|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
dobijaš 10% na performansama(al ako koristiš samo ovo što si nabrojao nećeš ni osjetit) i dobijaš manje mogućnosti nadogradnje, ja bi uvijek išao 1x1stik(veći) pa lako kasnije nadodaš, 1x2Gb ako to nađeš, to ti se i ne isplati zbog cijene, no u 10k kuna svakako mora ići 2x1GB |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Najbolje ti je uzimati po 1Gb module! Zašto... zato jer ti onda ostaje mjesta na matičnoj za proširit do 4Gb. Ak staviš 2x512Mb dobil buš bolje performanse nego sa 1xGb ali buš ograničen kod upgrade-a na 2Gb (4 slota po 512Mb). Znaći iako je brže 2x512Mb od 1x1Gb nije bolje jer ćeš tokom vremena htjeti dodati još memorije a biti češ ograničen zbog malog broja slotova u matičnoj + veće su šanse da se memorije nebuju trpile nego da uzmeš samo jedan modul od 1Gb i kasnije dodaš još 1Gb! Znaći odgovor je: 1) Ako ne misliš više nikad upgrade raditi sa DDR odnosno sa DDR2 memorijom onda je bolja solucija 2x512Mb zbog "dual ddr" opcije s kojom dobivaš na performansama! 2) Ako misliš vršiti upgrade memorije koristeći DDR odnosno DDR2 memoriju onda je puno bolja solucija uzeti 1x1Gb, dobit ćeš neznatno manje performanse ali češ imati prostora za nadolazeći upgrade! Kod upgrade-a uzmeš još 1Gb INDENTIČNE memorije i ostane ti još 2 slota prazna ukoliko odličiš još memorije dodavati! Znaći: Ak uzimaš 512Mb sržiš se samo njih i ograničen si na 2Gb. Ak uzimaš 1Gb držiš se samo te memorije i imaš prostora za 4Gb!! Nadam se da ti je sad malo jasnije, i oprosti kaj sam se mješal u tvoj džep! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Prvo prvo drugo Uglavnom sve ovisi koliko često misliš obnavljati konfiguraciju, ako misliš imati bar 2-3 godine onda uzmi odmah 2X1 GB i miran si, garantirano |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Što se tiče izjava da si sa 2x512MB ograničen na nadogradnju na 2GB tj 4x512 to je glupost! Nitko ti ne brani npr nadogradnju na 3GB tj 2x512MB + 2x1GB ili više i opet imaš DC Ako već želiš jedan stick uzmi ga no ja bi iskreno uvijek radije uzimao po dva tako da u potpunosti iskoristim mogučnosti memorije tj mem sabirnice Drugo nemojte brkat DDR i DDR2 jer sa DDR2 nema onog gubitka 1T/2T koji postoji kod DDR-a Treće opet ponavljam zna se desit da ljudi kupe jedan stik pa za 6mj drugi pa se onda kolju. Ne mora bit tako ali može, pa zašto onda riskirat kada možemo odmah riješit potencijalni problem? Evo toliko bi bilo od mene
![]() |
![]() |
#36 |
Ne znam šta da napišem
|
Ovako, tebi treba novi komp za net, prženje, office i mjuzu odjednom, jel tako?? Savjetujem ti da si uzmeš matičnu sa dual channelom i uzmeš si 4x1 giga kingmax i strpaš ih u dual channel. al naravno za to ćeš morat uzet neki dual core proc... btw.. svejedno daješ 10 milja za komp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Najbolje ti je imati 2 identična modula. Sad koliki kapacitet to je do tebe. Ali neki best buy je 2x1GB (kako zbog nadolazeće viste, tako i zbog sve veće gladi programa).
![]() |
#38 |
user na kvadrat
|
više na jednom modulu je uvik bolje za kasnije
|
|
Oglas
|
|
![]() |