|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ej ekipa imam ja pitanjce, naime i moj proc je ovaj u pitanju i ja svog nemogu dići iznad 2400mhz, ustvari mogu, dakle matična nudi više ali kada ga stvaim na 2500 on se prvi puta normalno starta i slijedeći put kad restartam cpu neće mi se startat, dakel cpu radi ali mi nepokazuje sliku, u tom slušaju ga gasim i palim i onda radi, ali restart ili gašenje putem softwera je nemoguće(dakle gasim ga fizički) a onda sam progžbao još malo podići i stavio na 2600mhz e onda nakon potvrde u biosu štanga ni sim ni tam, i nakon toga da bi mi radio resetiram bios, i onda radi normalno, zašto to, dali netko zna, sve komponente vidite, dizao sam sukladno i voltažu prvo na 1.30v a onda i na 1.35v, ida radi mi stabilno(normalno bez ovih gore navedenih problema) jedva na 2300mhz????!!!! i da imam na procu zalmana http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=203&code=005
![]() |
#32 | |
Why so serious
|
Citiraj:
i voltažu nemoraš dizat do 2500MHz |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo mog novog rekorda... http://img206.imageshack.us/my.php?i...eenshotnz3.png Naravno, nije baš najstabilniji na ovim postavkama, al nije ni čudo, mislim da je memorija sad kočnica...Radi na prek 1000MHz-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
hehe fino, ali koliko je stabilno?za prntscrn ili pi1m stabilno? napon je 1.5v(1.52 ploca overvolta ili 1.55v pa ima mali drop?) inace moj australac potegne blitz-stabilno( ![]() inace najvise sto sam uspio uslikat je ovo iz siga http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=259698 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Pa nije baš prestabilno, dovoljno za SS, mislim da za ništa drugo nije ![]() Vidim da je tebi BUS Speed (HT Link) ~1000, to si stavio na 3x? Meni je na 4, i mislim da se na manje neće dić, pa ga držim na tome. Ma 3.0 mi je čist dosta na def. voltaži, ovo samo malo fantaziram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Why so serious
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
FSB mi je bio na 238 * 10,5 (2499) a iskreno HT link nemam pojma kako i gdje podesiti niti na koliko mi je bio,(sve sam pročitao o tome na ovom forumu i još mi nije jasno gdje je to u Biosu) tako da ono, ali evo napravit ću još jedan OC na tih 238FSB pa ću staviti SS CPU-Z-a pa će se tamo sve vidjeti!
![]() |
![]() |
#38 |
Why so serious
|
Taj HT link moraš podesti da bude na 1000max jer ti se nebude komp palil i jako je nastabilno, kad uđeš u biose stisni CTRL+F1, pa ti se bu pojavio dodatni izbornik i to tam podesiš, piše ti HTlink ratio i ak ideš sa FSB-om preko 200 mora ti biti na 4X, a ak ideš iznad 245 na 3X a i memoriju moraš samanjiti na 667MHz jer ti isto nebu dobro kad FSB množi i frekvenciju memorije!! kUŽIŠ pa baci SS onda kad narihtaš sve!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Why so serious
|
Mora, jer to je slučajnost da tebi radi preko 1100, al poželjno je kad je manji od 1000, onda super radi, ajd stavi HTlink 4X i fsb na 260 množitelj 10.5 pa da vidimo dal radi,,,,,,,,, |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
On bi možda trebo bit cca. 1000, al ak su mi najbolji rezultati na 1144 onda ću ga držat na tome. Sad mi je HT Link 4x, a FSB na 285 i množitelj na 10.5x. Zašto misliš da na 260 nebi radio? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
![]() |
#44 |
Premium
|
![]() |
#45 |
Why so serious
|
HT nesmije prelazit ili mora biti oko 1000MHz za stabilan rad kompa. možda tebi tak dobro radi ali stavi komp na teški rad od 2h pa budeš videl da se bu restartal i da se nebu više htel paliti, probal sam,!!! DA CTRL+F1 to je za gigabyte i još neke, al ak nije za MSI onda neznam kaj je pitaj nekog tko ima MSI. I da nesmeš dizat FSB u nebesa ak nisi smanjil takt DDR-a jer ti bude sranja, Najbolje ti radi HT-link 4X;FSB-250;DDR2 667MHZ, i to možeš na defult voltaži držat i nemaš brige!!! To velim za 4000+!! E daj mi samo reci kolko ti je temperatura nortbriđa to sam 100 put pital i niko ne odg. meni je kaj je OC oko 50-55 stupnjeva u radu, a na desktopu 35-38!!! PA neznam dal je to preveć???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
|
Citiraj:
a neznam niti gdje da izmjerim temp za northgridge? ![]() dajte ljudi pomagajte kako da dođem do postavki za HT-link na svojoj ploči
![]() |
![]() |
#47 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() evo to ti je tu:::: ======================== Cell Menu ======================== DRAM Configuration - Press Enter Max Memclock - Auto 1T/2T Memory Timing - 2T (1T does offer better performance but typically you will need low latency ram to run at that setting.) CAS# Latency - Auto (2.0 offers best performance but typically you will need low latency ram to run at that setting.) RAS# to CAS Delay - Auto (2 offers best performance but typically you will need low latency ram to run at that setting.) Min RAS# active Time - Auto Row Precharge Time (tRP) - AutoHigh Performance Mode - Manual Agressive Timing - Disabled (If you wish to enable this setting please use at your own risk. Post a thread on the forums if you have questions.) Dynamic Overclocking - Disabled (If you wish to enable this setting please use at your own risk. Post a thread on the forums if you have questions.) Spread Spectrum - Disabled HT Frequency - 4x (If you wish to enable this setting please use at your own risk. Post a thread on the forums if you have questions.) evo to stisni možda ti sae otvori kaj: Shift+F2 und Alt+F3 Zadnje izmijenjeno od: danc00. 24.12.2007. u 01:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
@danc00-tem za NB mi je oko 40 u idle-u. I još jednom napominjem, HT SMIJE prelazit 1000, al dobro, ak ti misliš da ne smije, OK ![]() @2 die 4- Jbg, ne znam kak izgleda MSI-jevi BIOS, daj neku sliku stavi il prepiši to kaj ima tamo, bar onaj glavni menu, pa ti možda pomognemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 24.12.2007. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Hm, čini mi se da sam ranije vidio 3 slike ovdje, sad su samo 2? Baš je na onoj 3. bilo nešt kaj sam ti htio predložit da pogledaš, a sad je nema. E da, jesi probo noviji BIOS za ploču nać? Možda ti on donese nekakve dodatne opcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
![]() |
#52 |
Why so serious
|
E zbilja neznam, ja sam našo da mora biti pod CELL MENU, a tebi neda tu ociju!!! E probaj naći tu opciju "High Performance Mode"-tu mora biti, e jedino sad neznam dal se ta ocija dobiva pritiskom nekih tipki ili je tu pa nisi vidio...neznam (probaj onda jedno od tih,mora biti Shift+F2 und Alt+F3, probaj te tipke čim uđeš u bios, pa probaj kad uđeš u CELL MENU....ali znaj da mora biti ta opcija HTlink ratio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
štanga nemam tu opciju hebi ga a ovako i onako mislim mijenjati matičnu odma u 1.mj. tako da do tada neću ništa dirati, sada mi radi na 2300mhz stabilno ali mi je Ht link 1100, ali ništa se sistem ne buni! Hvala na pomoći!
![]() |
#54 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo, da ne zagađujem forum otvaranjem nove teme, pa ću postat pitanje ovdje. Htio bih uzeti još 2x512Mb CL2 Supertalent RAM-a iz Ve-mila da imam ukupno 3Gb, pa me zanima dal mi se to isplati kupovati, te dali će to dobro funkcionirati sa 2x1Gb RAM-a koliko sad imam.
![]() |
#55 |
Why so serious
|
A gle ak uzimaš iste RAM-e od istog proizvođača istih frkvencija, nebi smjelo biti problema, i da bolje ti bude od 2GB. Samo postoji pitanje zašto uzimaš 2X512 a ne isto jedan keks od 1GB, ak je zbog dual c. onda ok, al bolje da staviš jedan keks od 1GB pa da rade bez duala pa ušparaj i kupi drugi mjesec još jedan od 1GB pa imaš 4X1GB u DC-u, i to radi super!!!!!!!!! Jer niš ti bolje nebude radilo 3GB ovak kak ti misliš stavit (1GB+2X512) ili (1GBX3), mislim u DC-ti bude radilo nekih 10%bolje max. a pretpostavljam da imaš 4 utora za DDR a dugoročno gledano si u banani ak kupiš 2X512, jer budeš moral bacati opet van ove od 512!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Sad, bi li to radilo na Command Rate 1T, kako mi sad trenutno rade moduli u DC modu, na 2,5-3-2-5 1T@444Mhz. Ako uzimam po 1Gb, htio bih uzeti onu iz ADM-a ili Diskonta24 jer je ona u Ve-milu preskupa, 368kn vs 578kn. Doduše, ona u Ve-mil-u je CL2, moja također je CL2, a ove u ADM-u i Diskontu24 su CL2,5.
Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 27.12.2007. u 12:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Why so serious
|
Pa sad dal ti bude na T2 ili T1 neznam, to budeš moral ti isprobavati OC-om, jer kak se kaže nema dvije indentične memorije, al ak tvoja ide na 444MHz neznam zake nebi i ova mogla, al da u Vemilu je puno skuplji keks od 1GB... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|