Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2007., 00:34   #31
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zuiko Pregled postova
Sad me pocelo svrbit pa sam kopao po netu i ispada da je opteron 165 nešto lošiji od A64 X2 3800+ u svemu osim u F.E.A.R.u (mislim da je to)...a cijena mu je cca 1350kn, dakle malo je jeftiniji od A64 X2 4200+ koji je bolji od 3800+ pa. . . Da je oko 1100 ne bih dvojio, ovako. . .hmmm
Naravno da je lošiji, ipak ima za 200Mhz manji takt. A kao što sam rekao već prije, cache kojeg Opteron ima duplo više ne može nadoknaditi taj manji takt (jer, rekoh prije, cache ne igra nikakvu ulogu).

Ono po ćemu je Opteron jači je vrlo vjerojatno OC. Opteroni su ajmo reći probrani primjerci koji se bolje OC-aju (to je dio koji nas zanima). Recimo da ćeš sa X2 3800+ moći OC-at bez dizanja napona do nekih 2.5Ghz. Opteron bi mogao na 2.8Ghz ako ne i više (naravno, i opterona ima lošijih steppinga). Opteron bi trebao imati i kvalitetniji integrirani memorijski kontroler (manji problemi sa memorijom).
Jedini problem kod 165-ice je manji množitelj, točnije 9x naprema 10x kod x2 3800+. Zato kod 165-ice mora biti, za dobar OC, i matična koja može povući preko 300Mhz HTT-a kao od šale.
Staro 09.02.2007., 03:38   #32
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zuiko Pregled postova
Sad me pocelo svrbit pa sam kopao po netu i ispada da je opteron 165 nešto lošiji od A64 X2 3800+ u svemu osim u F.E.A.R.u (mislim da je to)...a cijena mu je cca 1350kn, dakle malo je jeftiniji od A64 X2 4200+ koji je bolji od 3800+ pa. . . Da je oko 1100 ne bih dvojio, ovako. . .hmmm
da.. ja sam isto malo prosvrljao po netu i... mmm... ne svidja mi se bas. Dobro kazes, radje bi i ja uzeo 100kn skuplji X2 4200+, al kad se nema para

Ma ja cu najvjerojatnije ubost ili onaj San Diego u I. Game ili neki od Venice-a okolo. A najradije bi da mi uleti neki polovni... A ionako mi se bas ne zuri, jer ce mi falit jos i graficka (a kupit cu je tek kad padnu cijene ovoj generaciji, tj. dok ne izadje DX10) da bi sve kompletirao i digao sustav... i na kraju jos neko napajanje, jer me ovaj SmartBox ubija...

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na