|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() e kad smo kod napajanja,da pitam,dok sam podesil napon tj parametre za OC u biosu kolko ja znam ova gigabyte ploča nakon svakih promjena se prvo ugasi pa se upali,e sad dok sam corsair stavil,podesim postavke komp se restarta,nema onog da se prvo ugasi..neg se restarta i to je to..sad neznam dal je to ok ili....?il opet o napajanjima ovisi sve dalje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
JA sam ga uzel danas u linksu i mogu reći samo najbolje, tiho kvalitetno, lijepo sleevani kablovi, jednina zamjerka kaj nije modularno! ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Što se tiće drugog dijela tvojeg posta,ja svoj stroj nisam klokao(niti ću),tako da ti ne znam reći da li se komp gasi kada se mijenja napon u biosu ili ne.Neka ti to objasne drugi koji imaju više iskustva s takvim stvarima. ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
ah,naletio si...štanga... mogu reč ovaj cors ima snage u izobilju,nemrem ga opteretit pošteno,dok se Fortron BS lagano grijal dost u loadu,a ovaj cors jedva da je topli pri loadu,čak sam mislil hx 520w uzet,al dok sam videl kaj ovaj radi,reko ne treba mi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Kobe Bryant fan
|
Citiraj:
![]() Samo čekam ponedjeljak da si na kučište priljepim onu naljepnicu koja se dobije s njim "powered by Corsair" ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje_24. 01.09.2007. u 21:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
ajd i kod tebe če zablistat cors u punom sjaju,da taj cors i je pod kapom seasonica....inače puno sam se nećkal oko napajanja al dok sam videl kak ekipa veselo priča o njemu,a još dok sam review-e čital,veselju nije bilo kraja..druga napajanja nisam ni uzel u obzir |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Kobe Bryant fan
|
Kada se pogleda ime,ugrađeni dijelovi(japanski kondići),izgled i naposljetku cijena,nema se što drugo ni gledat bez obzira što su recimo Chieftec 550,Fortron 400W,CoolerMaster 430W itd dobra napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja sam se neugodno iznenadio s ovim Corsairom. Slagao sam jednom tipu osrednju masinu za DTP/dizajniranje, nista specijalno: C2D E6600 sa box coolerom, 2x512MB + 2x1GB DDR2, Giga 965-DS3P, x1650 Pro 256, 2x500 GB SATA Raid-0, DVD RW neka novija NEC SATA, 2x 12cm fan. Cors se poprilicno zagrijao, recimo toliko da je kuciste oko njega postalo mlako, a zrak koji izlazi sa straznje strane je po osjetu bio mlak do blago vruc. Vent se ponekad znao jace zavrtiti, npr. prilikom ucitavanja i obrade veceg filea u Photoshopu, te je postao najbucniji dio konfe. Druga dva 12cm venta su na cca 1.100 okretaja i prakticki su necujna. CPU cooler se utopio u background noise, a CPU temp. je uvijek bila u granicama normale, oko 35 idle, do 50 load. Eh sad, znam da ova konfa ne moze ni priblizno opteretit ovaj Cors preko 60-70%, zato mi je i bilo cudno da se toliko zagrijava i ubrzava vent. Mozda sam naletio na sfusani primjerak, ali eto, malo upozorenje da bas ne cvjetaju ruze svemu sto ima naljepnicu Corsair...
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
To je jako cudno. Jer bi se trebao cut tek nakon 300W opterecenja, ta konfa ne trosi vise od 150W ni u snu. Bas uzimam napajanje, prvi izbor mi je ovaj Cors, ali kad ovakvo nesto procitam taman prije nego cu kupit napajanje... ![]() Gdje je kupljeno to napajanje? Diskont, Optimum ili Links? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Extreme Air Cooler
|
Medcom Infoshop, u Rijeci. Ne znam od koga nabavljaju, ali bio je jedan od prvih modela koji su dosli do nas, kupljen pred cca. 3-4 tjedna. Mozda su im neki od prvih modela malo falsali...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
To fakat zvuci kao fals primjerak. Niposto se ne bi smio cut pri loadu manjem od 300W. Je li sigurno napajanje u pitanju? ![]() Prema mjerenjima, vent na VX450 ubrza naglo nakon tih 300W, sve do 450W je vrlo strm grafik brzine venta. Nesto je zbilja felericno na tom primjerku. A i to da se gadno grije je cudno. Je li grijanje bilo i u idle-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Extreme Air Cooler
|
Po wattage calcu, ispada da trosi do 272W, sto je blizu tih 300W. Moguce da zbog 2x 500GB mrcina u raidu i sva 4 popunjena DIMM slota potegne i preko. U idle se ne grije, sve do negdje 15-30 min normalnog desktop rada, kad se vec pocinje osjecati zracenje.
![]() |
#43 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
sumnjam da baš toliko troši sa svojim NeoHE430W sam pogonio 1) DFI LP NF4, 3700+ @2,8GHz, 2x512MB, 2x250GB, Audigy2 PlatinumEX, X1950XTX, dve optike a da se nije niti zagrijao 2) E4400@3GHz, DFI Inf Dark, 2x1GB, 3x 250GB, Audigy2 PlatinumEX, 8800GTS 320, dve optike također bez bada, napajanje je ostalo tiho i normalne temp btw te grafe troše same ko pol one konfe vrlo je vjerojatno napajanje ili neispravno ili je nekaj sfušano
![]() |
#45 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel cvrči možda? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Mislim da je napajanje odlično nasuprot fortrona koji se grijal,mučil s mojom konfom,ovo napajanje pogoni bez pol frke,rezerve ima i previše....mogu reč da ovih 396w naspram fortronovih 285w,puno znači ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Sinoc sam ga ubacio, ali nisam htio odmah nista pisat dok ne steknem neke druge dojmove osim inicijalnih. Uglavnom, prvo sto sam primjetio je zaseban P4 12V konektor, a zaseban 8-pinski EPS. U specifikacijama pise da je ovaj EPS detachable, ali ocito je stvar ista kao na HX seriji. Pozitivno ili negativno? Meni je svejedno. Dalje, napajanje jako ozbiljno izgleda (kompletno crno, moze se napipat farba kako je spricano kompresorom), vrlo, VRLO dugi kablovi, 60-80cm, koji su uz to svi oklopljeni. Obzirom da koristim samo 2xSATA, 1xmolex, 1xPCI-E, 1xP4 i glavni 24-pinski, ostale sam zboksao iznad DVD-prze. Napajanje nije nesto posebno tesko, tezi je bio Chieftec, ali ovdje je tezina mala jer velika efikasnost ne trazi velike HS-ove. S druge strane, aktivni PFC je laksi od pasivnog. Napajanje je tiho, tise od starog Chieftec-a, ALI se malko cuje brujanje ventilatora, doslovce brujanje. No tek kad primaknem glavu, inace se uopce ne cuje. Ventilator se jedva vrti, i prilikom opterecenja i inace. Moglo bi se rec da je napajanje prakticki pasivno. ![]() Naponi? Nemam cim mjerit, ali obzirom na konfu koju imam, uopce ne sumnjam da su rock-solid. Ovo napajanje ne koristi ni 30% svoje snage. Bottom line: napajanje je jako dobra kupnja za ovih 530kn. Kako sam vec negdje gore rekao, da nije izasao ovaj Cors, jos bih imao Chieftec-a Deltu u kompu. Velika efikasnost, manufactured by Seasonic, dugi, sleevani kablovi, pregrst konektora (6xmolex, 6xSATA, 2xfloppy, 1xPCI-E, EPS, P4), vrlo duga garancija (5 godina), niska buka (kako rekoh, jedino se, mada jako malo, cuju lezajevi ADDA venta), 396W na 12V... Ne mogu nac nijednu manu napajanju. Nekima ce mozda biti to sto nije modularno. Meni osobno to ne smeta nimalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
.
|
Lijep osvrt ![]() Po pozitivnom tonu, pretpostavljam da ni ne cvrči ![]() Čini se da će Seasonic uskoro na Tržnicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ne, on je imao drugi ''problem'' a taj je da HX i S12E+ proizvode zvukove ako rade neopterećeni, ćim bi na napajanje spojio 2x 120mm ventilatora ''problem'' bi nestao
![]() |
#55 | ||
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Prvi dojam Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Glavno da si zadovoljan, ipak je to najbitnije... I naravno da napajanje nisu ista (govorim o istom modelu), uvijek ima razlike kao i kod auta i neznam čega još. Ako jedan cvrči, ne moraju svi cvrčiti! Mislim da ću ovo napajanje definitvno uzeti za secondrij konfu.
![]() |
#60 |
Extreme Air Cooler
|
Ajd, dobro da si zadovoljan, SRV. Ma znao sam da su ti Corsevi latentni maratonci, valjda se meni (tj. tipu kojem sam ga slagao) zalomio neki early-production primjerak s nesto losijim komponentama. Jesi ga mozda ispipao, jel' mu karoserija topla? ![]() I meni se cinilo da u pocetnom idle-u dosta slabo puse, ali na loadu se znao opako zavrtiti, toliko da nadglasa sve ostale komponente (stock E6600 cooler na konstantnih 12V, medju ostalim).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|