|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() pravi RPG je npr. Baldurs gate 1 i 2, tj. u igri se poštuju neka pravila, koja se inače zovu D&D, pravi RPG je Morrowind, Fallout (u ovim igrama jedino je različit pogled - izometrija, prvo lice i način borbe - real time i na poteze) , također Witcher je pravi RPG iako je nametnuo neka svoja pravila, tj. ne koristi ona stara, klasična D&D Diablo nema veze sa pravim RPG (samo je neke stvari preuzeo iz tog žanra), već je on zapravo akcijska (hack n` slash) igra sa izometričnim pogledom na lika, a to potvrđuje cijela lista činjenica od kreacije lika, načina borbe, preraspodjele skillova, itd., itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
|
nah preveliki je rizik napraviti MMORPG koji ce biti uspjesan ima ih 3 na trzistu koji vode kolo: WOW, guild wars, EVE (vidit cemo sta ce bit sa lord of the rings..) svi ostali osli u zaborav jednostavno prevelika je to investicija za izdavace, uloziti tolike pare u servere i njihovo odrzavanje za nesto sto moze propasti zbog loseg prijema igraca |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||||
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
gamespot nema pojima o PC verziji, nadam se da će doći Citiraj:
tako moj frend misli za oblivion, probao ga je igrati i igrao ga je cijelih pola sata i odmah ga obrisao s diska sve je to stvar ukusa uz diablo 2 i Titan quest si mogao probati i Sacred (stvarno ogromna igra, igram već 30+ sati i otkrio sam 20% mape), jedina loša strana je da ti treba barem 10 levela da napraviš nešto od lika s kojim igraš Citiraj:
sve su to RPG igre, istina je da je Dungeons and Dragons board game prvi pravi RPG, a svi PC RPG naslovi su samo nasljednici njega, neki i vrlo dostojni (npr Diablo 2) danas se za RPG proglasi svaka igra u kojoj se lik s kojim se igra može razvijati tj poboljšavati tako da praktički više nema čistog RPG naslova jer danas bez grafičkih efekata, super grafike, vrhunske igrivosti i nevjerojatne priče igra praktički nebi bila igra jer je gotovo nitko nebi igrao Citiraj:
istina, LORD će vjerojatno uspjeti ako bude barem pristojne kvalitete zbog velike popularnosti, a ostalima će biti vrlo teško
![]() |
![]() |
#34 | |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Dok je u 2008. rezultat 8:16 tj. duplo više u korist MMORPG-a. RPG-i u 2007: The Witcher Hellgate: London Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer Two Worlds The Elder Scrolls IV: Shivering Isles Loki: Heroes of Mythology Titan Quest: Immortal Throne Numen Jade Empire: Special Edition Dawn of Magic Escape From Paradise City Silverfall Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus The Chosen - Well of Souls Gods: Lands of Infinity Etrom: The Astral Essence Day Watch Call for Heroes: Pompolic Wars Falling Stars Depths of Peril Dawnspire: Prelude Shady O' Grady's Rising Star Geneforge 4: Rebellion Nethergate: Resurrection Old Salts 2 Alien Shooter: Vengeance Nadolazeći tj. RPG-i u 2008 * Hard to be a God * Space Siege * Sacred 2: Fallen Angel * Fallout 3 * Two Worlds: The Temptation * Mount & Blade RPG Q2 2008 * Dimensity RPG Q2 2008 * Dungeon Lords: Expansion MMORPG-i u 2007: Pirates of the Caribbean Online World of Warcraft: The Burning Crusade The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar Tabula Rasa Fiesta Vanguard: Saga of Heroes Fury EVE Online: Trinity Dungeon Runners Tales of Pirates Silkroad Online: Legend I, Europe Corum Online 9Dragons Dream of Mirror Online Everquest II: Rise of Kunark Final Fantasy XI: Wings of the Goddess Lunia Angels Online Perfect World Ghost Online Metin2 Ultima Online: Kingdom Reborn City of Heroes - Issue 10: Invasion EVE Online: Revelations II Shadow of Legend MixMaster Online MU Online Season 2 MU Online: Cry Wolf EverQuest: The Buried Sea FASTER Archlord Episode II Guild Wars: Eye of the North Sword of the New World: Granado Espada Lineage II: Interlude Nadolazeći tj. MMORPG-i u 2008 * World of Kung Fu * Age of Armor * 2Moons * The Chronicles of Spellborn * Age of Conan * Wonderland Online * Zu Online * Warhammer Online : Age of Reckoning * Godswar Online * Tales of Pirates * Aion * Stargate Worlds * Pirates of the Burning Sea * Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus * Black Prophecy * Savage 2 IMHO Ne bi se MMORPG-i tako štancali ko po traci da nisu isplativi, a i nije toliko skupa njihova proizvodnja. Za razliku od RPG-a, da bi privukli igrače,većinom ne zahtijevaju neke posebne novine ni u pogledu grafike, ni koncepta igranja, ne troši se pretjerana lova na animacije, na zvuk, ni na priču (koje može se reći niti nema), serveri nisu high end računala (obično se radi o prosječnim konfiguracijama)...itd itd. Jedino na šta treba potrošit pare je marketing, što se može vidjeti na Blizzardovom primjeru. Ali nadajmo se da se varam ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pajser. 11.02.2008. u 10:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
@Pajser ovo je zabrinjavajuće ako se ovo nastavi onda ćemo na kraju čekati novi Elder Scrolls svake 4 god i novi Gothic svake 2-3 godine
![]() |
#37 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
I da jel se zna izlazak FALLOUT-a, jooj jedva čekam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() oavk odigraj Neverwinter Nights 2 i Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, definitivno old school RPG- ovi u maniri po meni najboljeg RPG- a do dana današnjeg; Baldurs Gate 2 i Baldurs Gate 2: Throne of Bhaal |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
probaj mythos... dobar MMORGP. jako slican diablu. www.mythos.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Stvar koja me najviše iritira kod svih mmo-ova je ispodprosječna kvaliteta animacija borbe, sama borba, te pozicioniranje modela u prostoru. Nema mi smješnije scene, nego kad tip udara u zrak ispred sebe, a živina je 10 metara dalje. To što jedino možeš shvatit što netko radi po ikonicama koje lete iznad glave jer su sve animacije potpuno iste, a o dvodimenzionalnosti prostora neću ni pričati. Ni o nedostatku akceleracije likova dok se kreću. Čovječe, u doomu 1 nisam mogao instantno stati/krenuti i promijeniti smjer kretanja. A ovdje tappanjem po W tipki izgleda ko da imam lag. A i clippanje je divota. Uglavnom, mmo može izgledati na screenshotu najljepše i najigrivije što može. A što se onoga "ispod haube" tiče? Nije se apsolutno ništa promijenilo još od runescapea. WoW je po mehanici runescape sa kvalitetnijim gameplayem, više poligona i boljim teksturama :P Ajoj da. Dark age of Camelot je uveo WASD kontrole a ne samo click to move. To je bila zadnja velika revolucija u mmo-ima. [EDIT] Isprika na doublepostu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Usput,jedini RPG-ovi u 2007 koji su po meni vrijedni spomena su Witcher i Immortal throne. O ukusima se ne raspravlja.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Zar to nije vec odavno izdano??? Mozda mislis na Alien Shooter 2? Vengeance sam prosao x puta. ![]() Diablo 2:LOD mi je odlican igra no tek je postala zabavna kada sam naletio na eastern sun mod. Onda sam ga prosao 6-7 puta i to svaki put sve tezine. Pokoji puta sam znao i hell proci 2-3 puta. Nego sto se tice naj rpg-a definitivno je po mom misljenju The Witcher najbolji. Na drugo mjesto bi stavio Hellgate: London i to mozda zato sto mi fali igara poput diabla a hellgate mi je nekak najblize diablu.
![]() |
#47 |
Premium
|
smijesno je kak neki ljudi pođu diabla na 'normal' tezini (da ne govorim bez stavljanja patcheva, lol) i dodju do levela 25 i kazu eto, presli igru... onak, to nije ni uvod! ![]() ak vec pricamo o povijesti ne znam zasto nitko ne spomilje kotor i kotor 2, po meni jedni od znacajnijih rpg-ova (sa malo izmjenjenim d&d pravilima) 2007. je donijela jedino Witcher koji je uopce vrijedan spomena, a Hellgate je cisti promasaj, pogotovo ak ste zbog ekipe koja ga je radila ocekivali nesto poput Diabla... u 2008. ce se i dalje trosit Witcher dok ne dodje Fallout 3... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |