Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2007., 21:21   #31
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ehh da je bilo u CAD-u... olovka i papir i sav ostali moguci i nemoguci pribor :P Mislim da je ovo najlaksi nacin da se u tim godinama zaradi lova
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 22:16   #32
Junije
Registered User

Datum registracije: Mar 2007
Ako ti ide programiranje mozes zaraditi solidne pare radeći honorarne poslove na rentacoder.com , šalju ti ček poštom.
Preporučam ti i da pogledaš link u mom potpisu ako te zanimaju zarade preko interneta...
Oglas

Oglas
Staro 09.03.2007., 23:28   #33
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
http://www.rentacoder.com/RentACoder...uthorId=213452
-->
evo dobio jedan mali poslić - izrada web-stranice - krenulo mi je

btw. horza jel ovo moguće --> http://www.rentacoder.com/RentACoder...uthorId=213452
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 12:43   #34
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Zainteresiran za "zaradu"

Dok se svi pitaju koji comp uzeti koliko para izvaliti, ja se pitam kako para zaraditi za novoga compa
Ima neko neki prijedlog?

d^_^b je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 12:45   #35
Stab
Banned, problemi na tržnici
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Idi radi.
Stab je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 12:48   #36
64VT
Guest
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
to i mene zanima, a di da radim kad sam dete
64VT je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 12:53   #37
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
a cuj negdje u skladistu pomozi starom na poslu ili frendu od staroga..

baustela i taq ma ima massssa posla samo ako netko oce raditi naci ce si posao.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 12:57   #38
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 13:26   #39
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
prodas bubreg za 5000e i imas super jaku dx10 masinu.
Staro 14.08.2007., 13:47   #40
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor 64VT Pregled postova
to i mene zanima, a di da radim kad sam dete
dijete? u profilu ti piše da imaš 22g
Hamm je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2007., 13:50   #41
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Eo moji frendovi na moru rade po ljeti za do 4000 kn. Radiš 2 mj i para ko blata.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 13:58   #42
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

4000kn za dva mjeseca? užas
Staro 14.08.2007., 14:01   #43
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
4000kn mjesečno.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 14:05   #44
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja ću se sljedeće godine zaposliti na moru ko sobarica, e kunem se. To su pare samo takve, a valjda ću do tada riješiti ispite (ili ih odgoditi dva mjeseca mwahaha)
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 14:46   #45
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
za punoljetne ja imam poslic
na prvi pogled je predobro da bi bilo istinito (ja sam se uvjerio da je posao dobar i zato ga preporucam drugima) ali ako je netko zainteresiran nek mi se javi na pp
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 15:58   #46
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Ja ću se sljedeće godine zaposliti na moru ko sobarica, e kunem se. To su pare samo takve, a valjda ću do tada riješiti ispite (ili ih odgoditi dva mjeseca mwahaha)
heheh imam jednu "frenduicu" koja je radila na moru kao sobarica..ajmo reci da se kroz taj posao par puta "zaržala" po sobamaa

naravno ne kazem da ces i ti..smao kazem sto mi je palo na pamet

Staro 14.08.2007., 16:09   #47
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Hamm, prasac jedan

S kakvima se ti to družiš ?

@ jed2i
Kaj, barely 18 ?

NHF momci, samo šala
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 16:32   #48
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Uf, ja sam po tom pitanju prosao svasta, od rada u skladistu, isporuke hrane po restoranima i hotelima diljem hrvatske, prijevoz i cak i branje gljiva, odrzavanja racunala za osobe i firme, rad u tiskari, graficke pripreme u Corelu i Photoshopu, izrada razglednica za TZ-e, przenje cd-a naveliko O_o, iskrcavanje i ukrcavanje kontejnera u luci, kafic, taxi-monovolumen, vanjski gradjevinski poslovi, uredjenje intererijera....od 16-21g. Morao sam, nije mi bilo druge. Sa 22 godine sam se za stalno zaposlio, uz vanredni studij gdje sam apsolvent.

Codiac je rekao sve, ako neto zeli raditi, posao se lako nadje. Baustela nije sramota, netko je napravio kuce i zgrade u kojima svi zivimo...
atha je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 16:36   #49
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Hamm, prasac jedan

S kakvima se ti to družiš ?

@ jed2i
Kaj, barely 18 ?

NHF momci, samo šala
skoro

evo ukratko al stvarno ukratko sam objasnio hammu posao
ja sam kaj se tog tice bio skeptik al posao je super i da se zaradit, i ja se mislim ozbiljno s tim bavit, sad to sve skupa samo guram(a i usprkos tome ide lijepo) uz faks i trening
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 17:23   #50
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Hamm, prasac jedan

S kakvima se ti to družiš ?[/size]

s curama upitnih moralnih vrijednosti
Staro 14.08.2007., 18:02   #51
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ja sam sa 16 radio na baušteli s mramornim i granitnim pločicama,zaradio sam 2400kn za 200 radnih sati (=UŽAS ),koji su mi usput slomili kičmu i kupio najskuplju karticu na koju sam naišao,IMHO najgluplje potrošen novac u mom životu,koji je doveo do toga da sam kompjuter 10 puta raskopo i rasprodao ovdje,a novce ispišo ili ispovraćo.
Ove godine opet radim u istoj tvrtci,ovaj puta na, što se kaže "terenu" na otoku Ugljanu (inače sam iz SB) u poslu remonta američke naftne platforme ovdje u škveru.Pošto sad imam SSS imam posao s većom odgovornosti i naravno većom plaćom,koji mi opet lomi kičmu pošto radim u terminu od 07-19,bez obzira što neradim opet fizikaliju-uglavnom sam u uredu za kompjuterom ili komuniciram s Amerikancima u slučaju potrebe pošto sam jedini koji zna eng.,ili u iznimnim situacijama idem na skelu radit fizikaliju.
Sad ***iga,za uzrast od 14 godina,najprimjerenija je benzinska i cirkus izvodit po tuđim šajbama-što sam usput one godine odbio radit kad sam radio s pločicama.Iako može i gradnja,na mješalici bit i sl. jel kako god okreneš on je tamo na crnjaka i dođe li inspekcija rada gazda je izgorio.Treba samo imat volje za radit,i bilo kakva motivacija je dovoljno dobra.
Ove godine ću pametno utrošit pare,možda zamjenit mobitel i obnovit komp pošto je pola komponenti od buraza max 1500kn bi dao za to,ostalo na banku,jel izrasteš u glavi,shvati se da ne moraš imat turbo nabrijanu grafičku da i igre lete u xxxx broj frameova,jer mi komp treba za faks i znam koliko mi treba bez obzira što ću imat love za quad core komp-jednostavno shvaćam da mi netreba jer ne sjedim a kompom više uopće toliko.Ali uvijek postoje djeca koja imaju snage 24/7 biti pred ekranom i igrat,uostalom i ja sam bio takav i gulio starom kožu s leđa da bi se ja što ugodnije igrao.Kada sam i kupio one godine karticu,vrlo brzo je to u meni počelo jenjavati.Inače sam ovdje privremeno zaposlen i u 10.mj postajem brucoš na vern-u,tako da para nikad neće biti dosta...
BTW,ima li ovdje koji vernov student/diplomant?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 20:59   #52
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
heheh imam jednu "frenduicu" koja je radila na moru kao sobarica..ajmo reci da se kroz taj posao par puta "zaržala" po sobamaa

naravno ne kazem da ces i ti..smao kazem sto mi je palo na pamet

rofl, a ja mislila da je to posao bez kontakta s ljudima but a man's gotta do what a man's gotta do

Inače nisam nešto previše radila poslove jer za vrijeme godine nemrem zbog faksa, a za vrijeme ljeta nemrem zbog ljetovanja, a i nikad nisam imala prevelike prohtjeve koje mi starci nisu mogli/htjeli ispuniti, pa bih volontirala u nekim centrima najviše. No, sad slinim za putovanjima i moram zaradit puno više para za takvu akviziciju. Ako to znači da trebam pokupiti par gaća, ručnika i čistiti bljuvotinice, ili pak zadržavat se po sobama upitnih moralnih pobuda, so be it! (ovo zadnje je fora)

@ atha-

(edit: vern je gay & an overpriced education IMHO...)
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2007., 21:47   #53
malcom
Premium
Moj komp

malcom's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ja imam posao koji svi mogu radit od 3-103 ;D prosit na ulici sjedis a pare samo idu;D
malcom je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2007., 22:35   #54
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Uf, ja sam po tom pitanju prosao svasta, od rada u skladistu, isporuke hrane po restoranima i hotelima diljem hrvatske, prijevoz i cak i branje gljiva, odrzavanja racunala za osobe i firme, rad u tiskari, graficke pripreme u Corelu i Photoshopu, izrada razglednica za TZ-e, przenje cd-a naveliko O_o, iskrcavanje i ukrcavanje kontejnera u luci, kafic, taxi-monovolumen, vanjski gradjevinski poslovi, uredjenje intererijera....od 16-21g. Morao sam, nije mi bilo druge. Sa 22 godine sam se za stalno zaposlio, uz vanredni studij gdje sam apsolvent.

Codiac je rekao sve, ako neto zeli raditi, posao se lako nadje. Baustela nije sramota, netko je napravio kuce i zgrade u kojima svi zivimo...

amen...

inace i ja sam slicno prosao...jer kad nemam sto za radit umirem od dosade...i ne nisam radoholicar

enivejz imas nes slicno ko SC...a to ti je ucenicki centar...sad dal ga imas negdje u blizini nemam pojma...a uvijek mos od nekog starijeg dobit ugovor i onda ti on da lovu a njemu das za cugu

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2007., 22:55   #55
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Evo ja radim u kafiću, plaća u redu ovaj mjesec ću dobit oko 2800kn, radim od 07-15, do 12 sam sam A od prošle plaće si kupio Nokiu N73 i još mi ostalo 500tinjak kn. Posao nije težak al je dosadan i ustajem se u pol 6. Pošto nedjeljom ne radim, svi ostali na moru, ubijam se od dosade i mislim si šta bi ja radio 3 mjeseca da nisam našao posao???

BTW radim preko servisa Željezničke škole (mada nisam njihov učenik)
Staro 20.08.2007., 13:25   #56
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
ja sam radio svasta, pretproslo sam lito odrzavao web stranicu jedne turisticke agencije, uredjivao rezervcije i odrzavao kontakt sa potencijalnim gostima (na svim jezicima!!), posao placen odlicno, al ubiboze dosadan pa reko nikad vise,proslo i ovo lito radim kao sanker (kad je guzva i konobarim..) u restoranu od Anice Martinovic, zakon posao, radno vrime od 3 popodne do ponoc nekad i dulje, placa vrhunska, a na poslu se nemrem umorit ni da ocu, kad sam bio mladji radio sam neke mini baustele tipa bojanje ograda i sl, ode ima dosta vikendasa koji zive po Njemackoj i Francuskoj te im nije problem izdvojit 30 i vise kn na sat da im malo ulickas "vikendicu" od nekoliko katova

uglavnom posla ima kolko oces i ko oce radit to i moze, preko zime je naravno druga prica, baustele i samo baustele, al subotom komotno moze zaradit 200kn ako ides nekom pomoc nalit taracu i sl...

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 02:23   #57
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Nakon završenog 8smog razreda radio sam u TEP-u i slagao industrijske utičnice.
Pa sam pakirao par tisuća koverata dnevno za ondašnje penziće.
U ta dva mjeseca zaradio sam za novi ZX Spectrum 48+. To je bila pila.
Pa sam radio na Glodalici i CNC Glodalici. Isto fina pinka.
A sad se bez problema digne od 200 do 500 kn za slaganje kompova i instalaciju za cca 3 do 5 sati posla.
Samo da je više slobodnog vremena

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 02:50   #58
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
evo sta ti je moja preporuka, htio sam napisat u ranijem postu al nisam imao vremena:

ajmo redom:

nabavi si dobru konobarsku tacnu, i preko zime kad imas vremena nakrcaj je casama, bocama, kriglama, nek sve bude puno vode, i ojde sa njom po kuci, stepenicama gore-dolje, tj vjezbaj!! prvo nek ti neko ukratko objasni kako se drzi i sl. obavezno stavljaj vinske case na stalku jer najlakse padaju
nosi i prazne i pune case, punima se vjezba ruka (ne, ne radit ono, ne pomaze), prazne se ljuljaju ko lude pa vjezbas koordinaciju)

zasto ovo?? evo zasto, preko ljeta se na otocima (srednja i juzna Dalmacija, a i sjeverna vjerojatno) masovno traze konobari, ne vrhunski konobari vec bilo kakvi (znam neke koji su tamo dosli radit a nisu veze s tim poslom imali), a place su...AJME!! po nocnim barovima se redovito zaradjuje po 5-6K, plus minimalno 100-200kn baksisa dnevno, imam prijatelja i par poznanika koji tako rade, npr frendu je Svicarac 100€ ostavio jednom, ja tolko u tjedan dana skupim,

kad krenes u srednju fino otpeljas priko lita na Jadran i imas godisnji i zaradu, i ne treba biti otok mozes i na obali (place su uglavnom dosta nize) biti, predost je sto je tu more, nikad ti nece bit dosadno, upoznas masuuu ljudi, a i curice padaju na barmene i konobare fatalno, procesore, ovekloking i kompove niti spominjat, odma te pogledaju onak...znate vec

ovo ti govorim jer u masu klubova i restorana koje posjecujem ljeti (a takvih je pouuunooo, od St-a do Makarske, i sire...) redovito rade "inland" konobari, pomocnici u kuhinjama, barmeni i sl, i svi koje ja poznam su prezadovoljni, fino se uci po netu o picima (ne, e to, to samo lajv striming ), kako se sto spravlja, imas pravila tipa sa koje strane stavljas case, sa koje tocis juhu i sl s*anja...pa se educiraj/te (ovo preporucam svima koji su u srednjoj, a i starijim lincinama koji sve poloze na faksu),

ja bi ovo 100% radio da vec nemam osiguran odlican posao svakog ljeta, di je ekipa super i sl,

i da ne misle svi da je sve ovo tako lako i savrseno ko sta izgleda, posao treba trazit vec prije Uskrsa, i dobro se raspitat o mjestu di se ide radit da ne zavrsite u rupcagi nekoj

eto ovaj post, (tema) je mzda trebao bit napisan negdi pred 4-5 miseci, jer meni se cini skroz bezveze ic brat kruske i bundeve za 50-ak kn kad se tu kod nas trazi ljudstvo na veliko

LP

Zadnje izmijenjeno od: bobe. 21.08.2007. u 03:03.
bobe je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 08:09   #59
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ja sam trebao konobarit u jednom ribljem restoranu u Trgetu blizu Labina.Al sam zakasnio zbog prijemnog a čovjeku bila hića pa je uzeo drugog
žile je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2007., 23:38   #60
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Vidis...
Ja imam tim od 2 covjeka za web stranice.
Bas sutra otvaramo nasu, pa cemo i ostale.
Isto maloljetan, 15 godina (skoro).

Ide mi super.
Dobio sam jedan posao i tako...
Sad cemo masivno zaradit!

Bit ce za mašinu.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme