|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa i cijena Dell-a je bezobrazna, ali to je manje vazno, u Europi Dell ionako nikad nije bio jeftin kao u Americi jer se u Americi radi teski dumping cijena s manje-vise monopolisticke pozicije. Bez obzira na to, u Americi je Benq jeftiniji od Dell-a u ovom slucaju, ali isto tako i u Europi. Nase trgovce ne treba stititi jer oni nevjerojatnom drskoscu nabijaju cijene i do 30% skuplje nego recimo u susjednoj Sloveniji, bez ikakvog opravdanog razloga (osim pohlepe). Na kraju ce mi prekipiti i sve cu kupovati "preko grane", ova nasa stoka ionako ne zasluzuje nas tesko stecen novac niti uslugom, niti cijenama niti bilo cim drugim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Čovjek
|
Krivo si me razumio, ja ih uopće ne štitim, samo kažem da sam mislio kako će nabiti i veću cijenu, samo se o tome radi (i btw Dell 2407 nije jeftiniji od 24" BenQa, ni u Europi, ni u Americi, a još kad tome pridodaš česte Dell popuste i kupone...). Stvarno ne znam gdje gledaš te cijene (i sam si rekao da je BenQ oko 700-800$, a 2407 se može dobiti i za manje od 600$). U Njemačkoj je također Dell jeftiniji, kao i u Engleskoj (npr. 470 funti naspram 600 itd). Da se razumijemo, ja imam također naramak prigovora za domaće distributere, dućane itd., ali trebao baratati s točnim podacima - kad usporediš razliku između cijene Della i BenQa vani taman dobiješ omjer kakav je i kod nas (pa čak i bolji). Što se tiče Slovenije - to je relativno - npr. high end NEC modeli su nešto jeftiniji u Hrvatskoj, tako da ni to nije 100% pravilo. Da su cijene nabijene - jesu, tu se apsolutno slažemo, i to ne samo monitora, već i hrpu drugih artikala (ne nužno PC komponenti). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Ok, imas pravo, Dell je trenutno jeftiniji od Benq-a i u Americi, ali nije bilo tako kad je Benq najavljen, ocito Dell opet radi dumping cijena. Inace: Dell - http://accessories.us.dell.com/sna/p...9&sku=320-4335 Benq - http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824014124 Znaci jos jeftinije nego sto sam ja rekao... Ove cijene su upravo porazavajuce jer to znaci da mi placamo skoro 100% vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() bas sam danas uzeo benqa 241w i super mi je. samo ajd neka mi neko pojasni ovo gore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
još koji info? gdje si ga uzeo npr.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
hgspot, zadnji koji su imali |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
1:1 pixel mapping je sposobnost monitora da ulazni signal prikaze u 1:1 omjeru, bez nepotrebnog rastezanja slike. To je pogotovo bitno kod ovakvih HD monitora koji imaju rezu 1920x1200 sto je omjer 16:10. Problem je u tome sto ako recimo spojis HD-DVD ili BlueRay player, ili recimo XBOX360 ili PS3 na monitor onaj koji nema 1:1 ce sliku rastegnuti u visinu. Ako ima 1:1 onda ce prikazati normalnu sliku rezolucije 1920x1080 s tankim crnim trakama iznad i ispod. 1:1 je takodjer vazan zbog fixed aspect ratio scalinga, to znaci da ce zadrzati onaj AR koji je na ulazu, znaci ako je izvor 4:3 tako ce ga i prikazati, s crnim poljima s lijeve i desne strane, ili ako je 16:9 onda s crnim trakama gore i dole, znaci neovisno o ulaznoj rezoluciji izvora. Sto se tice firware-a i revizija evo ti link na najdetaljniji thread o tom monitoru (preko 140 stranica!) pa citaj: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1066372 Btw, koliko mi je poznato ne mozes sam nadograditi firmware, mora se raditi u servisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
e pa hebemu nemam ni blueray ni hddvd, al sa PCa flimovi se fino vrte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Gonzo, pa to sve možeš u driverima od grafičke poštelat. Meni npr. Philips 200W6CS je ima mogućnost namještanja prikaza preko OSD-a, dok ovaj 200WP7ES to nema. Ali u driverima ili playeru (recimo VLC) se bez problema može podešavati AR ili Crop.
![]() |
#40 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
BUKY _ koliko košta monitor u HGspot? koliko si ga platio ? hitno je! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Mozes, ali zapravo su glavni problem ne-PC izvori. Buduci da taj monitor ima i s-video, kompozitni, komponentni i HDMI ulaz (uz VGA i DVI) onda to postaje prilican problem. Npr, spojis najobicniji vanjski receiver npr. satelitske TV i bez obzira na ulazni AR (koji je cesto i 4:3) monitor ga razvuce preko cijelog ekrana... Potpuno ponistava korisnost tih dodatnih ulaza, a barem meni je to jedan od bitnijih faktora kod kupnje tog monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Čovjek
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Vidim da pratis to, pa me zanimalo koliko je tekst objektivan - malo mi je bilo nevjerojatno da upola jeftiniji dell (dobro i 2'' manji) ima bolje ocjene (pa makar i u navedenim kategorijama) od tog NEC-a. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|