|
![]() |
#31 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
kod mene je problem u mom venice-u,tj mem kontroleru: hitthewa.......mema vjerojatno ide vrlo blizu 300 al venice neda......najbolja/stabilnija kombinacija je 300/250 cpu/mem-a 1T 2.5-4-4-8 (corsove tvornicke latencije za DDR500)........ako stisnem latencije proc radi probleme i na DDR500 iako mema ide bez problema na 2.5-3-3-6 @ 250........eto tako da mjenjam 2x512 TCCD za 2x1GB Samsung UCCC ukoliko mi ne uleti neki X2 prije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
ja sam nabavio proc (opteron 144) i sad sve imam osim grafe i napajanja (tj. staro smartbox, pa cu za pocetak sa njim probat...). Al dobro... grafu cu maznit cimeru preko vikenda kad ju ne koristi ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
144 = 1800mhz znaci multi 9,san diego je bolji izbor zbog veceg mnozitelja,ali dobro sad,javi rezultate ![]()
![]() |
#34 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Probao nabrzinu na DFI ploci, Opty 148 i taj TCCD i neide. Sta je nemam pojma, upravo idem po memu pa se vracam doma i testiram detaljno dok ne vidim sta je. ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
gejmer
|
ajde, "keep us posted"... a ja cu izgleda u ponedjeljak-utorak dobiti badava novi opteron 165. Ma vraga badava, tip mi duzan lovu od hardvera, pa ce mi u zamjenu dati novu 165-icu iz HG-spota, jer su oni njemu navodno duzni nesto... standard u nasoj drzavi; svi svakome duzni... uff, idem u ![]() Uglavnom, javim vam rezultate i sa jednim i sa drugim procesorom. Ako ne bude to islo, cini se meni da ne gine prodaja svega sto imam i odricem se kompjutera i svega njemu slicnoga na... na... uf, 2-3 dana... ![]() Nego, mislim da nema neke vece razlike izmedju Opterona 144 i 165... ali budemo vidjeli. Samo da nabavim grafu (i napajanje) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||||||||
Moderator
|
![]() |
![]() |
#38 |
gejmer
|
Evo sam jutros na brzinu posudio graficku od cimera i napokon ukomponirao komp... Unatoc tome sto imam opterona, nema sanse da natjeram da mi memorija radi povise 250 odnosno 500MHz... Sve sam probao, mijenjao voltazu (nema utjecaja), mijenjao utore i kombinirao (nema utjecaja), stavi sam na kraju i 2T (pogotovo nema utjecaja)... sad zbilja ostajem bez ideja... gdje je greska? Ova memorija je deklarirana da radi na 550MHz sa postavkama 2.5-4-4-8@2.75v ali ja sa tim postavkama nema sanse da probijem 500MHz... Prodje BIOS ali onda BSOD i tako non-stop!?! Ujedno sam ustanovio da nije kriv ni memorijski kontroler, jer sam sada testirao sa Opteronom 144 (zadnji put je bio Venice E6)... Evo i LINK na SS: ![]() *EDIT: evo prije nego sam morao vratiti graficku cimeru, pomirio sam se sa tih 500MHz za sad, i reda radi pokusao odvrtiti SuperPI: niti jedan test povise 512k nije bilo moguce izvrtiti...?!? Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 02.03.2007. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
gejmer
|
Ima jedna novija verzija BIOS-a koju sam stavi i nije pomoglo... a ima jos jedna, ali ta ne ispravlja neke vaznije bugove pa ju i ne preporucaju... Sto se tice voltaza, kretao sam se u rangu od 2.76v do maximalnih 2.9v ai to je bilo samo 2-3 puta nakon cega se pojavio BSOD po obicaju u Windowsima, tako da voltaza definitivno nije problem... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad sam bio koristio 3000+ Venice E3, sa njim sam svoj bivsi 2x512MB Geil Ultra-X TCCD tjerao na 590Mhz 2.5-4-3-7 2.8V bez ikakvih problema, 8h prime stable... sumnjam da je problem u vasim procevima, nekako meni memorija smrdi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
gejmer
|
Evo, ja jednostavno vise nemam ideje. Memoriju sam do sada testirao na svojoj ploci detaljno i uspio ju natjerati da podigne windowse na 500MHz ali totalno nestabilno... Osim svoje, testirao sam ju jos i na cimerovoj albatron nForce4 SLI ploci (nvidia cipset) i na abitovoj AX8 (VIA cipset) i to sve na auto postavkama a kasnije na brzinu koliko mi je vrijeme dopustilo i na manualnim postavkama i u ni jednom slucaju nisam uspio uci u windowse... evo to su te maticne sa famoznim ramom, ako nesto nekome to znaci... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||||||||
Moderator
|
Takodjer sam se cijeli dan zezo s TCCD-om da bi na kraju dobio ovo: ![]() ![]() napon 2.7V Testiro sam svaki stick ponaosob i ok, to radi super stabilno i sve 5. S jednim stickom radi samo kad stavim u prvi (zuti) ili drugi (narancasti) slot, u ostalim pisti ploca no dobro to vald tak treba... Ubacim oba sticka u narancaste... zezam se namjestam bla bla... zamjenim mjesta stickovima i gle cuda radi. Odvrtim Super PI 32MB.... mislim si super sad je to to, odvrtim S&M isto prolazi.... meni smjesak na licu i onda tako ostavim i radim nesto po win i najednom samo BSOD.... zamracio sam. Opet cackam i nece bit stabilno, izvadim memu vratim i opet kao radi ali baci BSOD na kraju. Tako da sad vise neznam sto napravit, nisam vise pametan. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Banned
|
Probaj lupiti 510-1 FIX bios, ja sam bio imao 704-2 BTA i nisam nikako mogao doci na zelenu granu sa memom, onda sam flashao 510-1 FIX i moje muke su bile rijesene ![]() jedini problem je bio sto je moj TCCD bio prilicno los OC-er, 590Mhz je isao, vise bas i ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||||||||||
Moderator
|
Znas mozda gdje ima za skinit taj BIOS?
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
gejmer
|
ja odustajem, zbilja vise nemam ni zivaca ni vremena... ma sve sto sam probao nije urodilo plodom... nikakva kombinacija postavki u biosu ne pomaze, nista... @srky sto se tice BIOS-a za tvoju plocu, uspio sam ti naci nesto sto ti mozda pomogne... happy flashing, ja odo spavat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() @Nebbo Kaki BIOS si naso, jel postoji uopce jos takav koji ja nisam probao? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
gejmer
|
Evo, ja nikako da se pomirim sa tim da ovo ne radi kako treba... i danas sam opet izgubio cijeli dan, ali sam sada napokon dosao do glavnog problema... tuzno i zalosno u cijeloj mojoj prici, glavni problem je izgleda ram... Testirao sam sa Memtest86+ programom svaki keks posebno... - PRVI KEKS - nakon dva sata testiranja sa prvim keksom, nikakvih gresaka, error-a... nista... sve OK ![]() - DRUGI KEKS - nakon jedva sat vremena testiranja, memorija je gotovo uvijek zapela na testu 8 i naravno izbacila error... cemu taj test sluzi, nemam pojma, ali to je sigurno razlog nestabilnosti zbog kojeg memorija a i na kraju cijeli sustav ne rade... ![]() Ovo je samo potvrdilo moje sumnje, jer jos od samog pocetka sam skuzio da dvije memorije nisu posve iste. Prvo sam mislio da jednoj treba malo veci napon nego drugoj, ali evo se ispostavilo da jedna od te dvije nije ispravna... ovim mislim zavrsava ova trakavica... ja sad napokon mogu ic spavat u miru a da ne razmisljam cijelo vrijeme gdje grijesim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Nista nebbo, aj javi se ovih dana onda, kad stignes, pa da ga odnesem na zamjenu... Uistinu mi zao zbog situacije, neznam sto bi drugo rekao ![]()
![]() |
#54 |
Civic (ab)user
|
Sad si i meni brigu nabio.Ostavio sam memtest da vrti 8 test danas kad sam otiso na posao pa cemo vidjet kak ce proc.Btw ram je na 275mhz (tvornicki bi morao ic tolko) latencije i sve ostalo dflt.Jos dok sam bio doma odvrtio je 3 pass-a bez problema,a sad cemo vidjet dal prolazi i dalje.Javim kasnije kako je proslo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||||||||||
Moderator
|
Nebbo i mene si potako na razmisljanje o vrtnji memtesta pa sam upravo to danas i ucinio ali na srecu uspjesno je proslo oko 5h (18 prolaza) na postavkama 500@2.5-3-3-6 2.7V (DC) kao sto se i vidi na slici: ![]() ![]() Dakle memorija ispravna, u sto sam se uvjerio i testiranjem stick po stick, ploca ispravna sve radi, procesor kolko sam vidio nema veze jel isti problem je i sa Opteronom 148... biosa promjenio mali milion ali 600Mhz dobit stabilno nikako... al da memorija nije deklarirana na toliko ne bi nista rekao jel taj GEIL je valda drugi najbolji TCCD koji postoji, jedino je bolja ona "ES" verzija koja ima bas probrane chipove i ima SPD 2.5-3-3-7 na 600...
![]() |
![]() |
#56 |
gejmer
|
@Igorr a sta... nema veze... rjesit cemo mi to vec nekako. Nije mi samo jasno kako je tebi radio ram, jer koliko sam skuzio, taj 8 test je najrigorozniji (zajedno sa #5.). @e-one ajd, javi kako je proslo... @srky zao mi te, jer znam kroz sta sad prolazis... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Civic (ab)user
|
A prolazi u najmanju ruku cudno.Memtest nakon 150 pass-ova testa 8 javlja 16 gresaka na 275mhz 1T cas 2.5-4-4-8 (dflt time.) @ 2.8v (2.75v ploca undervolta malo).Sad vozim na 290mhz @ 2.9 (2.85v).Izvadio memu van,ocistio kontakte i promjenio VGA (ne vjerujem da moze ikakvog uticaja na memu imat).Izvrtio par pass-eva testa 5 i bez greske,sad idem probat oblivion da vidim jel ce proc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||||||||||
Moderator
|
Jel TCCD mora radit u zutim slotovima ili je normalno da tamo ne boota? ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Civic (ab)user
|
Evo uspio sam iztestirat ram malo.Potaknuo me Nebbo i neispravan kex njegovog para Cors-a.Ugl 290 mhz ide u DC-u neko vrijeme i onda se komp resetira.I nakon toga vise mogu samo bootat win,al cim malo opteretim proc, reset.Iztestirao sam stick po stick prvo na deklariranih 275mhz i onda drito na 300mhz sve postavke dflt osim votaze 2.8v (2.75v) i obje prolaze na 300 bez bad-a.Cim ih stavim u dc nece preko 250-260mhz stabilno.Memtest prolazi i na 290mhz bez tweakanja meme,al reset je neminovan ![]() E sad ili je proc tj. mem kontroler ili je slabo napajanje.Ne znam kaj bi trece moglo bit ??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|