Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.12.2007., 11:49   #31
Baka
Pig on the Wing

Baka's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
edit: sorry, 2x isti post..nesto mi steka stranica.
Baka je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 15:41   #32
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
filips 9551 ? Zašto syss?
A zašto ne ?? MISLIM.., ako oni trkeljaju neargumentirane gluposti onda to isto i ti radiš jer nisi naveo nikakav kompetentan argument osim zajedljivosti ?!

Šta imaš doma neku plazmu/lcd pa te užasava pomisao da bi netko kupio CRT ?

Činjenice su sljedeće, negdje prije sam u emezeti gledao preko 30-tak televizora, što plazmi, crta i lcd-a i svi su bili spojeni preko onih njihovih splitera.

Šugavi kvadro od 72cm ima bolju sliku od bilo kojeg lcd-a ili plazme ako govorimo o HTV-1,2 i ostalim televizijama što analogno emitiraju. Slika je oštrija, bolji kontrast... sve te plazme i lcd-i mi imaju sliku u nekakvom filingu kao kad gledam na crt-u neki dvd preko AV-a. Čisto ali neživo.

Istina bog da sam maltene sjeo na dupe kad sam vidio HD SkySport na plazmi i lcd-u ali koliko ljudi gleda HDTV ?

Pa 90% ljudi još uvjek gleda analogno a tu se može i kablovska pridodat.

HTV i ostale analogne televizije šalju signal 720x540 ako se ne varam i sve te plazme i lcd-i sa rezom 14xx X 7xx i većom jednostavno ne mogu tu sliku prikazat jasno, raster je uvjek prisutan kao i zamućenost. Ako primjerice na bilo kojem LCD monitoru od kompa stavite sliku sa tv kartice u fullscrean, da izvinete - usrana je ! Tko ima CRT monitor neka stavi rezu 800x600 i sliku u fullscrean - majka od slike, pa čak i na 1024x768. No to su monitori za komp, plazmi ili lcd-u nemreš mjenjat rezu !!

Ako će se gledati isključivo TV ili bar većinu vremena onda je CRT TV bolji izbor, pa čak i ako se naši programi prate putem satelita nije to ono pravo jer eto samo HDTV slika mi ostavlja dojam kako to može biti fantastično za gledat.
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2007., 15:48   #33
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Baka Pregled postova
@Imagine.. citiram: a ti patiš za CRT telkom u dobu nadolazečih plazmi i lcdeva / želiš uhvatit nekakvi model na zalasku / na nečijem skladištu u nekom kutu...

tocno tako...jer za 3-4k mogu imati kvalitetan tv, ma i manje.
koliko ti god možda bilo čudno za shvatit ne trzam na lcdeve ni plazme te nisam obračao pozornost na razvitak te tehnologije / pa zbog toga ne znam koliko su loši i koliko ih neka dosta jeftinija CRT telka 'pere'. CRT uzimam 'pod normalno' a gorespomenuto i rasprave te prepucavanja oko toga mislim ostavit onima koji se kuže....
ovde se hvatam jedne druge stvari....

Citiraj:
I nije me bed kad mi netko dode dome i kaze gle on ima CRT...
Pa zašto bi ti uopče bio bed?...mislim jel si kupio to za sebe ili da se možeš pohvalit nekom....

iako nevezano uz to ,što bilo da bilo kupljeno vidim da je važniji razlog za kupovinu ovo drugo pošto još nisam imao prilike pročitat ništa negativno o tom modelu telke od ikog. A ono što se da pročitat se obično svodi na "telka je fenomenalna za tu lovu"
a to me pomalo ljuti jer nema plodnijeg tla za krivu kupovinu.

Ne odgovaram ja tebe od crt tevea nego ne kužim da želiš nešto hupit samo zbog rječimi hvale bez imalo sumlje?
Dobro, nisam protiv preporuka jer nekako moraš dobit hint za nešto na što vrijedi obratit pozornost no nepojmljivo mi je da taj hint znači sigurna kupovina i da nema nikog tko bi rekao 'pogledaosam telku i nije mi se svidilo to i to pa je nisam kupio /ipak hvala ljudi na hintu"

shvačaš ?

Citiraj:
....stari ti nisi u toku zivimo u doba plazmi i lcdeva. Ma da..plazma!? sta je to!?
ne živimo....?
sory ali prateči ovaj topik i tvoju potragu za tim modelom ja nisam baš stekao dojam da imaš priliku ušetat bilo gdje kupit taj CRT dok plazme ili lcdeve imaš na svakom koraku.....
Staro 23.12.2007., 15:57   #34
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
A zašto ne ?? MISLIM.., ako oni trkeljaju neargumentirane gluposti onda to isto i ti radiš jer nisi naveo nikakav kompetentan argument osim zajedljivosti ?! .
Zajedljivost ?

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Šta imaš doma neku plazmu/lcd pa te užasava pomisao da bi netko kupio CRT ? .

imam CRT

da pročitaš opet koji moj post ? možda primjetiš što mi je nepojmljivo / 'što me užasava' ....

imam sed neke obaveze pa se na forum vračam valjda sutra... :-/
Staro 23.12.2007., 16:02   #35
Baka
Pig on the Wing

Baka's Avatar

Citiraj:
ne živimo....?
sory ali prateči ovaj topik i tvoju potragu za tim modelom ja nisam baš stekao dojam da imaš priliku ušetat bilo gdje kupit taj CRT dok plazme ili lcdeve imaš na svakom koraku.....
stari nisi me shvatio...
citiram: Ma da..plazma!? sta je to!? htio sam reci da naravno znam sta je to plazma (nisam glup). Ali za mene je trenutno CRT bolje i "jeftinije" rijesenje. Zasto!? Receno nesto prije...
Staro 23.12.2007., 18:49   #36
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ja nikako plazma i lcd televizore nebi strpao u istu kategoriju.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 20:35   #37
Baka
Pig on the Wing

Baka's Avatar

potpisujem
Staro 24.12.2007., 07:53   #38
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
@imagine... ne bi ni naveo 2 sretna korisnika da nisam ziher kako se ne radi o rekla/kazala pošto imaju 2-3 letve u glavi, kalibracijske dvd-e u spindlu i ponešto iskustva oko slike

recenzije sam prošao sve net-dostupne pošto sam i ja mislio tu telku kupiti svojevremeno i nigdje nekih crnih mrlja nije bilo.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 10:01   #39
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja tom Philipsu dosad nisam našao zamjerku, osim da bih volio da je malo veće dijagonale.
Slika nije baš nešto na analognoj zemaljskoj, ali to barem nije veliki problem budući da će uskoro cijela zemlja biti pokrivena dvb-t signalom. Također, ponekad malo iritira widescreen na domaćim kanalima, ali na to se lagano priviknuti, a ima i opcija da se ekran postavi u 4:3, jedino je onda slika dosta mala. Na satelitskoj je slika savršena, pogotovo na kanalima koji emitiraju u 16:9, npr. na Premierovim filmskim kanalima slika je bolja nego na dvd-u. Većinom mi je PixelPlus isključen (premda je slika dosta oštrija kad je uključen), jer mi je prirodnija slika na Digital scanu 100Hz. HD još nisam probao jer nemam čime, a plan mi je još složiti HTPC, pa gledati hd filmove na njemu.
I zato sam oduševljen ovim tv-om, jer za 4.5kn bi sa LCD-om dobio samo frustracije. Nisam protiv LCD-a i plazmi, ali za dobru sliku na njima treba izdvojiti puno više.
agm7007 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 11:55   #40
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
agm - definitivno dobro zboriš kad kažeš za LCD... za tu lovu samo moš dobit jadan loš LCD...
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2007., 11:30   #41
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Evo trola nazad :P
zafrkavam naravno

Čitam opet neke postove i opet me nasmijava onaj komentar o zajedljivosti te pretpostavka stuca da doma imam neku plazmu/lcd pa da me radi tog užasava da bi netko kupio crt.
Uglavnom zbog tog izbog nekih drugih stvari strah me da sam u najmanju ruku malo neshvačen.
Pa mislim da nebi bilo loše da vratim malo film unazad , ponovim se u nekim stvarima.

Ne pišem ništa s željom da nekog odvratim od kupovine ičega več mi je ponajprije želja da shvatim stvari koje ne mogu shvatit. A to je ova stvorena atmosfera da ljudi namjeravaju kupit TV na osnovi..... u biti ničega. Govorim o kupovini a ne zahvalnosti na obračanje pozornosti na nešto poput tog modela TVa. Kad vidim ovu potragu i 'žalost' jer dotičnog modela nema više na svakom koraku i tu tugu jer netko nije uspio kupit TV neznam kako da se izrazim osim 'apsurdno' .Prvo iz toga jer za čime potencijalni kupci tuguju? Pa blagog pojma nemaju za čime 'tuguju' jer se uostalom o tom TVu ovde nije bilo išta za pročitat osim tona 'TV je zvijer'....nema nigdje ništa osim hvale svojih vlasnika što mi je smiješno ali i razumljivo (pisao o tom u prvom postu u topiku)....Tako da se nekom 'neupučenom' to može činit kao savršen proizvod bez mane - a to u životu ništa nije . Jel se vidi kako pucam od zajedljivosti i ljubomore ?
Uglavnom kako nigdje ništa u biti konkretno napisano o TVu osim ovog zadnjeg djelička od agma , nepojmljivo mi je da ljudi na informacijama te razine temelje svoj zaključak kako je sudbina okrutna jer tog TVa eto baš nema u lokalnom prodavaoni. Ne govorim da nije ali ...

Drugo, ono čega se vi držite....'ovo pere ono'.... Več sam spomenuo da imam CRT i kad ja pomislim na TV automatski pomislim na CRT TV jer je to uzimam kao normalni TV ,normalnim shvačam tu 'kvalitetu' slike koja s njim dolazi te je uzimam zdravo za gotovo i naravno da ne težim nečemu gorem ....ALI kad bi gledao sutra kupit TV definitivno bi gledao neku 'novu tehnologiju' a na CRT. No kakvi su CRTovi u odnosu na LCDeve i plazme , šta 'pere' što i koliko - te priče i prepucavanja tog tipa ostavljam npr Gabri jer..... Jer kako trzam na lcdeve ni plazme tako nisam obračao pozornost na razvijanje te tehnologije i ne znam praktično to usporedit sa CRTom na osnovu nekog iskustva jer iskustva nema i bilo bi glupo od mene pametovat išta iako mi se čini da se to ovde misli po tom kako ide topik. Tako da sažmem ....Koliko je CRT bolji ili lošiji od nečeg drugog nemam pojma jer 'drugo nisam gledao' ...
Staro 27.12.2007., 14:04   #42
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Moj stari baš u zadnje vrijeme spominje da bi trebalo uzet televiziju,lcdi su skupi i imaju lošu sliku (HTV1,2...), plazme još gore...
On bi sonya,eto navika na njega, a ni meni nije mrzak...
A jedino šta san naša je vivax 72 cm(e da,minimalno 72 dijagonala)..,a vivax nebi..
Ima li onda išta oko 2500kn Sonyevo i 72 centimetarsko da valja?
Staro 27.12.2007., 16:27   #43
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

plazma da ima lošiji zemaljski od lcd-a? ovo prvi put čujem...
Staro 28.12.2007., 13:41   #44
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Moj stari baš u zadnje vrijeme spominje da bi trebalo uzet televiziju,lcdi su skupi i imaju lošu sliku (HTV1,2...), plazme još gore...
On bi sonya,eto navika na njega, a ni meni nije mrzak...
A jedino šta san naša je vivax 72 cm(e da,minimalno 72 dijagonala)..,a vivax nebi..
Ima li onda išta oko 2500kn Sonyevo i 72 centimetarsko da valja?
imam ja jedan u stanu, koliko si spreman izdvojit?
istinski, čistokrvni Sony 72cm 50Hz star jedno godinu i pol...

ili da predložim ovo: http://www.corbis.hr/proizvodi/elekt...-tv-tx-32ps12p

postam ovo u dva različita topica

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
plazma da ima lošiji zemaljski od lcd-a? ovo prvi put čujem...
ja isto
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 11:11   #45
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Wink

Ja čekam i čekam ali izgleda da nikog da 'pokenja' svoj TV i tu urbanu legendu od TVa ?

Pa da, zašto bi netko pokvario sebi taj filing ......tko nebi volio taj osječaj kad im drugi zavide kad spomenu da imaju nešto što drugi smatraju fenomenalnim.

Tv je zakon i sve je odlično

Ah , nekad mi se ljudi stvarno gade...mislim ne mogu vjerovat kako se o TVu nemože nač ništa osim hvale.

Nego, svi vi koji 'patite' za tom CRT legendom za 'normalan novac' - bilo bi logično da znate za čim patite , zar ne ?

Pe ovo jedan novogodišnji poklon od mene ....

Nebi puno o slici pošto su o njoj toliko toga rekli svi dosad
Naravno da je dosta ovisna o izvoru no opčenito je pomalo dosadna i neatraktivna. Prije tog Filipsa sam buljio u jedan Soni Trinitron pa je prijelaz ostavio takav utisak (koji još i danas stoji). A taj prijelaz je i naglasio važnost prosudbe slike i koliko je to zahebano u gledajuči stvari na policama u dučanu. Jer se pri kupovini slika definitivno nije činila pomalo dosadnom te neatraktivnom u usporedbi sa Sonijem iako možda takva treba bit..
Dalje ,pri spominjanju tog TVa se provlači Pikselplus2 i nije mi jasno odakle su krenule te dezinformacije....Radi se o prvoj Verziji piksel plusa i to je stvarno zanimljiva i dobra stvar. Kad se uključi onaj demo mod koji pokazuje razliku između normalne/obične slike i PP , čovjek se pita koliko su ustvari ukenjali tu normalnu sliku da naprave razliku da PP izgleda dobro. No da je PP savršena stvar kojeg bi vraga izmislili PP2 Mene osobno najviše zasmetaju obrisi stvari na ekranu /duhovi...

I još zanimljivost...S Sonijem sam se družio toliko godina i nikad nisam primjetio nikakav zvuk rada TVa .
Kod Filipsa je stvar ista no ako se kojim slučajem uključi PP ili progresiv mod stvar počinje bit čujana. Ne čujan da sad nešto stvarno pišti ali dovoljno da se primjeti u tišini kad se zna da 'efekat' postoji.Pošto toga nema u nativnom 100Hz modu u kojem radi TV povezujem to s frek osvj. slike koja se mijenja kod uključivanja PPa i pada. Kad se pogleda koliko ima raznih izvora zvukova u svakodnevnom životu / u sobi ako netko živi u gradu to se ne može uzet za ozbiljni minus jer se TV uostalom gleda s tonom pa se pojava ne primječuje. Ali nekakav minus je.

A največi plus tj. mogučnosti podešavanja i petljanja po Tvu su ujedno i največi minus. Mislim na to da je ovaj TV uređaj za nemirne koji bi stalno nešto petljali po postavkama ili najmanje modovima za prikaz slike da dobiju ono što žele. A to izluđuje. Jer kad upalim vidjet šta ima na par TV programa ja želim vrtit šta ima na par tih TV programa a uz to gledanje ide želja za petljanjem najmanje po modu slike čisto iz razloga jer se može....Ono gleda čovjek jedan TV program u 4:3 formatu s crnim crtama sastrane i prebaci na drugi 4:3 format i vrag neda mira moraš pogledat kako tu stoji zum mod da iskoristiš dijagonalu ekrana...a onda prebaciš na sljedeči TV program a tamo crtama film u nekom wajd formatu no u donjem djelu titlovi na crnoj crti ...pa opet petljanje po sljedečem prigodnom zum modu i manualno namještanje slike po visini da gore kida malo više tako da su dolje vidljiva slova....hebat ga ga nikad kraja a toliko programa. Petljanje čisto iz razloga dostupnosti tih mogučnosti. Ne mora se nužno petljat i može se TV gledat u 4:3 formatu no misli su uvjek prisutne a još kad se netko pojavi s komentarom " šta gledaš te crne crte na ekranu" . Hebem gledanje Televizije i formate.

I hebem ove u Filipsu koji su se odlučili na prikazivanje kanala u Megahercima!!
Mislim nije nešto što puno znači ali jednom kad se promjene kanali kabelske ili kad sve mora čovjek posložit onda dođem do tog da mrzim to iz dna duše jer je npr. HRT1 164,5 MHz a ne u formatu C 05 (Bubam napamet) pošto DCM ne pruža informacije o 'smještaju' programa u MHz formatu. I onda kopaj i traži gdje je šta i što je što. Grrr...

U nastavku kenjanja po raznom -kenjam se se i na ružni filipsov on skrin displej. Hebat ga to kao da je na razini odprije 20god. Mislim pa u kur... da im je vrhunac bio napravit dva neprozirna biljelkasta pravokutnika i jedan na sredini s informacijom šta ce trenutno gleda/ na kojem je broju to smješteno. Djeluje zastarjelo i prava riječ bi bila "industrijski" ...Osječaj kao da sjedin negdje ko nočni čuvar i bulječi u neki sustav monitora dobijam obavjest da sam prebacio na kameru 3 umjesto 2 ....

Kenjanje festival ide dalje....
Ovi u Filipsu su ocito za dizajn daljinskog tom odjelu podjelili svakom po pivu za trud....a onda je odjel dizajnirao daljinski -nakon šta su popili pive
Sve to izgleda odlično ali je daleko od toga. Kad ja uzimam u ruku taj daljinski nemam onu intuitivnost koja mi govori kako / koji kraj moram usmjerit prema Tvu pa ga od nekih 6-7puta 1 uzmem krivo-naopako i to se ne smanjuje tokom vremena - moram ga gledat da bih znao kako ga uzimam...dok je naprimjer daljinac od Sonija trebalo samo ubacit u vidno polje i ne gledat nužno u njega za uhvatit ga ispravno / koji kraj usmjerit prema čemu. Kod njega bi mi se desilo da ga uhvatim naopako 1 od nekoh 40-50 hvatanja. Da se vratim na Filipsa....tipke su napravljene žalosno i ne daju apsolutno nikakvu povratnu osjetilnu informaciju jesu li pritisnute. Nema nekog klasičnog očekivanog otpora do neke točke te popuštanja poslje tog koje govori da je stvar pritisnuta.

U dizajn samog TVa nebi puno osim da mogu shvatit da je vjerovatno crni okvir oko slike završio tu vjerovatno radi dojma kontrasta jer ne vidim zbog čega bi drugog. No ne shvačam zašto onda nisu napravili cijelu prednju stranu te boje ...Ustvari mislim da cijela strana JE te boje pa su je prebojali srebreno i još su pritom štedjeli na boji jer se TV nesmje ni taknut / pomicat u nekom smjeru ako osoba slučajno nosi prstenje... a dojam jeftine plastike ostaje i zbog .... kad netko želi napravit dobar posao pri čiščenju i gleda koliko je prljavog očistio u glavi se vrti samo misao da "nema šanse da je ovo crno sve samo prljavština"

Netko je spomenuo HDMI i spajanje s HTPCom
Ne znam kako to ide s čistom HDMI vezom no največa shebana stvar koju ja vidim u slučaju povezivanja putem kompa DVI-HDMI je da je podržana VGA reza 640-480 :-/.

Osim svih tih sranja TV je odličan i na sliku se lako naviknut čak i s opaskom 'dosade' koju za mene ni kalibracijski DVD nije mogao popravit.... kad se čovjek zagleda u neki materijal kao npr. DVD s progresiv skanom teško se odljepit od zadovoljstva s pruženom slikom pa ostalo spomenuto nije ni na kraj pameti. No cijelokupna stvar kao proizvod nije bez mane i moglo je bit napravljeno bolje jer na TV gledam kao uređaj koji je uz gledanje slike namjenjen korištenju a za pogledat što ima na TVu mi je ugodnije/jednostavnije s prijašnjim TVom.

E sad da vidim koliko još ljudi pati jer misli da je ovo TV bez mane ? ili još bolje da vidim izjavu nekog kako je kupio fenomenalan TV.

A sad je vjerovatno i jasno zašto me isprva privukao ovaj topic te zašto su me nasmijali komentari poput zajedljivosti i ljubomore na ekipu koja bi kupila taj TV.
Staro 02.01.2008., 14:52   #46
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

eto onda ni taj ne valja... znači kod nas se više ne može kupiti dobar crt, niš - onda ćemo za 3-4k koliko košta pouzimat 82 lcd-e i uživati u prednostima
Staro 02.01.2008., 15:25   #47
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Ne znam kaj ti sad očekuješ... Da netko dođe i popljuje tog Philipsa zato jer se tebi ne sviđa, onda bi ti srce bilo na mjestu, jel?

Ne vidim da je itko došao ovdje da se hvali svojim tv-om.
Meni je taj Philips super, mislim da bolje od toga nisam mogao proći. HD ready tv sa solidnom slikom na sd materijalu za 4kkn i sad da tražim dlaku u jajetu... Naravno da nije bez mane, ne postoji takav uređaj koji ne bi imao nikakve mane. Ali, stvar je u tome da ako se gleda na kvalitetu slike, za te novce se ne može dobiti ni približno dobar lcd ili plazmu. Ako se ne bude kvario, imat ću ga još 5,6 godina, a ozbiljno razmišljam da na ljeto kupim još jednog za spavaću sobu, ako će ih još biti na zalihama.
Ove stvari koje ti spominješ nisam primjetio. Zujanje je izgleda greška kod te serije, čitao sam dosta na netu o tome, no ja to nisam još nijednom primjetio. Daljinski se meni sviđa, jedan od najboljih i najljepših s kojima sam se susreo, nevjerojatno s kojim stvarim se ti zamaraš... Jedino u čemu se slažem s tobom je onaj demo prikaz pixelplusa, koji mi izgleda kao da je ona strana bez njega pretjerano pogoršana.
Bottom line - preporučio bih ovaj tv svakome ko nema 15kkn za neki kvalitetniji tanki panel.

Još mi samo molim te objasni gdje si naišao na ovo:
Citiraj:
Ne znam kako to ide s čistom HDMI vezom no največa shebana stvar koju ja vidim u slučaju povezivanja putem kompa DVI-HDMI je da je podržana VGA reza 640-480
Staro 02.01.2008., 21:54   #48
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Taj TV je i vise nego odlican za tu lovu. Daljinski sasvim ok i jednostavan za uporabu, a sto se tice kvalitete plastike i ona je ok (ne igram nogomet s tv-om ).... Spajanje sa kompom putem HDMI-DVI funkcionira savrseno, na 720p tj na rezi cca 1280x760 (tako nesto), dvd slika s dvd playera u 720p izgleda odlicno, a HD materijal pusten preko kompa fenomenalan!
A sto se mene tice, dobro sluzi i za gledanje obicne tv u "4/3" ili "sirokom" modu.
PP demo sluzi samo da bude ukljucen u izlogu i da privuce nove kupce
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2008., 09:27   #49
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Cool

Syss ,pa zar nisam negdje napisao da bi se okrenuo novim tehnologijama a ne CRTu da sutra kupujem TV...jer se nadam da bi mogao dobit samo bolju sliku od ove. Pa ne vidim smisla da izmisle NOVO i da to bude gore od starog. A šta se tiče ostatka....nije zaključak da ne valja -provokatoru jedan več se u topiku ljepim na nešto drugo što je dosad bilo jednostavno za shvatit....

agm, i ti me slabo pratiš a ja mislio da se razlog moje iritacije može vidjet više i iz aviona.
Ne očekujem da netko dođe i popljuje taj model i nije da mi se opčenito sviđa. Pa čovječe koji bi ga vrag kupio da mi se ne sviđa. Ali stvar je u tome da je sve skupa moglo bit bolje i s ovakvom slikom su došle neke stvari koje mi se ne sviđaju. Dok sam nekih bio svjestan druge su mi došle doma kao neugodno iznenađanje i iako s njima mogu živjet zbog cijene i na račun slike voliko bih da sam bio pripremljen i znao par stvari....onako iz prve ruke ...od nekog tko ima taj model.
ALI ne. Od svih koji imaju taj model se da nač samo kako je TV fenomenalan. Ko neki kult hebote.
E o tom ja govorim kao izvoru iritacije...ne zbog toga jer su mene iznenadile neke stvari več vjerujem da ima ljudi koji bi se radi nečega okrenili nečem drugom i zaključili kako ovo nije TV za njih a nemaju tu mogučnost jer je stvorena nekakva idilična slika kako je TV fenomenalan a o detaljnijim informacijama iz prve ruke te manama koje oni vide nigdje ništa jer je svim vlasnicima očito draže uživat u nekakvoj 'zavisti' drugih kako imaju zakon TV koji 'ne košta puno'.

Ne smeta meni što če netko nekom preporučit ovaj model. Ali ne vidim poštenim bit svjestan nečeg i to u preporuci prešutit. Bar nebi gledao tako da meni netko nešto preporuči a ne kaže mi što njega smeta.
Npr. Preporuči se nekom TV jer se eto ističe slika no isto tako mu se da do znanja 'problem pištanja'...Možda je netko toliko sensitive na to da če se odlučit za nešto drugo...

Nadam se da je sad jasan taj razlog moje iritacije ako prije nije bio.

Nego sad kad gledam što sam pisao čini mi se da sam možda pretjerao ....jer komentar za mekoču tipaka je bio vezan za prebacivanje programa i ne toliko opčenito a i možda prejako čistim TV ....

btw,
Mislim da je kod ovog Tva pravi izraz HD preperd a ne HD redi
a što se tiče toga gdje sam našao evo baš sad gledam upustva i za pod ostalim zabilježbama za HDMI ulaz stoji i:

DVI conectivity from PC
Supports only VGA (640x480)

Ali vidiš da Crni ima punu hd rezu putem te veze pa su valjda ovi u tvornici to falili .
Nisam kompetentan kao Crni da komentiram pošto imam TV spojen s kompom s malo boljim S-Video kabelom.
Staro 03.01.2008., 11:05   #50
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Ajde dobro, sad smo se malo razumjeli. Ok je to što kažeš, ali mislim da nije stvar da se ovdje stvara slika o tom philipsu kao savršenom tv-u i ne vidim smisla u tome da netko laže kako je njegov tv savršen da bi mu drugi zavidjeli, barem mogu za sebe reći da mi to nikad nije namjera. Svaki će čovjek steći svoj, subjektivni dojam o uređaju, nitko ne garantira budućem kupcu da će upravo taj tv biti najbolji za njega. To je stvar vlastite odluke i svaki bi kupac trebao prije pogledati tv u dućanu, a ne samo se osloniti na recenzije i savjete na netu. Ja sam prije kupnje puno tražio na netu o tom modelu, znao sam i za taj problem zujanja, ali sam ga svejedno kupio jer nisam imao alternative u lcd-ima i plazmama s tako malim budžetom i na kraju sam jako zadovoljan.

I ja isto jedva čekam nove tehnologije da istisnu lcd i plazmu jer mislim da se nudi premalo za te novce. Evo, laser tv je trebao ovog Božića krenuti na tržište, ali je odgođen. Sljedeći datum je na proljeće i baš me zanima kako će se ta situacija dalje razvijati.
http://www.usporedi.hr/vijesti/pogled/85/

A što se tiče još Philipsa, da, pravi izraz je HD prepared, makar ne znam točno razliku između prepared i ready, jer oboje podržavaju 720p i 1080i. Nisam siguran, ali mislim da hd prepared ne može u potpunosti prikazati, nego par linija manje ili tako nešto. U svakom slučaju ne bi trebala biti velika razlika.

Za dvi konekciju se nadam da nije tako, jer planiram možda na ljeto složiti kakav htpc. Valjda ne bi trebalo biti problema... Tu je bilo nešto govora o tome:
http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/2/111735.html
Staro 03.01.2008., 18:06   #51
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Syss ,pa zar nisam negdje napisao da bi se okrenuo novim tehnologijama a ne CRTu da sutra kupujem TV...jer se nadam da bi mogao dobit samo bolju sliku od ove. Pa ne vidim smisla da izmisle NOVO i da to bude gore od starog. A šta se tiče ostatka....nije zaključak da ne valja -provokatoru jedan več se u topiku ljepim na nešto drugo što je dosad bilo jednostavno za shvatit...
ma sve jasno, samo ajde reci onda nešto bolje za te pare... lcd nema šanse, plazma preskupa, crt? koji? mislim za relativno fer novce pojedeš lcd bez greške (to znaš i sam vjerujem), koliko-toliko si future-proof, a kompromisi u obliku daljinca, menija i sl. osim što su stvar osobne prirode, nekima ili nebitne ili prihvatljive ili neprihvatljive, ali ih "nadglasavaju" dobre osobine telke.

sam si rekao - da je ovo najbolje na svijetu, svi bi imali taj set... ali je priličan best-buy, što moraš priznat
Staro 04.01.2008., 11:53   #52
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

syss, kad si to tako sročio ne znam što da ti kažem osim da ti priznam da je ovo 'zakon TV za normalne novce'.

agm, nisam mislio uopče na to da će netko 'lagat' za prikazat Tv u boljem svjetlu. Krive zaključke je moguče dobit i na temelju nedostataka informacija i upravo na to mislim pošto prije ovog čavrljanja nije bilo ništa konkretno za pročitao osim onog 'da je zakon'

no dosa o tom više....

Što se tiče DVI konekcije to bi trebalo malo proučit ali uz to spominjanje HTPCa moram napisat da ja to ne kužim to imat poseban komp za pustat filmove jer za to meni dovoljno dobro sluzi i ovaj kojeg imam ....

iako jedino zalim / ubuduce mislim ulozit u kakav daljinski za spasit svoje zivce i ucinit gledanje HD stvari laksim....

usput ,sad sam se sjetio da sam zaboravio spomenut još jedan minus za TV... vjerovatno češ mislit da cjepidlačim ali na mojoj plavoj LE Diodi je od prve večeri naljepljena crna izolir traka
Staro 04.01.2008., 12:08   #53
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
-hehe, i kod mene je zavrsio komad izolir crne trake na toj nesretnoj ledici, koja zbilja jako smeta u mraku. No nije to nista u usporedbi s ovom koja je na kucistu od kompa koja osvijetli sobu do te mjere da u mraku vidis sve u sobi ....
-inace i kod mene se zna javiti lagano cvrcanje (vjerojatno neka zavojnica) i to samo dok ukljucim tv,ali ne svaki puta, a ako se i pojavi onda traje do 2min, valjda dok se ne zagrije ili kaj vec.
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2008., 22:12   #54
Mad_Duke
Guest

Da, Isplativa je kupnja CRT-a.

A sto se tice LCD-a ili Plasmi. Imaju nativnu rezoluciju. A ti si izaberi koji format onda hoces gledati kvalitetno.
  Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 17:04   #55
zdvd
Banned

Datum registracije: Mar 2009
TV CRT Vivax Imago TV-2122 PF, 21"/55cm, pure flat GOTOVINA: 789.57 kn

dali se isplati kupiti ovaj tv ???

dali netko može reći
zdvd je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2009., 04:27   #56
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
790 kunića za tv od 55, i to još vivax? ne bih, hvala
no sudeći po tvojoj lokaciji, mala preporuka: prošvrljaj malo po robotu, kod njih još ima nekoliko modela crt teveja po pristupačnim cijenama, nedavno sam uša kod njih jer sam kupova neke sitnice za satelitsku.

p.s. vivax ne podnosim jer mi je jednom riknuo njihov dvd player, a ne znam jel zavrtija 10-ak filmova...otad ih kudim gdje god stignem
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2009., 17:57   #57
zdvd
Banned

Datum registracije: Mar 2009
hvalati na odgovoru

ok vivax odpada, a što kašeš glede ((grundinga ili qvadra)) ????
zdvd je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2009., 18:32   #58
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Sve ti je to isti k. Vivax je M-sanov brand a grundig su kupili turci. Imam jedan quadro 72cm i jedan 55cm. Ovaj jeftini 55cm je šit, al je u spavaćoj sobi, ne gleda se toliko. Ovaj od 72cm je nešto sasvim drugo, 100hz, slika u slici itd. Razlika je drastična. Slike na njima nemožeš uopće uspoređivat. Kolko je slika dobra na 72cm, toliko je loša na 55cm. Tako da ti je to lutrija, i najbolje je ak možeš pogledat tv prije kupnje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F