Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.07.2003., 00:54   #31
Devlin
Premium

Datum registracije: May 2003
dobro ljudi, kaj je vama j kakvih -12 i +5 pa to je onda 17v a ne 7
dobro si rekao da je struja razlika medju voltazama 12-5=7 elementarna matematika sami trebas na jednu stranu spojiti +12v(zutu zicu) a na drugu stranu spojiti +5V(crvenu zicu). ovisno kako ih spojis mozes dobiti +7v ili -7v(vent se nece vrtiti jer bi se trebao vrtiti unazad a svi ventovi za kompove imaju blokadu za vrcenje u suprodtnom smjeru(prstom ga mozes ali ne da sam se vrti))
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2003., 00:55   #32
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
decki bez uvrede ali kazete jednu stvar dobro i izracunate glupost...samo to..
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.07.2003., 01:36   #33
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by Devlin
dobro si rekao da je struja razlika medju voltazama 12-5=7 elementarna matematika sami trebas na jednu stranu spojiti +12v(zutu zicu) a na drugu stranu spojiti +5V(crvenu zicu). ovisno kako ih spojis mozes dobiti +7v ili -7v(vent se nece vrtiti jer bi se trebao vrtiti unazad a svi ventovi za kompove imaju blokadu za vrcenje u suprodtnom smjeru(prstom ga mozes ali ne da sam se vrti))
ma ok... ali nemaju svi zaštitu. tak svejedno kak spojiš... ak ne vrti, spojiš naopačke

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2003., 02:51   #34
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Devlin
JA ZNAM DA TI BULAZNIS CIM ZINES...

ajmo mi lijepo onu narodnu... bolje sutjeti pa nek ljudi misle da si glup nego zinuti i otkloniti svaku sumnju..

salu na stranu ..

struja je razlika medju voltazama?znam ja da to te ne uce na blentologiji (covjek studira preko puta fera...pogodite sto...) ali ako ne znas pliz nemoj vise lupati...

napon je razlika medju voltazama...ovo tvoje je gore od narodne da zarulja trosi struju...

ako trebas posuditi cu ti knjige iz osnova elektrotehnike 1 i 2 a mozda i iz jos nekih predmeta...samo reci...

inace skoro svi motori na istosmjernu struju imaju "blokadu" vrtnje...da li i svi nisam siguran..
Staro 06.07.2003., 02:54   #35
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Horza
ma ok... ali nemaju svi zaštitu. tak svejedno kak spojiš... ak ne vrti, spojiš naopačke
koji to vent nema zastitu? imas ti koji...naime zanima me kak to radi u tom slucaju...
Staro 06.07.2003., 11:10   #36
soda
Premium

soda's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
e koji ste vi jebeni elektrotehnicari s klikerima ko posebna od gavrilovica...

sto je voltaza? mjera za napon je volt...voltaza je seoski naziv...

napon je razlika potencijala...

stoga ako na + imamo +12v a na minus +5V razlika je 7V!!!!!!!!!!

a na -12V i na +5v je razlika 17V!!!!!

daj mi recite ko vas je to ucio...ako ste gimnazije onda dobro..ako ste tehnicka skola razmislite o promjeni skole...hitno..a ako ste tehnicki faks vezan na struju onda razmislite o davanju ispita s prve godine...odnosno njihovom ponavaljanju
OK. Voltaza je seoski naziv, tj. nisam se dobro izrazio. To sto sam ja pricao je napon.

Ali zar stvarno mislis da covjek nije skuzio sto pricam?

Sto se tice razlike poencijala - my bed. Nesto sam se istripovo.

Ispricavam se ljudi.

Jos nesto...

Dugo nisam bio na ovom forumu (posjecivao sam ga povremeno, ali nisam postao), pa sada vidim veliku razliku izmedju onda i sad. Onda (prije nekih ne-znam-ti-ja godinu dana) je samo Greg kad neko nesto "zgrijesi" postao "glupane, idiote, nemas pojma..."

OK. Na jednog se naviknes.... nema problema, sve stima.

Ali sada, to su turbo svadje, na svakom thredu makar mora biti jedna provokacija. Nemojte me pogrjesno razumjeti forum i je da se o necemu raspravlja ali ovo je preslo mjeru dobrog ukusa.

Mislim ljudi cemu to podbadanje i vrijeđanje. Dali vama forum sluzi za istjerivanje vlastitih frustracija ili sto...?

Sada ce te na mene, "pickice, jel' sam te povrijedio, ajde placi" i te fore, za sto me nije briga.

Ja posjecujem ovaj forum da bih nesto naucio,raspitao se o nekom proizvodu, nasao rjesenje za neki svoj problem... a ne da bih se zamarao nekim svađama, prepirkama, istjerivanjem pravde... bla, bla, bla.

Evo za ovu razliku potencijala jos je netko postao u svezi struje, napona... sto nije bilo tocno a msvrtan odmah

Pa zar nisi mogao reci, neznam ti ja, grijesis, stvari stoje tako i tako. Mislim ovo nije upuceno samo tebi, to je samo primjer.

Shvatite vi ovaj post kako hocete, samo ga nemojte shvatiti kao provokaciju, jer to sigurno nije.
soda je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2003., 11:27   #37
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
joj, predugacko ti je ovo bilo, inace nevlim duge postove ali sam ga procitao i dobro zboris, covjece!
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2003., 12:32   #38
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by soda
...
Jos nesto...

Dugo nisam bio na ovom forumu (posjecivao sam ga povremeno, ali nisam postao), pa sada vidim veliku razliku izmedju onda i sad. Onda (prije nekih ne-znam-ti-ja godinu dana) je samo Greg kad neko nesto "zgrijesi" postao "glupane, idiote, nemas pojma..."

OK. Na jednog se naviknes.... nema problema, sve stima.

Ali sada, to su turbo svadje, na svakom thredu makar mora biti jedna provokacija. Nemojte me pogrjesno razumjeti forum i je da se o necemu raspravlja ali ovo je preslo mjeru dobrog ukusa.

Mislim ljudi cemu to podbadanje i vrijeđanje. Dali vama forum sluzi za istjerivanje vlastitih frustracija ili sto...?

Sada ce te na mene, "pickice, jel' sam te povrijedio, ajde placi" i te fore, za sto me nije briga.

Ja posjecujem ovaj forum da bih nesto naucio,raspitao se o nekom proizvodu, nasao rjesenje za neki svoj problem... a ne da bih se zamarao nekim svađama, prepirkama, istjerivanjem pravde... bla, bla, bla.

Evo za ovu razliku potencijala jos je netko postao u svezi struje, napona... sto nije bilo tocno a msvrtan odmah

Pa zar nisi mogao reci, neznam ti ja, grijesis, stvari stoje tako i tako. Mislim ovo nije upuceno samo tebi, to je samo primjer.

Shvatite vi ovaj post kako hocete, samo ga nemojte shvatiti kao provokaciju, jer to sigurno nije.
pravo zboriš i mnogi djelimo tvoje mišljenje

Horza (death dwarf)

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills

greater powers

artifacts of choice

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Staro 06.07.2003., 13:15   #39
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Thumbs up

Svaka ti čast.
Forum bi trebao biti da nešto možeš naučiti, a ne kad postaviš neko pitanje da se osječaš kao največi glupan i da te ljudi izvrjeđaju i iskaljuju svoje frustracije na tebi.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2003., 14:35   #40
soda
Premium

soda's Avatar

Drago mi je sto ima ljudi koje dijele isto misljenje (ako se to tako kaze )

Pozdrav.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.07.2003., 14:51   #41
msvrtan
..

Citiraj:

ne nisam jer je moj odgovor bio osoban...to mi je jako dobri frend i malo ga kurim...mogao si po post-u primjetiti da covjeka znam ..inace od prije tvog rodjenja...

ja sam protiv svadjanja i ispricavam se za agresivnost...ali za ovo kurenje devlina ne...budem ga vidil na kavi i dodal jos samarcinu...

P.S.
"pickice, jel' sam te povrijedio, ajde placi"
Staro 06.07.2003., 16:50   #42
Devlin
Premium

Citiraj:

ajmo mi lijepo onu narodnu... bolje sutjeti pa nek ljudi misle da si glup nego zinuti i otkloniti svaku sumnju..

salu na stranu ..

struja je razlika medju voltazama?znam ja da to te ne uce na blentologiji (covjek studira preko puta fera...pogodite sto...) ali ako ne znas pliz nemoj vise lupati...

napon je razlika medju voltazama...ovo tvoje je gore od narodne da zarulja trosi struju...

ako trebas posuditi cu ti knjige iz osnova elektrotehnike 1 i 2 a mozda i iz jos nekih predmeta...samo reci...

inace skoro svi motori na istosmjernu struju imaju "blokadu" vrtnje...da li i svi nisam siguran..
dragi moj svrtane, potpuno je svejedno da li ja nesto nazovem strujom, naponom ili slonicem ako ljudi kuze o cemu govorim.
mene ne zanima kako se nesto zove nego kako to radi(teorija naspram praksa). tocno je da ja studiram"blentologiju" pa bi bilo logicno da ja teoretiziram a ti da vrsis praksu a ne obrnuto kako je.
svaki normalni istosmjerni motor(mozes ga izvaditi iz bilo kojeg elektricnog autica) ako mu zamjenis +i- okrece se u suprotnu stranu. zasto to ne rade motori koji pogone ventove mi je nepoznato ali pretpostavljam da se radi o nekakvoj blokadi. to bi trebao nauciti na svojoj elektronici 1 i 2. Ja sam to naucio tako da sam rastavio vise desetaka autica i ne znam (niti me zanima zasto je to tako) ali znam da je to tako.
p.s. mislim da je zato sto zamjenis polaritet rotora i "oklopa"
Staro 06.07.2003., 16:53   #43
Devlin
Premium

p.s.2
i motor od diskete (3,5 i 5,25)se vrti na obe strane te neki motori od diskova
Staro 06.07.2003., 17:57   #44
soda
Premium

soda's Avatar

Citiraj:
ne nisam jer je moj odgovor bio osoban...to mi je jako dobri frend i malo ga kurim...mogao si po post-u primjetiti da covjeka znam ..inace od prije tvog rodjenja...

ja sam protiv svadjanja i ispricavam se za agresivnost...ali za ovo kurenje devlina ne...budem ga vidil na kavi i dodal jos samarcinu...

P.S.
"pickice, jel' sam te povrijedio, ajde placi"
OK matori

Eto ja sam mlad (20) pa neke stvari ne znam, ali ima vremena, naucit cu, ako ne umrem od ove teske bolesti povisene temperature...

Doktor mi je rekao jos 60-70 godina i gotov sam

Pozdrav.
Staro 06.07.2003., 18:04   #45
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Pa zar nisi mogao reci, neznam ti ja, grijesis, stvari stoje tako i tako.
tako se to radi u civiliziranom svijetu daleko od balkana

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2003., 22:17   #46
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
ma kakve blokade motora? ja sve to rucno spajam i radi kako god spojis. a spajao sam brdo i brdo ventova
bilo je i krvi
samo vidis po CFM-u koji je pravi smjer. jer kada se krivo vrti ima puno manji CFM zbog oblika lopatica...
Staro 06.07.2003., 22:37   #47
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Psycho
ma kakve blokade motora? ja sve to rucno spajam i radi kako god spojis. a spajao sam brdo i brdo ventova
bilo je i krvi
samo vidis po CFM-u koji je pravi smjer. jer kada se krivo vrti ima puno manji CFM zbog oblika lopatica...
ma nije.. to je netko vidjeo previše ventova za procesore. većina ih je blokirana. neki imaju diodnu zaštitu, a neki četkice koje idu samo na jednu stranu ili neka takva brija... uglavnom, oni koji dođu na coolerima najčešće imaju blokadu. oni koji ne dođu kako-koji.

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Staro 07.07.2003., 00:23   #48
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Horza
ma nije.. to je netko vidjeo previše ventova za procesore. većina ih je blokirana. neki imaju diodnu zaštitu, a neki četkice koje idu samo na jednu stranu ili neka takva brija... uglavnom, oni koji dođu na coolerima najčešće imaju blokadu. oni koji ne dođu kako-koji.
pa kako mi skoro svaki vent ima zice drugih boja cesto ih okrenem krivo..i ne vrte se...a na cpu coolerima to ne isprobavam...nema mi smisla...
Staro 07.07.2003., 12:28   #49
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

diodna zaštita se koristi..jer je najjednostavnija..

nego ja do sada se nisam susreo da nije htio raditi vent ako sam ga suprotno spojio...samo sam to htio reci..
ako vi jeste..good for you

a cpu coolere, zašto bi ga uopće spajao ručno kad ima konektor. jedino ako ga zelis spojiti na adapter pa da se brze vrti(napravio na vulcanu 7, stavio drugi vent i spojio na adapter)
Staro 07.07.2003., 13:22   #50
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Psycho
jedino ako ga zelis spojiti na adapter pa da se brze vrti...
spojio sam ja onaj mali vent od 8cm na 35000 rpm
da vidite kako mali hladi... al da zuji, zuji
(u igri je bio dremel)

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2003., 17:02   #51
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

vidio sam lika kako testira cd-ove na 35000rpm-a))
kako se raspadnu, samo sto se ne dezintegriraju

a to je ekvivalentno cd-u koji je brzine mislim 180x))
Staro 29.07.2003., 00:26   #52
Blade
Registered User

Blade's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Ej, ekipa, di vi nabavljate ta vodena hlađenja i po kojoj cijeni, jedini koji ja sam našao u nas je Thermaltake Aquarius II (mislim formel computers) i to za 1990 kn!!!
A evo i jedna slikica!
[img]http://www.thermaltake.com/images/products/Aquarius/xaseriii1.jpghttp://www.thermaltake.com/images/products/Aquarius/xaseriii2.jpg[img]

Zadnje izmijenjeno od: Blade. 29.07.2003. u 00:38.
Blade je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2003., 00:40   #53
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Blade
Ej, ekipa, di vi nabavljate ta vodena hlađenja i po kojoj cijeni, jedini koji ja sam našao u nas je Thermaltake Aquarius II (mislim formel computers) i to za 1990 kn!!!
A evo i jedna slikica!
[img]http://www.thermaltake.com/images/products/Aquarius/xaseriii1.jpghttp://www.thermaltake.com/images/products/Aquarius/xaseriii2.jpg[img]
A što če ti vodeno? To ionako ide na AMD samo
Može se nabaviti vodeno za negdje 800 kn. Ručni rad. Mysty i ostala kompanija... Proroštaj malo po forumu neznam sad napamet linkove
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno