Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2007., 18:24   #31
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja kod sebe imam DFI + Kingmax i sve radi kako treba. Jedino sto OC nije nesto posebno, ali to je do Kingmaxa. U frendovoj konfiguraciji je ista ploca kao i kod Zmaja u kombinaciji sa Kingmaxom 800 i sve radi kako treba. Po meni je to klanje individualno od maticne do maticne.
Staro 12.04.2007., 18:43   #32
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
@roberto:

moje iskustvo sa ultraII-m2 je ovakvo:

od 6 memorija samo su mi 2 htjele raditi na FSB-u iznad 300 sa svim dividerima ukoliko je mnozitelj na procesoru cijelobrojan. (to su bile 2x512MB apacer AM1 533mhz i 2x512MB goodram 667Mhz).
Evo prije neki dan sam skuzio da dok je mnozitelj za procesor polovican (dakle 8.5x, 7.5x itd.) da memorija zeli raditi na bilo kojem divideru (radilo se o corsairu DDR667 XMS2), ali performanse u Super PI-u su katastrofalne bez obzira sto je cijeli sistem opako OCan... dakle pretpstavljam da nesto nije u redu s polovicnim mnoziteljem na ovoj ploci... no bilo bi dobro da netko drugi proba i vidi jeli ima iste probleme (polovican mnozitelj dolazi sa zadnjim BIOS-em)

Ja bi ti preporucio ovako:

Ukoliko imas novaca uzmi neku brzu memoriju tipa crucial ballistix (mozda bi cak najbolje bilo deklarirano DDR667 jer on daje manju frekvenciju nego DDR800 pa kad se povecava FSB memorija nece usporiti cijeli sistem).

A ako nisi pri lovi mozda bi najbolje bilo uzeti onaj apacer ili goodram i onda puknes divider na DDR400, jer FSB bi trebao ici bar na 335...

Ali najbolje od svega bi bilo ovo:

Koliko sam shvatio uzimat ces u linksu, pa probaj se dogovorit s deckima da uzmes kingmaxa-a i ukoliko ti on nece htjeti raditi na FSB-u iznad 300 pitaj da ti zamjene za nekaj drugo (tipa ballistix)...

Misljenja sam da bi najbolji OC na ovoj ploci bio:

FSB 350
Ukoliko se radi o "losijoj" (npr kingmax ukoliko ce htjeti raditi sa fsbom iznad 350) memoriji onda divider na 533. Što daje 900mhz.
Ako se radi o boljoj onda divider na 667. Što daje 1050mhz.

Te frekvencije su sa moziteljem procesora na 9x.

A ako tebi nije bitno na koliko ce biti FSB onda uzmi bilo koju jer sve rade normalno na defaultu...al ja mislim da "grijeh" imati ovu plocu i drzati je na defaultu jer stvarno ide bolesno...

EDIT: Zaboravio sam napomenuti da sam iste probleme s memorijama imao sa 2 takve ploce jer sa prvom sam imao neke probleme s konektorima za zvuk/ventilatore pa sam u zamjenu dobio drugu.

Na prvoj su bili isprobani Apacer AM1 533 / Kingmax 667 / A-DATA 800 / Transcend 667 , a na drugoj Corsair XMS2 667 / GoodRam 667.

Da rezmiram najbitnije:

Problem je frekvencija FSB koja iznad 300 ne zeli sa svim memorijama ukoliko divider nije na AUTO (ili manualno birani divider, ali mora biti kao sto je memroija deklarirana, dakle ukoliko se rad io 667 memoriji, divider mroa biti DDR667) .

Samo neke memorije zele raditi iznad 300 sa svim dividerima (kod mene su to bile apacer/goodram).

Mozda netko ne vidi ovdje problem dividera, ali problem je u tome sto "prosjecne" 667mhz memorije nemogu ici na 1050mhz, a da bi ploca dosla do max FSB-a, memorije bi trebale raditi na toj frekvenciji...

Znam da je zbunjujuce ali nadam se da niti ti, niti itko drugi nece imati probleme koje sam ja imao...

Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 12.04.2007. u 18:57.
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2007., 01:02   #33
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Uzeo sam patriot 800mhz, 2x1gb, no međutim imam nekih problema s pločom, naime, uopće neće postat. upale se ledice, zavrte se ventovi, čujem da radi sve ali na ekranu nevidim ništa, kao da je u stand by modu.
probao drugi monitor i vga, opet isto, probao clear cmos, vađenje baterije, mijenjanje memorije po utorima i opet isto. ne znam kaj bih drugo mogao podesiti, da li je možda potreban bios update da mi prepozna brisbane-a? jer čini mi se da je u tome problem... upravo idem na dfi site vidjet šta kažu.
Staro 13.04.2007., 01:08   #34
ZMAJ
Premium

dada treba novi BIOS OBAVEZNO!
Staro 13.04.2007., 01:08   #35
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pazi da nije koji stick od meme ukomiran
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2007., 01:17   #36
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Da, upravo nađoh na dfi site-u, treba novi bios da bi prepoznao brisbane-a
Morat ću sutra svratiti do linksa da update-aju. ili ako netko ima stariji am2 proc za posudit na par sati, toplo se preporučam
@vuco, i mene je memorija prvo zabrinula, jedbva sam je stavil u slotove, malo je nespretna, ali nije u njoj problem, ziher je stvar do biosa
Staro 13.04.2007., 01:25   #37
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ako si blizu Trešnjevke - javi mi se na PM. Moj Windsor će ti morat raditi taman da Flashaš ploču

Ako budeš brz, ja ga uzmem na fax sa sobom (pošto sam ujutro na njemu do pitaj Boga kada) pa ga preuzmeš na strojarstvu-FSB, i vrneš mi ga kad si gotov (može isto na strojarstvu ili negdje drugdje, ovisno koliko ću vježbat na faxu).
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2007., 01:38   #38
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Vuco, imaš pm.
Nemreš vjerovat, sutra moram biti na FSB-u u 12h
Staro 15.04.2007., 16:03   #39
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
U principu, DFI ima dosta problema s memama tj. dosta je izbirljiva. Netko (mislim baš zmaj) je tek iz 6x uspio naći odgovarajuću.
@ zmaj: možeš pliz napisati koja je to mema bila?
thx

edit: vidio sam da je već odgovoreno
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2007., 11:55   #40
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
ja bio u gužvi malo se sve otegnulo.
ovako, vidim da tu ima ljudi koji imaju dosta iskustva s dfi infinity sli am2 pločom. kupiov ju je frend i kaže da ima problema s njom - svaki put kad ugasi komp i popnovno gas upali, resetiraju mu se neke postavke biosa (fsb i djeljitelj memorije) i sav je u čudu zašto? isto tako veli da me se resetira i vrijeme???
ja sam si na kraju zapikirao tu ploču a sad me ovo zbunjuje, da li je moguće da mu se to događa zbog loše baterije? ili nije dobro podesio neke postavke biosa? ili je ploča loša?
jer to mi baš ne zvuči dobro. kaže da svaki put kad pali komp prije podizanje sistema čuje neko roštanje na ploči, jedanput ili dvaput, i tek onda krene sistem.
Milentij, Roberto i Zmaj vidim da imate dfi inmfinity am2 ploče, da li i vi imate takvih problema s njima?

Zadnje izmijenjeno od: Jerry Drake. 16.04.2007. u 12:32.
Jerry Drake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.04.2007., 13:49   #41
ZMAJ
Premium

...

Citiraj:
Autor Jerry Drake Pregled postova
ja bio u gužvi malo se sve otegnulo.
ovako, vidim da tu ima ljudi koji imaju dosta iskustva s dfi infinity sli am2 pločom. kupiov ju je frend i kaže da ima problema s njom - svaki put kad ugasi komp i popnovno gas upali, resetiraju mu se neke postavke biosa (fsb i djeljitelj memorije) i sav je u čudu zašto? isto tako veli da me se resetira i vrijeme???
ja sam si na kraju zapikirao tu ploču a sad me ovo zbunjuje, da li je moguće da mu se to događa zbog loše baterije? ili nije dobro podesio neke postavke biosa? ili je ploča loša?
jer to mi baš ne zvuči dobro. kaže da svaki put kad pali komp prije podizanje sistema čuje neko roštanje na ploči, jedanput ili dvaput, i tek onda krene sistem.
Milentij, Roberto i Zmaj vidim da imate dfi inmfinity am2 ploče, da li i vi imate takvih problema s njima?
Ja nemam takve probleme s plocom no moja ploca nije SLI verzija (moja ima nfroce 4 dok njegova ima nforce 5 chipset...).

Nek clear CMOS napravi i "load optimized defaults u BIOS-u" za pocetak...

@jollyb:

Da se razumjemo, sve memorije koje sam probao su radile kak spada na mojoj ploci dok je FSB na default (dakle 200mhz) no problem dolazi kad FSB prelazi 300mhz...

apacer am1 533mhz / goodram 667mhz / crucial ballistix tracer 800mhz (sve 512MB), su memorije koje su radile kak spada i sa FSB-om iznad 300 na mojoj ploci no apacer i goodram mi nisu same po sebi dovoljno brze pa sam trebao nesto brze u vidu ovog crucial-a...
no imam samo 1 stick pa mi je sad to problem...
Staro 16.04.2007., 14:25   #42
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Slično pizdi i kod mene (Ultra II-M2)
Pri svakom bootu ili restartu napiše da je greška pri overclocku ili da je sve vraćeno na safe vrijednosti i da treba ponovno sve narihtati

I to na default postavkama

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2007., 14:45   #43
ZMAJ
Premium

jelc ja takve probleme nisam imao...

jedino kad sam dobio poruku da je greska pri overclocku je bilo kad sam procesor overclockirao previse...

a jel ti javlja gresku kad rucno sve podesis ili samo kad je sve na def. postavkama?
(najnoviji BIOS vjerojatno imaS?)
Staro 16.04.2007., 14:55   #44
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
jelc ja takve probleme nisam imao...

jedino kad sam dobio poruku da je greska pri overclocku je bilo kad sam procesor overclockirao previse...

a jel ti javlja gresku kad rucno sve podesis ili samo kad je sve na def. postavkama?
(najnoviji BIOS vjerojatno imaS?)
Isti racku bio BIOS default ili ručno...
Kretenarija.
I još se pri svakom restartu dvaput svinjski zadrevi
Zadnji BIOS.
Budem još provjerio proc i memu na drugom kompu i neku drugu memu na ovom, ako je ispravno ploča ide natrag u dućan.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2007., 15:00   #45
ZMAJ
Premium

meni isto zna 2 puta tuliti dugacko ali meni se opce ne dize sistem hehe
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori