|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
dobro ljudi, kaj je vama j kakvih -12 i +5 pa to je onda 17v a ne 7 dobro si rekao da je struja razlika medju voltazama 12-5=7 elementarna matematika sami trebas na jednu stranu spojiti +12v(zutu zicu) a na drugu stranu spojiti +5V(crvenu zicu). ovisno kako ih spojis mozes dobiti +7v ili -7v(vent se nece vrtiti jer bi se trebao vrtiti unazad a svi ventovi za kompove imaju blokadu za vrcenje u suprodtnom smjeru(prstom ga mozes ali ne da sam se vrti)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
decki bez uvrede ali kazete jednu stvar dobro i izracunate glupost...samo to.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
..
|
Citiraj:
ajmo mi lijepo onu narodnu... bolje sutjeti pa nek ljudi misle da si glup nego zinuti i otkloniti svaku sumnju.. salu na stranu .. struja je razlika medju voltazama?znam ja da to te ne uce na blentologiji (covjek studira preko puta fera...pogodite sto...) ali ako ne znas pliz nemoj vise lupati... napon je razlika medju voltazama...ovo tvoje je gore od narodne da zarulja trosi struju... ako trebas posuditi cu ti knjige iz osnova elektrotehnike 1 i 2 a mozda i iz jos nekih predmeta...samo reci... inace skoro svi motori na istosmjernu struju imaju "blokadu" vrtnje...da li i svi nisam siguran.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ali zar stvarno mislis da covjek nije skuzio sto pricam? Sto se tice razlike poencijala - my bed. Nesto sam se istripovo. Ispricavam se ljudi. Jos nesto... Dugo nisam bio na ovom forumu (posjecivao sam ga povremeno, ali nisam postao), pa sada vidim veliku razliku izmedju onda i sad. Onda (prije nekih ne-znam-ti-ja godinu dana) je samo Greg kad neko nesto "zgrijesi" postao "glupane, idiote, nemas pojma..." OK. Na jednog se naviknes.... nema problema, sve stima. Ali sada, to su turbo svadje, na svakom thredu makar mora biti jedna provokacija. Nemojte me pogrjesno razumjeti forum i je da se o necemu raspravlja ali ovo je preslo mjeru dobrog ukusa. Mislim ljudi cemu to podbadanje i vrijeđanje. Dali vama forum sluzi za istjerivanje vlastitih frustracija ili sto...? Sada ce te na mene, "pickice, jel' sam te povrijedio, ajde placi" i te fore, za sto me nije briga. Ja posjecujem ovaj forum da bih nesto naucio,raspitao se o nekom proizvodu, nasao rjesenje za neki svoj problem... a ne da bih se zamarao nekim svađama, prepirkama, istjerivanjem pravde... bla, bla, bla. Evo za ovu razliku potencijala jos je netko postao u svezi struje, napona... sto nije bilo tocno a msvrtan odmah JA ZNAM DA TI BULAZNIS CIM ZINES... Pa zar nisi mogao reci, neznam ti ja, grijesis, stvari stoje tako i tako. Mislim ovo nije upuceno samo tebi, to je samo primjer. Shvatite vi ovaj post kako hocete, samo ga nemojte shvatiti kao provokaciju, jer to sigurno nije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() Svaka ti čast. Forum bi trebao biti da nešto možeš naučiti, a ne kad postaviš neko pitanje da se osječaš kao največi glupan i da te ljudi izvrjeđaju i iskaljuju svoje frustracije na tebi.
![]() |
#40 |
Premium
|
Drago mi je sto ima ljudi koje dijele isto misljenje (ako se to tako kaze ![]() Pozdrav. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
..
|
Citiraj:
ne nisam jer je moj odgovor bio osoban...to mi je jako dobri frend i malo ga kurim...mogao si po post-u primjetiti da covjeka znam ..inace od prije tvog rodjenja... ja sam protiv svadjanja i ispricavam se za agresivnost...ali za ovo kurenje devlina ne...budem ga vidil na kavi i dodal jos samarcinu... P.S. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
mene ne zanima kako se nesto zove nego kako to radi(teorija naspram praksa). tocno je da ja studiram"blentologiju" pa bi bilo logicno da ja teoretiziram a ti da vrsis praksu a ne obrnuto kako je. svaki normalni istosmjerni motor(mozes ga izvaditi iz bilo kojeg elektricnog autica) ako mu zamjenis +i- okrece se u suprotnu stranu. zasto to ne rade motori koji pogone ventove mi je nepoznato ali pretpostavljam da se radi o nekakvoj blokadi. to bi trebao nauciti na svojoj elektronici 1 i 2. Ja sam to naucio tako da sam rastavio vise desetaka autica i ne znam (niti me zanima zasto je to tako) ali znam da je to tako. p.s. mislim da je zato sto zamjenis polaritet rotora i "oklopa" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
p.s.2 i motor od diskete (3,5 i 5,25)se vrti na obe strane te neki motori od diskova |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Eto ja sam mlad (20) pa neke stvari ne znam, ali ima vremena, naucit cu, ako ne umrem od ove teske bolesti povisene temperature... Doktor mi je rekao jos 60-70 godina i gotov sam ![]() Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
ma kakve blokade motora? ja sve to rucno spajam i radi kako god spojis. a spajao sam brdo i brdo ventova ![]() bilo je i krvi ![]() samo vidis po CFM-u koji je pravi smjer. jer kada se krivo vrti ima puno manji CFM zbog oblika lopatica... ![]()
![]() |
#47 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#48 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
diodna zaštita se koristi..jer je najjednostavnija.. nego ja do sada se nisam susreo da nije htio raditi vent ako sam ga suprotno spojio...samo sam to htio reci.. ako vi jeste..good for you ![]() a cpu coolere, zašto bi ga uopće spajao ručno kad ima konektor. jedino ako ga zelis spojiti na adapter pa da se brze vrti(napravio na vulcanu 7, stavio drugi vent i spojio na adapter ![]() ![]()
![]() |
#50 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]() da vidite kako mali hladi... al da zuji, zuji ![]() (u igri je bio dremel)
![]() |
![]() |
#52 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Ej, ekipa, di vi nabavljate ta vodena hlađenja i po kojoj cijeni, jedini koji ja sam našao u nas je Thermaltake Aquarius II (mislim formel computers) i to za 1990 kn!!! A evo i jedna slikica! [img]http://www.thermaltake.com/images/products/Aquarius/xaseriii1.jpghttp://www.thermaltake.com/images/products/Aquarius/xaseriii2.jpg[img] Zadnje izmijenjeno od: Blade. 29.07.2003. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Može se nabaviti vodeno za negdje 800 kn. Ručni rad. Mysty i ostala kompanija... Proroštaj malo po forumu neznam sad napamet linkove ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|