Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2007., 22:13   #31
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Cisti prekrsaj, nema zakonske kvalifikacije materijalnog kaznenog djela(ako ima navedite ga u kvalifikacijom djela, čl. itd..)
Napisi zalbu u zakonskom roku. Prvo to.
Nakon toga na rocistu das iskaz. Kazes da auto vozi, sin, kcerka(ako imas djecu), zena, baba, deda( za svakoga za sto treba auto). I cekas...
To ti je za***. Pretpostavlja se da ti trebas znati kome si dao svoj auto na posudbu( za ostale ljude koji ti nisu u rodbini,barem ne uza, ti treba ovjerena punomoc za upravljanje vozilom, ako sam u krivu ispravite me)
Primjer...
Covjek brzo vozi. Skine ga multanova. Vozac nije prepoznatljiv. Na rociste se zove vlasnik automobila. Kaze da ne zna tko je vozio u to vrijeme navedenim automobilom( nije prijavio kradu, dakle iskljucena je ta opcija, auto nije ukraden), ali nije on. Pretpostavlja se da je trebao znati, jer se ipak radi o njegovom automobilu? jel da?...
Zakljucite sami.
Popusi kaznu.
To ti je slicno kao da ne zelis odati osobu koja je upravljalja vozilom. Jos mozes popiti kaznu zbog toga. Znam slucaj na sudu u Čakovcu, baš je to bilo. Novčana kazna + sudkski troškovi.
Mislim da ti ovdje stvarno ne treba odvjetnik, jedino ako se radi o presudi, pa onda prilikom pokretanja pravnih lijekova(redovnih ili izvanrednih) bi it trebao.
Probaj objasniti sutkinji u cemo je rijec. Ipak je to prekrsaj, a ne kazneno djelo.
Staro 27.01.2007., 22:32   #32
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Ako se radi o neposrednom zapažanju zašto nije odmah podnesena prekršajna prijava protiv prekršitelja nego se kaznom od 2000 kn "pod navodnicima iznuđuje iskaz" s kojim će kasnije sam sebe teretiti.
Nije odmah podnesena prijava zato jer počinitelj nije još utvrđen, pa se nema protiv koga podnijeti.
technix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2007., 22:39   #33
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Pa da ali se pretpostavlja de je on vozil. I bude nakon zalbe, ako ju podnese, rociste zakazano.
Staro 27.01.2007., 22:44   #34
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Nemože se prijava podnjeti na temelju predpostavki. Mora biti nekakav dokaz.
A slika je samo dokaz da je sa njegovima vozilom počinjen prekršaj.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2007., 22:53   #35
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Pa da, ali on je vlasnik. Pa neka odgovara.. Mislim da bi svaki vlasnik trebao znati, dapace, to mu je duznost, gdje se nalazi njegov automobil, odnosno u cijem posjedu, u odredeno vrijeme.
Mislim da je rjesenje da pokusa pobiti navedeni dokaz, pa da onda vidi sto ce. Sve zavisi od suca...
Staro 27.01.2007., 22:56   #36
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Malo Zakona o prekrsajima nebi skodilo. Ili. Mislim da danasnjoj upravi( u sirem smislu rijecu,) nikad nije bio potreban konkretni dokaz da se zapocne neki postupak protiv nekoga.
Staro 27.01.2007., 23:00   #37
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Mislim da se glupo prepirati pogotovo na ovom forumu. Nisam je niciji neprijatelj niti nikome ne zelim zlo.
Ako tko ima konstruktivniji razlog, neka ga iznese.
od suđa do suda.. sve zavisi od suca nakraju.
Staro 27.01.2007., 23:12   #38
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
žalba je podnesena. ženska u muriji koja je zaprimila istu je rekla da se u zakonu nigdje ne spominje vremenski rok nakon kojeg bi ja mogao zaboravit kome sam vozilo dao na vožnju. mislim to mi je fakat debilno. dakle, s obzirom na našu birokraciju, mogao sam obavijest dobit i nakon godinu dana pa se ti sjeti. svašta. a niš, sad čekam nekakav odgovor ili poziv na sud. al mene zanima jedna stvar; recimo da je moja žena rekla da sam ja vozio. dali bi ja dobio doma kaznu za prekoračenje brzine? sumnjam da mogu nekom nabit kaznu na osnovi samo nečije izjave. ja bi fala bogu reko da nisam. dakle, koja je poanta svega toga?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2007., 23:21   #39
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Imas objektivne rokove( ali cudno, barem na svaki akt ide zalba, jednino ako nije dozvoljena, onda se pokrece tuzbom upravni spor..cudno)
Da, gledajuci na izjavu tvoje zene, bi, dobio bi kaznu.
"sumnjam da mogu nekom nabit kaznu na osnovi samo nečije izjave" - samo jos veci povod da se nekoga kazni za prekrsaj. Samo sud bi utvrdio cinjenice pa bi onda rijesio stvar koja je premet postupka. Ne bi tvoja izjava ili tvoje zene bila jedina cinjenica na temelju koje bi sud utvrdio cinjenicno stanje,.. Tek uzevsi u obzir sve cinjenice slucaja, bi odlucio.
Samo pazi, mozes odgovarati za davanje laznog iskaza, ne samo novcano vec i kaznenopravno.
Staro 27.01.2007., 23:29   #40
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

hm, ali ako je brzina utvrđena na osnovi neposrednog zapažanja (što god to značilo), koje činjenice oni imaju osim izjave moje žene? i zbog čega bi njoj više vjerovali nego meni? zar njena riječ vrijedi više od moje?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2007., 23:44   #41
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Pa to je na sudu da utvrdi koje cinjenice, nemoj se s tim opterecivati. Tebi je bitno da se dokaz pobije, pa da se postupak obustavi. Sud utvrduje koja izjava svjedoka, tj. dokaz ima jacu dokaznu snagu.
To ti je specificna situacija.., ta tvoja. Bilo bi dobro da se neposredno vidi sto tocno pise u podnesku koji je dostavljen postom, a sigurno se upucuje na odredeni zakon.
Najvjerovatnije se radi o multanovi. Moja pretpostavka. Prekrsaj postoji jer inace nebi slali na adresu vlasnika obavijest o osobi, tj. vozacu., e sad tko je vozio treba znati vlasnik. E to ti je cijela caka slucaja.
Staro 28.01.2007., 00:12   #42
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Probaj ovak: Reci da je auto upravljaj neki strani drzavljanin(ali kojega znas, i koji postoji, i koji bu dal izjavu da je vozil). Ma nek gone prek druge drzave.
Staro 28.01.2007., 00:42   #43
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

ma niš se ja ne opterećujem. zanimalo me čisto kak to oni misle istjerat na čistac. npr. žena veli ja vozio, ja velim moj stari, moj stari veli da je vozila moja žena i tak u krug. sve i da postoji snimka multanove, snimka nije dokaz na sudu. dakle, imamo riječ murijaka da je vozilo napravilo prekršaj. vozilo nemreš kaznit nego vozača. i kaj sad? ono, čisto me teoretski zanima kak bi se to trebalo razvijat.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 28.01.2007., 08:51   #44
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
ma niš se ja ne opterećujem. zanimalo me čisto kak to oni misle istjerat na čistac. npr. žena veli ja vozio, ja velim moj stari, moj stari veli da je vozila moja žena i tak u krug. sve i da postoji snimka multanove, snimka nije dokaz na sudu. dakle, imamo riječ murijaka da je vozilo napravilo prekršaj. vozilo nemreš kaznit nego vozača. i kaj sad? ono, čisto me teoretski zanima kak bi se to trebalo razvijat.
Samo si nemoj misliti da je sutkinja glupa. Budete dobili kazne svi popreko ako budete tako na sudu svjedocili, u krug.Nije ti to ze***ancija..
Neposredno opazanje bi trebalo definirati, sto tocno ulazi u to znacenje. Velim, mislim da to nije riječ murjaka. Da je to multa nova koja slika na odredenom mjestu bez policije koja tamo nije prisutna.
Traze ime vozaca sukladno zakonu, ako tajis ili ne znas, odgovara vlasnik. To ti je takav slucaj. Pa se zali onda, pa opet sve ispocetka. Mozda i dode u zastaru, makar ne vjerujem.
Staro 28.01.2007., 10:18   #45
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Savjet za sljedeći puta ( ako ti se opet dogodi da te uslikaju ) :
Na upit tko je vozio, izjavi sljedeće : John N. Brown
Oak avenue 2365
Wellington, New Zealand

ili Jean-Jacques Rechault
Rue de Saint Pierre 25
Port Au Prince, Haiti

Ostatak priče tj. tko je taj i što je radio u HR i zašto si mu posudio auto ne spada u predmet prometnog prekršaja i na eventualna pitanja tog tipa nisi dužan odgovoriti.
Staro 28.01.2007., 11:21   #46
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor daytripper Pregled postova
Neposredno opazanje bi trebalo definirati, sto tocno ulazi u to znacenje. Velim, mislim da to nije riječ murjaka. Da je to multa nova koja slika na odredenom mjestu bez policije koja tamo nije prisutna.
ma kužim ja sve to kaj ti pričaš, ali slika nije dokaz na sudu. bar kod nas. u švicarskoj dobiješ fotku doma zajedno s računom za kaznu i nema nikakve žalbe, plati i bok. zanima me sama teorija toga, kak su si naši dopustili takve rupe u zakonu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 28.01.2007., 11:25   #47
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
zanima me sama teorija toga, kak su si naši dopustili takve rupe u zakonu.
Upiši pravni faks...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2007., 11:36   #48
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

nekak sumnjam o isplativosti toga. troškovi 4 godine studiranja, plus posao koji radim, žena i dvoje djece... a i nisam više u godinama da mi se da štrebat. mislim da je jeftinije platit 2100kn.
tek sam sad skužio da si vratio bladerunnera u sig. zakon.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 28.01.2007., 11:51   #49
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ma gle, da me ne shvatiš krivo, rupe u zakonu su tu, i drage volje ako znam za koju kažem kolegi forumašu (bila nedavno takva tema). A kako je došlo do istih i zašto opstaju iako se zna da ih ima, stvarno mislim da je to tema za drugi forum (legalis.hr ili tako nešto).
A za ovu kaznu, mislim da ti je najgora stvar koju možeš napravit ić se drkat po sudu. Uloži žalbu, reci ko je vozio, plati što ti kažu i budi sretan. Nemoj bahato i proći ćeš na sudu jeftinije. Ako je original kazna bila do 500kn i bez bodova, još uvijek možda možeš izvuć onaj društveno koristan rad koji nikad ne odradiš.
OT: Me lajk blejd runer.
Osim toga RIJETKI završe pravo u 4 godine, probao, odustao, pa znam LOL.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 28.01.2007., 12:20   #50
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

nemam ja pojma koliko je original kazna. ja sam dobio za platit 2100. to mi je malo puno za nešto što mi se čini kao lov u mutnom.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 28.01.2007., 12:41   #51
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
nemam ja pojma koliko je original kazna. ja sam dobio za platit 2100. to mi je malo puno za nešto što mi se čini kao lov u mutnom.
Gle, to ti je cifra za platit kao vlasniku vozila ako ne pružiš podatke o počinitelju prekršaja. Ti za SVOJE vozilo moraš biti odgovoran, u tome i je cijela bit registracije vozila. Zamisli da recimo tip pogazi nekog sa posuđenim autom, a vlasnik vozila odbije dati podatke tko je upravljao vozilom.
Frend je, primjera radi, nedavno dobio godinu dana uvjetno jer je drugi tip u njegovom autu zapalio joint, pa se ti misli. TVOJE vozilo=TVOJA odgovornost. Mogu, hoće i naplatit će ti tih 2100kn ako ne budeš surađivao.
Ponavljam, žali se, odi na sud, vidi koliki je original prekršaj/kazna i najvjerojatnije ćeš samo to morat platit.
Staro 30.01.2007., 13:32   #52
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
AMD i Isus, mozete govoriti sto god hocete. cinjenica je da se ja normalno i savjesno vozim i da ne zasluzujem kaznu od 610kn za taj prekrsaj.
normalno i savjesno nemora nuzno znacit da je po propisima . to si sad osjetio na svojoj kozi , pa te tak smeta.

neznam sta se tolko pjenis - kriv si . Slazem se da se to isto moglo dogodit i meni , isto bi popizdio al bi si na kraju prizno da murjak nije tu nista kriv - samo radi svoj posao.

@fanatik
mislim da ti ta prica s "neznjanjem" ko je vozio u to vrijeme nece proc ... vjerujem da nisi neki bogatun sa 10 autiju koje ima za svoje zaposleniek , nego da ti je to osobni auto koji koristis ti zena i eventualno tvoj stari , tak da ono..

mozes probat nekak odugovlacit, zalit se i sl , al sad rec da neznas ko je vozio... mislim da ti nebu to proslo.

za ovu foru sa davanjem imena stranog drzavljana sam vec vise puta cuo da prolazi .. samo nadji nekog ko postoji : hello2 :
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2007., 14:39   #53
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
inace saznao sam da uredaji za mjerenje brzine moraju svakih 6 mj. proci tzv. "Atest". buduci da "Atest" kosta 4000kn, ne izvodi se redovito/ na svim uredajima. ukoliko policajac nema "Atest" mladi od 6 mj. za uredaj kojim vam je izmjerio brzinu, mjerenje ne vrijedi
mat je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2007., 18:58   #54
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
mislim da ti ta prica s "neznjanjem" ko je vozio u to vrijeme nece proc ...
zašto ne? jel ti znaš kaj si pisao na forumu prije 60 i kusur dana? nemoj gledat u arhivu

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 05.02.2007., 01:06   #55
Mad_Duke
Guest

Isto bilo starcima, isli na more i tako ih okinuli i dosla doma "kazna", rekli da neznaju tko je koji dio puta vozio vise jer je proslo dosta vremena i gotova prica. Ne isplati se previse filozofirati, a AMDejac ti je cak i dao izvatke iz zakona.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno