|
![]() |
#31 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
aha i pljune minimalno 7k kuna da dobi upola slabiju konfu?hm zanimljivo...ja bi rade dal 1000 kuna vise i uzivao u brzini...pa opet za 2 god nadogradio mislim 939 je pregazen...sry al te moram o tome informirat...a assrok nije ploca ![]() nemoj me krivo svatit al ruku na srce intela se vise sad isplati kupit nego amd-a da je 939 da je am2(koji moze radit konkurenciju conroe ali samo rijetki primjerci) ako ne svacas o cem pricam reci pa da tu ne zaspemam topic |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nVidia (koja neće uč više nikad u moj komp) tako da sad nakon svih vaših postova, pomoći, savjeta itd neznam na što bi se odlučio.. -->
Moram sve stavit na papir, i onda vidjet što će mi više odgovarat (nakon cijele kante miša i tipkovnice moram kupit monitor koji košta cca 3000kn što mi isto dolazi na taj papir).. E sad malo ću progugalt, pogledat, razmislit i onda ću stavit 2 konfe: prva je AMD druga je Conroe pa ćete napisat dal su sve kompomenete ok, best buy. Veliko hvala svima na pomoći puno ste mi pomogli sad je sve ostalo na meni, kad postanem vlasnik jednog od toga napravit ću mali review i moje mišljenje i objasnit cijelu situaciju možda pognem nekom koji ima isto problema kao ja oko kupnje novog stroja.. : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 Evo ovako da malo objasnim situaciju i moje mišljenje i razmišljanje:
Dakle ja sam planirao uzet sve novo, apsolutno sve AMD imam od 2001 Kad sam kupio Duron 1GHz, i od tad nadograđujem stalno.. U zadnje vrijeme love nije baš bilo pa nisam mogao nastavit i došao sam sad do toga da ću sve prodat i kupit sve novo i ostavit se mjenjanja bar 1,5-2 god., a što će biti nakon toga neznam niti se želim opterečivat sa time. Kako imam sad 2500+, 1GB ram ,6800LE to je polako pregazilo vrijeme nema više što se nadogradit a niti ima smisla. Zašto sam razmišljao o AMDu a ne Intelu? AMD imam 5 god i 5 godina ga pratim redovito, tako da sam dosta toga naučio i vidio. E sad dvosjekli mač je kupnja novog stroja jer ga uzimam na rate (36mj) tako da mi nije toliko bitno ako je nešto 200-300kn skuplje al opet nemogu previše cijene nabit. O klokanju S939 znam čist pristojno, o Intelu ništa (mislim na Conroe), S939 je već dugo na sceni i nema više problema sa njima, Conroe je novi isto kao AM2 (koji sam otpisao jer ako bi uzeo AM2 onda bi prije pao Conroe). Matična + proc= 500 kn više dat za Conroe koji najvjerojatnije opravadava tu investiciju al eto mora se naklokat da bi to bilo tako. E sad da ne napišem neki predugačak post, ovaj je samo dugačak ![]() AMD više volim od Intela, cijena je manja, više znam o AMDu nego Intelu, a ne bi htio eksperimentirati kao sa grafama ATI --> nVidia (koja neće uč više nikad u moj komp) tako da sad nakon svih vaših postova, pomoći, savjeta itd neznam na što bi se odlučio.. Moram sve stavit na papir, i onda vidjet što će mi više odgovarat (nakon cijele kante miša i tipkovnice moram kupit monitor koji košta cca 3000kn što mi isto dolazi na taj papir).. E sad malo ću progugalt, pogledat, razmislit i onda ću stavit 2 konfe: prva je AMD druga je Conroe pa ćete napisat dal su sve kompomenete ok, best buy. Veliko hvala svima na pomoći puno ste mi pomogli sad je sve ostalo na meni, kad postanem vlasnik jednog od toga napravit ću mali review i moje mišljenje i objasnit cijelu situaciju možda pognem nekom koji ima isto problema kao ja oko kupnje novog stroja.. : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ja nisam govorio o pljunut 7k kuna, jer je na pocetku reko da ima memoriju pa sam shvatio da ide na minimalan trosak. ak asrock nije za tebe ploča za mene je više nego savršena ![]() Iz nje je izvučena svaka mrvica procesora kao i sto bi bila na duplo skupljim pločama. mene je upgrade ak se ne racuna graficka sa istog šta on ima koštalo 1500 kn. a ne bi reko da je DUPLO lošije. Drugo sam uključujući memoriju upotri***io. Sad ima 6800LE, mozda je malo slabija grafučka, al bi recimo u ASROCKU, poživila u AGP-u dok se ne ubode neka nova DX10 grafička. Meni to djeluje kao prednost. Iako sve pada u vodu ako se ne želi otvarat kučište 12 mjeseci, jer mozda nakon 5 već bude DX 10 grafa, duplo jača a za iste novce, a sve je jos igrivo i sa 6800 LE ako su igre iu pitanju. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#34 |
Strichek Moderator
|
Eh ovaj ram se prodaje jer ne ide sa mjesta... @400 3 4 4 8 by SPD, koma... nije da ide puno niže sa latencijama.. Grafa je crkla i ide na servis, i onda prodajem novu. Dakle sve novo ide..
![]() |
#35 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Mislim da ces najvise sad dobiti prelaskom na conroe...preporucam asusovu maticnu, a sad imas 2 kombinacije ![]() ![]() Ovisi sto vise trebas i sto ti se vise svidja ![]() Ostalo sti si rekao je ti je ok...naravno, rami goodram 800mhz pro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
250*10 = 2500MHZ, to je kolko taj proc moze, kod onih koji imaju manje mnozitelje ploča moze bit problem. A musice, stvarno ne znam ni jednu, ak ti znas koja je reci mi valjda su prikrivene kod mene.. Kolko mi se cini taj je chipset mrvičak brzi on Nforce 4.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
the luda ribetna
|
tu su negdje negdje je brzi negdje sporiji...al daleko bolji izbor od via...uglavnom primjer sam fishera: ima 3200+ i doticnu maticnu...iso sam testirat dokel proc ide...kdo njega ide 270*10 ... eh ja sam bez beda proso 430*5...dalje nisam imao manji mnozitelj za htt i ram...dakle ploca ga koci ili? ![]() musice...jel ti rade svi mnozitelji?jedan od najcescih problema...dal prima sve iz prve u biosu?!?dal se sam zgasi i nece paliti?vjeruj mi imali smo svasta s tom plocom...i kolko god je ona jetina...tolko ima i muva na sebi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Strichek Moderator
|
Evo gledao malo na netu i čitao reviewe i ovo sam odlučio: Ako bi išao na AMD onda bi to izgledalo ovako: Abit KN8 SLI X2 4400+ 2*1GB Super Talent CL3 A Intel koji je malo skuplji al me više privlači: Asus P5B Deluxe (valjda kod nas ima ona WiFi verzija) E6300 (ili E6400 ovisi zadnja cijena same kante) 2*1GB Goodram Pro DDR2 800
![]() |
#40 |
the luda ribetna
|
zemi intela ne pitaj ne slusaj druge nenzam ni ja sto sve ne..garantiran ti je fsb od 400mhz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja bi rekao minimalno 450 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Junior Member
|
Ni jednom mi se nista od dolje navedenog nije dogodilo, al ja nisam stavljao nikakve beta biose nit sam ganjao nepotrbno na previsokom FSB-u. Mnozitelje koje sam do sad probao radili su svi, dal sam kojeg slucajno preskocio ne znam. Inace ak kupuje sve novo i ja bi iso na conroe. Al ja ne bi kupovao sve novo, that's the difference ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() salu na stranu bilo je na toj ploci problema i sa i bet beta biosa...well moguce da je dobio los primjerak al sam cuo i od dosta ldrugih ljudi da imaju navedene probleme well gl sto rec posrecilo ti se ocito: cheers2 sto se tice krajnjeg evo buljo ide na conroe...bar sam to ja zakljucio sa icq-a/msn-a (ebat cu te!!! ti i tvoj offline): lol2 : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|