|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ima ovog corsaira u diskont24-u takoder sa 60mj garancije za 750kn Ima i Antec 500W pasivni za 880kn... (jel valjaju uopce pasivna napajanja ili se previse griju??) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj pasivni je Phantom i dobro je napajanje ali ja ga nebi baš imao + to nije pasivno napajanje jer ima u sebi vent ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Moderator
|
don toliko smo puta pisali o HX-u ne vjerujem da se i tebi ne koristi tražilica ![]() HX je podjednako tih kao i S12 i S12E+ serije http://www.silentpcreview.com/article692-page1.html Za S12 430W najbolje da pitaš Links-nabavu ![]() Citiraj:
http://www.silentpcreview.com/article241-page4.html
![]() |
![]() |
#36 | ||
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() U linku kažu da će doć seasonic, no neznaju ni sami...
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja bih samo nadodao da sam danas kupio Fortron Epsilon 700W, sav sretan odem doma (ima 8 pinsko napajanje zs CPU, sto moj CHIEFTEC nije imao, podrzava SLi) spojim sve, kad ono buci u pi... strininu. Sutra ga idem mijenjati. Problem je sto sam ga kupio u HG-spotu, tako da tamo moram naci drugo. Da li itko zna koje od napajanja koja se tamo nude najmanje buce (moze biti i 600W ali ne ispod) Hiper, Tagan, Thermltake ili Silversonne. Gledao sam po netu i za Thermaltake w0083 pise 17dB @ 1300 RPM no pise i da radi na 3000. Kolika je tada buka? Da li ce se to napajanje ikada vrtiti na 1300 ili se vrti na 3000 pa svejedno buchi? Bok!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Od tih svih u HGSpotu, jedino bih išao na Silverstonea...šteta samo što nema onog najpoželjnijeg - Element 500w EF... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Uzeo bi ja Silvrstone no, The SilverStone labeled 80mm fan is capable of moving a relatively large amount of air but is far from silent. Tako da cu morati neko drugo, imas ideju? Modularna napajanja mijenjaju brziu ventilatora? Ako da, da li to radi i gore navedeni Thermaltake. Kao sto sam napisao 17 dB@1300 no pitanje je na koliko se vrti kada komp radi. Hvala, bok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
.
|
Modularno napajanje ne znači da mijenja brzinu venta ovisno o temperatuti, već znači da ima odvojive kablove...inače u HGSpotu od onih svih na cjeniku neznaš koje je glasnije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sta mislite kak nastaju specifikacije za TT ventove, prvo su bili tak glasni da je sve osoblje ostalo bez sluha na jedan dan, pa onda kad ponovo (da se uvjere) testiraju onda nist necuju pa napisu 17db ![]() Zadnje izmijenjeno od: smartmaster. 04.07.2007. u 22:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
SILVERSTONE Strider ST75F on bi odgovarao po karakteristikama samo cijena je pretjerana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
To mi je fakat previse para. Uglavnom, ovaj Epsilon ima cudan zvuk, zar zbilja u Hg-spotu nema tiseg napajanja, aovi Tagan Super Silent? Mijenjao sam napajanje jer su mi falila 4 pin za napajanje procesora, mislio sam da zbog toga ne mogu overclockati, te da je 400 W premalo. Na kraju sam dobio tj dao 500 kn, trositi cu vise struje, a muzika iz napajanja je besplatna :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
.
|
Tagani, nažalost, nisu tihi kako se deklariraju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
.
|
Citiraj:
![]() Taj i-xeye je jedan od rijetkih u zadnje vrijeme tihih Tagana... Ove Easycon baš i nebih preporučio zbog velikih oscilacija u naponu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Moderator
|
Citiraj:
Uzmi si CoolerMaster 430W, a ako baš hoćeš jače napajanje onda uzmi Tagan iXeye-2 500W
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Pazi, imao sam Chieftec-a 400W, no falila su 4 pina za CPU, bio je super tih. Onda su mi sa raznih strana poceli gocoriti, uzmi si napajanje od 600W, kao sruje nikada dosta. I kaj ja znam, otisao u HG-Spot i kupio :-), a sada se eto veselim s vama, osim sto je moj osmjeh malo kiseli :-). Naravno sve je pocelo sa Overclockom. Nikako nisam mogao natjerati FSB preko 300 Mhz, a likovi po review-ima se hvale da procesor (E6400) radi na 3.4 Ghz sa originalnim hladjenjem. Meni su falila 4 pina i mislio sam da je to zbog toga no fali meni malo u glavi :-). I dalje ne mogu overclockati procesor, ide mi do 2.4 GHz, no to je za neku drugu grupu. Ne znam vise ni sam, naisao sam na "it was a case fan antec 120 mm who run at full power mea culpa now is almost silent and I can say that Fortron Epsilon 700 is FANTASTIC!!!" Tip je nesto promijenio? Mozda ipak ne trebam mijenjati... joooooooooj Ljudi hvala i sorry na dugom postu, bok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
.
|
Likovi lupetaju...tim Amerima ni 1kW+ napajanja nsu dovoljna... Prva greška je ta što si išao uzimati u HGSpotu, druga - to što nisi tražio drugo mišljenje (pitao ovdje a ne slušati neke klošarske forume ![]() ![]() Najbolje bi prošao sa Corsairom, al sad je gotovo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ovo je "prevara" i trazi lovu natrag. Tak bi barem ja napravil.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kupiš Corsair direkt kod distributera i uvoznika i nemaš problema s garancijom sljedećih 5godina. Koliko puta moram napomenuti i reći da je bolje kupit komponentu kod direktnog uvoznika, pa ako treba i 100kn platit više, ali bar imaš SIGURNO jamstvo. http://www.h2-shop.com/ To je maloprodaja eSys-a, oni drže ta napajanja iz PRVE ruke. Probao i testirao Corsair 520 i 620W. Preporučujem 520W!!!
![]() |
#53 |
.
|
Čovjek mora uzet napajanje iz HGSpota... |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Moderator
|
Citiraj:
nije se tebi komp slabo klokao zbog manjka EPS-a nego zato kaj je taj chieftek slab na +12V pa ti je grafa previše vukla. Jedan CoolerMaster 430W ti može to pogonot no velim kada si već dao tolike pare onda uzmi TAgan iXEye-2 500W. Dalje to kaj vidiš po forumima i review-ima nemoj uzimat zdravo za gotovo jer to rade ljudi koji se puno dulje bave overclockingom od tebe i znaju što rade.
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
Uspio sam overclockati, greska je bila sto su mi CPU features bili enable-ani :-) OK, uzeti cu valjda tog Tagana, valjda nije bucan. Nego, ja bi mozda uzeo ovaj od 600W. Mozda nekada u buducnosti uleti i crossfire, zato 600W. (Sje.. sam se jer ABIT ne podrzava SLI, vec samo crossfire) Da li je taj bucniji ili je razna buke ista. Upisao sam ime napajanja u google i izbacilo mi samo par linkova. Mene zanima da li to napajanje ima 8 pinski 12V za dual procesore, vjerojatno 24 pinsi konektor ima. Da li ima 2x 6 pin za PCI-E, i to je to. Hvala, bok!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
|
odi fino na stranice Tagana i sve piše ima i 24pin ATX i 8pin EPS i 2x 6pin PCI-E uzmi kaj god hoćeš (tvoje pare) ali 600W ti ne_treba jer npr dve 8800GTX u SLI-u sa četverojezgrenim procesorom (sve naklokano) vuče 430W BTW SLI/CF je totalno neisplativo jer poboljšanja ne vrijede uložene pare i dodatne troškove (više strije troši) a i bučnije je i puno se više grije.
![]() |
#58 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ako si spreman dodati 100kn, dodaj još 200 i uzmi gore spomenuti Silverston. Dobit češ sigurno tiho napajanje, plus wata za daleku budučnost...dok opet ne promijene konektore na pločama. Tagan je glasniji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
Ok, sada vise niti sam ne znam. Izbor se, ocito suzio na dva modela: TAGAN i-Xeye-2 (tiho, 500W je i previse, cak kada bi koristio i SLI, puls overclockan...) i SILVERSTONE Strider ST75F (skuplji 200 kn, 250W po gore navedenom nece mi nikada trebati, jedino je po zadnjem postu tisi, no isto tako su napisali da je i-Xeye-2 vrlo tih za razliku od ostalih Tagan-a). Pomalo me sram ici u HG-Spot i mijenjati, jer nije prvi put. Molim jos par komentara za jednog ili drugog i palim pravac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Joooooj, ubijam forum sa svojim postovima. Sorry, odluka je pala: TSCT (Tagan Silence Control Technology) keeps under 30dBA even full-loading and hard to recognize by human ear. Skinuto sa http://www.overclock3d.net/news.php?...es_i-xeye_ii/1 gdje opisuju novu i-xeye II tehnolgiju. Hvala svima, i uzivajte, ja jos malo do HG-spota i uvjeravanje, da mi je napajanje prebucno i bla, bla. Valjda me nece otkar... Bok!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|