Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2007., 12:19   #31
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Salko01 Pregled postova
A mozda zato sto ima usb,mozda zato sto ima pivot a za kut gledanja me tako boli .....!!!
Za matricu se slazem da je puno bolja od ove moje a najbitnije u ovom tvom toliko pamentnom postu je kvaliteta fotke sto sam je usliko!!Uzivaj u svom CRT-u na 1280x1024 tu je kut gledanja toliki da mozes gledati s druge strane monitora a o velicini teksta vise rijeci drugi put!!! Pozdrav
da ima usb i pivot a nema podesavanje po visini pitam se sto je vaznije....za 500 kn manje se moze kupiti npr 223bw koji nema nista losiju sliku, dapace....jedina prednost della je nesto kvalitetnija plastika okvira...i fala ti moj 959nf ima super sliku...a uskoro stize LCD i nova masina....drugi put posalji fotku na kojoj ce se nesto i vidjeti...ovako se mozemo igrati pogadjanja - sto je to na slici
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 13:31   #32
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Datum registracije: May 2007
Evo samo za tebe,nadam se da zadovoljava tvoje kriterije kvalitete slike i da si nemoras razbijati glavu sta bi to moglo biti na slici!!!
http://www.imagesforme.com/images/1762P9140002.JPG
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2007., 13:59   #33
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Evo samo za tebe,nadam se da zadovoljava tvoje kriterije kvalitete slike i da si nemoras razbijati glavu sta bi to moglo biti na slici!!!
http://www.imagesforme.com/images/1762P9140002.JPG
e ovo je vec prava fotka moram priznat da su dellovi dost stylish monitori....nekome mozda nisu lijepi ali meni su bas ok....onak biznis look...moram razmislit jer mi se isplati dat 500kn vise samo za look i malo kvalitetniju plastiku....i pivot

nego kad si ga vec uzeo, kak ti se cini slika kad pomaknes glavu malo prema dole?....u ducanu je jako osvjetljenje pa kad sam pomicao glavu prema dole slika se na gornjem dijelu potamnila (zanima me kako izlgeda pod nekim slabijim osvjetljenjem koje vecina ima u svojoj sobi dok je na kompu)....koji ti je opci dojam za sliku kod pomicanja pogleda po vertikali?....to je btw, najveca "boljka" 22" TN monitora pa me zanima kolko si morao pomaknut glavu dole a da ti slika ode kvragu

evo jedan 223bw review (sa prevodom)...po meni best buy 22" (ok 21,6")

http://babelfish.altavista.com/babel...e%26t%3d383773

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 14.09.2007. u 15:47.
Staro 14.09.2007., 22:26   #34
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Slika mi totalno drukcija od mog prijasnjeg modela(Samsung SM 913BM),sto mi je prije bilo bijelo sad mi se cini da je onako malo preslo u rozkastu boju????
Cuj gledanje pod kutevima kako sam ti vec reko u proslom postu mi neigra bas neku veliku ulogu ali kad vec pitas,u dellovim papirima pise da je kut gledanja 160 i mogu to potvrditi da se slika negubi pod tim kutem gledanja osim mozda malo u gornjem kutu kad spustim glavu prema dole!!!
Sto se tice kvalitete izrade Samsung mu nije ni do koljena!!!!
Staro 14.09.2007., 23:03   #35
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Slika mi totalno drukcija od mog prijasnjeg modela(Samsung SM 913BM),sto mi je prije bilo bijelo sad mi se cini da je onako malo preslo u rozkastu boju????
Cuj gledanje pod kutevima kako sam ti vec reko u proslom postu mi neigra bas neku veliku ulogu ali kad vec pitas,u dellovim papirima pise da je kut gledanja 160 i mogu to potvrditi da se slika negubi pod tim kutem gledanja osim mozda malo u gornjem kutu kad spustim glavu prema dole!!!
cuj da razjasnimo neke stvari....dobro sam "opipao" oba monitora i mogu ti reci da samsungova plastika nije nista manje kvalitetna....a dizajn je ionako subjektivna stvar....a sto se slike i ekrana/panela tice...taj dell koristi samsungovu TN matricu/panel.....
Staro 14.09.2007., 23:45   #36
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Da si rekao da ima bolju plastiku onda bi rekao :"Ajde."

Ali kada si rekao da mu nije ni do koljena onda se tu nikako ne mogu složiti.(Dell monitori su stvarno odlični monitori i jednoga dana ja sanjam da imam jednoa poput crnoga,ali da su daleko ispred Samsunga baš i nisu)

kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 23:56   #37
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor kalixius Pregled postova
Da si rekao da ima bolju plastiku onda bi rekao :"Ajde."

Ali kada si rekao da mu nije ni do koljena onda se tu nikako ne mogu složiti.(Dell monitori su stvarno odlični monitori i jednoga dana ja sanjam da imam jednoa poput crnoga,ali da su daleko ispred Samsunga baš i nisu)

da, al sigurno neces sanjat ovaj dell kojeg ima Salko jer to je u biti samsung u drugom pakiranju....ja recimo sanjam nekog 24" della sa S-IPS matricom.....izaci ce jednog dana valjda
Staro 15.09.2007., 14:36   #38
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
da, al sigurno neces sanjat ovaj dell kojeg ima Salko jer to je u biti samsung u drugom pakiranju....ja recimo sanjam nekog 24" della sa S-IPS matricom.....izaci ce jednog dana valjda
Ma sanjam i ja o takvom monitora ali freak jesam ali opet toliki nisam da iskesiram tolike novce za monitor,jer ipak mislim da se nedobije tolika razlika u slici kolika je razlika u novcima!!!???
Edit:Preko 80% Lcd su Samsung!!
Staro 15.09.2007., 16:47   #39
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Ma sanjam i ja o takvom monitora ali freak jesam ali opet toliki nisam da iskesiram tolike novce za monitor,jer ipak mislim da se nedobije tolika razlika u slici kolika je razlika u novcima!!!???
Edit:Preko 80% Lcd su Samsung!!
dobije se razlika u slici dobije,al naravno da ima razlike i u lovi..mislim dog bi ti posudil svog dell-a,predomislio bi se ti

kupuje se opet kak love imaš,al po meni pa monitor je bitnija stavka neg neki komad hardvera,u biti sve je bitno,al ipak,zdravlje na prvom mjestu,il ne ipak?
ja dok sam sa samsunga 730bf prešo na dell,huhhh,preporod,vidljiva razlika ne sam u veličini neg i u slici.....mislim nema tu nikakve rasprave zna se za kaj je TN matrica a zna se za kaj su ostale matrice
mogo sam komotno birat veči monitor a ovaj put je presudila kvaliteta koja prati cijenu,al opravdano...
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 19:48   #40
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac_1 Pregled postova
dobije se razlika u slici dobije,al naravno da ima razlike i u lovi..mislim dog bi ti posudil svog dell-a,predomislio bi se ti

kupuje se opet kak love imaš,al po meni pa monitor je bitnija stavka neg neki komad hardvera,u biti sve je bitno,al ipak,zdravlje na prvom mjestu,il ne ipak?
ja dok sam sa samsunga 730bf prešo na dell,huhhh,preporod,vidljiva razlika ne sam u veličini neg i u slici.....mislim nema tu nikakve rasprave zna se za kaj je TN matrica a zna se za kaj su ostale matrice
mogo sam komotno birat veči monitor a ovaj put je presudila kvaliteta koja prati cijenu,al opravdano...

sve super, probao sam taj 2007wfp i monitor je zakon al jednostavno 20" je premalo za 1680x1050....slova su presitna...kao da imas 17" CRT..skoro....tesko je prec sa 19" CRT sa 1280x1024 na 20" wide.......
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.09.2007., 20:56   #41
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

mislim da nisu,ugodan je rad na tom monitoru,al opet sve najviše ovisi o afinitetima....čuj ja sam sa 17" lcd-a prešel tak da za mene je razlika velika...i nebi prelazil na 22" sa TN matricom nikad,ne nauštrb kvalitete prikaza...eventualno 22" bolja matrica(al bi moral dost love pljunut koju nemam)..čuj kod kupnje nisam puno razmišljal 20" il 22" I-IPS il TN....naravno 20 I-IPS....malo sam usporedbe delal u dućanu,mislim tu nema govora...i nije mi žao...al ču reč samo,TN više ne dolazi na moj stol pa da je i 24"....
Staro 15.09.2007., 21:33   #42
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Gdje se taj DELL moze kupiti?
Spoljarik je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 23:40   #43
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
mislim da nisu,ugodan je rad na tom monitoru,al opet sve najviše ovisi o afinitetima....čuj ja sam sa 17" lcd-a prešel tak da za mene je razlika velika...i nebi prelazil na 22" sa TN matricom nikad,ne nauštrb kvalitete prikaza...eventualno 22" bolja matrica(al bi moral dost love pljunut koju nemam)..čuj kod kupnje nisam puno razmišljal 20" il 22" I-IPS il TN....naravno 20 I-IPS....malo sam usporedbe delal u dućanu,mislim tu nema govora...i nije mi žao...al ču reč samo,TN više ne dolazi na moj stol pa da je i 24"....

gledaj...ja sam gledao 22" dell TN i taj 20" S-IPS....i mogu ti rec da je jedina razlika koju sam skuzio - kut gledanja....slika, odn. boje mi se cine iste....a usporedjivao sam iste fotke visoke reze...ok jasno je da u stvarnosti s-ips nosi niz prednosti al nema svatko vid snajpera pa da mu je lako pisat u wordu ili surfat na 20" wide monitoru.....

@Spoljarik najbolje u www.kodeks.hr

a mozes i

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=2007wfp
Staro 15.09.2007., 23:53   #44
Fatal
kenova?
Moj komp

Citiraj:
ma tu su negdje...a ja ti mogu reci da su meni slova presitna na 20" 2032bw a imam odlican vid...kod duzeg citanja umara...jednostavno ta reza 1680x1050 je previse za 20"
Neistina, barem u mom slucaju. Od prvog dana kupovine ga drzim na max rezi,takodjer imam veoma dobar vid i velicinom slova sam zadovoljan, kao i svim ostalim. IMHO best buy 20"monitor za prosjecnog korisnika.
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 00:31   #45
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Fatal Error Pregled postova
Neistina, barem u mom slucaju. Od prvog dana kupovine ga drzim na max rezi,takodjer imam veoma dobar vid i velicinom slova sam zadovoljan, kao i svim ostalim. IMHO best buy 20"monitor za prosjecnog korisnika.
istini na volju ja sam u ducanu u 20" gledao s nesto vece daljine nego gledam kod kuce (sjedim iz navike dosta blizu monitora)...al ostaje cinjenica da je za vecinu ljudi text ipak malo presitan...
Staro 16.09.2007., 02:06   #46
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa povećaj tekst...

i mene malo živcira, ali to je cijena koju moraš platiti ako želiš imati veću rezu na monitoru...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 02:28   #47
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
pa povećaj tekst...

i mene malo živcira, ali to je cijena koju moraš platiti ako želiš imati veću rezu na monitoru...
povecanje dpi nije rješenje jer npr. gubiš broj vidljivih topica na ovom forumu....odn. moras vise skrolat i dalje mislim da je 1680x1050 nagurana u 20"....zato mi je i zanimljiv 215TW....
Staro 16.09.2007., 02:46   #48
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
gledaj...ja sam gledao 22" dell TN i taj 20" S-IPS....i mogu ti rec da je jedina razlika koju sam skuzio - kut gledanja....slika, odn. boje mi se cine iste....a usporedjivao sam iste fotke visoke reze...ok jasno je da u stvarnosti s-ips nosi niz prednosti al nema svatko vid snajpera pa da mu je lako pisat u wordu ili surfat na 20" wide monitoru.....

čuj svak iznosi svoje stajalište o monitorima,ja samo znam da teško bi više išo na TN,zato kaj sam probal,i dok nekaj probaš znaš o čem pričaš
al dobro to je tvoja stvar kaj je tebi veličina bitnija neg kvalitetanemoj me krivo shvatit
je 22" je veči,al nemrem se pomirit s činjenicom da su to monitori s TN matricom...možda zato kaj sam se naviko na blagodati I-IPS
Staro 16.09.2007., 03:45   #49
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
a kak izgleda tekst kad se dell-a stavi na rezu 1440x900 ??
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 04:10   #50
jabuka
destabilizator provokator

jabuka's Avatar

SAMSUNG MON 22 SM 223BW LS22MEVSFV, SAMSUNG, 223BW

LINK OVDJE

slika: http://deluxecomputers.ro/images/Samsung%20223BW.gif

cijena 2500kn (100kn više), no dobiješ uz njega poklon-bon od 200kn pa si možeš uzeti još nešto za te pare
jabuka je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 09:27   #51
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
čuj svak iznosi svoje stajalište o monitorima,ja samo znam da teško bi više išo na TN,zato kaj sam probal,i dok nekaj probaš znaš o čem pričaš
al dobro to je tvoja stvar kaj je tebi veličina bitnija neg kvalitetanemoj me krivo shvatit
je 22" je veči,al nemrem se pomirit s činjenicom da su to monitori s TN matricom...možda zato kaj sam se naviko na blagodati I-IPS
ti si vjerojatno imao stariji monitor sa TN matricom...i one su nesto napredovale u medjuvremenu....i ne bih se slozio da su toliko losije od S-IPS...pa najveca razlika se kuzi kad gledas pod extremnijim kutevima....vidio, probao....

@marq....to onda vise nije nativna reza monitora i to se ne radi...
Staro 16.09.2007., 11:39   #52
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

čuj,govorim kak je.....ma joj svaki je dobar monitor,sve zavisi za kaj ga se koristi,al uvjek vrijedi ona stara:kolko para tolko muzike..ja sam imal samsung 730bf..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno