Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.02.2007., 19:39   #31
miiicek
faker^2
Moj komp

miiicek's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
miiicek je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2007., 20:31   #32
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2007., 00:15   #33
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006

ev odlučio sam se za ovaj program...onaj mi drugi neće raditi...jel mi možeš malo objasniti kako to srediti da radi (mogu gore dolje itd),ali uključiti winamp i neke druge programe ne baš...
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2007., 11:49   #34
miiicek
faker^2
Moj komp

miiicek's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
već dugo nisam radio s tim programom jer je shareware, al mislim da trebaš tražiti nešto sa execute ili tak nešto..

a da bi ti radio ovaj drugi program (bRemote) ili Girder moraš premjestiti žicu sa prvog na šesti pin.
miiicek je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2007., 11:53   #35
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
za girder nemoraš ništa premještati!
imaš u opcijama za plugin izabrat koji pin koristiš

Tuna je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2007., 17:19   #36
ivan-dj
Premium
Moj komp

ivan-dj's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
sorry što dižem staru temu, al imam pitanje.

imam pixelview pv-tv304p+ tv karticu i pripadajući daljinski, no nikako ga ne mogu natjerat da radi. skinuo sam neki novi software sa njihove stranice, ali bugovit je i iako ne stisnem dugme na daljinskom on pokušava izvodit akcije (provjerio sam daljinski i nije problem u njemu)

skinuo sam bremote 2.2 al neće se dić, kaže: can't find card on bt848 chip pa sam iz toga zaključio da ne pdržava moju karticu

jel itko zna neki program koji provjereno radi sa mojom karticom i "bijelim" daljinskim koji dolazi uz nju?

unaprijed hvala.

ivan-dj je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 01:47   #37
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Evo kako sam iskoristio staru TV karticu su daljinski za računalo... Sve je počelo kad mi je bratić (čitaj:Lihto) poslao natrag karticu i ja je uključio i radi... Uključio daljinski i IrDa reciever, instalirao bRemote, isprogramirao daljinski i počeo uživati...
Evo kako izgleda daljinski... I tipke na njemu koje služe za što...
[img=http://img212.imageshack.us/img212/2151/picture1hw2.th.jpg]

Program za programiranje je jednostavan i onaj tko zna bar malo o programiranju znati će... Radi se u notepadu.. hehe...

I na kraju IrDa prijamnik koji lovi signal jako daleko... Čak i iz WCa mogu mjenjat pjesmu Winampu... : lol2 :

[img=http://img338.imageshack.us/img338/3703/irdalj8.th.jpg]

Nadam se da Vam se svidjela ova priča o daljinskom : goood :

Komenti?

p.s. Admini nisam znao u koju temu da stavim pa sam ovdje... Prebacite ako nije dobro...
vau, ja imam točno takav daljinski. ot ove typhoon tv kartice i već neko vrijeme si želim osposobiti daljinac

ovaj topik je ko zlato, nadam se da mi bu pomogao ...
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 17:05   #38
Veka
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Evo kako sam iskoristio staru TV karticu su daljinski za računalo... Sve je počelo kad mi je bratić (čitaj:Lihto) poslao natrag karticu i ja je uključio i radi... Uključio daljinski i IrDa reciever, instalirao bRemote, isprogramirao daljinski i počeo uživati...
Evo kako izgleda daljinski... I tipke na njemu koje služe za što...
[img=http://img212.imageshack.us/img212/2151/picture1hw2.th.jpg]

Program za programiranje je jednostavan i onaj tko zna bar malo o programiranju znati će... Radi se u notepadu.. hehe...

I na kraju IrDa prijamnik koji lovi signal jako daleko... Čak i iz WCa mogu mjenjat pjesmu Winampu... : lol2 :

[img=http://img338.imageshack.us/img338/3703/irdalj8.th.jpg]

Nadam se da Vam se svidjela ova priča o daljinskom : goood :

Komenti?

p.s. Admini nisam znao u koju temu da stavim pa sam ovdje... Prebacite ako nije dobro...
Možeš mi reći kako si spojio tj kako ti je proradio daljinski. Ja imam Avermedia TV karticu i htio bi iskoristiti njezin prijemnik te daljinski za npr. BS player. Probao sam sa Girderom, winlirc i nikako...
možda negdje griješim..... U winlirc uputama stoji da je podržana moja TV kartica te daljinski (AverMedia RM-FP).
Staro 12.10.2009., 21:58   #39
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Obično uz većinu TV kartica uz software koji se instalira za gledanje programa (Pinnacle TV Center, Compro DTV i sl...) dolazi i poseban remote control program koji se nakon instalacije programa nakon restarta Windowsa pojavljuje među procesima u Tasku.

Treba vidjeti za kolegu s PixelView karticom da li postoji slična stvar...

Npr. Pinnacle ima remoterm.exe u ciji se *.ini file može beskrajno konfigurirat za rad s aplikacijama poput MCE, WMP, Winamp, Mediaportal i slično...
Compro ima Compro2aw koji presreće naredbe te se tako može mapirati... Primjetio sam jedino da su daljinci dosta čudni... Npr. Kad konfiguriram Pinnacleov daljinac preko IR receivera u TV kartici miješaju mi se kodovi sa Sonyevim uredjaima tj. sonyevi daljinci mi "divljaju" po Mediaportalu, no kad koristim Pinnacleov daljinac s IRctrl Hard prijemnikom (nekad se davno prodavao, spaja se na Com port) onda mi se signali ne miješaju, ali jednako dobro daljinac "hvata"...

Tajmahal26 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2011., 16:36   #40
Rudy
Premium
Moj komp

Rudy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Dizanje mrtve teme...
Nasao ovako nesto na ebayu
Zanima me da li iako kaze "plug n play, no driver required" ako instaliram Girder, uICE ili sličan program da li cu moc programirati gumbice na daljinskom da rade tocno sto hocu, jer mi ne treba zapravo za MCE? I sta je zapravo ovaj IR emmiter, sta nije sam daljinski emiter

Oglas
Staro 24.07.2011., 10:36   #41
Rudy
Premium
Moj komp

Rudy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Evo nabavio navedeni remote, sa intelliremote programom se moze sve i svasta postimavati da radi kada se stisne gumb na daljenskom no problem je sto iako mogu za svaki gumb namjestiti da napravi sto hocu, i dalje se napravi ono sto je predvidjeno za taj gumb posto je MCE remote...npr onaj veliki zeleni gumb koji pokrece windows media center, mogu ja staviti da otvori npr notepad no uz otvaranje notepada i dalje ce otvoriti i WMC, pa me zanima da li postoji mogucnost da pregazim njegove trenutne definirane akcije?

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na