Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.06.2003., 16:51   #31
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Sa tim da im je chipshet bog i batina se uopće ne slažem...i prva NForce platforma je bila usrana-a koliko smo vidjeli ni za drugu nemogu napraviti poštenu 1.1 reviziju drivera...čini mi se da je to sve rađeno po "Rvatckom" receptu kakoćemo-lakoćemo,pa je sad vidljivo da baš i nije tek-tak uskladiti hardware sa OS-om i svim periferijama....

Barem 50-tak % memorija ne dela kak treba u dvokanalnom modu...onda kompatibilmost sa razno-raznim TV-karticama,zvučnom itd...
1)fala bogu zivimo u hrvatskoj i one memorije koje se kod nas mogu kupiti rade...

2)ne guraj mi msi pod nf2 ploce..po meni nf2 ploce su abit,epox i asus ako bas moram nabrojati tri...ostalo je ni za guzu obrisati...tako da nije problem chipseta nego proizvodjaca.

3)jedna jedina stvar koju sam ja cuo za nf1 je bilo da je ploca super ali skupa...via je slabija nesto ali puno jeftinija...od covjeka koji ju je imao...ali malo ih je imalo taj chipset...isto kao i moj amd 751 il 761 na ploci od gigabytea koju sam platio prije dvije godine ni 500kn u ducanu..ali ta ploca je NESRUSLJIVA...osi nogom na pod sa stola...

4)ja sam uspio napokon srusiti svoju plocu..znas kako...otvoreno je bilo 1+4+96 prozora u internet exploreru (chalengao sam ekipu u hattricku y frendli)..i nije izdrzalo..ali mi isto tako na poslu p3700 ne drzi 15prozora...a moj doma ima po 40-50 bey problema...

5)zeznuli su jedan od novih patcheva pa sta onda...via ih je zeznla sve...ovi bar priznaju..sjetimo se via je vec na 4.46 a nije preskakala projeve...nv je na 2.42 s time da su skocili s time s 2.03 na 2.41....to su ovi usrani

6)jel ti radi ploca?radi..jesi li yadovoljan?jesi...onda nema smisla rasprava...i ja isto...koja je bolja..meni moja tebi tvoja...ocemo se sad svadjati..pa nema nekog prevelikog smisla...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2003., 16:53   #32
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Trenutno je u klasi soma i pol kuma 9500 PRO najbolja kupnja.
nije da se ponavljam ali navedenog soma i pol bacit na 9500 dok je 4200 850 kn bas i nije najbolja kupnja
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.06.2003., 16:57   #33
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by greg SE
nije da se ponavljam ali navedenog soma i pol bacit na 9500 dok je 4200 850 kn bas i nije najbolja kupnja
Čovijek je rekao 9500Pro a ne 9500np.Razlike u performansama 4200 i 9500Pro "velike" kao i cijena.De mi reci di si našo 4200 za 850kn :confused:
Stipe je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2003., 17:01   #34
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Evo evo našo sam u VE-MILu 4200(manili) 888kn sa 64MB mem
Staro 10.06.2003., 17:02   #35
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Stipo
Čovijek je rekao 9500Pro a ne 9500np.Razlike u performansama 4200 i 9500Pro "velike" kao i cijena.De mi reci di si našo 4200 za 850kn :confused:
vidim da cesto provjeravas forume ...vec nas je greg ispilio s time ..

ponuda ti je kod www.geocities.com/divhr
Staro 10.06.2003., 17:05   #36
dario-RUS
I Love AMD and nVida

dario-RUS's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Re: nvidija=najveća đubrad ikad

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Evo ga sad. Čitajte najnovije vijesti. Pomirili se futuremark i nvidija. Još kako???
Zaprijetila im nvidija tužbom i kaj ćeš morali su reć kak su varanja optimizacije i kak je nvidija divna i krasna.
E sad je fakat dosta i dosta mi je te đubradi iz jebene nvidije. Od sada ko god uzme njihove karticu za mene nema apsolutno nikakvog dostojanstva a bogami i future mark je odradio svoje. Nakon ovog propada sigurno. Ali možda ih nvidija kupi kak je neke druge kompanije.
Rađu ću imat najgoru i naslabiju karticu nasvijetu samo ne nvidijinu a bogami ni njihovi čipseti ne ulaze u moj komp pa makar bili najbolji na svijetu.
I da skratim JEBEŠ NVIDIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

KAZAT ĆU SAMO BOOOOOORING
ati
Ati nešto
1x 36Gb WD Raptor, 2x750Gb Samsung (raid 0)
dario-RUS je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2003., 17:07   #37
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Znam da je to negdje bilo ali sam lijen da provjerim
Staro 10.06.2003., 17:11   #38
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
vidim da cesto provjeravas forume ...vec nas je greg ispilio s time ..

ponuda ti je kod www.geocities.com/divhr
ma nije da pilim nego me zivcira kad razmezeni klinci koji se razbacuju novcima od staraca (ne ciljam ni na koga ponaosob dakle bez postova "nisam ja klinac..." i slicnih) govore da je nesto za 1500+ kn jeftino ako je za upola manje novaca nesto stonekaska puno ili nekaska uopce za tim.....
Staro 10.06.2003., 17:15   #39
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ma...Greg je rekel da je našel TI 4200 za 800kuna/400šekela ...
Koliko ga ja pratim MOŽDA bi je piknul ak bude oko 150 marona...

Miro-integracija svega i svačega na ploču je uvijek bio zajebani posao...ATI se je na tome već debelo osramotio,a prve NForce su fakat bile za kurac-mislim isključivo sa našeg stajališta...

Nekompatibilnost je u zadnjih par godina postala problem za SVE platforme tak da...

A kaj se tiče love-ak zememo "prosječnu" ili KT400 ili NF2...ipak je još bolje imat bolju grafulju i solidan proc...nego najnoviju ploču...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2003., 17:27   #40
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Citiraj:
ma nije da pilim nego me zivcira kad razmezeni klinci koji se razbacuju novcima od staraca (ne ciljam ni na koga ponaosob dakle bez postova "nisam ja klinac..." i slicnih) govore da je nesto za 1500+ kn jeftino ako je za upola manje novaca nesto stonekaska puno ili nekaska uopce za tim.....
M R Š!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koja fora nisam došo k sebi dva sata
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.06.2003., 17:52   #41
msvrtan
..

Citiraj:
Ma...Greg je rekel da je našel TI 4200 za 800kuna/400šekela ...
Koliko ga ja pratim MOŽDA bi je piknul ak bude oko 150 marona...

Miro-integracija svega i svačega na ploču je uvijek bio zajebani posao...ATI se je na tome već debelo osramotio,a prve NForce su fakat bile za kurac-mislim isključivo sa našeg stajališta...

Nekompatibilnost je u zadnjih par godina postala problem za SVE platforme tak da...

A kaj se tiče love-ak zememo "prosječnu" ili KT400 ili NF2...ipak je još bolje imat bolju grafulju i solidan proc...nego najnoviju ploču...

greg...nisi pilio nego si par puta obavjestio..a onaj ko je to uspio fulati ne cita cesto...naime to je ko da jozha predje na amd..SVI ZNAJU KAD TO GUKNE!!! a kamloi kaze...

jelc...za qrac su mozda bile na foru da im je preslaba gaficka za gejminig .. to ok...ali zato i nf2 ima s i bez grafikanera

sto se tice nekompatibilnosti...alen iz croteama mi je pricao rpije dvije godine sto su oni se zezali..naime ima jedna vrsta routera koja je totalna banana..iliti sve sto su mogli su okrenuli...i 3 mjeseca im je trebalo da napisu podrsku za seriousa za taj router..a postoji jedva 1000 komad na cijelom svijetu...mislim da je rekao 0.15% svih rutera...znaci pi*kin dim od brojke...

a sad ti uzmi sve vrste grafickih .. 5 proizvodjaca,svaki 10 modela...pa modeme,zvucne,mrezne i sl..mene cudi kako windowsi jako dobro rade poznavajuci kakvi ljudi pisu drivere...naime svi zele da im se oni drugi prilagode a ne obrnuto...

ne postoji prosjecan nf2 ploca...nazalost postoje matsonici i abit,epox...to je to...

usporedi najbolju nf2 i najbolju kt400 il kt400a..naime cijena tih vrhunskih je oko 800-1000kn sto je malo...prije je najjeftinija maticna bila toliko...a one dobre su bile preko 1500kn...i to prije dvije -tri godine...

a graficke necu komentirati..meni ne treba...i tu je moja super turbo extra najnajbolja and kick ass svim tim ostalima...
Staro 10.06.2003., 18:41   #42
Jelc
Super Moderators

Ah...Miro...nisi li baš ti u par navrata upućivao ljude na neki NForce forum...???

I ja ne budi lijen otišao jedamput pogledati...

Takvu količinu ogorčenih "jebemimmaterisvepospisku" sam vidio jedino na
http://www.rage3d.com/
Staro 10.06.2003., 18:48   #43
msvrtan
..

Citiraj:
Ah...Miro...nisi li baš ti u par navrata upućivao ljude na neki NForce forum...???

I ja ne budi lijen otišao jedamput pogledati...

Takvu količinu ogorčenih "jebemimmaterisvepospisku" sam vidio jedino na
http://www.rage3d.com/
je samo kaj nemozes usporedivati juzere i luzere..juzeri imaju nekih znanja i javljaju se kad imaju stvarne probleme...luzeri kupe plocu i ocekuju 200fsb,kuhanje kave i sl

a cesto su im problemi bili tipa...meni komp s tom novom plocom ne radi..pa ispadne da winxp i pccillin ne rade zajedno kako treba..cak microsoft priznao...ili ne citaju sto pise u manulau oko toga koji su pci-evi sharani...pa im promise i tunerica nece raditi na sharanom pci-u..cuda li cuda...

i jako vayna stvar je sto su ogorceni uglavnom oni koji su kupili wpox jer su htjeli 200fsb i mislili da sve epoxice to mogu bez problema...a to je dodatak a ne garancija...
Staro 10.06.2003., 19:19   #44
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
je samo kaj nemozes usporedivati juzere i luzere..juzeri imaju nekih znanja i javljaju se kad imaju stvarne probleme...luzeri kupe plocu i ocekuju 200fsb,kuhanje kave i sl

a cesto su im problemi bili tipa...meni komp s tom novom plocom ne radi..pa ispadne da winxp i pccillin ne rade zajedno kako treba..cak microsoft priznao...ili ne citaju sto pise u manulau oko toga koji su pci-evi sharani...pa im promise i tunerica nece raditi na sharanom pci-u..cuda li cuda...

i jako vayna stvar je sto su ogorceni uglavnom oni koji su kupili wpox jer su htjeli 200fsb i mislili da sve epoxice to mogu bez problema...a to je dodatak a ne garancija...
Ti si fakat pun sebe da je to za nevjerovat. Osim toga sad ste se počeli prepucavat kaj se tiče ploča a kad ja nekaj argumentirano počnem onda me se proglasi ovakvim i onakvim. Zato ćemo mi fino izbrisat ovaj thread
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2003., 19:44   #45
msvrtan
..

Citiraj:
Ti si fakat pun sebe da je to za nevjerovat. Osim toga sad ste se počeli prepucavat kaj se tiče ploča a kad ja nekaj argumentirano počnem onda me se proglasi ovakvim i onakvim. Zato ćemo mi fino izbrisat ovaj thread
jel smijem znati cime sam te to sad uvrijedio?
Staro 10.06.2003., 20:57   #46
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Nego mene zanima kak bi ja mogel sve one kaj se prepucavaju u vezi nforce ploča staviti na ignore??????
Staro 10.06.2003., 20:59   #47
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Nego mene zanima kak bi ja mogel sve one kaj se prepucavaju u vezi nforce ploča staviti na ignore??????
Na žalost nikako.
Staro 10.06.2003., 21:26   #48
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
E pa drugi put pazi malo kad otvaraš novi thread
Staro 10.06.2003., 22:29   #49
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

A kako stavit tebe na ignore listu
Staro 10.06.2003., 22:32   #50
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
M R Š!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koja fora nisam došo k sebi dva sata
nobrazovano dijete
pametni kazu
STŠŠŠŠŠŠŠŠŠ
Staro 10.06.2003., 23:14   #51
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
A kako stavit tebe na ignore listu
Pa to je bar vrlo lako
Staro 10.06.2003., 23:15   #52
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
E pa drugi put pazi malo kad otvaraš novi thread
Ma to mene samo ždere kaj se i ja ne mogu svađat s vama
Mislim čemu onda thread ak nema sočnih rasprava
Staro 10.06.2003., 23:46   #53
msvrtan
..

Citiraj:
Ma to mene samo ždere kaj se i ja ne mogu svađat s vama
Mislim čemu onda thread ak nema sočnih rasprava
ma svadjaj se .. nes imati argumente ali su ti i tako ovi do sada bili grozni..tak da nema neke razlike...

Staro 11.06.2003., 08:03   #54
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Moram priznati da sam se i ja bio zagrijao za Nforce2 ploče, ali nakon malo kopanja po netu, na kraju sam završio sa starim, ali provjerenim VIA KT333CE chipsetom.

Pogledajte recimo kako se prodaju Abit nforce2 ploče vani:

Important Note:
By putting this item into your shopping cart, you have confirmed your acknowledgement on the potential risk of BIOS 'Data Loss' due to BIOS tweaking, or BIOS code string missing due to improper flashing as of the limitation of nForce2 chipset. As such, it is highly advisable for you to purchase this item along with our nForce2 (Deluxe) BIOS Survival Kit as a handy backup. However, you are making your own choice. In case you decide not to purchase our nForce2 (Deluxe) BIOS Survival Kit now and you do run into trouble later on. We would only accept to offer the options of either

You purchase our nForce2 (Deluxe) BIOS Survival Kit at full price to solve your problem

Apply RMA with us to get it fixed within 30 days, or contact ABIT-USA after that directly for service

Return for credit within 30 Days after it is shipped by deducting 15% restocking fee

Možda još 10-ak revizija spasi stvar, pa ćemo to eventualno uzeti za pola godine, u paketu sa Serial ATA diskom i USB 2.0 periferijom
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2003., 08:36   #55
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ti stvarno svasta progutas (razmisli o karijeri ribe u ribnjaku )
to ti je ista fora ko kad kupujes gumu a prodavac ti odmah zeli uvaliti i set za krpanja jer se moze probiti....
trgovcima je da prodaju sto vise stvari a posto je taj tekst vjerovatno namjenjen amerikancima koji su po prirodi paranoicni i vjeruju svakoj gluposti pretpostavljam da im fora pali i da prodaju dosta tih kitova
Staro 11.06.2003., 10:43   #56
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

A tvoj problem je što ništa ne čitaš kritički nego već imaš default mišljenje koje ne mijenjaš ni pod koju cijenu. Ja rekoh da su me početni reviewi zagrijali za Nforce2 ploče, iako recimo kod grafičkih ATI cijenim daleko više od nvidie, znači bitno mi je samo da je proizvod dobar.

E sad, da si malo pogledao, vidio bi da ABIT proizvodi te repair kitove. Znači po tebi, oni zarađuju tako što priznaju da imaju loše ploče koje treba u startu popravljati. Malo uvrnuta logika, zar ne?
Staro 11.06.2003., 11:59   #57
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by segregator
A tvoj problem je što ništa ne čitaš kritički nego već imaš default mišljenje koje ne mijenjaš ni pod koju cijenu. Ja rekoh da su me početni reviewi zagrijali za Nforce2 ploče, iako recimo kod grafičkih ATI cijenim daleko više od nvidie, znači bitno mi je samo da je proizvod dobar.

E sad, da si malo pogledao, vidio bi da ABIT proizvodi te repair kitove. Znači po tebi, oni zarađuju tako što priznaju da imaju loše ploče koje treba u startu popravljati. Malo uvrnuta logika, zar ne?
ti nemas smisla za biznis????
staro pravilo - ako prodajes vibratore polica do moraju biti i baterije
jel nije jednostavnije problem rijestiti nego prodavati kit...zasto ih pravi abit a ne asus, epox ili u kranjem slucaju MSI????
ako je stvar ogranicena na abit zasto napadas cijeli chipset.pricas o problemu, koliko ljudi je imalo taj problem????znas li i jednoga?ima li netko u hrvatskoj tko je imao taj probem na abitovoj ploci???ima li netko u hrvatskoj tko je imao taj problem na nforce2 ploci nekog drugog proizvodjaca?????

ti pozorno citas pa odgovori na ova pitanja jer bez cinjenica nemogu ko ti proglasiti nforce2 chipsetom koji u globalu ima teski problem za kojeg treba kupovati neke kitove da bi rijesi stvar kad se zasere
Staro 11.06.2003., 12:05   #58
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
ti nemas smisla za biznis????
staro pravilo - ako prodajes vibratore polica do moraju biti i baterije
jel nije jednostavnije problem rijestiti nego prodavati kit...zasto ih pravi abit a ne asus, epox ili u kranjem slucaju MSI????
ako je stvar ogranicena na abit zasto napadas cijeli chipset.pricas o problemu, koliko ljudi je imalo taj problem????znas li i jednoga?ima li netko u hrvatskoj tko je imao taj probem na abitovoj ploci???ima li netko u hrvatskoj tko je imao taj problem na nforce2 ploci nekog drugog proizvodjaca?????

ti pozorno citas pa odgovori na ova pitanja jer bez cinjenica nemogu ko ti proglasiti nforce2 chipsetom koji u globalu ima teski problem za kojeg treba kupovati neke kitove da bi rijesi stvar kad se zasere
Good Kveščn
marac je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2003., 13:18   #59
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Staro 11.06.2003., 14:07   #60
Jelc
Super Moderators

Dobra 333 400 ili NF2 su više manje ak imaš dobar proc i grafulju ...nećemo baš reći isto ali...

Do prije par mjeseci su se svi kleli na 333 a gledaj sad...a da ne pričamo kako je pola ponosnih vlasnika prvih NF2 brže-bolje mjenjalo ploče sa svakom novom revizijom...

I isto tako su se kleli u prve modele NF2 da bi za tjedan dana tu istu prodali i kupili novu

Ono...80% škvadre sa NF2 nije moglo vozit na 200 FSB-a ...

Neki ni na 185

A zbog kompatibilnosti mem modula u dvokanalnom modu i kvalitete istih...o tome nećemo ni pričati...

Ono..."sveta krava" za AMD platforme...daj me nemoj jebat...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno