Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2007., 23:51   #31
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pa i cijena Dell-a je bezobrazna, ali to je manje vazno, u Europi Dell ionako nikad nije bio jeftin kao u Americi jer se u Americi radi teski dumping cijena s manje-vise monopolisticke pozicije. Bez obzira na to, u Americi je Benq jeftiniji od Dell-a u ovom slucaju, ali isto tako i u Europi. Nase trgovce ne treba stititi jer oni nevjerojatnom drskoscu nabijaju cijene i do 30% skuplje nego recimo u susjednoj Sloveniji, bez ikakvog opravdanog razloga (osim pohlepe). Na kraju ce mi prekipiti i sve cu kupovati "preko grane", ova nasa stoka ionako ne zasluzuje nas tesko stecen novac niti uslugom, niti cijenama niti bilo cim drugim...
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2007., 00:08   #32
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Krivo si me razumio, ja ih uopće ne štitim, samo kažem da sam mislio kako će nabiti i veću cijenu, samo se o tome radi (i btw Dell 2407 nije jeftiniji od 24" BenQa, ni u Europi, ni u Americi, a još kad tome pridodaš česte Dell popuste i kupone...). Stvarno ne znam gdje gledaš te cijene (i sam si rekao da je BenQ oko 700-800$, a 2407 se može dobiti i za manje od 600$). U Njemačkoj je također Dell jeftiniji, kao i u Engleskoj (npr. 470 funti naspram 600 itd).

Da se razumijemo, ja imam također naramak prigovora za domaće distributere, dućane itd., ali trebao baratati s točnim podacima - kad usporediš razliku između cijene Della i BenQa vani taman dobiješ omjer kakav je i kod nas (pa čak i bolji). Što se tiče Slovenije - to je relativno - npr. high end NEC modeli su nešto jeftiniji u Hrvatskoj, tako da ni to nije 100% pravilo. Da su cijene nabijene - jesu, tu se apsolutno slažemo, i to ne samo monitora, već i hrpu drugih artikala (ne nužno PC komponenti).
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2007., 23:32   #33
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Ok, imas pravo, Dell je trenutno jeftiniji od Benq-a i u Americi, ali nije bilo tako kad je Benq najavljen, ocito Dell opet radi dumping cijena. Inace:

Dell - http://accessories.us.dell.com/sna/p...9&sku=320-4335

Benq -
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824014124

Znaci jos jeftinije nego sto sam ja rekao... Ove cijene su upravo porazavajuce jer to znaci da mi placamo skoro 100% vise.
Staro 15.02.2007., 17:19   #34
Buky
Premium

Buky's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Dr.Gonzo Pregled postova
Nisam probao upit Benq-u... A sto se pixel mappinga tice, kazu da je navodno vec izasla nova revizija monitora koja to ima sredjeno (a navodno se s update-om firmware-a moze i na starima sredit) tak da izgleda da je monitor stvarno Best buy u klasi.
Sta je tocno pixel mapping, koje su novije revizije tog monitora, kako viditi koja je revizija i dali sljaka pixel maping te gdje nabaviti firmare i kako ga zamijeniti ako je potrbno

bas sam danas uzeo benqa 241w i super mi je.

samo ajd neka mi neko pojasni ovo gore
Buky je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 17:53   #35
malba
schwere panzerspitze

malba's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Buky Pregled postova
Sta je tocno pixel mapping, koje su novije revizije tog monitora, kako viditi koja je revizija i dali sljaka pixel maping te gdje nabaviti firmare i kako ga zamijeniti ako je potrbno

bas sam danas uzeo benqa 241w i super mi je.

samo ajd neka mi neko pojasni ovo gore
još koji info? gdje si ga uzeo npr.?
malba je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 19:26   #36
Buky
Premium

Buky's Avatar

hgspot, zadnji koji su imali
Staro 16.02.2007., 06:20   #37
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

1:1 pixel mapping je sposobnost monitora da ulazni signal prikaze u 1:1 omjeru, bez nepotrebnog rastezanja slike. To je pogotovo bitno kod ovakvih HD monitora koji imaju rezu 1920x1200 sto je omjer 16:10. Problem je u tome sto ako recimo spojis HD-DVD ili BlueRay player, ili recimo XBOX360 ili PS3 na monitor onaj koji nema 1:1 ce sliku rastegnuti u visinu. Ako ima 1:1 onda ce prikazati normalnu sliku rezolucije 1920x1080 s tankim crnim trakama iznad i ispod. 1:1 je takodjer vazan zbog fixed aspect ratio scalinga, to znaci da ce zadrzati onaj AR koji je na ulazu, znaci ako je izvor 4:3 tako ce ga i prikazati, s crnim poljima s lijeve i desne strane, ili ako je 16:9 onda s crnim trakama gore i dole, znaci neovisno o ulaznoj rezoluciji izvora.

Sto se tice firware-a i revizija evo ti link na najdetaljniji thread o tom monitoru (preko 140 stranica!) pa citaj:

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1066372

Btw, koliko mi je poznato ne mozes sam nadograditi firmware, mora se raditi u servisu.
Staro 16.02.2007., 12:24   #38
Buky
Premium

Buky's Avatar

e pa hebemu nemam ni blueray ni hddvd, al sa PCa flimovi se fino vrte
Staro 16.02.2007., 13:04   #39
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Gonzo, pa to sve možeš u driverima od grafičke poštelat.
Meni npr. Philips 200W6CS je ima mogućnost namještanja prikaza preko OSD-a, dok ovaj 200WP7ES to nema.
Ali u driverima ili playeru (recimo VLC) se bez problema može podešavati AR ili Crop.
Staro 16.02.2007., 15:14   #40
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
BUKY _

koliko košta monitor u HGspot?
koliko si ga platio ?

hitno je!
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2007., 20:09   #41
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
U Europi će biti samo 26" model - NEC 2690WUXi, koji bi po svemu sudeći trebao biti opak monitor (s pripadajućom cijenom od preko 10000kn).
Evo i recenzije i za monitor od 1600 eura malo bodu u oci ove 2 zvjezdice kod igara i filmova.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 21:18   #42
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Gonzo, pa to sve možeš u driverima od grafičke poštelat.
Meni npr. Philips 200W6CS je ima mogućnost namještanja prikaza preko OSD-a, dok ovaj 200WP7ES to nema.
Ali u driverima ili playeru (recimo VLC) se bez problema može podešavati AR ili Crop.
Mozes, ali zapravo su glavni problem ne-PC izvori. Buduci da taj monitor ima i s-video, kompozitni, komponentni i HDMI ulaz (uz VGA i DVI) onda to postaje prilican problem. Npr, spojis najobicniji vanjski receiver npr. satelitske TV i bez obzira na ulazni AR (koji je cesto i 4:3) monitor ga razvuce preko cijelog ekrana... Potpuno ponistava korisnost tih dodatnih ulaza, a barem meni je to jedan od bitnijih faktora kod kupnje tog monitora.
Staro 16.02.2007., 23:24   #43
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Evo i recenzije i za monitor od 1600 eura malo bodu u oci ove 2 zvjezdice kod igara i filmova.
Iskustva korisnika govore drugačije i manje-više jednoglasno se slažu kako je taj BeHardware tekst pretjeran i da to za igre / filmove ne stoji (uostalom i sam BeHardware pri kraju teksta kaže da je taj monitor odličan i za filmove i za igrice, samo ne i savršen). No, ipak je to monitor prvenstveno namijenje za ptofesionalnu upotrebu, a tako je i predstavljen (znači DTP / prepress / grafički design / photo editing / video editing / animacija / medicinska uporaba itd.). Gameri vjerojatno trebaju ciljati negdje drugdje (iako se monitor odlično ponaša i u igrama).
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 23:36   #44
Buky
Premium

Buky's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
BUKY _

koliko košta monitor u HGspot?
koliko si ga platio ?

hitno je!
7300kn
Staro 16.02.2007., 23:41   #45
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Iskustva korisnika govore drugačije i manje-više jednoglasno se slažu kako je taj BeHardware tekst pretjeran i da to za igre / filmove ne stoji (uostalom i sam BeHardware pri kraju teksta kaže da je taj monitor odličan i za filmove i za igrice, samo ne i savršen). No, ipak je to monitor prvenstveno namijenje za ptofesionalnu upotrebu, a tako je i predstavljen (znači DTP / prepress / grafički design / photo editing / video editing / animacija / medicinska uporaba itd.). Gameri vjerojatno trebaju ciljati negdje drugdje (iako se monitor odlično ponaša i u igrama).
Cekao sam tvoj komentar
Vidim da pratis to, pa me zanimalo koliko je tekst objektivan - malo mi je bilo nevjerojatno da upola jeftiniji dell (dobro i 2'' manji) ima bolje ocjene (pa makar i u navedenim kategorijama) od tog NEC-a.
morph je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno