Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2006., 20:22   #31
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ono sto mi se ne svidja na monitoru su boje, sve sto je tamno je crno! I opcenito ne valjaju boje, u kao da ih ima samo 256
Znam da je ovo manje-vise normalna stvar za TN+Film, ali eto...
Ok, sad sam zabrinut... Gledao sam u Philipsovu S-IPS matricu i Samsung TN panel i nisam uocio neku drasticnu razliku u reprodukciji boja. Jasno da je Philips bio bolji ali ne tako drasticno... Malo si me zbunio s tom izjavom jer sam takodjer prije par dana priji slagao komp a kupila je 19" LG LCD M1917S-BN za nekih 1500kn i mogu ti rec da za te pare nisam vidio bolji LCD.
Stvarno mi nije jasno to s bojama... Jesu li hladne ili ih stvarno lose reproducira?
Seafreak je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2006., 20:50   #32
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Seafreak Pregled postova
Ok, sad sam zabrinut... Gledao sam u Philipsovu S-IPS matricu i Samsung TN panel i nisam uocio neku drasticnu razliku u reprodukciji boja. Jasno da je Philips bio bolji ali ne tako drasticno... Malo si me zbunio s tom izjavom jer sam takodjer prije par dana priji slagao komp a kupila je 19" LG LCD M1917S-BN za nekih 1500kn i mogu ti rec da za te pare nisam vidio bolji LCD.
Stvarno mi nije jasno to s bojama... Jesu li hladne ili ih stvarno lose reproducira?
Nisu one hladne, nego je sve sto je tamno u biti crno...
Jedino kad povecam gamma u settingsima monitora, bolje se vide tamnije scene, ali tad je slika presvijetla i naginje na zuto.
F-engine menu i ono sto je tamo ne pomaze, tek onako da spomenem.

U divx-ima je lice uvijek nekako nerealno svijetlo, bljesti. Povecavanjem color saturation-a u (BS) playeru se donekle poboljsa slika.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2006., 19:38   #33
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Zbunjen sam najvise zbog toga sta ti kazes da je crna pre crna. Pa opce je poznalo da TN paneli losije reproduciraju crnu boju, vec da sve baca nekako na sivkasto... Bas cudno...

Bas me zanima koliko je to cesta pojava kod ostalih modela.
Seafreak je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 20:29   #34
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
jel itko kaj saznao o LG L226WT monitoru. to je 22'', imal bu 3000:1 contrasti i response 5 ms, istina matrica je TN ali mislim da bi mogao biti ok monitor. Tko je btw uopce zastupnik LG-a za hrvatsku brijem da je ve-mulj ali nsiam ziher.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 23:15   #35
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Seafreak Pregled postova
Zbunjen sam najvise zbog toga sta ti kazes da je crna pre crna. Pa opce je poznalo da TN paneli losije reproduciraju crnu boju, vec da sve baca nekako na sivkasto... Bas cudno...

Bas me zanima koliko je to cesta pojava kod ostalih modela.
Ne, ne, ne, crna je VRLO crna! Totalno CRNA!
Bad je u tamnim detaljima koji se "izgube" u crnoj! Tako nekako. Inace mi je nakon trodnevnog privikavanja muka gledat u stari CRT(koristim dualview). Eto toliko je ovaj bolji

Zapravo monitor ima vrlo velik kontrast. Brijem da onih deklariranih 2000:1 i nije cisti marketing.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno