|
![]() |
#31 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Cisti prekrsaj, nema zakonske kvalifikacije materijalnog kaznenog djela(ako ima navedite ga u kvalifikacijom djela, čl. itd..) Napisi zalbu u zakonskom roku. Prvo to. Nakon toga na rocistu das iskaz. Kazes da auto vozi, sin, kcerka(ako imas djecu), zena, baba, deda( za svakoga za sto treba auto). I cekas... To ti je za***. Pretpostavlja se da ti trebas znati kome si dao svoj auto na posudbu( za ostale ljude koji ti nisu u rodbini,barem ne uza, ti treba ovjerena punomoc za upravljanje vozilom, ako sam u krivu ispravite me) Primjer... Covjek brzo vozi. Skine ga multanova. Vozac nije prepoznatljiv. Na rociste se zove vlasnik automobila. Kaze da ne zna tko je vozio u to vrijeme navedenim automobilom( nije prijavio kradu, dakle iskljucena je ta opcija, auto nije ukraden), ali nije on. Pretpostavlja se da je trebao znati, jer se ipak radi o njegovom automobilu? jel da?... Zakljucite sami. Popusi kaznu. To ti je slicno kao da ne zelis odati osobu koja je upravljalja vozilom. Jos mozes popiti kaznu zbog toga. Znam slucaj na sudu u Čakovcu, baš je to bilo. Novčana kazna + sudkski troškovi. Mislim da ti ovdje stvarno ne treba odvjetnik, jedino ako se radi o presudi, pa onda prilikom pokretanja pravnih lijekova(redovnih ili izvanrednih) bi it trebao. Probaj objasniti sutkinji u cemo je rijec. Ipak je to prekrsaj, a ne kazneno djelo.
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije odmah podnesena prijava zato jer počinitelj nije još utvrđen, pa se nema protiv koga podnijeti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Ultrabitchinfast
|
Pa da ali se pretpostavlja de je on vozil. I bude nakon zalbe, ako ju podnese, rociste zakazano.
![]() |
#35 |
Ultrabitchinfast
|
Pa da, ali on je vlasnik. Pa neka odgovara.. Mislim da bi svaki vlasnik trebao znati, dapace, to mu je duznost, gdje se nalazi njegov automobil, odnosno u cijem posjedu, u odredeno vrijeme. Mislim da je rjesenje da pokusa pobiti navedeni dokaz, pa da onda vidi sto ce. Sve zavisi od suca...
![]() |
#36 |
Ultrabitchinfast
|
Malo Zakona o prekrsajima nebi skodilo. ![]()
![]() |
#37 |
Ultrabitchinfast
|
Mislim da se glupo prepirati pogotovo na ovom forumu. Nisam je niciji neprijatelj niti nikome ne zelim zlo. Ako tko ima konstruktivniji razlog, neka ga iznese. od suđa do suda.. sve zavisi od suca nakraju.
![]() |
#38 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
žalba je podnesena. ženska u muriji koja je zaprimila istu je rekla da se u zakonu nigdje ne spominje vremenski rok nakon kojeg bi ja mogao zaboravit kome sam vozilo dao na vožnju. mislim to mi je fakat debilno. dakle, s obzirom na našu birokraciju, mogao sam obavijest dobit i nakon godinu dana pa se ti sjeti. svašta. a niš, sad čekam nekakav odgovor ili poziv na sud. al mene zanima jedna stvar; recimo da je moja žena rekla da sam ja vozio. dali bi ja dobio doma kaznu za prekoračenje brzine? sumnjam da mogu nekom nabit kaznu na osnovi samo nečije izjave. ja bi fala bogu reko da nisam. dakle, koja je poanta svega toga?
![]() |
#39 |
Ultrabitchinfast
|
Imas objektivne rokove( ali cudno, barem na svaki akt ide zalba, jednino ako nije dozvoljena, onda se pokrece tuzbom upravni spor..cudno) Da, gledajuci na izjavu tvoje zene, bi, dobio bi kaznu. "sumnjam da mogu nekom nabit kaznu na osnovi samo nečije izjave" - samo jos veci povod da se nekoga kazni za prekrsaj. Samo sud bi utvrdio cinjenice pa bi onda rijesio stvar koja je premet postupka. Ne bi tvoja izjava ili tvoje zene bila jedina cinjenica na temelju koje bi sud utvrdio cinjenicno stanje,.. Tek uzevsi u obzir sve cinjenice slucaja, bi odlucio. Samo pazi, mozes odgovarati za davanje laznog iskaza, ne samo novcano vec i kaznenopravno. ![]()
![]() |
#40 |
NITKOV
|
hm, ali ako je brzina utvrđena na osnovi neposrednog zapažanja (što god to značilo), koje činjenice oni imaju osim izjave moje žene? i zbog čega bi njoj više vjerovali nego meni? zar njena riječ vrijedi više od moje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Ultrabitchinfast
|
Pa to je na sudu da utvrdi koje cinjenice, nemoj se s tim opterecivati. Tebi je bitno da se dokaz pobije, pa da se postupak obustavi. Sud utvrduje koja izjava svjedoka, tj. dokaz ima jacu dokaznu snagu. To ti je specificna situacija.., ta tvoja. Bilo bi dobro da se neposredno vidi sto tocno pise u podnesku koji je dostavljen postom, a sigurno se upucuje na odredeni zakon. Najvjerovatnije se radi o multanovi. Moja pretpostavka. Prekrsaj postoji jer inace nebi slali na adresu vlasnika obavijest o osobi, tj. vozacu., e sad tko je vozio treba znati vlasnik. E to ti je cijela caka slucaja.
![]() |
#42 |
Ultrabitchinfast
|
Probaj ovak: Reci da je auto upravljaj neki strani drzavljanin(ali kojega znas, i koji postoji, i koji bu dal izjavu da je vozil). Ma nek gone prek druge drzave.
![]() |
#43 |
NITKOV
|
ma niš se ja ne opterećujem. zanimalo me čisto kak to oni misle istjerat na čistac. npr. žena veli ja vozio, ja velim moj stari, moj stari veli da je vozila moja žena i tak u krug. sve i da postoji snimka multanove, snimka nije dokaz na sudu. dakle, imamo riječ murijaka da je vozilo napravilo prekršaj. vozilo nemreš kaznit nego vozača. i kaj sad? ono, čisto me teoretski zanima kak bi se to trebalo razvijat.
![]() |
#44 | |
Ultrabitchinfast
|
Citiraj:
Neposredno opazanje bi trebalo definirati, sto tocno ulazi u to znacenje. Velim, mislim da to nije riječ murjaka. Da je to multa nova koja slika na odredenom mjestu bez policije koja tamo nije prisutna. Traze ime vozaca sukladno zakonu, ako tajis ili ne znas, odgovara vlasnik. To ti je takav slucaj. Pa se zali onda, pa opet sve ispocetka. Mozda i dode u zastaru, makar ne vjerujem.
![]() |
![]() |
#45 |
driver
|
Savjet za sljedeći puta ( ako ti se opet dogodi da te uslikaju ) : Na upit tko je vozio, izjavi sljedeće : John N. Brown Oak avenue 2365 Wellington, New Zealand ili Jean-Jacques Rechault Rue de Saint Pierre 25 Port Au Prince, Haiti Ostatak priče tj. tko je taj i što je radio u HR i zašto si mu posudio auto ne spada u predmet prometnog prekršaja i na eventualna pitanja tog tipa nisi dužan odgovoriti.
![]() |
#46 |
NITKOV
|
ma kužim ja sve to kaj ti pričaš, ali slika nije dokaz na sudu. bar kod nas. u švicarskoj dobiješ fotku doma zajedno s računom za kaznu i nema nikakve žalbe, plati i bok. zanima me sama teorija toga, kak su si naši dopustili takve rupe u zakonu.
![]() |
#47 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
NITKOV
|
nekak sumnjam o isplativosti toga. troškovi 4 godine studiranja, plus posao koji radim, žena i dvoje djece... a i nisam više u godinama da mi se da štrebat. mislim da je jeftinije platit 2100kn. ![]() tek sam sad skužio da si vratio bladerunnera u sig. zakon.
![]() |
#49 | |
Laughing Man
|
Ma gle, da me ne shvatiš krivo, rupe u zakonu su tu, i drage volje ako znam za koju kažem kolegi forumašu (bila nedavno takva tema). A kako je došlo do istih i zašto opstaju iako se zna da ih ima, stvarno mislim da je to tema za drugi forum (legalis.hr ili tako nešto). A za ovu kaznu, mislim da ti je najgora stvar koju možeš napravit ić se drkat po sudu. Uloži žalbu, reci ko je vozio, plati što ti kažu i budi sretan. Nemoj bahato i proći ćeš na sudu jeftinije. Ako je original kazna bila do 500kn i bez bodova, još uvijek možda možeš izvuć onaj društveno koristan rad koji nikad ne odradiš. OT: Me lajk blejd runer. Osim toga RIJETKI završe pravo u 4 godine, probao, odustao, pa znam LOL.
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Frend je, primjera radi, nedavno dobio godinu dana uvjetno jer je drugi tip u njegovom autu zapalio joint, pa se ti misli. TVOJE vozilo=TVOJA odgovornost. Mogu, hoće i naplatit će ti tih 2100kn ako ne budeš surađivao. Ponavljam, žali se, odi na sud, vidi koliki je original prekršaj/kazna i najvjerojatnije ćeš samo to morat platit.
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
neznam sta se tolko pjenis - kriv si . Slazem se da se to isto moglo dogodit i meni , isto bi popizdio al bi si na kraju prizno da murjak nije tu nista kriv - samo radi svoj posao. @fanatik mislim da ti ta prica s "neznjanjem" ko je vozio u to vrijeme nece proc ... vjerujem da nisi neki bogatun sa 10 autiju koje ima za svoje zaposleniek , nego da ti je to osobni auto koji koristis ti zena i eventualno tvoj stari , tak da ono.. mozes probat nekak odugovlacit, zalit se i sl , al sad rec da neznas ko je vozio... mislim da ti nebu to proslo. za ovu foru sa davanjem imena stranog drzavljana sam vec vise puta cuo da prolazi .. samo nadji nekog ko postoji : hello2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
inace saznao sam da uredaji za mjerenje brzine moraju svakih 6 mj. proci tzv. "Atest". buduci da "Atest" kosta 4000kn, ne izvodi se redovito/ na svim uredajima. ukoliko policajac nema "Atest" mladi od 6 mj. za uredaj kojim vam je izmjerio brzinu, mjerenje ne vrijedi |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
NITKOV
|
![]() |
#55 |
Guest
|
Isto bilo starcima, isli na more i tako ih okinuli i dosla doma "kazna", rekli da neznaju tko je koji dio puta vozio vise jer je proslo dosta vremena i gotova prica. Ne isplati se previse filozofirati, a AMDejac ti je cak i dao izvatke iz zakona. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|