Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.12.2003., 19:06   #31
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Originally posted by Sky
Mislim da bi to trebalo biti ok ( ovi 92 i 120 mm upuhuju zrak, jel tako?).
Da. Trenutno su prikopčani 2 Enermaxa 80 koji ispuhuju zrak straga i 92mm kod diskova. Svi rade na min okretaja, kućište je zatvoreno, a temp proc/case je u idleu 35/23, a bit će i manje kad stavim Titana na bok.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2003., 19:28   #32
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ček, tebi je temperatura sistema 23? Ako je tako (malo sumnjam, može biti da temperaturna sonda laže, ne znam), za kog vraga stavljaš dodatni vent?
Ne možeš ohladiti sistem ispod sobne temperature, a samo ćeš povećati buku.
Ostavi se toga ( pogotovo to sa bušenjem kućišta, ako zbilja ne znaš što radiš), temperature su fenomenalne i da imaš vodeno hlađenje.:clap:
Sky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.12.2003., 19:43   #33
rendula
Registered User

Citiraj:
Originally posted by Sky
Ček, tebi je temperatura sistema 23? Ako je tako (malo sumnjam, može biti da temperaturna sonda laže, ne znam), za kog vraga stavljaš dodatni vent?
Ne možeš ohladiti sistem ispod sobne temperature, a samo ćeš povećati buku.
Ostavi se toga ( pogotovo to sa bušenjem kućišta, ako zbilja ne znaš što radiš), temperature su fenomenalne i da imaš vodeno hlađenje.:clap:
Meni je isto malo sumnjiva ta temp kućišta. Ak ga otvorim onda je 20C što je jednako temperaturi moje sobe. Pretpostavljam da neki vent točno puše po senzoru. Motherboard Monitor mi čak očita 18C kad ga tek upalim, a proc 25C, al to je greška jer kad ga restartam onda je 23/35. Kućište mi ne pada na pamet bušiti nego ću to prepustiti frendu od starog koji ima svoju radionu.

Zadnje izmijenjeno od: rendula. 29.12.2003. u 20:38.
Staro 29.12.2003., 20:31   #34
Sky
Guest

Jel modaš kućište radi izgleda ili zbog hlađenja? Ako je samo zbog hlađenja, možeš se slobodno ostaviti toga, situacija ti je odlična, a ne treba popravljati ono što nije pokvareno. Ako je zbog izgleda, JUST DO IT!
Staro 29.12.2003., 20:42   #35
rendula
Registered User

Stavit ću taj vent na bok jer mi se temperatura proca jako sporo spušta nakon kaj ga opteretim, a temp kućišta se opće ne spusti. A i fan gril na boku izgleda opako
Staro 29.12.2003., 21:36   #36
Sky
Guest

Jesi razmislio možda da napraviš rupu i staviš taj 12 cm vent na vrh kućišta da izvlači topli zrak okomito gore? Ili da napraviš tunel za odvodnju toplog zraka drito van, a ne da bezveze grije sistem?
Samo prijedlozi, ali moraš postati slikicu kako je na kraju ispalo!
Staro 30.12.2003., 11:49   #37
rendula
Registered User

Izgleda da mi je temperatura kućišta zbilja tak niska, trenutno je kućište otvoreno, a senzor kaže 20C. Gurnuo sam ruku unutra i u gornjem dijelu je ledeno, ispod grafe je malo toplije, po mojoj procjeni 23-24C. Mislio sam staviti taj vent gore, al mi gornji poklopac nije odvojiv.
Staro 30.12.2003., 12:36   #38
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
pa i zakaj bi ti bio odvojiv, izvadiš sve komponente van i odneseš frendovom tateku da zbuši gornju stranu. zmontiraš vent s donje strane i grill s gornje i bok
choby je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2003., 22:39   #39
rendula
Registered User

Okrenuo sam sada vent na procu i hladi skoro jednako dobro, Thorton 2000+@9.5x211, 1.6V Idle=37, Load=42, a hladilo bi bolje kad bi vent uzimao više zraka sa samog pasivca.

Zadnje izmijenjeno od: rendula. 31.12.2003. u 22:51.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno