Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2007., 16:01   #31
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
.....Nije marketiški potez ako doma imaš QuadroFX u SLiu i ako na tjedan s njima zaradiš nekolko tisuća jura.....
Uff tako lako sazet u jednoj recenici, a ja se mucim...to je ono sto sam htio rec, emsi svaka cast

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 16:10   #32
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
rista, ne brini. upravo sam si poslozio gtx sli varijantu (pogledaj moj komp), malo sam to modao http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83699 i jako jako sam zadovoljan vidjeti zabijeni fps u igrama na ultra high postavkama u 1900x1200.

ako kome nije jasno zakaj sli, neka proba, mada nemoze hehe jer nema sli, upaliti aa x16 i aniso x16 uz svu ostalu podrsku, pa neka vidi kako to izgleda. pogotovo na 24".

hebi ga, skupo ali zabavno. i naravno, SAMO za svoj gust. pa sebe najvise volimo, kaj ne

ali, tvoja reza je losa. moj komp na defaultu graficke i meme, a proc na 3.0 ima rezu 14k. ama bas nikaj nije klokano ili nabrijavano. niti profili, ma nista.

nisam kompententan ti pomoci, no mogla bi biti usko grlo vista-po testovima je i do 30tak% sporija u graf testovima od XPa.
vidim da si stavio alternative rendering, pa ti neki jos savjet nemogu dati.

probaj si upaliti sli visual indikator, pa gledak kako ti rade kartice. mozda ti jednostano sli ne radi kako spada.

puno savjeta imas u nvidia sli klubu, pa navrati i tamo.

eto, kad skuzim i ovo moje, budem dalje pametovao
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2007., 16:49   #33
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
dobro, ali opet nema logike... jedna gtx jede dvije gts u sliju, sta bi tek onda dvije gtx u sliju trebale napraviti jednoj gts? kuzis?
Jedna gtx ne jede dvije gts...

GTS koju dugixy1 ima je prebolesno naclokana...pitajbog koji modovi su bili rađeni...čak je dugixy1 dobio 2000 bodova više u 3dmarku zbog Quad-a kojeg je kupio. S E6750 je imao oko 12500 ako se ne varam.

Citiraj:
Nema problema, koje igre da testiram i kako? Od ovih šta ja imam, ugrađeni benchmark imaju jedino FEAR i World in Conflict...
Možda se i druge mogu nekako mjerit ali ne znam kako...
Mislio sam ovako "od oka" da postaš poboljšanja u igrama u odnosu na jednu grafu. 3dMark nije mjerilo ničega

Citiraj:
A što se tiče moje zaluđenosti...zaluđen sam jedino zato jer mislim da sistem ne daje sve od sebe i da nešto "koči". S obzirom koliko je novca, vremena, živaca i ljubavi uloženo, nemam oprosta za tako nešto. Mislim da ću svejedno ići na Q6600. Imaš bolji prijedlog?

A što bi sa Quadom dobio? Veći 3dmark jedino (čuo sam da p*mpek naraste kada se dobije 18000 marka)

Slažem se s Gradjanin-om u vezi ostalog vezanog za SLI.

Ne znam kome smeta kada netko ima mogućnosti da se nagradi s dobrim kompom i da uživa u njemu. Zašto onda ljudi voze ferrari-e i ostale aute ... kada se može voziti golf 1.9 TDI
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 16:53   #34
killerbee
Wannabe Pilot
Moj komp

killerbee's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
čuo sam da p*mpek naraste kada se dobije 18000 marka
Car!

killerbee je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 16:58   #35
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
...Ne znam kome smeta kada netko ima mogućnosti da se nagradi s dobrim kompom i da uživa u njemu.....
Nikome to ne smeta, neka krka on, njegova lova. Ako si mislio na mene, ja samo izrazavam zaljenje sto NEO-ST vec dooogo nema stabilnu konfu kakvu on zeli, right. A i vecina koja je do sada na nasem forumu probala SLI ili CF nije odusevljena stabilnoscu. To je cinjenica. Svaka cast onome tko ima recimo "privilegiju" da duzze vrijeme uziva u mogucnostima SLI/CF-a pod full stabilnoscu svog sistema.

Citiraj:
...Zašto onda ljudi voze ferrari-e i ostale aute ... kada se može voziti golf 1.9 TDI
Nemoj molim te...

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 19:16   #36
JIM22
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Sa Q procesorom češ dobit još 2-3k bodova. Najviše te koči baš ovaj E6750
JIM22 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 20:47   #37
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
SLi je čisti marketing. Ništa više-ništa manje.
ne bih se složio, no ok, to je tvoje mišljenje

Citiraj:
Vrijeme prolazi i nVidia još uvijek nema poštenih drivera za SLi. Daj si truda iskopaj neki stari broj Cosma i imaš članaka i iskustva korisnika o tome kolko te volja.
Nažalost, znam to. Pogotovo kad je u pitanju Vista

Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
rista, ne brini.

ali, tvoja reza je losa. moj komp na defaultu graficke i meme, a proc na 3.0 ima rezu 14k. ama bas nikaj nije klokano ili nabrijavano. niti profili, ma nista.
I kako da se nakon ovog ne brinem?

Citiraj:
ako kome nije jasno zakaj sli, neka proba, mada nemoze hehe jer nema sli, upaliti aa x16 i aniso x16 uz svu ostalu podrsku, pa neka vidi kako to izgleda. pogotovo na 24".
Upravo sam skinuo demo od Call of Duty 4: Modern warfare i probao ga malo... max detalji, max fsaa i af, rezolucija 1920x1200....ostao sam
Igra izgleda PRE hebeno..... milijun efekata, dx10 na djelu, ma sve skupa...treba vidit da bi se povjerovalo.

Citiraj:
nisam kompententan ti pomoci, no mogla bi biti usko grlo vista-po testovima je i do 30tak% sporija u graf testovima od XPa.
vidim da si stavio alternative rendering, pa ti neki jos savjet nemogu dati.

probaj si upaliti sli visual indikator, pa gledak kako ti rade kartice. mozda ti jednostano sli ne radi kako spada.
Bas sam isao instalirat ponovo Win XP SP2, ali gle sad problema - imam RAID setup u kompjuteru, i instalacija XP-a trazi RAID drivere...koji se nalaze na floppy-ju i jedino na floppy-ju (win instalacija ne cita nijedan drugi medij), a ja floppy nemam. Divno, zar ne

Citiraj:
puno savjeta imas u nvidia sli klubu, pa navrati i tamo.

eto, kad skuzim i ovo moje, budem dalje pametovao
Nema pomoći. Mislim da je tamo više ljudi sa problemima nego onih koji ih znaju riješit.

Citiraj:
Mislio sam ovako "od oka" da postaš poboljšanja u igrama u odnosu na jednu grafu. 3dMark nije mjerilo ničega
"od oka"
Kako bi onda izgledao usporedni test: "bez slija: dobro. Sli instaliran, sada je: malo bolje"
mislim da ipak treba stavit neke brojke

Citiraj:
A što bi sa Quadom dobio? Veći 3dmark jedino (čuo sam da p*mpek naraste kada se dobije 18000 marka)

pa ne samo veći 3dmark, nego paralelno s njim i bolje (zaslužene) performanse u igrama općenito.

Citiraj:
Autor JIM22 Pregled postova
Sa Q procesorom češ dobit još 2-3k bodova. Najviše te koči baš ovaj E6750
Koliko si siguran?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 21:23   #38
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
s Q dobijas bodove u marku, no SAMO u njemu. u ni jednoj igri ne. jer jos uvijek nema igara koje guraju 4 glave. nee se tako deklariraju, no zajednica igraca ih ima koliko prstiju na ruci.

mark je pisan za vise glava pa to i nagraduje rezom. igre nisu. jedan dio poslovnog softwera je. uglavnom, za igre je trenutno c2d sasvim dovoljan. i previse.
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 00:49   #39
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
"od oka"
Kako bi onda izgledao usporedni test: "bez slija: dobro. Sli instaliran, sada je: malo bolje"
mislim da ipak treba stavit neke brojke

Pa naravno da sam mislio s FPS-ima preko frapsa ili slično...nisam mislio na određene istovjetne testove i 100% preciznost.

Kao što je rečeno, sa Q nećeš imati bolje performanse u igrama... Štoviše...E6750 je bolji izbor zbog manjeg zagrijavanja.

Ali, nekako mi se ćini da ćeš quad ipak kupiti
Staro 15.10.2007., 02:07   #40
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
Pa nije bas istina da Q nece pomoci performansama u nekim igrama. Crysis ce koristiti 4 jezgre, supreme commander vec neko vrijeme moze iskoristiti 4 jezgre itd. A koliko je love taj sistem vec potegnuo skok sa E6750 na Q6600 i nije bas neka investiticja. Dakle nemoj toliko misliti na 3Dmark kada zelis znati kako ce se igre ponasati na tvom kompu jer to mnogo varira kako koja igra vise voli atija a neka nvidiu. Nekoj procesor zanci vise nekoj apsolutno nista. Neke daju 5% bolje performanse u sliju a neke 90%. Prodaj fino E6750 za nekih ~1200kn i dodaj jos 700 i uzivaj sa Q6600. Ali nemoj to ucinit radi 3dmarka jer ti p*mpek definitivno nece biti veci, mozda samo manji.

Eh da, ne treba ti za raid nikakva disketa s driverima nego mali program koji se zove nlite. Ljepo s njim ubacis u xp instalaciju sve drivere koje zelis, nlite ih fino i jednostavno integrira i napravi bootabilan image, i to je sve sto ti treba. Iako, da sam na tvom mjestu pricekao bi malo da izade ovaj sp1 za vistu i zadrzao se na njoj jer izgleda da ce biti nekih grafickih razlika izmedju dx9 i dx10 u nadolazecim naslovima, ma koliko god to bilo bezobrazno i samo iz markentinskih razloga. Na tvojoj konfigurciji gubitak od kojih ~30% performansi ionako nije neki problem pa onda zasto ne imati ~2% bolju grafiku
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2007., 02:20   #41
thedman
User Registered
Moj komp

thedman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Dolje desno - GPU-z prijavljuje da SLI nije uključen, ali SLI je ipak uključen. Kao dokaz sam stavio nVidijin control panel pri vrhu screenshota...
Bug u gpu-z ili pak nešto više?
a jesi li provjerio kak ti 3Dmark prepoznaje kartice?
Staro 15.10.2007., 02:31   #42
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
aj pusti ti te 3d markove kvragu, stavi nesto renderirat, neke grafike itd pa vidi kolko ce trebat bez sli za nesto a kolko u sli modu...
Staro 15.10.2007., 23:20   #43
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor konj Pregled postova
Pa nije bas istina da Q nece pomoci performansama u nekim igrama. Crysis ce koristiti 4 jezgre, supreme commander vec neko vrijeme moze iskoristiti 4 jezgre itd. A koliko je love taj sistem vec potegnuo skok sa E6750 na Q6600 i nije bas neka investiticja. Dakle nemoj toliko misliti na 3Dmark kada zelis znati kako ce se igre ponasati na tvom kompu jer to mnogo varira kako koja igra vise voli atija a neka nvidiu. Nekoj procesor zanci vise nekoj apsolutno nista. Neke daju 5% bolje performanse u sliju a neke 90%. Prodaj fino E6750 za nekih ~1200kn i dodaj jos 700 i uzivaj sa Q6600. Ali nemoj to ucinit radi 3dmarka jer ti p*mpek definitivno nece biti veci, mozda samo manji.
Sve je to super, nego uskoro ionako dolazi Penryn koji će ih sve ionako pomest
Ima li smisla uopće kupovat procesor ili se strpit i počekat Penryn? Btw. još moram napravit 3dmark test iz XP-a, to još nisam. Tko zna, možda u tom grmu leži zeko

Citiraj:
Autor konj Pregled postova
Eh da, ne treba ti za raid nikakva disketa s driverima nego mali program koji se zove nlite. Ljepo s njim ubacis u xp instalaciju sve drivere koje zelis, nlite ih fino i jednostavno integrira i napravi bootabilan image, i to je sve sto ti treba.
Znam ovo za bootable cd, tek jučer sam to skužio iz domyos-ovog topica.

Citiraj:
Autor thedman Pregled postova
a jesi li provjerio kak ti 3Dmark prepoznaje kartice?
Ne, kako ću to? Misliš kada u glavnom ekranu kliknem na details?
Evo screenshot:

Zašto tamo piše "Linked display adapters: false" ???
A SLI je uključen??
Niže u detailsima (tog nema u screenshotu) ipak prijavljuje dvije gtx-ice...

Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
aj pusti ti te 3d markove kvragu, stavi nesto renderirat, neke grafike itd pa vidi kolko ce trebat bez sli za nesto a kolko u sli modu...
Može prijedlog? Šta se tiče testiranja, nema problema, samo ne znam šta da stavim

btw. riješio sam problem temperature procesora u idleu. S bivšom pločom (Asus) temp u idleu je bila 24, a s ovom 32 stupnja/idle. Problem je bio u tome što je prije na Asusovoj ploči BIOS automatski davao manji napon nego ova ploča. Shodno tome, i procesor se više grijao pa su i temperature na idleu veće. Sada je stavljena Arctic silver 5 pasta, procesor je na 3.6, voltaža 1.41V i idle 27. Poboljšanje od punih 5 stupnjeva
Meni dovoljno
Staro 16.10.2007., 02:03   #44
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Evo i 3Dmark06 test iz XP-a, nista overclockano:

Za 1000 više nego u Visti, ali svejedno loše.
I opet me bode u oči ono "Nvidia SLI - disabled"
Staro 16.10.2007., 02:28   #45
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Baci rezu sa clockanim procem i grafama na defaultu.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 02:39   #46
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Baci rezu sa clockanim procem i grafama na defaultu.

Evo. Proc na 3600, graf default:
Staro 16.10.2007., 03:13   #47
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Evo nisam se mogao sjetit ničeg pametnijeg, pa sam snimio kompletni benchmark u 3dmarku s mobitelom, i upalio sam SLI visual indicators. Ovo su sve default postavke, znači nema overclockinga.
Zamolio bih te kad budeš imao vremena da probaš upaliti svoje visual indicatorse i 3dmark, pa ih usporedi s ovima mojima na snimci, čisto da znam, možda je u tome problem...

btw. koliko ti frameova vrti u prvoj sceni, odmah na početku gdje su oni vojnici u nekom transporteru? Zanima me samo taj dio, znači ne ono poslije kad izađu iz transportera...

Snimka: http://www.youtube.com/watch?v=zuHH0BiAcY8

Tnx
Staro 16.10.2007., 03:50   #48
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
Mozda da probas s nekim custom driverima. Sjecam se u bugu kada su usporedivali 7900 sli vs. 8800 da su koristili neke ne sjecam se koje custom drivere da bi omogucili sli. Svrati do guru3d.com tamo ti imaju razne custom drivere.
Staro 16.10.2007., 04:28   #49
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Evo. Proc na 3600, graf default:
Nemam pojma zašto se ljudi čude svojim ((pre?)slabim) SLI rezultatima s tim zvijerima na dual core procesorima? IMO, mislim da je posve očito da te procesor koči. Pa pogledaj si samo usporedbu scorea na defu proca i clockanog proca. Razlika je čak 4k(!) bodova.

@konj i svi ostali koji misle da je SLI isključen - SLI je očito upaljen jer single stock GTX-ica ne može baciti brojku od 16k (mislim, dovoljno je da se pogleda SM2.0 i SM3.0/HDR score)...
Staro 16.10.2007., 08:35   #50
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
IMO, mislim da je posve očito da te procesor koči.
Samo u 3DMarku misliš?

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 16.10.2007. u 08:46.
Staro 16.10.2007., 10:58   #51
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Samo u 3DMarku misliš?
Iz konkretnog primjera, da. Kad bi uzeo par bench alata da vidimo kako se sve to skupa ponaša u nekim (novijim) igrama imali bi malo bistriju sliku.
Staro 16.10.2007., 12:39   #52
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Iz konkretnog primjera, da. Kad bi uzeo par bench alata da vidimo kako se sve to skupa ponaša u nekim (novijim) igrama imali bi malo bistriju sliku.
Pomaže i u igrama. U World in Conflictu sam dobio 10 fps...
Bye-bye E6750
Staro 16.10.2007., 12:52   #53
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Pomaže i u igrama. U World in Conflictu sam dobio 10 fps...
Bye-bye E6750
Prijatelju, nećeš ti nikad biti zadovoljan

Pošto ćeš bezobrazno clockati taj Quad, preporučam da uložiš koju kunu u neko bolje vodeno.
Staro 16.10.2007., 12:54   #54
Razer
.

Razer's Avatar

Sa vodom će imati samo još više zahebancije, ako nema iskustva s vodom, najbolje dobro zračno (aka TR 120 UE).

EDIT: sry, previdio sam da ima Kandalfa LCS.

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 16.10.2007. u 13:04.
Staro 16.10.2007., 13:00   #55
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Sa vodom će imati samo još više zahebancije, ako nema iskustva s vodom, najbolje dobro zračno (aka TR 120 UE).
Već ima vodu...ali nije neko sudeći po temperaturama.
Staro 16.10.2007., 13:01   #56
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Sa vodom će imati samo još više zahebancije, ako nema iskustva s vodom.
Odma buš ga na početku obeshrabril i onda ništ s toga.
Ovak su mu teme čitanije nego Maxim s Nelly Furtado, a još kad se vodeno ubaci u cijeli strip - naklada raste momentalno i traži se broj više.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 14:38   #57
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Već ima vodu...ali nije neko sudeći po temperaturama.
Sada je dobro. Stavio sam AS5 pastu i pri 3.6ghz temp u idle je 27, a load 38. Ja zadovoljan
Šta se tiče Q6600, koliko on može ići? 4ghz?

E ako onda ne bude stock reza barem 14000, onda... ne znam... uklet komp?
Staro 16.10.2007., 14:42   #58
Razer
.

Razer's Avatar

Što se tiče Q6600, ako je G0 stepping, vrlo vjerojatno će ići na 4GHz, kolega (dugixy1 sa PCE) ima identično riješeno hlađenje, proc mu je 4ghz stabilan za 3DMark, a max takt je uspio navući ~4250MHz, tak da dotično vodeno ipak nije ''za bacit'', doduše bolja (tiša/jača) pumpa ne bi bila na odmet
Staro 16.10.2007., 17:08   #59
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
da prvo pozdravim prijatelja razera,drago mi je da si se vratio

ja sam zadovoljan sa kandalf vodenim i temp su mi niske, obično bencham po noči pa onda otvorim balkonska vrata.svaki test (3dmark)bez problema prelazim na 4 ghz,problemi počinju na 4050.max takt ide bez problema preko 4.3 budem jednom utvrdio samu granicu ,jedino su pumpa malo čuje i vjerovatno bi jača bila i bolja. i slažem se sa razerom i dr da su ovo potpuno normalni rezultati za sli, kad dođe Q6600 biče druga pjesma ali i njega češ morati pristojno kloknuti.

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 20:16   #60
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor dugixy1 Pregled postova
da prvo pozdravim prijatelja razera,drago mi je da si se vratio

ja sam zadovoljan sa kandalf vodenim i temp su mi niske, obično bencham po noči pa onda otvorim balkonska vrata.svaki test (3dmark)bez problema prelazim na 4 ghz,problemi počinju na 4050.max takt ide bez problema preko 4.3 budem jednom utvrdio samu granicu ,jedino su pumpa malo čuje i vjerovatno bi jača bila i bolja. i slažem se sa razerom i dr da su ovo potpuno normalni rezultati za sli, kad dođe Q6600 biče druga pjesma ali i njega češ morati pristojno kloknuti.

Mda, evo druge pjesme.
Unutra je sada Q6600, stock reze:

1000 markova više na stocku nego sa E6750, i to samo na račun cpu testa. grafički testovi pokazuju pad u fps-ovima (10ak frameova)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno