|
![]() |
#31 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
ma ja samo keš računam jel lako daš neke stvari da ti procijene i stave kao kapital, tvoj komp, lap,... itd. ![]() znam i ja jer je moj buraz osnovao firmu prije koje godinu, dvije za design... ali zaboravio sam ovo kaj ne treba cashe...
![]() |
#32 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Frend nije propao, ali biti privatnik ima svojih prednosti i mana. Neznaš dok ne probaš. Još treba pripazit dali ti se više isplati otvorit firmu ili obrt, naći dobar knjigovodstveni servis, i najteže od svega naći sam sebi posao. Ti frende kao privatnik MORAŠ svaki dan naći sam sebi posao koji će netko tebi platiti da ga obaviš. Kad malo razmisliš o tome, sranje na kvadrat, da ne spominjem činjenicu da sve to pokrećeš iz minusa. Jer čim nešto otvoriš ti si DUŽAN državi neke novce, a državi nitko ne ostaje dužan. Ali ako tebi netko ostane dužan, misliš da te država štiti? Moš mislit : goood :
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Znam ti neke razlike, ali neznam sve. Glavna razlika ti je u vođenju poslovnih knjiga, kao obrtnik možeš sam vodit, a kao firma moraš imat knjigovođu, odnosno plaćat knjigovodstvenom servisu da ti vodi knjige. Firma nakon godinu dana ulazi u sustav pdv-a, a obrt može ali ne mora ući u sustav pdv-a, već plaća porez paušalno. I obrt i firma su pravne osobe, ali obrt ti u stvari nije ništa drugo nego si samog sebe registrirao kao pravnu osobu (ovo je malo nespretno, ali neznam kako to drugačije objasnit). I nisam siguran (možda se nešto promijenilo u zakonu), ali kao obrtnik čini mi se odgovaraš osobnom imovinom (stan, kuća, auto) za eventualna potraživanja i dugovanja koja bi netko eventualno mogao imati prema tvom obrtu, dok firma odgovara sa imovinom firme (otuda ustvari početni kapital, firma MORA imat neku imovinu). To su neke osnovne razlike, ali po meni i za obrt i za firmu je NUŽNO naći dobar knjigovodstveni servis, neki koji će pomoć i savjetom kako smanjit porez koji plaćaš, a ne samo izračinat porez koji si dužan platit. Bez toga ti propadaš, jer država jednostavno uzima preveliki komad kolača. I da, NITKO ne prijavljuje sve izdane račune. EDIT: Disclaimer: ovo baš i nije moje područje, već posljedica mog pokušaja otvaranja obrta, tako da ne garantiram točnost navedenih podataka.
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
amo malo o web-shopu...ima ko iskustva...šta me zanima?....da li moram imat trgovačku školu za web-shop?..kao za običnu trgovinu....mogu li radit preko obrta?..ili moram imat firmu...Kako ide šema sa plaćanjem karticama?...koje provizije?..... ...mogu nabavit robu direktno od proizvođača-veletrgovca...nije informatika..nego nakit ..ručni rad....ciljalo bi se vanjsko tržište....kako dostavljat vani? itd....ako zna neko kakav link?........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sto se tice sustava pdv-a. Najbolje ti je radit u sustavu pdv-a ispocetka. Ako ne udjes u sustav pdv-a ,i ako imas prijavljen promet od 85000 (cini mi se nisam siguran) automatski ulazis u sustav PDV-a. A 85000 kuna prometa i nije bas nesto,to se brzo napravi ako redovito prodajes. Sto se tice prijavljenih racuna.... za robu koju prodajes MORAS izdati racun jer onda nemas robu na lageru a imas na stanju u papirima. Doduse ,i tu postoje cake koje se koriste ali nije bas vrijedno toga (jedino ako puno prodajes). USLUGA je vec nesto drugo ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Dobro je što ova mlađarija ima volje i želje za "poslom" , treba to podržat u svakom slučaju. Bolje i tako nego da čekaju da im nešto padne s neba. Samo se vi zezajte, za koju godinu ćete core 4 proc naručivat u nekom od "blozer web shop-ova" ![]() web shop : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Umjesto da budeš još samo jedan dosadni prosješni serviser kompjutera, budi originalan! Kako? Znaš ono kad ti dođe vodoinstalater ili neki drugi majstor i donese ogromnu kutiju s alatom, raznu opremu i dijelove koji bi eventualno mogli zatrebati? Zamisli situaciju... Mušterija te nazove, ima nekakav kvar na računalu. Dođeš na lokaciju (50kn), ustanoviš kvar (50kn), otkloniš kvar (50kn). Ako je kvar hardverske prirode, pregorio proc: prokopaš po aktovci, izvadiš dva modela proca koji odgovaraju slotu na matičnoj i predložiš da ga ugradiš na licu mjesta (besplatna ugradnja+xxxkn proc). Slično s modemom, grafičkom, memorijom... uglavnom, kompletna usluga! : goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
trebat će kupit onda dosta procova da ima za svaki slučaj...lol sve u svemu dobra ideja ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Po mome mišljenu, firmu za prodaju hardwera se ne isplati otvarati osim u slučaju da si u gradu u kojem ima tržišta, a nema neke jake konkurencije. Poželjno je da je taj grad malo udaljen od većih centara. Najbitnije ti je završit školu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Bilo bi kewl kad bi otvorio web shop sa malo rijeđom hardwerskom robom koje kod nas nema tipa neka cool vodena hlađenja psu od kilovata i takve điđe ![]()
![]() |
#42 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa za to postoji vranoga ![]() Sviđa mi se ideja od JuVe-a... Ljepo dođem kod muštreije velim proc ti je riknuo ( a nije ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
zašto mora bit web shop u vezi informatike( ako vas i mene to zanima ne znači da zanima ostale surfere..ustvari većinu i ne zanima)..kod nas je više od 50% web shopova takve vrste i tu je konkurencija najveća... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
|
Ma ima dosta koji nisu informatički tipa adriatica.net no hoću reči pošto blozer završava Ruđer najlogičnije bi bilo to. A i fali nam nekih web shopova s malo drukčijom robom ovi ostali imaju sličnu ponudu. Ja bi napravio neki web shop za modder i ocere kao npr. ti želiš kupit neku grafu za koju si siguran da se može otključat u web shopu imaš 2 izbora kupit grafu za koju neznaš dal ćeš moč ili kupit tu istu grafu ali koju je web shop provjerio da se otključava na toliko i toliko i to platiš jedno 20-30% više ![]()
![]() |
#46 |
Premium
|
Ja sam odnekidan trazio novo kuciste (jos uvijek trazim) i pala mi je na pamet ideja da bi se mogao otvorit obrt - moding kucista. Iskreno, koliko od vas bi htjeli "posebno" kuciste kakvo nema nitko drugi? Ugraviran Ferrari, prorezan u obliku siluete predatora ili sa slikom Majke Terezije (!) ![]() Vi naručite, mi sklopimo (od postojećeg kućišta ili od temelja) i mislim da se može izvuć prihvatljiva cijena i za proizvođača i za kupca ![]() alimilano vidim da si ti iz Splita i imaš neke afinitete prema grafici... idemo u biznis? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ovo s kućištima je dobra ideja. Vidim da sve više ljudi moda. Jedini bi problem mogao biti nabavka nekih materijala, ali vremenom i malo jačom potragom bi se i to dalo riješiti.
![]() |
#49 | ||
V.I.P. član
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
bolje da neznaš ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
ima jedan u Splitu šta radi moding kućišta..oglašava se stalno u malom oglasniku....ja iman jedan podrum na raspolaganju i dosta alata ali uglavnom sebi nešto sklepam kad stignem....baš namjeravam napravit jedno desktop malo više kućište...ali kao šta rekoh kad stignem @JuVe...odakle ti zaključak da imam afinitet prema grafici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ma, nesto sam citao kad si pisao al sad kad se bolje sjetim to je bilo u vezi hand-made nakita cini mi se...? uglavnom, tako upecatljiv avatar se ne zaboravlja : goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
evo natira si me na promjenu avatara....ali ne za stalno |
![]() |
![]() |
|