Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2007., 14:52   #31
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mnda - preskočit ću blesavoće koje u zadnje vrijeme uništavaju moj omiljeni forum i samo pitati ....

LCD TV kao monitor ?

Sinek mislim da to nebude držalo vodu - u smislu refresh rate-a i dubine boja.

To je jamačno vrlo dobar TV i sigurno PS3 / Xbox naslvi na njemu izgledaju super, ali PC igre bojim se da će izgledati loše.

Osobno bih preporučio bilokoji 20"+ LCD monitor. Čak i jetinjare će dati bolju sliku od TV-a.

Kaj se tiće grafike - da radit će bez problema.
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 08:18   #32
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
da, lcd kao monitor. imamo i struju. i tramvaj. i ljudi su bili ko fol na mjesecu. trgni se paske, daj. da, i lcd tvi su dobili dobru sliku

fakat bi volio da mozes vidjeti kako izgleda igranje pc igara na ovoj mojoj plazmi. TV Panasonic TH-42PV70 Plazma, 107cm(podrzana pc reza je 1280x1024). pa kad cujes SB karticu spojenu u kucno kino. ukratko, meni osobno, a i mojoj ekipi je jednostavno ladica ispala kada sam sve to pospajao. recimo, space roughe....za primjer....pa ti sad reci da to ne izgleda hebeno dobro...

nego, taj sharp lcd ima kao nativnu rezu 1900x1200. znaci da jedna kartica gtx ili ultra, moze to izgurati, no sigurno ce kasljati od muke. kako vidim da ti novci nisu problem, jos jedna gtxca je super rjesenje da sve to radi glatko i podmazano, pogotovo uz high postavke grafike citaj aa i fsaa i ostale vizualne djidje.

frend ima della 24", nativa 1900x1200, i ima 8800gts. super zadovoljan i sve radi kako treba. no, i sam kaze: nemogu se igrati s max detaljima, i sve mi je na medium cak i low detaljima.cak igra u 1600x1000 rezi jer kaze da degradacija slike i nije tolika a moze si staviti koji detalj vise. i dalje to izgleda ok, no naravno, moze i bolje. citaj skuplje. sad ti vidi.

no, definitivno uz taj tv idu 2 gtx-ce. prema specifikacijama trebalo bi to biti mrak od konfiguracije. uzivanje u svakom pogledu.
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2007., 08:40   #33
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

LCD TV, kao uostalom svaki TV, je preodređen za druge stvari - jeltem TV program. U ovom slučaju HD program - što nam daje i rezoluciju.

Međutim sitnice kao što su refresh ( onih 8 ms telke to postignu svake prestupne, a i koštaju koliko i BMW, obićan LCD ima refresh 25 ms ) mogu pokvariti iskustvo igranja.

Prikaz boja je preodređen za PAL sliku - ne 32 bit depth koju traži PC za normalan prikaz boja.

Ako TV ima DVI / HDMI ulaz - ne znaći da je superiška za igre. Znaći da postoji mogučnost spajanja više kao marketing nego realna opcija.

Danas su 24"+ LCD monitori jeftini i dobri. Dakako ako se misliš igrati gledaš klasu Samsung, a za rad klasa Eizo. Dell je dobar all around.

Friend ti je kupio 8800 GTS 320 Mb - nažalost nedovoljno za njegove potrebe. Nije se dovoljno informirao. 8800 GTS 640 Mb radi na 1600x1200 bez problema, za 1900*1200 mu jednostavno GTS nije dovoljan.

2x 8800 GTX u SLI - mnda, briljantan zaključak. Tim više kaj je dobitak u prosijeku 30% na brzini. Jedna kartica je i više nego dovoljna za pokretanje svih DX9 naslova na svim ( uvjetno rečeno ) normalnim rezama, pa tako i 1900*1200. Doduše ako netko ima para i voli trošiti - pikneš si SLI. Međutim to je više onako - jer mogu - nego neki realan dobitak. Dapaće driveri i dalje imaju problema sa SLI. Ideja je super, ali u praksi i nije nešto.

