Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2007., 13:39   #31
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
gle drupci - Z3 ima po meni jedan ogroman nedostatak i to je jedan razlog zbog kojeg ga sigurno neću kupiti. a to je kontrola BASS glasnoće na samom subu.
a o tome tko to reklamira ili ne, nekako čisto sumnjam da je sve i jedna stranica na kojj sam naišao na review, ali i na USER REVIEW su uglavnom popljuvani.

psychokiller, kupi si jeftini Vivax/vtrek dvd player, oni uglavnom imaju u sebi već surround dekodere, a koštaju oko 200kn. ali provjeri najprije za svaki slučaj sa zadnje strane playera da imaju 6 izlaza za zvučnike.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2007., 13:34   #32
fuc1ker
Ovo dole nisam ja

fuc1ker's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
SP MSI ML-6001 5.1 SUBWOOFER, MSI, ML-6001, Snaga satelita 4x 10 W, Snaga centralnog zvučnika 10 W, Snaga subwoofera 30 W, Odnos signal/šum 70 dB, Frekvencijski raspon 20 Hz - 20 kHz, ML-6001
236,28 kn
Što mislite o ovim zvučnicima (da ne otvaram novu temu) i je li ova snaga u RMS ili nešto drugo

Oglas
Staro 08.12.2007., 13:57   #33
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Moja preporuka su Z3, osobno sam ih isprobavao i uspoređivao sa Z4 u vemilu, i mogu reč da su mi Z3 na istom položaju potenciometara davali veču glasnoču nego Z4.
I sam imam Z3 (wood) i za te pare nema bolji 2.1. Što se pak tiče kontrole basa, meni je na pola stavljeno i čisto dosta lupa, a nije mi potreba stalno šrafit po tome, tako da nemam zamjerke za to.
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2007., 14:01   #34
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
@fuc1ker - Katastrofalni zvučnici.

@Poggiali - slažem se, Z3 su dobri zvučnici za tu cijenu.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2007., 21:39   #35
psychokiller
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova

psychokiller, kupi si jeftini Vivax/vtrek dvd player, oni uglavnom imaju u sebi već surround dekodere, a koštaju oko 200kn. ali provjeri najprije za svaki slučaj sa zadnje strane playera da imaju 6 izlaza za zvučnike.

Mene brine imaju li pojačalo???Čisto sumnjam da mogu spojit 5.1 set zvučnika na običan dvd player,ali slobodno me ispravi ako sam u krivu!

Ako si možda probao to,i stvarno radi,reci...puno bi mi pomogao
psychokiller je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 00:12   #36
Igsy
user na kvadrat

Igsy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
imam z-3e (crne) i strava su.... preporucam svakome

sub je ionako prejak tako da nema potrebe da se kontrolira na daljincu... ja ga držima na 1/3 iza

Who's Your Daddy?
Igsy je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 09:05   #37
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Igsy Pregled postova
sub je ionako prejak tako da nema potrebe da se kontrolira na daljincu... ja ga držima na 1/3 iza
Također. Inače meni ne predstavlja nikakav problem što je kontrola za glasnoću suba na kutiji, jednom sam odredio koliko mi odgovara na (1/3) i to je to..
technix je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 11:01   #38
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
bas je i meni bio prekaj. često na 0 ili 1/4. otkad sam kupio zvučnu, stvar se promijenila. bas se vidno smanjio i zvuk je bolji. tako da, ako ste u mogućnosti, preporučujem da kupite zvučnu. zvuk će biti još bolji

p.s. ograđujem se od situacije da ne osjetite promjene u zvuku. ja sam prezadovoljan i ne žalim što sam kupio zvučnu
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2007., 12:56   #39
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor panisher20 Pregled postova
logitech x230 definitivno, imao ih doma istestirao, pre***en zvuk kostaju 300 kn
gdje si ih našao za 300kn? ja ih nigdje nisam našao ispod 370kn
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 13:32   #40
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
odlučio sam kupiti x230 jer vidim da ih hvale svi poprijeko. E sad na slikama vidim ovo, serial kabel iz zvučnika. To se netko za**bava ili uistinu iz zvučnika ide van serial kabel (RS232)? I ako da kamo se šteka (ima woofer svoj inpu/ide preko nekvo adaptera ili šta)?

P.S.- i mene zanima gdje si ih tako jeftino nabavio (nove pretpostavljam)...

potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.12.2007., 13:59   #41
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
serial ide na woofer , i iz zvucnika ide jedan zelene boje na zucnu i to je to ... odlican izbor
Router je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 14:15   #42
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ja neznam kak mozete biti tak odusevljeni sa tim z3/z4/x230 zvucnicima i to masom na integrirkama

Cuo sam z3 kod frenda KATASTROFA ziva.
z4 u ducanu slusao 3x gore od z3
x230 sam kupil frendu za rodjenda i kad sam to spojio mu, onak bilo me sram kolko je ocajno.

od svih tih jeftinijih jedino mi se kolko tolko sviđa altec vs222/2241 il koje su im vec sve sifre.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 15:03   #43
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Ja neznam kak mozete biti tak odusevljeni sa tim z3/z4/x230 zvucnicima i to masom na integrirkama
a čuj neki nemaju 1k kuna za neke stereo zvučnike pa su zadovoljni i sa jeftinijima...
Glavno mi je kod zvučnika da zvuk nije ko Viktor Lenac(TM) u vrhuncu sezone dok malo pojačam volume. Jačina me zadovoljava, a ako hoću da me zvuk otpuše imam u dnevnoj staru samsung liniju od 150W RMS...
A kupovanje posebne zvučne kartice za bang-for-the-buck segment stereo zvučnika pak mi graniči sa glupošću...
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 18:01   #44
Router
Hejter

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova

Cuo sam z3 kod frenda KATASTROFA ziva.
z4 u ducanu slusao 3x gore od z3
x230 sam kupil frendu za rodjenda i kad sam to spojio mu, onak bilo me sram kolko je ocajno.

od svih tih jeftinijih jedino mi se kolko tolko sviđa altec vs222/2241 il koje su im vec sve sifre.
Moze se biti itekako ... ako imas sobu od 15 kvadrata i 90% vremena je glasnoca na jednoj cetvrtini - i sve se cuje kako treba , nema izoblicenja jedino je bas malo prenaglasen ali to se popravi softverski ... i danasnje integruse nisu toliko daleko od creativea - apsolutno su losije ali rade solidno a i novije ploce su sa sve manje pci utora pa ak jedan mogu zasparati ... dovoljno za slusanje onak uz rad ili surfanje , ili za pogledati film ... to je sve subjektivno , za primjer ja u autu imam 4 pionner zvucnika koja su kostala 300kn i prezadovoljan sam , a jedan frend ima od GZ-a opreme za 30 000kn i nije potpuno zadovoljan jer nemre probiti 150db
Staro 24.12.2007., 18:38   #45
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Neznam, meni je zvuk dosta vazan i stalno nesto prtljam i onak to mi je recimo vazno ko periferija mis i to. Nervira me ak nije tip/top.

al evo bas kazem cuo sam to sto nabrajate i meni je to onak... Mislim ni jedni PC zvucnici nisu savrseni, ali su prakticniji pun kufer vise nego pojacala + samostojeci, sto je onak kad je primarni izvor zvuka sa kompa u principu propala investicija imho.

al dobro ja sam opet druga krajnost kad sam uzeo zvucnu koja kosta 800kn . I imam u planu ulupat ove godine jos nesto za neki HiFi paralelno spojen na komp.... Ono prica bez kraja.

A sto se tice muzike u autu. To je FAKAT rupa bez dna. Ulupo sam u jedno 5-6 mjeseci 3500kn+ i onak gruntam jos tolko mi treba. Onda sam se opametio kad sam skuzio da ne cujem hitnu i malo smirio konje, pa to bacio u cekanje. A isto tak frend koj mi je slagao u auto ovo kaj imam ima u autu JL audia za nekih 50 000kn valjda i onak nemres disat kad odfrlji, a sve kristalno cisto, dampirano i kaj sve ne i onda kaze nije zadovoljan . Al dobro to su ekstremi. Al svi imam svoje veselje. Routera naprimjer vidim veseli mrsavljenje :P
Staro 24.12.2007., 19:02   #46
Router
Hejter

Da , istina , svako svoj film vrti , i istina - ja sam poprilicno zabrijao na ovo svoje i nadam se da na ljeto tek budu pravi rezultati
mislim da bi bio red da vratis sliku neke opasne industrijske flekse(bolje od one zute koju si imao) ispod nicka jer bas na to me asocira

a sto se tice z3 - negdje sam vec pisao da sam ih imao vrlo kratko i da ti zvucnici meni nisu na razini x230 i to zbog satelita , ful su me razocarali i uspio sam ih vratiti i uzeti nekaj drugo umjesto njih ...
Staro 24.12.2007., 19:55   #47
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Vis ja bi uvjek reko da je z3 puno bolji od x230, al vjerujem ti ako kazes suprotno, buduci da nisam oba slusao paralelno.

Al z4 je onak TOTALNO razocaranje.

A industrijsku fleksu cu vec nac

i da. Svaka cast za skidanje kila.
Staro 24.12.2007., 22:03   #48
Router
Hejter

Hvala

Ono neki Fein ili bas Flex mislim da su industrijske(to sam bio cuo do starih majstora za tu neku firmu ali nisam vidio u zivo ) , to mi je ostalo iz vremena dok sam radio s alatom , tak je i moj nick nastao - kad sam se regao na forum mi je na stolu bio eng.katalog alata i slika elektricne vertikalne glodalice i naziv router na eng.

I ja sam mislio da su z3 bolji jer su i tezi i bolje izgledaju , ali nekad se mora i pogrijesiti ...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno