|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na Fortronima imaš iza naljepnicu i fino ti piše Model: 400W PNF (ili nešta u tom stilu, ali PNF mora pisati). Uostalom, pogledaj koju snagu daje na +12V1 + +12V2 - 350W PNF daje 300W, a 400W PNF daje 348W. Sve ostalo nije PNF nego THN koji je puno slabiji (nekih 220W ako se sjećam na +12V; možda nisam u pravu, ali tako je otprilike) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() I ja bi svojeg toliko smanjio, ali mi se onda cuje kako pisti HDD... mozda bi ga mogao upakirati u spuzvu ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
![]() |
#35 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam si stavio između HDD-a i konstrukcije od kučišta plastificirani stiropor tak da mi je HDD tih (ne osjete se vibracije)... čujem ga jedino kada počne pucati u prazno, kao kad printer osvježava tonere ![]() A inaće mi CPU Fan varira od 0 (prvih desetak minuta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
![]() |
#38 |
The All Seeing Eye
|
@LiquiD SileNcE, to ti nemrem slikati jer se ne vidi od HDD-a... to ti je gusti, a mekani stiropor debljine 2 milimetra koji je skrojen po bočnoj stranici HDD-a... već sam pisao o tome u jednoj od tema o stišavanju računala! @JC Denton, isključio sam EIST prilikom OverClocka procesora... tak su mi dečki preporučili! Ne znam na koj način se ta vrtnja regulira ali ja se ne bunim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
The All Seeing Eye
|
Evo uspio sam nekaj uslikati ![]() 1) Ovo mi je bočna stranica sa tim stiroporom i izolir trakom protiv vibracije na spoju stranica/kučište: ![]() 2) Ovdje se vidi nešto malo stiropora na stražnjoj stranici i između HDD-a i konstrukcije kučišta... nadam se da bute skužili sliku ![]() ![]() 3) I ovdje se vidi isti taj stiropor na donjem djelu kompa i naravno dio zveri od moje grafe ![]() ![]() PS: Slikano je sa mobitelom u mrklom mraku pri niskoj rezi tak da nisu baš najbolje slike zbog blica... ali vidi se ono bitno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Citiraj:
Dobro si ti to rješio! A kaj ti je HDD ušarafljen na nosač ili si ga samo stavio na one limiće ispod? I koliko si dba skinuo s tim?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Radi preko sensora za cpu ( od matične - ne jezgri ) i u ovisnosti od ventilatora koji je spojen tako i regulira rpm. Negov vent ima max 1800rpm koji su mogući jedino kad mu temp tog sensora pređe preko 5X C tako da kod temp 3XC nije ništa čudno što mu se vrti na 800rpm. Ja imam spojen zalmanov vent i max mu je oko 2500rpm a većinom se vrti na 13XX-14XXrpm Ima tri opcije u biosu: Auto: bios sets optimal cpu fan spead automatically Intel QST: control the fan speed with Intel QST Legalcy : cpu fan runs at different speed dependig on Cpu temperature Nemaju veze sa EIST-om ( jednako sva tri rade bio uključen ili ne ) a Auto i Legalcy daju oko 100rpm manje na istoj temperaturi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|