Inaće - još si malko pre balav da bi mene gledao s visoka. LCD TV ima dobru sliku kad ti bace u dućanu HD snimku - kad onako slatko piše Philips u kutu, a slika dobra za ne vjerovati. Onda dođeš doma sa novom telkom i pitaš se zašto ti antena ne radi. No dobro - to je već druga tema.

U svakom slučaju bih preporučio normalan monitor za korištenje na compu. Ako te baš puca da želiš TV na radnom stolu - kupi TV karticu.
Staro 21.08.2007., 10:11   #34
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Paske, malo si u zaostatku sa trendovima, dotični TV ima 6ms panel

Isto tako što se tiče boja, većina LCD TV-a koriste IPS matrice koje daju bolji prikaz boja nego prosječan LCD monitor sa TN matricom. Naravno vrhunski LCD monitor će ipak imati bolju sliku nego TV, ali 42" je ipak 42", dosta igara je veći gušt igrati na velikom ekranu, uz dolby surround
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 11:00   #35
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

*shrug*

Teško da će me netko uvijeriti da LCD TV od 6k KN može biti dobar monitor - ali obzirom da ja ne kupujem, sretno vam bilo

Istini za volju zadnjih godinu dana nisam kupio monitor, TV, pa čak niti grafičku
Tako da nema iskustvo prve ruke, ali redovito obilazim dućane ( dok žena shoping obavlja, ja zujim po telkama i monitorima ). Još od vremena NEC-a me niti jedan monitor nije oduševio, a LCD telke su mi sranje jerbo kod klasičnog DVB signala dolazi do grozne degradacije slike.

Doduše nisam nigdje vidio PC spojen na TV. Hah tko zna ... možda su me fakat godine pregazile. Ili sam jednostavno previše picajzlast i sama ideja korištenja TV-a kao monitora mi je nakaradna koliko i korištenje SUV-a kao jurilice ...

Kaj se tiće veličine ekrana - igram na stolu sa monitorom na stolu, tako da je nekih 24" wide kranja granica vidljivosti.

TV je stvoren za konzole i to je tako ...

U svakom slučaju volio bih first hand utiske od nekoga tko koristi PC u kombinaciji sa LCD TV. Sad ste mi zagolicali maštu ...
Staro 21.08.2007., 11:03   #36
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Paske Pregled postova
*shrug*

Teško da će me netko uvijeriti da LCD TV od 6k KN može biti dobar monitor - ali obzirom da ja ne kupujem, sretno vam bilo
A recimo ovaj

http://www.audio-video.com.hr/produc...ID=100&c=21240

koji košta 17000kn (to je upravo Sharp kojeg je OP spominjao)

Edit: zanimljivo, na tom linku pišu da ima 4ms vrijeme odziva, na nekom njemačkom sajtu sam vidio 6ms
Staro 21.08.2007., 11:47   #37
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Citiraj:
Autor Paske Pregled postova
*shrug*

nitko te to ne uvjerava. i govorimo o lcd tvu koji dode 2k eura. a ne pevec jeftilen

Citiraj:
Autor Paske
Istini za volju zadnjih godinu dana nisam kupio monitor, TV, pa čak niti grafičku
Tako da nema iskustvo prve ruke, ali redovito obilazim dućane ( dok žena shoping obavlja, ja zujim po telkama i monitorima ). Još od vremena NEC-a me niti jedan monitor nije oduševio, a LCD telke su mi sranje jerbo kod klasičnog DVB signala dolazi do grozne degradacije slike.
o kvaliteti tvojih a i ostalih ociju se nemoze raspravljati. osobno sam vidio vrlo dobrih slika sa par lcd tva plazmi, a pogotovo s lcd monitora.

Citiraj:
Autor Paske
Doduše nisam nigdje vidio PC spojen na TV. Hah tko zna ... možda su me fakat godine pregazile. Ili sam jednostavno previše picajzlast i sama ideja korištenja TV-a kao monitora mi je nakaradna koliko i korištenje SUV-a kao jurilice ...
nisi vidio, a usudis se pricati kako to izgleda. mozda brijes da i na mjesecu smrdi. nisi bio, al, cini se to tebi hehe

godine su te definitivno pregazile, no, nisi izgleda kroz njih naucio procjeniti ljude, a pogotovo njihove godine. tak da te "balavko" slobodno gleda s vsoka..zisku..rista

