|
![]() |
#31 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
No problem. Zaboravih reći, toliko bi otprilike trebalo biti na "best" kvaliteti, može i brže ("normal" i "draft", ili ako ne ispisuješ cijelu površinu već samo recimo natpis), ali kad već praviš...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ev
nisam jos prodo pionira Ajd sad fino prije neg kupim nest novo (a bit ce da cu uzel LG) hoce li mi netko molim ljepo objasniti sto je to Light Scribe i cemu uopce sluzi i kako se koristiti? Hvala
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
LS služi da na posebne medije (cca. 5kn/kom) umjesto flomasterom vulgaris (Mitsubishi - 10kn) napišeš ili nacrtaš nešto laserom prže. Za korištenje postoje posebni programčići, ali mislim da i Nero podržava isto.
![]() |
#35 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Kako reče Coconut, laser za snimanje koristi se za "zapisivanje" teksta ili grafike na gornju stranu medija. Naravno potrebni su posebni LS mediji (otprilike duplo skuplji), LS snimač (isti kao obični + LightScribe senzor), te software kojeg ima na izbor (Nero, SureThing Labeler, Lightscribe Simple Labeler...). Mane su što je postupak dosta spor (kod bržih modela u best načinu traje oko 20 min, fast može biti i ispod 10 min), što se za postupak koristi laser za snimanje (koji ima svoj određeni radni vijek, neovisno o kvarovima, pa mu se time skraćuje taj radni vijek), te naravno viša cijena (medija i snimača). Prednost je što izgleda ljepše nego napisati flomasterom. Meni je ipak ljepše isprintati pisačem na printabilni CD/DVD (naravno, treba onda imati pisač koji to može).
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kupljeno
Eto da se pohvalim, pala je nova prza H42N, posto sam malo tak citao i svi mi ju preporucuju, pa se nadam da cu biti zadaovoljan. :-)
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|