|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
I da nema odvojeno, a ima, ta 4 pina ti ostanu visit izvana. normalno spojiš 20, a zadnja dva reda vise. Naravno, pod uvjetom da su spojeni, a velim ti, nisu...
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
ovo za oscilacije i fortrona se baš i nebi složio, moj ima odlične napone i bez nekih oscilacija. ovaj seasonic 330W je odlično napajanje, ali postaje relativno bučan iznad 150W opterečenja, što je sigurno posljedica manjih heatsinkova i večeg zagrijavanja za razliku od jačih modela 380W pa na dalje. http://www.silentpcreview.com/article596-page2.html @Ivan_1 imam točno taj model iz ve-mila tak da ti mogu potvrditi da nisu spojeni!! u biti nisam vidio još ni jednog fortrona koja ima spojena 24 pina. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
ok..hvala onda, uzet cu tog fortrona: cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
evo kupio sam ga, mogu reci da sam prezadovoljan. napajanje je vrlo tiho. sad se istice vent na procu, koji naspram ovog na napajanju, buci. i to oko 25 dB a na napajanju je znatno tise. Za moju konfu snage ima i vise nego dovoljno.... sad sam siguran da ce bez problema raditi 2 hard diska i njihov cooler, zbog njih sam i kupovao pouzdano napajanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
ovo pise na napajanju....valjda je to ono sto trazis +12V1 18.0A (YEL) +12V2 18.0A(YEL/BLACK) -12 0.5A (BLUE) |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]() |
#39 |
Premium
|
puni naziv je Fortron FSP400-60THN-P. ima 6 molexa, ja sam se ugodno iznenadio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 15.09.2006. u 23:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Nisam se nikad do sad zamarao napajanjima(osim što sam pazio da budu tiha i imaju dovoljno Wati) Naručio sam grafu Saphire radeon x1950 pro ,pa da skratim vrijeme dok mi stigne, malo sam kopao po službenom forumu od Saphire-a i malo su me natjerali na razmišljanje ,jer preporučuju napajanje sa 30A na 12V !!! Moje napajanje nije takvo, imam 450W 12V 20A i naravno da ću prvo isprobati grafu na mom napajanju (javim obavezno ako radi) , ako ne radi moram biti spreman na kupnju. Sad pitanje za sve vas koji ste u toku s napajanjima, Koja napajanja imaju 30A na 12V?? Nisam još naletio ni na jedno,a tražim već par sati:mad:
![]() |
#42 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Koje napajanje sada imas?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
Pogledaj sticky od wolva na ovome istom podforumu, par postova iznad tvojega. Tam imaš napajanja i njihovu amperažu. Isto tako, moraš uzeti u obzir da je preporuka od 30A malo pretjerivanje, te da će ta kartica raditi normalno na svakom kvalitetnom napajanju od 350-400W.
![]() |
#44 |
Registered User
|
Ma sad (nemojte se smijat) imam MS 450W 20A-12V neznam točno koj model .ali bar je tiho i koštalo je oko150kn. Hvala vucko ,evo baš sam našao što mi treba u tom sticky-ju ,pa ako moje napajanje prdne znam šta ću nabaviti . Nešto iz ove grupe: 396W @+12v (33A/+12v) CoolerMaster iGreen Power 500W (3x +12v) Seasonic S12 500W (2x +12v) Tagan 530W Easycon (2x +12v) Grafa mi stiže u subotu pa vam javim.
![]() |
#46 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Jer, MS ti je super, izađe iz njega bijeli dim, pa ga ponekada znaju i sve ostale komponente sljediti : stoopid ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
E sad si me natjerao u kut , jeli to potkrijepljeno nekim primjerima ili pretpostavka ( mislim na pregaranje i ostalih komponenti) ,po mom iskustvu (nije veliko 3-4 napajanja) nikad nije riknulo ništa drugo kad bi krepalo napajanje. Za MS napajanja nisam stvarno nikad prije ni čuo,jeli to možda karakteristično za nih? Ako je ,onda me strah ubosti novu grafu. Mislim da si u pravu za onu preporuku od 30A ,jer po toj logici bi u crossfire-u trebao napajanje od 60A ! Takvih napajanja (iz onog sticky-ja ) ima samo dva,a pretpostavljam da koštaju ko grafa,s obzirom da ovo (ANTEC NeoHE 550EC (ima 42A)) na koje sam ja bacio oko dođe 636kn.
![]() |
#49 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Antec taj kojega si spomenuo, vjerujem da bi mogao i 3 grafe napajati + ostatak kompa.
![]() |
![]() |
#50 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovo je presudilo, Hvala Vucko , upravo zahvaljujuči tebi jedan ANTEC NeoHE 550EC će napustiti neko hladno skladište i upoznati toplinu mog kućišta.: cheers2 PS. Ah to vrijeme darivanja, planirao sam si pokloniti samo grafu ,a sad dobijam i odlično napajanje kom se (nakon malo proučavanja) veselim skoro više nego grafi: roller : a moglo je sve završiti vatrometom u mom kučištu glp: suicide ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Registered User
|
Fuck i debela Lady...... nakon što sam platio napajanje dobijam odgovor: Nažalost nemamo to napajanje , želite li možda ovo ...xzy... Bio sam kratko ljut dok se nisam zaljubio na prvi pogled u ovo: http://www.mvktech.net/content/view/2160/39/1/0/ Nadam se da nisam pogriješio, stiže u utorak.
![]() |
#52 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
taj hiper nije loš ali je u principu dosta slab bolje da si onda uzeo Antec 430W NeoHE ili nešto iz Seasonic ponude no mislim da će te taj Hiper dobro služiti no nemoj očekivat da bude nečujan BTW oni preporučuju napajanje od 30A na +12v ne samo za grafu već za cijeli sistem ![]() daj baci oko tu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Sorry kaj tak upadam, ali samo bi htio potvrdu svojeg misljenja. Frend je kupil novo napajanje, ali pazi Linkworda 500 ili cak 550W za 60kn (pozna gazdu a cijena je inace oko 120kn) u ducanu u kojem su mu rekli da je to super napajanje,a ja mu govorim da je to napajanje lose i da si moze shebati masinu. Kaj vi mislite o linkwordu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
teta Mraz
|
da , bash super napajanje....: lol2 : , 500W za 60kn nikad nisam ćuo za taj brand,no pretpostavljam da je to neko kinesko smeće i nebi se ćudio da mu izdimi u krakom roku,
![]() |
#56 |
Moderator
|
ajd ti meni reci dal napajanje koje ''ima 500+W'' i košta 120kn vrijedi? baci oko na cijene npr Chiefteca ili Fortorna od 500W pa onda razmisli a da ne govorim o cijenama 500W modela Anteca, Seasonica, Tagana, Silverstone-a itd
![]() |
#57 |
Čovjek
|
Kad se već raspričalo o napajanjima, da i ja zagnjavim. Naime manje-više sam odlučio da ću uzeti Silverstone Element 500W, i prekjučer sam ga krenuo kupiti, kad sam skužio da su u Linksu opet dobili Seasonic S12. Zanima me da li mi ima smisla dati +200kn više za S12 500W nasuprot Element 500W? Komp je E6600, 2 diska (kasnije 4), naramak USB / Firewire / eSATA uređaja, 7600GT i sl. U komp će za 1,5-2 godine sigurno doći još jedna grafička (ali ne u SLI), neka jača tipa GeForce 8800. Htio bih uzeti napajanje koje će mi uredno pogoniti to sve, znači stavim ga sada unutra i do sljedeće konfiguracije ne razmišljam o njemu. Koliko uopće kompovi gutaju? Brijem da je totalni marketing ta spika o ultra snažni napajanjima, gledao sam neke testove s relativno jakim karticama i po 3-4 diska, i takav komp teško da je gutao preko 300W. Dakle, uzmimo ovu situaciju: Intel Q6600 / Q6700 7600GT + 8800GT 4x320GB Barracuda + dosta USB / Firewire / eSATA uređaja i sljedeća napajanja: Silverstone Element 500W ~600kn Seasonic S12 380W ~500kn Seasonic S12 500W ~800kn Koje od ovih napajanja bi bilo dostatno za takav komp? Pare ne igraju neku veliku ulogu, ali bih lagao kad bih rekao da mi 800kn nije malo puno za napajanje. Element mi je definitivno favorit, zbog omjera kvalitete i cijene, iako mi se i S12 jako sviđa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw hvala na svemu, a frendu drzim fige da mu se ne zdimi iz skatule. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
@Riba nek ti frend to mijenja,fakat nije previše dat više love i bit miran neg imat šit koji ti povuče još komponenti na mjesto gdje hardware ide poslje smrti nego da i ja pitam uglavnom trenutno imam ovog codegena: lol2 : a pa sam si mislio uzet nekog chifteca / fortrona tj ok napajanje za normalnu cijenu,u planu mi je clockanje(konfa iz siga) dodavanje vjerojatno još jednog harda i jače grafe u budućnosti(tipa 6800LE otključane),e da bitno je da ima 12 cm vent za oko mi je zapao chiftec 350w trebao bi bit dovoljan,ili da uzmem 400w
![]() |
#60 | |
Moderator
|
Citiraj:
iskreno za tvoju konfu dovoljan je i 380W Seasonic no IMHO ja bi dao 100kn više i uzeo napajanje tipa Silverstone Element Jedino ako želiš nečujno napajanje onda idi na Seasonic jer su stvarno jaaaaaako tihi čuj ako ti pare nisu problem onda razmisli između Elementa i S12 500W pa da imaš snage i za buduće nadogradnje ![]() BTW baci oko na usporedbu snaga napajanje ovdje a imaš i par linkova sa konfama i koliko one stvarno troše http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|