|
![]() |
#31 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
rista, ne brini. upravo sam si poslozio gtx sli varijantu (pogledaj moj komp), malo sam to modao http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83699 i jako jako sam zadovoljan vidjeti zabijeni fps u igrama na ultra high postavkama u 1900x1200. ako kome nije jasno zakaj sli, neka proba, mada nemoze hehe jer nema sli, upaliti aa x16 i aniso x16 uz svu ostalu podrsku, pa neka vidi kako to izgleda. pogotovo na 24". hebi ga, skupo ali zabavno. i naravno, SAMO za svoj gust. pa sebe najvise volimo, kaj ne ![]() ali, tvoja reza je losa. moj komp na defaultu graficke i meme, a proc na 3.0 ima rezu 14k. ama bas nikaj nije klokano ili nabrijavano. niti profili, ma nista. nisam kompententan ti pomoci, no mogla bi biti usko grlo vista-po testovima je i do 30tak% sporija u graf testovima od XPa. vidim da si stavio alternative rendering, pa ti neki jos savjet nemogu dati. probaj si upaliti sli visual indikator, pa gledak kako ti rade kartice. mozda ti jednostano sli ne radi kako spada. puno savjeta imas u nvidia sli klubu, pa navrati i tamo. eto, kad skuzim i ovo moje, budem dalje pametovao ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |||
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
GTS koju dugixy1 ima je prebolesno naclokana...pitajbog koji modovi su bili rađeni...čak je dugixy1 dobio 2000 bodova više u 3dmarku zbog Quad-a kojeg je kupio. S E6750 je imao oko 12500 ako se ne varam. Citiraj:
Citiraj:
A što bi sa Quadom dobio? Veći 3dmark jedino (čuo sam da p*mpek naraste kada se dobije 18000 marka) ![]() Slažem se s Gradjanin-om u vezi ostalog vezanog za SLI. Ne znam kome smeta kada netko ima mogućnosti da se nagradi s dobrim kompom i da uživa u njemu. Zašto onda ljudi voze ferrari-e i ostale aute ... kada se može voziti golf 1.9 TDI ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sa Q procesorom češ dobit još 2-3k bodova. Najviše te koči baš ovaj E6750 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||||||
Buying Bitcoin
|
ne bih se složio, no ok, to je tvoje mišljenje ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Igra izgleda PRE hebeno..... milijun efekata, dx10 na djelu, ma sve skupa...treba vidit da bi se povjerovalo. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Kako bi onda izgledao usporedni test: "bez slija: dobro. Sli instaliran, sada je: malo bolje" ![]() mislim da ipak treba stavit neke brojke ![]() Citiraj:
![]() pa ne samo veći 3dmark, nego paralelno s njim i bolje (zaslužene) performanse u igrama općenito. Koliko si siguran? |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
s Q dobijas bodove u marku, no SAMO u njemu. u ni jednoj igri ne. jer jos uvijek nema igara koje guraju 4 glave. nee se tako deklariraju, no zajednica igraca ih ima koliko prstiju na ruci. mark je pisan za vise glava pa to i nagraduje rezom. igre nisu. jedan dio poslovnog softwera je. uglavnom, za igre je trenutno c2d sasvim dovoljan. i previse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Pa naravno da sam mislio s FPS-ima preko frapsa ili slično...nisam mislio na određene istovjetne testove i 100% preciznost. ![]() Kao što je rečeno, sa Q nećeš imati bolje performanse u igrama... Štoviše...E6750 je bolji izbor zbog manjeg zagrijavanja. Ali, nekako mi se ćini da ćeš quad ipak kupiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Pa nije bas istina da Q nece pomoci performansama u nekim igrama. Crysis ce koristiti 4 jezgre, supreme commander vec neko vrijeme moze iskoristiti 4 jezgre itd. A koliko je love taj sistem vec potegnuo skok sa E6750 na Q6600 i nije bas neka investiticja. Dakle nemoj toliko misliti na 3Dmark kada zelis znati kako ce se igre ponasati na tvom kompu jer to mnogo varira kako koja igra vise voli atija a neka nvidiu. Nekoj procesor zanci vise nekoj apsolutno nista. Neke daju 5% bolje performanse u sliju a neke 90%. Prodaj fino E6750 za nekih ~1200kn i dodaj jos 700 i uzivaj sa Q6600. Ali nemoj to ucinit radi 3dmarka jer ti p*mpek definitivno nece biti veci, mozda samo manji. Eh da, ne treba ti za raid nikakva disketa s driverima nego mali program koji se zove nlite. Ljepo s njim ubacis u xp instalaciju sve drivere koje zelis, nlite ih fino i jednostavno integrira i napravi bootabilan image, i to je sve sto ti treba. Iako, da sam na tvom mjestu pricekao bi malo da izade ovaj sp1 za vistu i zadrzao se na njoj jer izgleda da ce biti nekih grafickih razlika izmedju dx9 i dx10 u nadolazecim naslovima, ma koliko god to bilo bezobrazno i samo iz markentinskih razloga. Na tvojoj konfigurciji gubitak od kojih ~30% performansi ionako nije neki problem pa onda zasto ne imati ~2% bolju grafiku ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
User Registered
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#43 | |||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Ima li smisla uopće kupovat procesor ili se strpit i počekat Penryn? Btw. još moram napravit 3dmark test iz XP-a, to još nisam. Tko zna, možda u tom grmu leži zeko ![]() Citiraj:
Ne, kako ću to? Misliš kada u glavnom ekranu kliknem na details? Evo screenshot: ![]() Zašto tamo piše "Linked display adapters: false" ??? A SLI je uključen?? Niže u detailsima (tog nema u screenshotu) ipak prijavljuje dvije gtx-ice... Citiraj:
btw. riješio sam problem temperature procesora u idleu. S bivšom pločom (Asus) temp u idleu je bila 24, a s ovom 32 stupnja/idle. Problem je bio u tome što je prije na Asusovoj ploči BIOS automatski davao manji napon nego ova ploča. Shodno tome, i procesor se više grijao pa su i temperature na idleu veće. Sada je stavljena Arctic silver 5 pasta, procesor je na 3.6, voltaža 1.41V i idle 27. Poboljšanje od punih 5 stupnjeva ![]() Meni dovoljno ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Baci rezu sa clockanim procem i grafama na defaultu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Zamolio bih te kad budeš imao vremena da probaš upaliti svoje visual indicatorse i 3dmark, pa ih usporedi s ovima mojima na snimci, čisto da znam, možda je u tome problem... btw. koliko ti frameova vrti u prvoj sceni, odmah na početku gdje su oni vojnici u nekom transporteru? Zanima me samo taj dio, znači ne ono poslije kad izađu iz transportera... Snimka: http://www.youtube.com/watch?v=zuHH0BiAcY8 Tnx ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Mozda da probas s nekim custom driverima. Sjecam se u bugu kada su usporedivali 7900 sli vs. 8800 da su koristili neke ne sjecam se koje custom drivere da bi omogucili sli. Svrati do guru3d.com tamo ti imaju razne custom drivere.
![]() |
#49 |
.
|
Nemam pojma zašto se ljudi čude svojim ((pre?)slabim) SLI rezultatima s tim zvijerima na dual core procesorima? IMO, mislim da je posve očito da te procesor koči. Pa pogledaj si samo usporedbu scorea na defu proca i clockanog proca. Razlika je čak 4k(!) bodova. @konj i svi ostali koji misle da je SLI isključen - SLI je očito upaljen jer single stock GTX-ica ne može baciti brojku od 16k (mislim, dovoljno je da se pogleda SM2.0 i SM3.0/HDR score)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Agent 0
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
.
|
Sa vodom će imati samo još više zahebancije, ako nema iskustva s vodom, najbolje dobro zračno (aka TR 120 UE). EDIT: sry, previdio sam da ima Kandalfa LCS. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 16.10.2007. u 13:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
.
|
Što se tiče Q6600, ako je G0 stepping, vrlo vjerojatno će ići na 4GHz, kolega (dugixy1 sa PCE) ima identično riješeno hlađenje, proc mu je 4ghz stabilan za 3DMark, a max takt je uspio navući ~4250MHz, tak da dotično vodeno ipak nije ''za bacit'', doduše bolja (tiša/jača) pumpa ne bi bila na odmet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
da prvo pozdravim prijatelja razera,drago mi je da si se vratio ![]() ja sam zadovoljan sa kandalf vodenim i temp su mi niske, obično bencham po noči pa onda otvorim balkonska vrata.svaki test (3dmark)bez problema prelazim na 4 ghz,problemi počinju na 4050.max takt ide bez problema preko 4.3 budem jednom utvrdio samu granicu ,jedino su pumpa malo čuje i vjerovatno bi jača bila i bolja. i slažem se sa razerom i dr da su ovo potpuno normalni rezultati za sli, kad dođe Q6600 biče druga pjesma ali i njega češ morati pristojno kloknuti. ![]()
![]() |
#60 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Mda, evo druge pjesme. Unutra je sada Q6600, stock reze: 1000 markova više na stocku nego sa E6750, i to samo na račun cpu testa. grafički testovi pokazuju pad u fps-ovima (10ak frameova) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|