|
![]() |
#31 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Mislim da sam trebao napomenit da sve moje stvari rade na defaultu te da nikad ništa ne klokam itd... (bolje se ne petljat u nešto što neznaš ![]() a to onda ćini ovaj problem još ćudnijim jer ne shvaćam da se taj proc koji radi na defaultu ne može ohladit uz toliko buke ...
![]() |
![]() |
#32 | |||
undercover
|
Citiraj:
jer i nije bilo što ćistit ![]() uglavnom kad je došao ovaj novi proc došao je i ovaj Kuler... Baš sam jućer išao maknut sumlju s tog kontakta i sve poćistio i zamjenio neku srebrenu pastu od prije s nekom drugom... ove nove nisam stavio ni previše ni premalo...usput sam detaljno oćistio hladilo kulera vodom i sve blista... i dešava se ista stvar...dobio sam možda 2 stupnja zbog detaljnog ćišćenja hladila tako da će se komp sigurno srušit koji minut kasnije nego inaće : suicide Citiraj:
A danas još moram vidjet kako stoji stvar s smanjivanjem buke ventova na kućišu s 5v Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
undercover
|
![]() |
#34 | |
undercover
|
Citiraj:
![]() znam na što si mislio ali malo šale ne škodi ![]() mislim da sam već rekao kakva je komp higijena i da nigdje nema ni zrna prašine ...a sad nakon što nije pomoglo to ćišćenje hladila proc. kulera do zadnjeg zrna prašine ostaje mi jedino ta specijalna pasta te kemije sa 5/7 v za ovo na kućištu....nakon ćega ću u želji za tišinom oćito morat u neku kombinaciju s novim kulerom ili dirat u napajanje.
![]() |
![]() |
#35 | ||
undercover
|
Citiraj:
jer i ovaj orginalni je od 8cm te ima potenciometar s kojim mogu ugodit vrtnju/kolićinu buke pa kad se stvar ruši kad sa 6000 smanjim vrtnju na 5000 rpm ćisto sumljam da ću postić nešto korisno zamjenom tog s nekim modelom koji se vrti na 2000 :-/ Citiraj:
nebi želio da ispada kako sam došao tražit savjet a ne mislim ga poslušat/mislim nešto naopako po svome ...no htio bih neki jednostavan odgovor na onu ideju o kemiji s napajanjem? izgleda da bih najbolji dobitak tišine dobio s onim tihim Zalmanom za proc. No to traži mjesta te napajanje mora bit van kompa... a pošto nema smisla da je cijeli komp tih ukoliko je to upropašeno s bukom napajanja ,mogu li ga okrenut naopako te 'poklopac' zamjenit nekom mrezom da topli zrak može prirodno prema gore ili pošto smatram da bih 2 orginalna venta smanjene vrtnje sa 5/7v postupkom ipak bućila više od jednog većeg mogu li npr. na vrh stavit vent od 12 ili 14 cm koji bi pomogao izvlaćit topli zrak a hladni bi ulazio kroz rupe gdje bih maknuo 2 orginalna venta? mislim jel ima neki određeni protok zraka koji mora prolazit kroz napajanje za normalno funkcioniranje istog ili moram to odredit onako 'na divlje' po postupku napravi pa nasloni ruku i vidi koliko se stvar grije ?
![]() |
![]() |
#36 |
undercover
|
![]() Jućer su mi uši rekle da je dosta pa sam uložio 40kn i nešto volje... i nije ispalo uopće loše pa ako kog zanima može bacit oko ,ustvari bolje rećeno - razlika u buci koje sad proizvodi namajanje je nebo i zemlja prema onom prije jer ovo uopće ne ćujem pošto se vant vrti na 900rpm a po ambalaži tog napajanja izgleda da su se 2 prijašnja venta vrtila na 4800 pa je komp bio još i glasniji kad je to došlo NA kućište.:mad: Nisam bio toliko hrabar da iskušam prirodno strujanje zraka kroz neku mrežicu ali se i ne grizem ako sam tako propustio veću tišinu pošto je i ovo dovoljno tiho ![]() Inaće nije mi bas sve islo po jednostavnoj ideji odrezat rupu na vrhu i montirat veliki vent pošto je na tom poklopcu/limu bio neki dio samog napajanja no pošto je micanje orginalnih ventova otvorilo nešto mjesta to sam uz malo snalažljivosti premjestio. Test naslanjanja ruke zbog provjere koliko se stvar grije je pokazao samo zbunjozu jer mi nije u glavu išlo kako da je hladno a da se istodobno ne ćuje u susjeda...tako da sam ugasio komp i kroz krilca venta išao popipat zagrijanost hladila unutra. Loša ideja jer me naravno drmnilo : roller : Sad je ova tišina otvorila drugi problem tako da mi je dijelom opće gledano još i gore nego prije pošto se tek sad ćuje ćisti zvuk venta na procu ...a on je užas kad je na max a ne usudim ga se dirat jer zadovoljstvo za moje uši vodi restartu kompa. No pošto sad ima slobodnog mjesta za bilo koji kuler ima nekog smisla štedit za tiši kuler... btw,iako sam sve utišao s prebacivanjem ventova od kućišta na 5v stvar se i dalje ruši ako se to na procu ne vrti dosta visoko .... Uh, sad mi je tek palo na pamet da sam s ovim postupkom izgubio garanciju na napajanje ![]() uglavnom eto naćina kako doć do tišeg napajanja bez kupovine novog. sljedeće projekt proc ..... :-/
![]() |
#37 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
aj nek si riješio buku u napajanju, ali ne kužim drugu sliku što si napravio? potražit ću ti cooler za SocketA, samo malo... Evo ga, ja sam imao Whsiper4, i bio je odličan za bartona... Imao sam i Zalmana, i nikakava razlika.. ![]() http://www.diskont24.com/products/P1/35110/9 evo kako izgleda: http://www.heise.de/preisvergleich/a175378.html evo dojmovi... http://www.neoseeker.com/Hardware/Pr...erreviews.html Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 06.10.2006. u 09:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da ti je netko podvalio termoelektranu umjesto proca, 6000rpm za normalan rad? previse, ako mozes probaj posudit neki cooler od frenda da vidis da nije stvar u cooleru, ali mislim da ti imas nekakav drugi problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
undercover
|
Pa prvo sam imao ideju samo probit rupu za montirat veliki vent a kako nisam znao hoće li takvo hlađenje bit efikasno mislio sam one ventove unutra samo iskljućit da im mogu opet lako upogonit ako s idejom velikog venta ne bude nešto valjalo... No to nisam mogao napravit jer su oni zaokruženi djelovi napajanja na slici bili na tom 'poklopcu' pa nije bilo mjesta za veliki vent...onda sam vidio da mi je jedina opcija dobit prostora da to negdje smontiram tamo gdje stoje postojeći ventovi pa sam to i napravio.... Citiraj:
a pogledavši cijenu ,iako mi odgovara osjećao bih se stvarno blentavo kad bi trenutni kuler od 250 kn zamjenio s tim od 50-ak s nadom da će taj bolje hladit... a ta plastika na njemu me podsjetila da sam negdje vidio neke plastićne adaptore za ventilatore...da možeš montirat 8cm vent na 6 cm bazu... i sad pošto sam oduševljen tišinom ovog na napajanju postoji li negdje nešto tako za 12 cm vent na 8 cm bazu da mogu probat iskoristit hladilo od ovog kulera prije nego krenem trošit novce na nešto drugo...??
![]() |
![]() |
#40 | |
undercover
|
Hm,znam da Vemil ima svoje bisere poslovanja ali isto tako znam da oni i ne proizvode te procesore ![]() Nisam to rekao i vent se može vrtit i manje za surfanje itd (iako nikad nije dovoljno tiho u kontekstu perfomansi)...no ćim ga upregnem 6k rpm je obaveza : suicide Citiraj:
Prvo mi je i grafa pala na pamet no nasuprot nje je vent koji donosi svježi zrak tako da...a uostalom probao sam je kod prijatelja i sve ok..
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#42 |
Space Cadet
|
probaj odnit proc do frenda , sigurno imas nekoga sa nf2 plocom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
undercover
|
![]() e to je već malo kompliciranije jer nitko nema a poznanici nisu prijatelji ... inaće opet mi uši nisu dale mira pa sam se poigrao... tako da sad i ja imam Zalmana na procu. ![]() Mislim da do tišine jeftinije nisam mogao doći pošto me koštalo 40kn za vent i volje/živaca za napravit adapter pomoću kojeg sam montirao taj vent na postojeće TT hladilo/bakreni blok. Nije za izložbu ali služi svrsi ... ovaj se vrti u modu od 900rpm/20db kao i onaj na napajanju a temp. su otprilike 'iste' kao i s onom zvjeri od orginalnog venta. Tako da iako još nisam rješio problem rušenja bar sam rješio problem buke cjelog kompa jer je ovo tiho da nemogu vjerovat. Pošto u kompu trenutno rade samo ta dva venta plus onaj na grafi jer sam ostavio boćnu stranicu otvorenu sve je toliko tiho da imam osjećaj da mi se netko zadere u uho kad se zavrti cd te disk proradi piše/briše ...a bez toga svako malo moram pogledat da se uvjerim da ventovi rade/okreću se pa razmišljam da ih prebacim u onaj brzi mod od 1800rpm tek toliko da ćujem da rade : roller : I tek sad primjećujem da je orginalni vent bio govno. Kad bi upalio komp imao sam osjećaj da nastupa apokalipsa a sad i neznam da radi. Inaće u vezi temp. U biosu stoji jedna za proc dok sam primjetio da Everest kaže 2 ? Izgleda da bios ćita onu od CPU diode dok program vidi još neku od nekog senzora s ploće ili tko zna čega a ta druga je ipak normalnija i vrti se oko 51 za idle... i sad trebam li se još zabrinjavat/jel se gleda temp. od CPU diode ili senzora? Trebam li ipak ubrzat vent sa 900 na 1800rpm?
![]() |
#44 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Na tvom mjestu prvo bi investirao u drugo kućište... cca 150kn ti donosi ne previše dobro obrađen ali prostran midi tower, ovo moje je iz te kategorije i kopija je do u detalje (što se rasporeda i dimenzija tiče) raidmax scorpia 868w tako da se o njemu možeš informirati iz toga... Dalje kupi si adapter sa 80 na 120mm za vent (mislim da je 80mm na tom volcanou) jer v12 ima dobru bazu od bakra sa dosta potencijala... Skini ga i očisti, nova pasta, adapter i neki sharkoon gore bubni od 120mm i to je rješeno... Nadalje stavo ove ventove koje imaš na ispuh, upuh ti NE TREBA za nf2 poče jer se one ne griju tolko da bi trebale ekstenzivno puhanje u nb ili sl a ostale komponente se uglavnom dobro osjećaju u pasivnom propuhu... 2x80mm ili 1x120mm (ovisi što dobiješ na novom kućištu) na 7V će zajedno s napajanjem obavit dobro posao... Ja sam imao i samo sa napajanjem hlađen tbred, ali u dobrom kućištu i to je tbred a ne barton... Izdatak oko 250kn... E da i set okruglih kablova ili zgurati kablove negdje iza nosača od matične i sl isto poboljšava prolaz, ali ovisi i o tome di su ti rupe za usis zraka na diskove i sl da si između njih i unutrašnjosti ne zguraš previše toga...
![]() |
#45 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kažeš da se sistem i dalje ruši... A da staviš neki ventić na NB jer vidim da imaš pasivca na njemu, a poznato je da se dotični dosta zagrijava.
![]() |
#48 |
Space Cadet
|
jesi kupio zalmana 8 ili 12 cm ? mislim da 8 cm zalman ima regulaciju 1800 i 3000 rpm... zvucna izolacija pomaze, neznam koliko jer ima razlicitih kucista i razlicitih ventilatora u njima, mislim da je najbolje stavit spuzvu koju dobijes sa maticnim plocom, ne kosta nista... ako di se da zafrkavat, probaj spojit zalmana direktno na molex na 7v mislim da je to negdi izmedju ove dvi regulacije (1800-3000) trebat ces malo lemit, ali vjerojatno ces nac sweet spot izmedju tisine i hladjenja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Za te novce boljeg nema. Pretpostavljam da misliš na 120mm ventove, kod mene se on vrti na 1000 o/min. Nečujan nije, ali je tih...
![]() |
#51 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
No ne shvaćam savjete tipa 'otpraši dobro ventilatore' ako sam već objasnio kako negdje nema ni zrna prašine ... Tako da ako si već spreman uložit truda /vremena za napisat nešto mogao bi malo proćitat kako se kretao topik jer bi tako vidio da je ono što imaš na umu možda suvišno i tako uštedit sebi trud... Malo mi je teško shvatit poantu tog savjeta za ćišćenje proca,mijenjanje paste,adapter sa 80mm na 120mm kad pratiš par prijašnjih postova te pogotovo zadnji i onu sliku...
![]() |
![]() |
#52 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
gle sve se da iskemijat!ja sam na svom cufteku rezo centralni most da bi mi stao zalman od pol kile mali!!!!!!! al nakon toga isplatilo se jer ga je pothladivo (pricamo o bartonu narafno)!!!!
![]() |
#53 | ||
undercover
|
Citiraj:
Ili je problem u tome što linkovi na ovom forumu ne izgledaju klasićno te se lako zamjene za samo boldani tekst :-/ Citiraj:
Uglavnom sad je ludilo tiho no mući me onaj problem blokavanja ...
![]() |
![]() |
#54 | |
undercover
|
Citiraj:
opet teško pratim kako primjenit savjet...što sam onda trebao? ostavit napajanje unutra no odrezat dio njegovog kućišta i unutarnjeg materijala da mi stane zalman ili bilo što veće ? ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
undercover
|
Citiraj:
![]() Tako da uglavnom za razne stvari moraš pitat druge ljude a onda imaš problem 100ljudi=100mišljenja i svatko svoje... gore yedwy govori kako mi ne treba nikakav upuh/puhanje po ploći i NB-u jer se nF2 ne zagrijava a ovde ćitam obrnuto i sad da budem pametan : hitthewa Uglavnom pazi ovo.... sad s ovim ventom koji se vrti lagano na 900rpm odvrtim prime 95 sat vremena bez ikakvih problema iako mi se temperature ne sviđaju ...a to mi skreće pažnju na graf. a ono ćudo se vrtilo na 6000rpm i igra bi normalno radila... no ćim bi smanjio okretaje okretaje na tom ventu i po ulasku u igru ona bi blokala ali se komp nebi restartao već bi dobio crnu sliku ili u boljem slućaju slideshow od 1 frejm na 8sek Opet miriše na graf. No zašto onda ona radi ok kod drugog a ovde taj problem blokiranja ima tendenciju da ode kad naglo dignem okretaje tog venta na procu iako se ne može tako odblokat? NB i ploća? :-/
![]() |
![]() |
#56 |
Space Cadet
|
nisam vidio sliku, mislio sam da je podebljani text :-) sto se tice tvog problema sa blokiranjem, stvarno je tesko odavde zakljucit nesto pametno,na ovom forumu hrpa ljudi je imala slicnu konfiguraciju bez problema sa stabilnosti, ja isto, tako da tebi ostaje da vidis u cemu je problem, moze bit da se pregrijava chipset, ako je pasta zapekla... a moze bit i bilo sto dugo... uglavnom, vidim da smo rijesili problem sa bukom, sad mozes otvorit novi post sa problemima sa stabilnosti :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
undercover
|
Sad bi netko zloban primjenio onu da nemogu imat i koze i novce ![]() Ne vjerujem da je nova tema potrebna pošto je jedno usko vezano uz drugo a iako znam da bi mi sljedeći korak bilo nešto s nekim ventićem koji bi puhao po gornjoj strani grafe i hladio tu memoriju ili NB to bi znaćilo još jedan vent a vjeruj da se na ovu tišinu lako naviknut pa...
![]() |
#58 |
Space Cadet
|
u tom slucaju 8 cm ventovi na 7v ili 5 v su way to go, mozes ih stavit 30 a neces nista cut... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() pokusaj nekako stavit 80mm vent da puse po pasivcu od NB-a... sto se tice grijanja nf2-moze radit na pasivno ako je fsb/ram 266mhz. probano, tako je kod mene vec godinu dana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Space Cadet
|
moze i 400, provjerio na epoxici i gigabyte-ici... testirano vec 2 god... |
![]() |
![]() |
|