007 koji su po meni vrijedni spomena su Witcher i Immortal throne.

O ukusima se ne raspravlja....
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 00:31   #45
apex13
Premium
Moj komp

apex13's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Nadolazeći tj. RPG-i u 2008
* Alien Shooter: Vengeance
Zar to nije vec odavno izdano??? Mozda mislis na Alien Shooter 2?
Vengeance sam prosao x puta.

Diablo 2:LOD mi je odlican igra no tek je postala zabavna kada sam naletio na eastern sun mod. Onda sam ga prosao 6-7 puta i to svaki put sve tezine. Pokoji puta sam znao i hell proci 2-3 puta.

Nego sto se tice naj rpg-a definitivno je po mom misljenju The Witcher najbolji.
Na drugo mjesto bi stavio Hellgate: London i to mozda zato sto mi fali igara poput diabla a hellgate mi je nekak najblize diablu.
Staro 11.02.2008., 01:34   #46
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Pa zaigraj onda LOKI-a, jako je sličan DIABLU, čak vele da je klon njegov....ja sam počeo i nije dobra ko diablo al nije ni loša igra!!
Staro 11.02.2008., 03:02   #47
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

smijesno je kak neki ljudi pođu diabla na 'normal' tezini (da ne govorim bez stavljanja patcheva, lol) i dodju do levela 25 i kazu eto, presli igru... onak, to nije ni uvod!

ak vec pricamo o povijesti ne znam zasto nitko ne spomilje kotor i kotor 2, po meni jedni od znacajnijih rpg-ova (sa malo izmjenjenim d&d pravilima)

2007. je donijela jedino Witcher koji je uopce vrijedan spomena, a Hellgate je cisti promasaj, pogotovo ak ste zbog ekipe koja ga je radila ocekivali nesto poput Diabla...

u 2008. ce se i dalje trosit Witcher dok ne dodje Fallout 3...
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 10:56   #48
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor apex13 Pregled postova
Zar to nije vec odavno izdano??? Mozda mislis na Alien Shooter 2?
Vengeance sam prosao x puta.
U pravu si.
Editiran je post
Pajser je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 15:39   #49
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
smijesno je kak neki ljudi pođu diabla na 'normal' tezini (da ne govorim bez stavljanja patcheva, lol) i dodju do levela 25 i kazu eto, presli igru... onak, to nije ni uvod!

ak vec pricamo o povijesti ne znam zasto nitko ne spomilje kotor i kotor 2, po meni jedni od znacajnijih rpg-ova (sa malo izmjenjenim d&d pravilima)

2007. je donijela jedino Witcher koji je uopce vrijedan spomena, a Hellgate je cisti promasaj, pogotovo ak ste zbog ekipe koja ga je radila ocekivali nesto poput Diabla...

u 2008. ce se i dalje trosit Witcher dok ne dodje Fallout 3...
jooooooj KOTOR smo zaboravili, e prešel sam 1. i 2. dva puta, možda mi je bil bolji od diabla(oprostite) makar THE SITH LORD; su malo zeznuli, jedinica je bila orginalnija i bolja prića i sve al kaj je tu je...KOTOR the best!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno