Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2007., 15:52   #31
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Nisam imao slučaj, ali sam načuo da baš Nvidiini driveri za IDE kontroler rade sr***nja. Probaj stavit generički windowsov...tko zna, možda se stanje sredi.
Kod mene je bio slučaj da mi je čak i Intelov kontroler upropastio stvar na jednom računalu pa sam stavio onaj generički windows driver i od tada sve 5.
Sa VIAom koliko god bila malčice inferiorna Nforcevima (u overclocku uglavnom), takve stvari mi se nisu događale.
Zbog tog NVidijinog drivera mi prije nije radila ni CD prza, a sad u pocetku niti nova DVD przilica.....trazih na netu rjesenje i cesto su (one koji su se javljali sa slicnim problemom mojemu) savjetovali da provjere dal im je ukljucen DMA, a da to mogu napravit pod IDE controlers na primary i secondary u advanced options - sto kod svih nas (mene i ostalih sa slicnim problemom) uopce nije postojalo, dok nisam napravio uninstall i prepustio windowsima da nakon restarta to sami podese. Nakon toga su se tek pojavili primary i secondary...

Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Nisam imao slučaj, ali sam načuo da baš Nvidiini driveri za IDE kontroler rade sr***nja. Probaj stavit generički windowsov...tko zna, možda se stanje sredi.
Kod mene je bio slučaj da mi je čak i Intelov kontroler upropastio stvar na jednom računalu pa sam stavio onaj generički windows driver i od tada sve 5.
Sa VIAom koliko god bila malčice inferiorna Nforcevima (u overclocku uglavnom), takve stvari mi se nisu događale.
Cekaj malo.... Taj Nvidia Controller koji je najprije bio jedini pod IDE ATA/ATAPI Controllers se zvao malo drugacije od ovog koji je sad tamo nakon sto su Windowsi ispravili stvar - isto je NVidia, ali onaj ostatak imena je drugaciji nego sto je bio u originalu (nakon instalacije drivera s cd-a) - jel to znaci da je ovaj sad taj 'genericki windowsov'?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.01.2007. u 13:26.
yeti je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2007., 01:07   #32
yeti
Premium

Problem rijesen, tema zatvorena!

Trazio sam po netu i vidio da se za slicne probleme svako malo spominju antivirusni i spyware programi. Tako je npr. neko rijesio problem uninstallom i ponovnom instalacijom istog antivirusnog programa. I zato ja odlucih za pocetak maknut jedan za kojeg mi od pocetka nije bilo jasno cemu zapravo sluzi i - procesor je poceo 'disat' ko da nikad nista nije bilo. Kompjuter je preporodjen, vec sam zaboravio kak je to kad se sve podize u sekundi, a ne desecima njih....

Hvala svima na savjetima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2007., 14:30   #33
SXBlack27263
Registered User

SXBlack27263's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pozdrav yeti.
Reci mi jeli ti se često javlja avira da imaš virus.
Na sljedeće moraš pripazit,
ZoneAlarm kao sljedeće dosta je težak i trom, i po meni nije baš naj-inteligentniji.
=)pogledaj ako je zone-alarm security suite isključi antivirus i spyware opciju.(jer može ti biti gadno, ako se sukobe 2 antivirusa, a može ti dovesti i do "The blue screen of dead")
=)po meni najsigurnia zaštita trio fantastico ti je:
1. Avira antivirus (vrlo dobar free-antivirus)
2.Prevx1 firewall (vrlo inteligentan i svako malo senira sustav, da vi da je sve dobro)
3. Spybot search&destroy (trojanski konji i ostali spy programčići koji ti mogu naštetiti za to je on tu)
4. Svako malo koristi Ccleaner i neki drugi registry cleaner (po meni je ok onaj od TUNEUP utilities 2007)

=)Redovito čisti temporary files, defragmentiraj disk, povećaj ako je potreba paging file....
Pokušaj ove opcije i radit će znatno bolje.
Računalo je OK konfiguracije i da se sredit.
Ako bude problema postiraj, pa ćemo dalje pomoći.

Pozdrav,

SX Black27263
SXBlack27263 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2007., 18:18   #34
yeti
Premium

Citiraj:
Autor SXBlack27263 Pregled postova
Pozdrav yeti.
Reci mi jeli ti se često javlja avira da imaš virus.
Na sljedeće moraš pripazit,
ZoneAlarm kao sljedeće dosta je težak i trom, i po meni nije baš naj-inteligentniji.
=)pogledaj ako je zone-alarm security suite isključi antivirus i spyware opciju.(jer može ti biti gadno, ako se sukobe 2 antivirusa, a može ti dovesti i do "The blue screen of dead")
=)po meni najsigurnia zaštita trio fantastico ti je:
1. Avira antivirus (vrlo dobar free-antivirus)
2.Prevx1 firewall (vrlo inteligentan i svako malo senira sustav, da vi da je sve dobro)
3. Spybot search&destroy (trojanski konji i ostali spy programčići koji ti mogu naštetiti za to je on tu)
4. Svako malo koristi Ccleaner i neki drugi registry cleaner (po meni je ok onaj od TUNEUP utilities 2007)

=)Redovito čisti temporary files, defragmentiraj disk, povećaj ako je potreba paging file....
Pokušaj ove opcije i radit će znatno bolje.
Računalo je OK konfiguracije i da se sredit.
Ako bude problema postiraj, pa ćemo dalje pomoći.

Pozdrav,

SX Black27263

Hvala, ali riješih problem. Maknuo sam taj neki AntiHook (Fingerprint running system - tak nekak) i sad je opet sve ok.
Inace vec duze nemam problema s virusima i ostalim jer imam taj Avira Antivirus i ZoneAlarm. Povremeno pokrenem i Spybota kojeg si spomenuo i cesto brisem cache, temporary i ostalo, iako nemam specijaliziran program za to. Defragmentiranje rjedje radim jer je to dosta spor proces...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno