|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Jos jednom ponavljam.... nisam nikog od njih ni vrijedjao, niti dizao ton niti ista slicno. Sve sto se tice svojeg "bijesa" sam zadrzao za sebe... Nista nisam specijalno trazio vec svoja prava. O deckima u servisu ne mislim nista lose, o prodaji jos manje.... sve sto su mi napravili su napravili po necijoj direktivi. Jer ako ti najprije kazu jedno pa za 10 minuta drugo i ako za svaki dogovor moras zvati za 10 minuta, onda je jasno da netko drugi daje smjernice kako se ponasati prema kupcima koji imaju reklamaciju!
#32 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
mislim da nebi ljudima trebalo bit svejedno. pa ne nalazite valjda 500kn na cesti svaki dan. računala puno koštaju i treba iskoristiti zakone koji štite nas potrošače. pa ja se dižem svaki dan u 4:30 ujutro i krećem na posao ko neka budala se vozim sam na cesti pa zauzvrat hoću kad sam im dao tolke pare da me ne zahebevaju i da mi ne uvaljuju. reko sam sam sebi nakon sranja prije par mj. s memorijom u vemilu da više nema sranja. baš to treba radit-nazvat udrugu potrošač i raspitat se. a ti vlasnici i dioničari tih trgovina nek me poljube u guzicu. pa neće oni imat jahte i ić na skijanje svake godine a nama odbijat garancije i reklamacije i uvaljivat nam poluispravnu robu! Što se tiče Amerike - sve najbolje. pravi kapitalizam i prava demokracija. a ne ovi šugavi balkanski pristupi.
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
nisam znao da linksovci mogu biti tako loši... ja zasad sve uredno rješavao s njima. vidjet ćemo kako će moj đinius ergo 525 proć na reklamaciji, baš me zanima hoće li bit problema |
![]() |
![]() |
#34 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Misleci da si mislio na mene. Pokusavam ostati objektivan. Nije da sam zaljubljen u bilo koji ducan. Kupujem gdje mi je jeftinije (uvijek) i gdje mogu kupljenu robu dobiti odmah. Zato i imam puno iskustva sa svacime. Isto tako imam iskustva sa bahatim i bezobraznim kupcima. Meni je kao kupcu doslo da ih zasamaram. Smatram da je to prvi razlog predugog cekanja na reklamaciju ili sl. Malo se i prodavaci mogu postaviti bahato prema takvome. I to s mojom punom podrskom (moralnom). To je rezime onoga sto hocu reci. Ne bahati se i ne placi na nekom forumu poslije toga. Ne podrzavam takvo ponasanje nikada. Bez obzira koji je ducan u pitanju. |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Necu pisati na koga sam mislio, ali mogu ti reci da nisam mislio na tebe... |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Buduci da sam imao slicnih iskustava tim shopom i da sam dozivio jos gore reakcije od neke ekipe na forumu zelim ti sve najbolje u tvojoj misiji! ![]()
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 31.05.2007. u 13:57. |
![]() |
![]() |
#37 | |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
#38 | |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Nikome ni kune.. ..koćeš kune, zaradi ih..od mene ih nećeš krast..imao sam tako loših iskustava po trgovinama u hr da je to bilo za popizdit..jest da nikad u Linksu..ali me zato VeMil dobro izj. Totalno sam ogorčen..svaki put kad nešto idem kupit na putu do doma si mislim..daj bože da radi, dak bože da radi..više sam umoran od toga.
![]() |
#39 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Hm, neki ovdje krenuli braniti Links i napadati piga1973 jer je tobozhe chovjek izgubio zhivce, nije probao na pristojan nachin...bla bla bla. Majko bozhja, chovjek je pocheo psovati i prigovarati tek NAKON shto su mu Linksovci pokushali smuljati po pitanju garancije HDD-a (smanjiti je sa 3 na 1 godinu). Zar bi itko od nas ostao smiren i pristojan kada bi NAMA takvo neshto pokushali napraviti?? Chisto sumnjam. Josh samo jednu sitnicu chu nadodati pa da se napokon prestanu lomiti koplja oko toga: Dakle, kako je i meni nedavno rijeshena reklamacija VGA kartice, iz vlastitog iskustva mogu rechi da uz artikal koji se dobije kao zamjena ide i NOVA i PUNA garancija na taj artikal. Isto tako, u sluchaju da kupac nije zadovoljan artiklom kojega mu prodavach nudi kao zamjenu, mozhe zatrazhiti povrat novca i to one sume (tj. puni iznos) koju je kupac i platio prilikom kupnje reklamiranog artikla. EOD!!! |
![]() |
![]() |
#40 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
samo da kazem neke stvari... 1. Links kao i ostale firme u hrvatskoj, ne postuju zakon, tj. postuju ga koliko njima odgovara. 2. Links ima politiku da sa muljanjem izbjegnu reklamaciju (ako to mogu) tako da kolegama forumasima koji nisu punoljetni i nemaju 2 metra i 120kg,preporucujem da sa sobom u servis ponesu roditelje... 3.Oni koji su imali ugodna iskustva sa reklamacijama , to me ne zanima, 90% uspjesnih reklamacija je pre lose cak i 99%, to mora bit 100% Mozda stvarno je vrijeme za pocet masovno nazivat trzisne inspektore, drustvo za zasitu potrosaca, oni ce ti sigurno vise pomoc nego ovi sto kazu da je xy firma super... P.S. upravo sam se sjetio jedne anegdote iz hg-spota iz splita, lik u servisu mi je pokusa prodat kabel na za napajanje za sata disk (onaj koji se spoji na molex) za 20 kn bez racuna ![]() ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
opet dreka i galama ![]() Ja cu samo reci da po ovome svemu sto se napisalo (i u prijasnjim srodnim temama) ispada da: -ako trgovina nema identicni raspolozivi artikal da ti da u zamjenu za neispravni, najbolje je traziti novac nazad - po zakonu definirane kolicine od "onoliko koliko si ga platio". tocka. A onda ti kupi drugi proizvod s tim novcem i eto nove garancije. A ako dobijes isti takav proizvod u zamjenu za neispravni, onda je glupo pozivati se na nedoreceni zakon koji kaze da garancija ide ponovo. A trgovine prihvacaju sve manje odgovornosti na sebe, jos malo pa ce nas sutat nogom u guzicu kad dodjemo reklamirat i slat ce nas kod generalnog zastupnika ili direktno kod proizvodjaca. Danas svatko moze bit trgovac, ocito je to najjednostavniji i najmanje rizican posao - nije ali tako se cini. Usluzna djelatnost my ass. btw. zanima me jedna stvar. Kad sam iso reklamirat svoj IBM laptop u ve-mil, rekli su mi da moram ici u "IBM Hrvatska" jer oni nemaju nikakve veze s tim. E sad, sta ako netko iz Orahovice tamo kupi laptop, on ce morat ic u Osijek il di vec nosit na reklamaciju? To bi isto trebala trgovina napraviti - poslat laptop IBM-u, zar ne? |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
...
Citiraj:
pise ti lijepo sa druge strane racuna iz linksa da se ne dobiva garancija na novi proizvod ako je zamjenjen vec se nastavlja garancija... tako je bar meni bilo s maticnom koju su mi zamjenili za novu... jedino mi nije iblo jasno zasto sa tom novom matincom nisam dobio i novu kutiju i bundle vec je dobivena samo nova "gola" maticna i stavljena u moju staru kutiju sa starim bundleom EDIT: pigo, kako je i matesonik rekao, sad stvarno pretjerujes... |
|
![]() |
![]() |
#45 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Trebao je postati prvo na linksovom forumu jer taj forum i služi za to. Drugo-ako disk nije baš pri kraju garancije (ovaj koji je dobio za zamjenu) zamjeniti će ga i u m-sanu koji je uvoznik i može provjeriti garanciju po serijskom broju.
#46 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
@SPLiFF: I ja imam slichnu situaciju sa DVB-T receiverom kupljenim u Ve- Milu. Rekoshe mi da u sluchaju kvara Ne donosim receiver njima vech da ga poshaljem poshtom (ili odnesem) toj i toj firmi koja je uvoznik istoga (ili shto vech). Sada se molim samo da - ne crkne. Ali anyway...oni to prodaju i nakon toga...brishu ruke. WTF?!? @pigo1973: Jesam i....ponosim se time!!! ![]() @zmaj: A jbt ga, zashto onda meni ovi iz Ve-Mila dadoshe punu garanciju na ovu 7300GT?!? Nema u meni 100+ kila pa da su se prestrashili same moje pojave. Neshto drugo je bilo u pitanju. Zakon, mozhda?? |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
|
Citiraj:
od kud bi ja trebao znati zasto su ti dali punu garanicju u ve-milu... ja sam rekao kako stoje stvari u linksu, a ne pricamo o ve-milu... ukoliko ne stoje stvari tako u linksu onda su me sje*** |
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma gle, papir trpi sve, pa i sranja iz Linksa, sto ne znaci da su oni u pravu. Mogu oni napisati sto hoce, ali ako se to kosi sa zakonom i podzakonskim aktima, oni s tim papirom mogu obrisati guzicu (ne mogu ni to jer je pretvrd) Rekao sam ti, a ne samo ja vec i drugi, ako HG-Spot koji je najveci u HR, a mozda i najomrazeniji, moze ispostivati zakone ove drzave, moze i jedan Links. I HG-Spot je prodavao maglu, ali su se spametili nakon novisnkih natpisa i horde inspektora. Nadalje, ako cemo tko pretjeruje, mislim da je to iskljucivo Links, koji je isao osporavati garanciju koja je bila 36 mjeseci crno na bijelo! Da su odmah dali drugi disk od 80Gb, niceg od ovog nebi bilo. ALi ne, oni su me morali probat zavaljat, e sad mi se vraca. Toliko!
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
zato jer si dobio sasvim drukciji proizvod u zamjenu - samim time i novu garanciju. Zato sam rekao da je najbolje trazit novce ili naravno ako se mozete dogovoriti oko nekog drugog proizvoda. |
![]() |
![]() |
#50 |
Glupost je neuništiva
Datum registracije: May 2007
|
Kad dođeš po robu sa servisa garancija nastavlja teći do isteka garancije, kad ti daju novu robu (zamjenu) MORAJU ti izdati račun za to i NOVU garanciju. Radim u jednom takvom dučanu i znam. Po nečijoj logici bi ti mogli uvaliti veču kramu nego šta si doneso na servis i k tome još i rabljenu. Ja sam u HGsqotu kupio neku kombu dvd čitača, cd pržilice i čitač kartica za 200 kn jer mi je hitno trebalo a nisam bio s parama. I nakon godine i 10mj. (a garancija je bila dvije) prdnulo uređaj. otišao na servis rekli su mi nemamo više ovih evo ti PIoNEER 111d koji je onda došao 350 kn bez nadoplate. i uredno račun i garanciju. Treba u bugu otvoriti crnu kroniku, ali nesmiju picqe pljuvati po sponzorima zato ništa od toga. |
![]() |
![]() |
#51 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pigo1973 - na tvojoj sam strani :9 ovakve teme su nezahvalne i mogle bi odmah pod ključ... a pitanje što bi bilo da netko od starijih članova na forumu ima ovakve probleme... pa imaju ih i stariji članovi, ali ih zadrže za sebe... Links ne volim jer kod reklamacija koje su dokazano neispravne, i nemaju zamjenu ne žele vratiti lovu. a što bi MORALI. |
![]() |
![]() |
#52 |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
jedini ispravan postupak u ovakvim i sličnim slučajevima je odmah nazvati državni inspektorat i društvo za zaštitu potrošača. rasprave po forumima izgube svaki smisao jer se pretvore u obračun poklonika i protivnika neke trgovine. ti (i drugi u sličnim situacijama) lijepo u inspektorat, potrošač i slično pa nam javi kako je bilo. jedino i samo novčane kazne nauče trgovce pameti. |
![]() |
![]() |
#53 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma treba sve živo dignuti na noge, zvati držvani inspektorat i društvo za zaštitu potrošača, kontaktirati sve moguće novine i televizijske emisije koje se bave time (potrošački kod), razglasiti po svim mogućim forumima i internetskim stranicama, jer kupac je zakon i točka. Meni je stari bukom uspio pokrenuti i nedodirljivi t-com i to putem službe za korisnike. Došao je do nekog višeg nadzornika mreže koji je isti dan doletio do naselja i počeo testiranja. Naravno, našao je tri kvara, i od tada nam internet radi dobro. |
![]() |
![]() |
#54 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
nemojte ovo shvatiti kao nešto protiv linksa. imate svoja potrošačka prava u SVIM trgovinama i budite svjesni da ih imate. a to što vam prodavač u dućanu kaže ili to što piše na njihovom računu zaboravite. radi se o teško zarađenom novcu vas ili vaših roditelja / obitelji i nemojte ga bacati u vjetar
#55 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Vidi,oni po pravilu ako nema tog diska daju ti proizvod po zadnjoj njihovoj cijeni,što je sasvim ok.I naravno da nemoš dobit novu garanciju nego se samo nadoda koliko je bio proizvod kod njih u servisu. Što se tiče linksa i reklamacija samo pohvale.Evo primjer:Kupio sam x1800XL prije nešt manje od 2godine i odlučih ju reklamirat nakon što sam utvrdio da drugi DVI baš i ne šljaka(taman kad sam ubo 2 monitora),poslije standy by-a slika je dosta tamnija na jednom monitoru koji je spojen na DVI,nego na drugom koji je isto spojen na DVI.I uglavnom po zadnjoj cijeni imao sam pravo na artikl koji je u vrijednosti 2500kn,što da sad prodajem x1800XL ne bi dobio ni 1000kn(jedino što moja baš i nije bila ispravna).I na kraju sam dodao sam 500kn i nadoplatio za 8800GTS 640mb što je super ispalo,tak da thx još jednom dečkima što su mi to rješili.
#56 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
e boze...koliko ste se ispisali... Osobno nemam losa iskusva s niti jedom firmom..tako da ne preferiram nikoga...samo navodim cinjenice... Mogao bih navesti puno primjera gdje garancija na proizvod vrijedi iskljucivo neko vremensko razdoblje..bez obzira mjenjao popravili li te djelove ili dali nove..npr kod automobila...itd... Ono sto su u linksu napravili je sasvim normalna stvar.... Ako nijehtio prihvatiti proizvod koji je bolji od njegovog po karakteristikama..nego je gledao iskljucivo kolika je cijena...tada se nema pravo zaliti da su ga prevarili.... I da..osobno kupujem u svim trgovinama...ovisno o cijeni proizvoda... Na taj nacin bi svi mjesec dana prije isteka garancije namjerno kvarili svoje uredjaje i dobivali nove..sa punom garancijom... |
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
|
Citiraj:
usotalom rekao sam vec. Ja sam u HG-Spotu uredno dobio novu graficku po cijeni kojoj sam platio pokvarenu... a radilo se o 3000+ kn!!!! A ne o hebenih 430!!!! Ovo je stvar principa, a ne iskamcivanja neke love ili dodatnih gigabajtova!
![]() |
#58 |
Banned; neopisivo
Datum registracije: Apr 2007
|
ma lol svi govorite da nemate para..nemate ono..nemate ovo....a da nađete pošten posao? mislim daje tvoj pristup bio loš..meni riknula matična i ja je iz os pošaljem na njih...samo sam platio poštarinu..kada im je došla..drugi dan oni mene nazvali i rekli da je matična neispavna i poslali mi drugu i za 2 dana došla mi nova.. zašto? jer sam bio ***eno pristojan prema njima... ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Mislim da ovo najbolje opisuje Linksovu politiku u vezi reklamacija. Admin s Linksova foruma: http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=11228 Dakle, boli njih neka stvar o zakonu i zakonskim rokovima jer oni koriste neka svoja vidjenja i stvari poput ''razmnog roka'' pri reklamaciji a i vracanje ispravne robe unutra 8 dana nije cisto jer recimo ''memoriju nemožete vratiti jer im je cijena podložna velikim promjenama na dnevnoj bazi''. Toliko o tome! ![]()
#60 |
Premium
|
A ti znas kakav sam ja bio??? Jos jednom.... nisam vikao, nisam psovao, nisam dizao ton! Nisam ja pokusao njih za***ati vec oni mene. Tu lezi bit problema!
Ovo je potpis... ![]() Zadnje izmijenjeno od: pigo1973. 31.05.2007. u 14:23. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|