|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Trebam promjeniti pastu i staviti neku bolju od ove orginalne, mislim da bi to moralo smanjiti temp. Stavio bi ja i vodeno ako bi tako mogao izvući neku ludu brojku tipa 3.6+ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nova pasta ti možda smanji temp za stupanj, dva, nemoj očekivat previše...Ja sam držao svog na 3.5GHz do prije 2 tjedna, pa sam ga spustio na 3.2 jer je vanjska temp skočila i nijedan zračni cooler ga nemre držat ispod 55 stupnjeva... I razlika između 3,3 i 3,6 je u igrama nezamjetna, osim ako ne briješ na 3dmark |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
ne brijem uopće na igre i neku zahtjevnu grafiku. Htio bi 3.6 ili preko toga čisto iz znatiželje koliko ide. I može li mi netko objasniti zašto je core temp recimo 60 stupnjeva a temp cpu u biosu 30-ak stupnjeva? Nekako mi se više sviđa ova od 30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Core temp je tolika jer svaki ovaj noviji procesor, bilo od AMD-a bilo od intela, ima senzor direktno u jezgri koji služi za najtočnija očitavanja temperature. Ovaj pod CPU u BIOS-u je senzor od matične koji je pak negdje ispod socketa i ovisno o algoritmima koje koristi i kako je dotični baždaren, toliko pokazuje. Znači, sve ovisi kolika je preciznost njegovih mjerenja. Očito, kod tebe baš i nije precizan... Taj CPU u BIOS-u više služi danas za FAN regulaciju ventilatora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
aha, hvala na objašnjenju, dakle prava temp je u core tempu. Ima ko ideju kako da ga natjeram preko 3.4? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|