|
![]() |
#31 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam kakav je to točno cooler ali ako ti je Venice išao na 61C pod njime onda ti je definivno slab za DC meni je moj sa mojim Zalmanom išao na cca 55 Load (po onim vrućinama) na 5V Zalmana, ali nema šanse da na 5V ohladiom load ovog x2 proca s njim... Meni je oko 60C (isto po toplijim danima sad nije sad je oko 55 čak i manje) sa Zalmanom na punim ojkretajima nakon grijanja primeom... Tako da - mjenjaj hladnjak, ali za početak provjeri pastu (predebela/pretanka) i dal je sve sjelo ako ti je stvatrno tako hladan cooler jer nebi smio bit, ali nemoj piptati finove nego bazu...
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Venice je išo s njime na 61C, ali kloknut na 2,8 GHz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
61°C za Venice je apsolutno previše. Ili ti ploča laže ili ti je stvarno kuler preslab, ali mislim da je čak i kombinacija toga dvoje. Dakle, kao što kolega kaže, skini kuler, provjeri pastu, ponovno stavi kuler. E da, kad skineš kuler, pogledaj mu bazu je li pasta svuda razmazana da ti nije loše baza napravljena. Ako je to sve okej, pogledaj jel možeš ubrzati okretaje. Uh, sad sam pogledao taj kuler, definitivno ne izgleda obećavajuće, baza je jako loše napravljena, i jako je mali, ja bih na tvojem mjestu drugi kuler tražio. Nešto tipa Sonic tower, ili veliki tajfun.
![]() |
#34 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nebitno moj je na 2.6GHz kad sam testirao imao isto tolko C kolko i na 2.2 (na kolko sam ga držao) ako se nije mjenjao napon prema tome taj faktor je isključen... Inače max radna temperatura za Venice core je IIRC 65C a za Manchseter/Toledo 65-71C (ovisi koji model tj na kojoj frekvi) tek tolko da znaš...
![]() |
#35 |
Premium
|
OK, fala na odgovorima. Ići ću danas po novi cooler pa javim kak će se temprature onda kretat. EDIT: Bio u dućanu, ali nisu imali više onog šta sam htio pa moram čekat da im opet dođe. Bit će valjda za vikend. Zadnje izmijenjeno od: ranger333. 07.08.2007. u 09:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Does youer dewg byte?
|
Hmmm, koji si kuler kupio? Jesi dizao voltažu? Ajde se probaj malo bolje pobrinuti za hlađenje, dodaj ventilator negdje, još je to dosta. na knap.
![]() |
#40 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Coretemeter, CoreTemp, Everest, SpeedFan - mjerenje Prime95, Orthos, OCCT, Super Pi - držanje procesora na load-u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
lar~
|
Thnx, coretemeter sam i ja koristio za mjerenje ali nisam bas sa icime mjerio full load. Sad sam malo mjerio sa Super PI, 4200+ X2 u full loadu nije prelazio 53/48C po jezgrama, prije samog mjerenja je bio na 46/38C, hladnjak je Scythe MINE SCMN-1100 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Moderator
|
Baš si uzeo program koji ne drži obje jezgre pod load-om, pogotovo ako neznaš kako to napravit. Probaj zagrijati sa OCCT ili Prime ili Orthos. I onda mjeri sa coretemeterom. Kad su obje jezgre na load-u. A najveće zagrijavanje, ćeš postići sa S&M-om na 100%. Uvjerljivo najviše temp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Moderator
|
Ma ja sam tek kasnije skužio da sam usro. Uglavnom, za 2 Super Pija moraš napraviti 2 direktorija (kopiraj jedan), promjeniti ime drugom superpi.exe fajlu, pokrenuti oba dva exe-a (ne testove, samo pokrenuti) i onda preko affinity-a jednom staviti CPU 0, a drugom CPU 1. Ako je to teško, Prime95 v25.4 koja je nedavno izašla ne treba instalaciju, samo pokreneš i odrediš Small FFT's i pratiš temperature. Ima podršku za multicore procesore |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
A dobro, sad su malo topliji dani, pa nije previše. Mada se smatra sve preko 55°C ne baš dobrim, a ti čak nit nemaš loš hladnjak, pa me to malo začudilo...Al dobro, velim - vani je dosta toplo. A i vjerojatno se Papst baš i ne vrti previše, pa eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Zašto si mijenjao Scytheov sa Papstom? Scytheov je jednako kvalitetan, rekao bih da si bacio novac u vjetar...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj se tiče hlađenja, pa napisao sam Enermax CS-718 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Silent killer
|
Da li netko zna da li će Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro biti dostatan za AMD 4400+ X2 s939 CPU?? Do sada sam imao 3200+ Venice na TT Golden Orb 2 i bilo je sve ok. Ne znam da li će mi GO2 biti dosta za novi proc. Hvala.
![]() |
#54 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#56 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Znam da Freezer bude, ali Orb hmmm...Mogao bi probati ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Silent killer
|
![]() |
#58 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#60 |
Moderator
|
Prvo probaš sa Orbom, ako si zadovoljan temperaturama ostaneš na njemu, ako nisi - kupiš freezera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|