|
![]() |
#31 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
A slusaj ako koristis integriranu zvučnu na matičnoj kupnjom bilo koje od navedenih ce bit razlika nebo zemlja tako da ti preporučujem kupnju bilo kakve, a sad je na tebi da procjenis koliko ti je isplativo ulozit novca u zvucnu s obzirom na tvoje zvučnike, sigurno bi bilo neke razlike izmedju audigy se i x-fia na tvojim zvučnicima nista značajno ako bi uopce bilo tako da je na tebi da procijeniš.Ali ako imas u planu nabavit koji kvalitetniji sustav kasnije uzmi onda x-fi seriju jer tesko da ce u narednih par godina izac ista bolje od nje! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
Sustav sa tim zvucnikom je bio izlozen ovaj vikend na HIFI sajmu u Sheratonu. Naravno, masa se skupljala oko njih i komentirala a ja sretan sto imam pravu stvar jer pocuvsi sisteme na sajmu samo mi je 1 bio bolji (no i u tome je stvar ukusa u zvuku) mozda zbog mjuze koja se pustala?? Btw, ja nemam to kablovinje za struju ali razlike ima. Mozda jednog dana... Oces da ti kazem razliku izmedu 2 sustava? Ugrubo Koristis obicno pojacalo low end i neki cd player, recimo sony, i slusas muziku, reko bi WOW groovie!! Al ovo dere. E i sad uzmes neko pojacalo klase od 6000kn i cd player od 5000kn, stavis dobar cd i odjednom imas dojam 3d stagea! Doslovno kao da sviraju pred tobom, pjevac je ispred, bubnjevi iza, i ostali glazbenici kako je koji na stageu. Potpuno se iskljucis iz svijeta i lagano mozes slusati samo pojedine instrumente. Naravno ovisi o snimci, mora biti dobra. Mozes tocno u prostoru odrediti gdje je tko. A o detaljima da ne pricam, cujes zvuk i "vidis". MP3 320 only ili jace vbr a imam i dosta flaca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Može netko objasnit koja je "fora" sa tim bandrige kabelima. Koliko vidim to su standard kabeli koje sam dobio i sa zvučnicima. banana na jednoj i na drugoj strani i kabel u sredini. ![]() ajd nek netko malo objasni.
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
EDIT: pa šta se ne bi moglo spojiti ovaj adapter na digital I/O izlaz i dalje koaksijalcem do receivera? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 30.10.2006. u 10:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
meni sam nije jasno kak ti je bolji zvuk ingame? jer naveo si igre koje nepodrzavaju openal afaik... shto je meni osobno jedini razlog zast me xfi zanima. sva ostala svojstva nebi imala svrhe na mojim zvucnicima itd.
![]() |
#38 |
Premium
|
Ti su kabeli isti kao sta imas ti samo sta su bandrigovi puno kvalitetniji a time je i zvuk nesto bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
Malo san pogleda cijene extreme music bulk 700kn , a platinum i fatality oko 1350 +-20kn , i sad je li vrijedno tih 650kn dodatnih kuna za 5.25 rack sta bi mi omogucilo spajanje digitalnim putem , sad mi se tesko odlucit jer neznam kolika bi bila razlika u kvaliteti analog/digital jer neman nigdi prilike to cut niti mislim da cu imat pa nemogu odvagat nikako , vjerovatno nebi sad bilo drastične razlike izmedju analog sa malo kvalitetnijim kabelima i digitalnog puta! A jos taj unutarnji rack mi nikako ne odgovara bolje bi bilo da je vanjski panel.Ocito onda ne vridi davat dodatnih 100€ za taj 5.25 panel i taj dodatni xram, a sta je sa tim ramom na platinum/fatality karticama kakva korist od njega? |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Evo proda san svoju zvučnu za 250kn ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pink_Floyd. 08.11.2006. u 03:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#44 |
Guest
|
neznam al ja bi išo na music. ta xtreme gamer i audio izgledaju ko one najeftinije zvučne. korist od xrama.... 0 bodova. a i brijem da je ta xtremen gamer za tih 750kn retail, dok je music retail prek soma kuna.... i sad ak idemo nekom računicom ak je music retail prek soma kuna dok bulk 650 onda da se prodaje xtreme gamer u bulk verziji cijena bi bila koih 500kn Zadnje izmijenjeno od: trpi. 08.11.2006. u 03:32. |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Meni je izgled manje vazan faktor pri izbori ali sta je je pari fush , i to mi je prvo palo na pamet da radje iden na music jer je prakticki identična ostalima pa je valjda sigurnija kupnja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
a i brijem da je ta xtremen gamer za tih 750kn retail, dok je music retail prek soma kuna.... i sad ak idemo nekom računicom ak je music retail prek soma kuna dok bulk 650 onda da se prodaje xtreme gamer u bulk verziji cijena bi bila koih 500kn[/QUOTE] Da i to sta kazeš , a razlika izmedju extreme music i bulk je sta ne dobijes drivere i programe , evo taman skinia sve 43mb driveri+440mb iso file i to usteda od 300 kn sta san skinia sa neta ako se ne varam?! A nista onda je odluceno iden po extreme music bulk sutra! |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Guest
|
ajde i obavezno napiši koju riječ o zvuku, driverima, jes imo problema kakih... al nemoj samo ko thoroubred kupio on xfi i ono oduševljen sam zvukom kako dobro ma savršeno a ono samo uključio crystalizer 24bit-to creatiev trik uključivanjem crystalizera dobije se mali boost basa i treblea pa si čovjek zabrije da je čišći, bolji zvuk u mp3cama-a to se može dobit i bilo koim ekvalizerom, inače sva mjuza osim jednog formata nemogu se sad sjetit kojeg uglavnom vrlo je rjedak kodirana na 16bit i 44khz tako da je fakat nemoguće čut razliku povećanjem bita i tih khzova.... 24bit i više khza se jedino iskorištava pri gledanju dvd muvija-iako i tad se nemože čut razlika jer se otvara područje frekvencija koje ljudi nemogu čut.... zakaj ovo pišem... pa neznam ak si neko brije na xfi samo zbog tog 24 bit crystalizer(kako moćno zvuči a, al to je ****c od ovce) ili si nabrijo postavke zvuka na max bitove i khzove-vratite to na 16bit i 44khz rasteretit ćete zvučnu i proc, čemu računanje nepotrebnog signala.... Zadnje izmijenjeno od: trpi. 08.11.2006. u 07:24. |
![]() |
![]() |
#48 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jučer sam postao vlasnik X.Fi kartice. Daleko je veća razlika prelazak sa Audigy4 na X-Fi nego sa Audigy2 na Audigy4. Trpi večim djelom je točno ovo za kristalizer ![]() Zasad jedina razlika u odnosu na Audigy seriju koja mi se nikako ne sviđa kod X.Fi je CMSS 3D Virtual, samo sam ga isprobao u CODu i ne leži mi nikako, Audigy je imao CMSS1 i 2 i ajmo reč da je imao puno bolje sređen taj dio od X-Fija. Budem još malo testirao katrticu jučer sam imao samo 1h na raspolaganju.
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja malo ovo citam pa mi nije jasno nesto. Svi govore da se sa bulk verzijom nedobiju drajveri. A ja kupio prije godinu i nesto audigy 2 zs bulk. I dobio ju u vrecici sa cdom s drajverima i programima, i papire neke, kao upute. Dal to sam x-fi ne dolazi s drajverima, il je to neka izmisljotina na forumu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Inquisitor DeathWatch
|
samo X-FI bulk ne dolazi sa driverima. zasto? to vjerojatno neznaju ni u creative.: lol2 : ali hebiga usteda od cca 300kn zato jer nisi dobijo cd koji mozes skinut sa sluzbenih creative stranica nije za odbacit.
![]() |
#52 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kak bulk nema drivere?? Uredno dao 616kn i dobio drivere,čak sam dobio kartonsku kutiju. Ako okga zanima di je to bilo: hint nabava pa pogledajte di je najjeftinija X-Fi Music u HR.
![]() |
#55 |
Premium
|
Evo i ja san je pridvečer kupia , dobia san i ja inst. cd sa driverima i svim potrebnim softwareom , prije san ima audigy neznam ni ja koju kupia san je kao audigy se ali ona to 100% nije bila jer izgleda identično audigyu2 samo sta na procesoru piše audigy bez2) razlike u zvuku i kvaliteti ima u svakom slučaju nema nikakvih sumova puno bolje,jasnije,ostrije se cuju visoki tonovi, prije nikako nisan bia zadovoljan kako svira sustav u cijelini woofer bi mi stalno tutnjia i nadglasava bi mi sve ostalo a kad bi ga smanjia to opet nebi bilo to,jos mi je greska sta mi stoji tako jak woofer ispod stola pa je to dodatna zvučna kutija za njega ***iga premala soba nema mista drugdi, sad sve puno vise svira kao jedna cjelina.Odma da kazen da je samo takva razlika u mp3cama 128kbps i recimo 256.Meni je manje vise sve 128,192 kodirano , i slucajno vidim da mi je bob marley u 256kbps a sta rec nego da san se jos vise odusevia kolika je razlika bilo nego prije, sta se tice tog crystalizera zvuk je nesto bolji sa njime ali se vidi da je to samo bas dobia mali boost i vioki tonovi su jaci kao sta je reka trpi , mislin da se moze pozabavit sa equalizerom i dobit vise nego sa crystalizerom ali to je tlaka vako je jednostavnije a zadovoljavajuce.Zvuk u igrama i filmovima nisan jos nista probava jedva san se stiga pozabavit ovim,u svakom slucaju cijena od 700kn je opravdana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() I da, kod mene se isto cuje razlika izmedju analognog spajanja i digitalnog, kolko god neki demantirali to. A i digitalnim spajanjem imas jos jednu prednost - ako imas reciver sa Dolby dekoderom, bubnes mu koaksijalni kabel (ili opticki) i prakticki nema gubitka na kvaliteti zvuka u filmovima. U svakom slucaju prakticnije i bolje neko vuci 5 kablova od zvucne do recivera ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#58 |
Inquisitor DeathWatch
|
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Planiram i sam uskoro preci na x-fi. Isto extreme music bulk. Jedino me zanima dali se mora spoiti napajanje na karticu ili nemora. Jer kolko sam shvatio to se koristi za onaj dodatni panel. Eto tu postam da nepravim dodatnu guzvu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Inquisitor DeathWatch
|
kartica ne treba dodatno napajanje, samo 5'25 rack treba dodatno napajanje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|