Citiraj:
Autor Paske
Kaj se tiće veličine ekrana - igram na stolu sa monitorom na stolu, tako da je nekih 24" wide kranja granica vidljivosti.
ovo si potpuno u pravu. koliko god se divio slici svoje plahte na zidu, kako nisam u mogucnosti komp odpeljati dovoljno daleko dok se ponekad zaigram na njoj, ubijem si vrat nakon sat dva igre. tako da i to treba uzeti u obzir kada se razmislja igrati na nekoj povecoj plahti. udaljenosti udobne gledanosti prelaze tri cetiri pa i pet metara...a nisam ziher ko si moze toliko razvuci komp od telke

Citiraj:
Autor Paske
TV je stvoren za konzole i to je tako ...
ne, to nije VISE tako. osim dovoljne udaljenosti, danasnji teveji su postali dovoljno dobri da pruze pokoji sat zabave igranja na pisiju. naravno da ti nece pasti napamet pisati magisterij na 42" tvu

Citiraj:
Autor Paske
U svakom slučaju volio bih first hand utiske od nekoga tko koristi PC u kombinaciji sa LCD TV. Sad ste mi zagolicali maštu ...
kako sam ti i rekao. u mom slucaju je plazma u igri. i jakoooooo dugo sam trazio odgovor naokolo interneta i sire. cuo i procitao sam svasta. no, da sam iskren, konkretan odgovor nisam nasao. i vise mi je pukao film, ponio sam se nacelom da me je dosadasnji panasonic crt tau 16:9 tv savrseno sluzio, odmjerio sam si potrebu i nekakvo stanje u tom trenu na trzistu, te sam si upiknuo panasonicovu novo izaslu plazmu. nisam imao pojma kako bude radila kad je spojim s picekom.

i cisti pogodak. cak nigdje po netu, u karakteristikama nisam nasao opciju koju sam vidio u manualu prilozenom uz nju, a tice se reze. telka ima def rezu za pc-vga mod od 1280x1024. inace je nativa 1024x768. ko prvo sam morao procesljati cijeli svoj nakupljeni hardweraj i kutije od njega da nadem dvi to vga, jer bemti, dvi je odavna u modi...pa drhtanje kad sam napokon sve to pospojio, pa upalio piceka.

kad ono PLJAS. samarcina svim mojim strahovima i tolikom vremenu provedenom u trazenju odgovora kakva ce slika biti. desktop savrseno citak i jasan. poput samsungovog lcd kojeg imam. i naravno, odma je bio jedan 3dmark test da vidim kako to izgleda na plahti.

kad ono. opet PLJAS. samarcina svim mojim strahovima i tolikom vremenu provedenom u trazenju odgovora kakva ce slika biti.

uglavnom, cista preporuka za poneki sat igranja koji netko zeli odvojiti za gustanje na plahti. i naravno, to je SAMO plazma, koja kakti ima losiju sliku nego kaj to imaju lcd tvi

i da, btw gdje si procitao da sam rekao da frend ima glupavu 320mb gtscu? nije levat da si kupi taj smijesni uradak, kad se za malo vise novceka dobije vise komfora. mada to neki kazu da i nije tako

i da. ultra sli varijant anije nekaj posebno brza od gtx sli varijante. no neko MORA imati mercedes, iako i mondeo super vozi
Staro 21.08.2007., 11:58   #38
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Hokay - skoro da ste me uvijerili...
( OK Segro me uvjerio )

Mnego - kak se spaja taj TV na comp ?

Kupuje se HDMI VGA kartica ili ?
Vidim nema DVI-D, a niti VGA ulaz - pa pitam.

Inaće ovako TV izgleda lijepo, karakteristike su dobre, Sharp je bio i ostao solidna marka.
Staro 21.08.2007., 12:27   #39
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Taj konkretno model ima dva HDMI ulaza i analogni VGA (naravno, logika uvijek mora ostati negdje po strani, pa najlogičniji, DVI-D, nema)
Staro 21.08.2007., 12:35   #40
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Pa sad .... HDMI se busa o prsa kao nasljednik DVI-a, pa potencijalna šteta i nije prevelika. Tim više kaj večina home uređaja koristi HDMI.

Sad - kakvo je stanje sa HDMI GFX karticama - to nemam pojma.

VGA kabel na LCD baš i nije sretno riješenje, ali za igranje vjerujem da i nije bitno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2007., 12:45   #41
zozo10k
Premium
Moj komp

nisam se ni nadao da će se moj prvi post na pcekspertu razviti u ovakvu diskusiju...

u svakom slučaju, puno ste mi pomogli

a kad si nabavim dotičnu konfiguraciju (kroz nekih mjesec, mjesec i pol, jer se selim u novi stan pa sve to treba namjestiti) i telku postat ću neke slikice i/ili video kak' izgleda igranje...
zozo10k je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 12:45   #42
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

ima dvi to hdmi kabel. znaci, dvi u grafu hdmi u telku i to je to. ako obje komponente podrzavaju hdmi, pogotovo full hdmi rezu, citaj 1080p, i ako uopce imas takav medij za pustiti, kombinacija je whouuuuuuu na mjesec

no, za igranje je dovoljan i vga, jer igre ionako nisu u hdmi rezi. bar ne trenutno.
Staro 21.08.2007., 13:08   #43
Moncho
Premium

Moncho's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
ima dvi to hdmi kabel. znaci, dvi u grafu hdmi u telku i to je to. ako obje komponente podrzavaju hdmi, pogotovo full hdmi rezu, citaj 1080p, i ako uopce imas takav medij za pustiti, kombinacija je whouuuuuuu na mjesec

no, za igranje je dovoljan i vga, jer igre ionako nisu u hdmi rezi. bar ne trenutno.
ok ovo me malo zbuni. Posto se radi i PC right, tako da ako ti mozes na izlaznom uredjaju( monitoru, LCD TV u) da stavis HDMI rezu 1080p ( 1920x1080 @60fps) i ako grafa moze to potjerati zar igra onda nije HDMI......

Mozda si pak mislio na PS3/xbox360 ili next gen console ......
Moncho je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2007., 13:43   #44
zozo10k
Premium
Moj komp

evo mene pomovo...

konačno sam danas naručio novi komp , a telka mi je već doma... i jedva čekam da sve to pospajam i da vidim kak' će izgledati igre na toj kombinaciji...

nadam se da će sve biti mrak...

imam samo još jedno pitanje. da li mi je bolje spojiti komp i tv sa DVI/HDMI ili klasičnim VGA kabelom?
zozo10k je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 16:43   #45
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
DVI/HDMI, naravno. Ali samo ako ne skalira sliku preko HDMI-ja (a vjerojatno nece, jer se 1080 moze bez beda podesiti na grafi, ujedno je i legitimna HD rezolucija).
Staro 18.10.2007., 16:52   #46
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Jos slikice cekamo, kako si obecao

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2007., 00:53   #47
Pygm4li0n
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
aj' kad ste vec tu razvezli LCD Monitor vs LCD TV, stavit cu temu i pod 'monitori' ali da i tu se nadovezem sa svojom dilemom..

post'o sam ovisan o 'elongaciji' dijagonale, pa je u dvije god. bio skok sa 15" na 19", pa 22" i sad se napalio na novog 27" Dell'a..

e sad.. to cudo mi se svidja jer je osjetno vece od ovoga sto sad imam, kvalitetnija matrica (sad sam na TN'u) urnebesno izgleda, a rezolucija od 1920 X 1200 je zadnja granica koju ce buduca grafichka moci pratiti.. i sad si mislim, za 8.5 K kn (koliko je dell) si mogu vec neki solidni 30"+ LCD TV kupit, pa sam se poceo trovat' sa tom' idejom i sad ne znam sta da radim !?!

Gejmanje je visoko na listi prioriteta, ali opet htio bi da taj panel bude i univerzalno upotrebljiv, photoshop, net, windozi opcenito, filmovi itd..

bio bi na stolu, ili zidu iza stola, max. 1 metar ispred face
, tako da mi u tom' smislu vishe monitor odgovara, ali opet ni sa TV'om nebi ish'o na neku bijesnu dijagonalu, max. 30" 32" ...

aj' mishljenja pls
Pygm4li0n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno