|
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Koliko znam, kao i prethodni modeli Samsunga, što znači vrlo dobar (sporiji od LG-ja, brži od Pioneera).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mozda,ali svi dosada su bili ata i ovaj plextor je pa bufer skace ko vu metar na pojacalu dok kod ovoga samsunga nemrda. A sto se tice citanja dosta dvd-ova koje pioneer 112D nije mogao procitati ili se mucio obarao je brzinu ovaj cita bez problema. Posto snimam dosta filmova za privatnu kolekciju cesto dobijem izgrebane dvd-ove pa sam probao par komada idu fino osim bas ako je vlasnik rucao na njemu.
![]() |
#36 |
Premium
|
Taj plextor u stvari nije pravi plextor nego rebrandirani nec, (mislim da je igorba jednom lijepo to objasnio) zato je pametnije kupiti onda nec-a koji je duplo jeftiniji a u biti isti snimac.
![]() |
#37 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#38 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
PX 800A je ako sam dobro shvatio ustvari rebrandani NEC/Optiarc 7170 kojeg kupiš za doslovno 200kn, pa ti vidi kako ga se isplati kupit. Kad će više ljudi shvatit da plex živi još samo na staroj slavi... EDIT: prestigli me...
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
Istine radi, treba reći da PX-800A ima promijenjen (updated, bug-fixed) boot code firmware-a u odnosu na AD-7170, a i sam firmware je nešto drugačiji (nisu međusobno kompatibilni), međutoa - i dalje je to Optiarc (Optiarc = NEC + Sony) s dodanim nametom na... jel... Razlika je i što s PX-800A radi PlexTools, samo vrijedi li to razlike u cijeni...
![]() |
#40 |
Premium
|
Nevrijedi sigurno niti ovaj 760A kod mene koji je eto pravi plextor a pogotovo ovaj novi. Igorba zanima me koliko je pouzdan plextools za skeniranje posto mi neradi niti jedan drugi sa plextorom dok mi k-probe sa samsungom pokazuje na svim medijima veliku kolicinu gresaka dok kod kolege isti ti medi na njegovom lite-on snimacu imaju dosta manje. Rado bih koristio plextools za skeniranje ako je koliko toliko realan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Moderator
|
Pa Plextools (tj. Plextori) su dosta pouzdani za skeniranje. U biti, teško je reći kome treba vjerovati - LiteOn-ima, BenQ-ovima ili Plextorima - svi daju različite rezultate. U pravilu LiteOn-i (tj. snimači s MediaTek čipsetom, dakle i Samsung, ali on zna ponekad čudne rezultate davati) pokazuju najmanje grešaka, Plextor (Sanyo čipset) je tu u sredini, a BenQ (Philips Nexperia čipset) pokazuje najviše grešaka. Možda je Plextor i najpouzdaniji za skeniranje, pogotovo što u pravilu skenira na 2x, teško je reći. Meni se jedino ne sviđa sučelje PlexToolsa tj. rezultata koje izbace, nije toliko "straight-forward" kao u slučaju Nero CD-DVD Speeda. Probaj promijeniti registry value za CD-DVD Speed i osposobiti program za rad s Plextorom. Nisam siguran da će raditi, ali probaj...
![]() |
#43 |
Moderator
|
Ma ne, samo sam imao dosta posla i drugih zanimacija (kirvaj, rođendan, sad će drugi kirvaj...) zadnjih par dana. Danas bio cijeli dan na poslu, sutra sam cijeli dan u ZG... nije rudnik, ali tu negdje ![]() Čisto da znaš na koju registry vrijednost mislim: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality - nađeš reg_value nazvanu Blocked i izbrišeš Plextor s popisa.
![]() |
#45 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Još ništa od ovih Zamzunga...čak sam htio kupiti H62N ali nema ni njega. Pa se sad dvoumim da li bi opet uzeo Pioneer (DVR-212D) ili čak LITEON (LH-20A1S-11C)...
![]() |
#47 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja budem pričekao do petka, ako ne bude u trgovinama uzimam neki od gorenavedenih...
![]() |
#49 |
Moderator
|
Jedna "luda" ideja... kad sam bauljao po Metrou tražeći neke druge stvari usput sam naravno gledao tehniku - tamo imaju i Samsunga i LG-ja (uz njih ako se dobro sjećam i ASUS-a), samo ne znam imaju li SH-S203B, ali imali su H62L (u osječkom Metrou), pa ono... pogledajte i u takvim centrima, mogli bi naći (pogotovo H62, Samsunga teže jer vjerojatno imaju samo starije modele).
![]() |
#50 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
eto, ja danas vratio h62n u ve-mil, jer nije htio snimati rw medije. s dečkom u servisu riješio stvar. uzeo moj stari, dao mi novi i to to. htio sam uzeti nešto sa ide, ali nije išlo. i tako u busu malo da pogledam dvd, kad ono H66N ![]() ![]() ![]() nema ga ni na cjeniku od ve-mila ![]() vidjet ću sad kako se ponaša sa rw medijima čini mi se čak tišim od H62L, ladica se tiše otvara, tiši rad... nisam ostalo ništa isprobao... radi je desetak minuta u kompu |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
|
jollyb, pošto je H66 jako nov model i podaci o njemu cure na kapaljku, jel bi ti se gadilo napraviti pokoji manji testić, npr. snimiti 2-3 CD-a (neka jeftina, ne troši kvalitetne) na max brzini i testirati kvalitetu BenQ-om - da vidimo je li popravljen bug s CD-R snimanjem na višim brzinama (C2 greške...). Usput, ima li SecurDisc?
![]() |
#52 | |
4K FTW
|
Citiraj:
mislim da ne bi bio problem, reci što te zanima, pa ću napravit. dvd ionako moram dva-tri snimit, na cde mogu nešto nabacati. jes, ima securdisc. taj logo me i zbunio, ono gledam front i tamo samo multiburn, lg i SD icona - wtf, to nije h62. ali dobro je ispalo ![]() isprobat ću prije ili kasnije i taj SD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Moderator
|
Pa prije svega me zanima (a i mnoge druge, vjerujem) je li popravljeno snimanje CD-a. Snimi jedno dva različita ako imaš na max brzini i napravi quality scan s BenQ-om. Naime, sumnjam nekako da će LG ispraviti bug koji pogađa H42/44/62 modele putem firmware-a. imaju profitabilniji način ispravka bugova - izdaju novi drive.
![]() |
#54 | |
4K FTW
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Moderator
|
Hvala! ![]() Dobar mini review, kako budeš otkrivao nove stvari (netko je rekao SecurDisc?), slobodno ga još malo proširi. Nažalost, glede ispravka CD buga nisam bio u pravu (a bio sam pesimističan, znači još je gore od očekivanog).
![]() |
#56 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Planiram kupiti H62N u Vemilu pa me zanima jel ga ima(o) netko osim jollyb-a. Na ništa osim LG-a ne idem, a i nemam nekog iskustva što se tiče SATA DVD/RW pa me zanima ima li kakvih problema kod instalacije windowsa ( jel radi probleme zbog drivera kao što je to kod hdd-a ) ili to ide sve glatko kao kod ATA modela |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
4K FTW
|
Citiraj:
ali moje tople preporuke za h42n ili h44n. sa patom nema problema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ajd probaj, baš me zanima. Na ploči ( Abit AB9 ) je famozni JMicron i navodno zna radit probleme s SATA uređajima kod instalacije windowsa, a čitao sam da čak traži i disketu s driverima kod instalacije s ATA hardom. Inače baš hoću sata model da se riješim kablovinja po kućištu. Prodao sam jučer ATA model frendu, ne znam koji je model točno bio, al nije ni bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
4K FTW
|
na mojoj matičnoj (ovoj u komp opciji) je ami bios (zadnja verzija) i ne boota hiren cd (koji je cd-rw) ni xp inst cd u H66N. ali to je do moje verzije biosa koja nema opcije bolje podešavanja boota. u boot opciji se može pormijenit hdd i opt ur. ali bios ne vidi dvd na novijim matičnim pločama je situacija sigurno bolja, moja je već dosta stara (socket a) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|