Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.08.2002., 21:07   #31
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:
Originally posted by msvrtan

dofuram ti ja par jako dobrih filmova...i vidio sam matrix dvd kvalitete ali ga nemam (grozan film)..podsjetime kad bude tach u igri pa bum nasao...

a to sta ti kazes za dvix vrijedi onda i za mp3-ice...smece najobicnije..a nisu jer ono sto ti mozes cuti je sve u mp3-u ..

znam da je razlika u zvuku ako imas liniju od 100.000 maraka ali kolko nas ima to...a onda ni cd nije najkvalitetniji..
matrix gorzan film????bogohulnice........
zna netko di je nestao moj post od gore?????znam da sam ga napisao a sad ga nema:confused:
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2002., 22:06   #32
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:
dofuram ti ja par jako dobrih filmova...i vidio sam matrix dvd kvalitete ali ga nemam (grozan film)..podsjetime kad bude tach u igri pa bum nasao...

a to sta ti kazes za dvix vrijedi onda i za mp3-ice...smece najobicnije..a nisu jer ono sto ti mozes cuti je sve u mp3-u ..

znam da je razlika u zvuku ako imas liniju od 100.000 maraka ali kolko nas ima to...a onda ni cd nije najkvalitetniji..
Gle, ne treba meni Matrix na divx-u kada ga imam na DVDu. To sto ti mislis da je grozan film, moram te pitati na koji nacin. Osobno sam ga dozivio kao horor, ali ne zbog scena, nego zbog price u pozadini.

Osobno smatram da je razlika izmedju DVDa i divx-a nekoliko stotina puta veca nego razlika izmadju AudioCD-a i mp3-a. Kao sto si sam rekao: da bi se cula razlika izmedju AudioCD-a i mp3-a potrebno je vrhunsko pojacalo s opako dobrim zvucnicima, kombinacija koju rijetki imaju doma (takvi i mrze mp3 iz dna duse, upravo zato jer cuju razliku).

Sto se tice filmova, ne trebas mi ih nositi, jer ih, nazalost, niti necu stici pogledati. Uostalom, i dalje cu radije otici do videoteke i dati 22kn za 3 filma na DVDu i ubiti se u kvaliteti. To je ispod 8kn po filmu.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 22.08.2002., 23:21   #33
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Gle, ne treba meni Matrix na divx-u kada ga imam na DVDu. To sto ti mislis da je grozan film, moram te pitati na koji nacin. Osobno sam ga dozivio kao horor, ali ne zbog scena, nego zbog price u pozadini.

Osobno smatram da je razlika izmedju DVDa i divx-a nekoliko stotina puta veca nego razlika izmadju AudioCD-a i mp3-a. Kao sto si sam rekao: da bi se cula razlika izmedju AudioCD-a i mp3-a potrebno je vrhunsko pojacalo s opako dobrim zvucnicima, kombinacija koju rijetki imaju doma (takvi i mrze mp3 iz dna duse, upravo zato jer cuju razliku).

Sto se tice filmova, ne trebas mi ih nositi, jer ih, nazalost, niti necu stici pogledati. Uostalom, i dalje cu radije otici do videoteke i dati 22kn za 3 filma na DVDu i ubiti se u kvaliteti. To je ispod 8kn po filmu.
ma tako mozda razmisljas ti koji si placao ili jos uvjek placas filmove....ja sve od igara i programa do filmova dobijam po cijeni praznog CDa tako da me zaboli......a posto su DVDovi 8 kn i ka duzimam samo jedan znaci da dobijam 4 filma za cijenu jednog posudjivanja DVDa.......a posto su sve koje nabavljam DVDripovi vrhunske kvalitete koji preko TV-outa izgledaju posve nice a nisam dao 2200 kn za sony zvucnike za DVD zaboli me za DVDove........divxe barem imam kod sebe svaki put kad mi se nespava a videoteka je zatvorena ili predaleko
Staro 23.08.2002., 02:13   #34
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Nije se potrebno prepucavati. Kavliteta je nemjerljiva i to je valjda svakome jasno. DVD je ipak bolji i od najboljeg divx-a. Moji su 720x576 1100 i stvarno su dobri, pa ipak postoji razlika.

Stvar je koncepcije. Radite ono što ja radim sa muzikom.

Ono što je za moj osobni gušt i što stvarno volim slušati i to cijeli album (omiljeno Vangelis, Mike Oldfield, Jean Michel Jarre) to imam na CD-u. Takvih imam samo 50-tak. Ono što mi i nije ništa specijalno ili volim samo pojedine stvari i ne daje mi se lova za CD, imam u mp3. Toga je daleko više.

Martix i Lov na Crveni Oktobar na DVD-u + kopija u divx, a kung fu sranja u divx-u bilo kakve kvalitete.

I tako svi zadovoljni i sretni.

Na taj način i ne smatram da kršim zakon jer te filmove ionako ne bi nikada kupio, a možda ni posudio. Znam da se zakon s time ne slaže, ali je stvar mog morala.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2002., 07:08   #35
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

jeee, jcrveni oktobar treba imati na DVDu........
kad onaj kaze posaljite im ping a tebi izmedju 5 zvucnika opali ping usred mozga..........
Staro 23.08.2002., 08:56   #36
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
jeee, jcrveni oktobar treba imati na DVDu........
kad onaj kaze posaljite im ping a tebi izmedju 5 zvucnika opali ping usred mozga..........
Heh, podmornicarski filmovi.

A sad ozbiljno, jel itko od vas gledao Das Boot? Svako ljubitelj dobrih filmova ne smije zaobici taj film.
Staro 23.08.2002., 11:03   #37
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Koja greška. Zaboravio sam taj film. Ko je svakako najbolji film u podmornici.

Ima tu još toga za što bi se isplatilo dati novce. Ako neki film gledaš više od 10 puta i svaki je put dobar onda je to tako.

Najbolja komedija svih vremena? Velika avantura. Naravno da je najbolja kada je nisu radili ameri.

Ima li netko Odiseje u sveniru? Ima li toga na DVD-u? Ja još nisam vidio iako sam čuo da ima.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2002., 11:14   #38
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Ima li netko Odiseje u sveniru? Ima li toga na DVD-u? Ja još nisam vidio iako sam čuo da ima.
Ima toga na DVDu, vidio sam 2001 i 2010 u svakom bolje opremljenom ducanu.
Staro 23.08.2002., 14:19   #39
msvrtan
..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:

matrix gorzan film????bogohulnice........
zna netko di je nestao moj post od gore?????znam da sam ga napisao a sad ga nema:confused:
i greg-u i gpremec-u O OKUSIMA SE NE RASPRAVLJA ali kad ste potegnuli: film je dosadan,sve stane u 15 minuta..bezveze razvucen..meni je nakon po sata u kinu bilo dosta zivota...skakutanje me podsjeca na istocnjacke poskocnice...uzas..draze mi je gladat filmove na otv-u...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2002., 15:28   #40
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:
i greg-u i gpremec-u O OKUSIMA SE NE RASPRAVLJA ali kad ste potegnuli: film je dosadan,sve stane u 15 minuta..bezveze razvucen..meni je nakon po sata u kinu bilo dosta zivota...skakutanje me podsjeca na istocnjacke poskocnice...uzas..draze mi je gladat filmove na otv-u...
hehe
nevjerniche...

Ako ti je dosadan Matrix, onda ti se ne svidja niti Tigar i Zmaj, pretpostavljam.

O ukusima se ne raspravlja? Nije stvar ukusa dali je neki film dobar ili nije, to je stvar dali ti se film svidio ili nije. Npr, meni je jedan od najboljih filmova General od Baster Keatona. Rijec je o nijemom filmu s pocetka stoljeca. Mnogima se ne svidja jer je film cista pantomima, ali film je i dalje vrhunski. Zatim, Das Boot je mnogima glup film jer je Njemacki, a ne Americki, i svi u filmu uglavnom govore njemacki (ma katastrofa, kako se usudjuju). Dalje? Moj ujak od Jacqueas Tatia. Film je besmrtan, ali mnogi su rekli da im je dosadan. Os malo Hollywooda? Ples na kishi i Prohujalo s vihorom. Orson Wels? Gradjanin Cane i Proces. Dali? Andaluzijski pas i rezanje oka britvom u tom filmu (scena je odvratna, ali film je i dalje genijalan).

Drugim rijecima, mozes ti reci da ti se film ne svidja, ali film je dalje vrhunski.

Greg, di je ona tvoja palica sto si je meni obecavao?
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 23.08.2002., 15:48   #41
msvrtan
..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

ne...film da bi bio dobar se mora svidjeti ljudima...sto je po tebi zapravo uvjet da film bude vrhunski...puno para? dobri glumci? dobar redatelj?dobra produkcija?...
Staro 23.08.2002., 16:22   #42
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:
ne...film da bi bio dobar se mora svidjeti ljudima...sto je po tebi zapravo uvjet da film bude vrhunski...puno para? dobri glumci? dobar redatelj?dobra produkcija?...
Evo ti primjer filma koji se ljudima svidio, ali film bas i nije nesto: Patriot s Mel Gibsonom. Film je OK, i nista vise od toga. Dalje? Dan nezavisnosti. Film je totalno smetje. Svidio se mnogima i pokupio mnoge pohvale, ali ni po cemu to nije odlican film, cak niti dobar. Jos? Armagedon. Vrhunsko, ali vrhunsko smetje.

Durgim rijecima, ako se film svidi ljudima, ne znaci da je film vrhunski, znaci da je zabavan.

Ako si u prilici, pogledaj Andaluzijskog psa, pa ces vidjeti o cemu pricam.
Staro 23.08.2002., 16:37   #43
msvrtan
..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena...

Citiraj:
Evo ti primjer filma koji se ljudima svidio, ali film bas i nije nesto: Patriot s Mel Gibsonom. Film je OK, i nista vise od toga. Dalje? Dan nezavisnosti. Film je totalno smetje. Svidio se mnogima i pokupio mnoge pohvale, ali ni po cemu to nije odlican film, cak niti dobar. Jos? Armagedon. Vrhunsko, ali vrhunsko smetje.

Durgim rijecima, ako se film svidi ljudima, ne znaci da je film vrhunski, znaci da je zabavan.

Ako si u prilici, pogledaj Andaluzijskog psa, pa ces vidjeti o cemu pricam.
ja obozavam spanjolske fimove...almodovarove pogotovo..vise im se ni imena nemogu sjetiti koliko sam ih pogledao...

francuzi su zakon...obozavam isto tako neke yu filmove...

nije sve u amerima dobro si rekao...

Inace Patriota i dan nezavisnosti nisam gledao a armageddon mi je guba film...

ali ti i dalje nisi obrazlozio koja je razlika izmedu vrhunskog i ljudima zanimjivog filma...

naime film je industrija zabave....sto znaci da je dobar film zabavan film...(ne uvijek ali u 99% slucajeva)
Staro 23.08.2002., 16:55   #44
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

hmmm, jeste se rapisali a dodje mi da odgovorim na svaki napisanu recenicu.....ma necu nemam bas toliko vremena
nije nevazno dali se film ljudima svidja ili ne....ako s enesvidja dobiva pridjev art a to je ono sto redateljima govore prijetelji nakon premijere kako bi izbjegli to da im se na faci neprimjeti da je film shit........
klasici koj eje premec nabrojao su imali dobro gledateljstvo (imaju ga i dan danas) - dakle ljudkma su se svidjali......
sigruno da neki spopisa nisu bili primamljivi kino-publici kao MIB2 sad recimo ali jebiga, MIB se sigurno nece gledati nakon 50 godina......
da nedolazi sve dobro od amera se potpuno slazem.....ali recimo htv izgleda cini sve da nam omrzne europski film sranjim koja pustaju.....a ako puste i dobar u glupo je vrijeme......prije nekih tjedan dana je bila neka luda francuska komedija popodne....navece nije bilo nikakvog a ne glupog filma.....zar su se uplasili da ce ljudi zavoljeti francuski film ako ga puste navece???
njemci su mi ok......ali nemam neke njemacke klasike na pameti kad pomislim na njihovu kinematografiju.........
ali tko nije gledao trci lola, trci da vas cujem
Staro 23.08.2002., 16:56   #45
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena.

Citiraj:
ali ti i dalje nisi obrazlozio koja je razlika izmedu vrhunskog i ljudima zanimjivog filma...

naime film je industrija zabave....sto znaci da je dobar film zabavan film...(ne uvijek ali u 99% slucajeva)
Hm, ti stvarno znas biti naporan...
Dali si igdje IGDJE vidio definiciju sto je to umjetnost?

Evo, dat cu ti laksi primjer, pogledaj M.A.S.H., ima ga u videotekama na DVDu. To je vrhunski film koji je mnogima dosadan (iskreno, ne znam zasto, valjda su ljudi navikli na blesave komedije). Po cemu je toliko dobar? Niti je Altmman tada bio poznati redatelj, niti je knjiga po kojoj je snimljen bila poznata, niti je ijedan (tada) poznati glumac glumio u tom filmu. Rezija? Vrhunska. Prica? Vrhunska. Gluma? Genijalna. Usput, izrada tog filma cak nije niti mnogo kostala, stovise, potrosili su manje novaca nego sto su smjeli. Pa po cemu je taj film toliko dobar? Kombinacija svega. Nema tu odgovora da je film vrhunski zbog rezije ili price ili glume ili produkcije ili koliko je novaca potroseno na njegovo stvaranje. Odgovor koji ti trazis gotovo da niti ne postoji. Nije niti cudo sto su u doba POP-ARTa izumili izraz "Cool" kada je nesto fenomenalno, ali ne mozes opisati zasto je tako.

Dobar film je zabavan film? Hm, to si rekao kao prosjecno glup covijek. To sto si rekao nista ne znaci.

Film je industrija zabave? Pa, ako to tako shvacas, onda nije niti cudo sto ne vidis razliku izmedju vrhunskog filma i filma koji je nastao samo da bi se zaradili milijuni.
Staro 23.08.2002., 17:01   #46
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
klasici koj eje premec nabrojao su imali dobro gledateljstvo (imaju ga i dan danas) - dakle ljudkma su se svidjali......
hehe
Vidi se da nisi (nazalost) imao prilike vidjeti Andaluzijskog psa. Vjerujem da se film tadasnjoj publici nije nimalo svidio.
Scena rezanja oka britvom ili nekoliko dana star lesh magarca na klaviru sigurno nisu scene koje bi covijek rado pogledao, bez obzira na stoljece. Ali, film je ipak vrhunski.
Staro 23.08.2002., 19:16   #47
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MP3-razmjena.

Citiraj:
Usput, izrada tog filma cak nije niti mnogo kostala, stovise, potrosili su manje novaca nego sto su smjeli.
ja kao primjer da za dobru komediju i kad nema novca ima nade uvjek uzimam potragu za svetim gralom........i dan danas se nasmijem kad negdje procitam kako su nabavljali rekvizite.......
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno