Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Hoćete li prijeći na Windows Vistu kada izađe finalna verzija?
DA 160 51.61%
NE 150 48.39%
Glasači: 310. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2006., 13:13   #31
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
cekaj...kakva finalna verzija? npr. windowsi xp su izasli kad su izasli....to je kao trebala biti finalna verzija. a sad je vec na service packu 2 i po meni jos nije finalan . isto ce biti i sa vistom. dakle necu prijeci na tu "finalnu" verziju viste.
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2006., 14:13   #32
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
kada vista bude SP1 preci cu na nju .

zasada je xp solidan os.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2006., 15:00   #33
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Prelazim čim dođe, zanima me kako će se ponašat u igrama, izgled, novi WMP, IE...ma sve me zanima
Iako guta rame i sve to...kad sam na beti 1 isključio nepotrebne pozadinske servise (tipa wirelles zero configuration, print spooler i gluposti koje ne koristim) gutao je oko 200 MB-a RAM-a, jest da je više od XP-a...ali što je najbolje...igra Juiced i još par igara je radilo na istim detaljima i rezoluciji bolje na Visti nego na XP SP1... tako da
Tolko od mene...
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2006., 16:41   #34
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Ivan_1 Pregled postova
cekaj...kakva finalna verzija? npr. windowsi xp su izasli kad su izasli....to je kao trebala biti finalna verzija. a sad je vec na service packu 2 i po meni jos nije finalan . isto ce biti i sa vistom. dakle necu prijeci na tu "finalnu" verziju viste.
Pod finalna verzija mislim kad Vista izađe iz bete...tj. testne faze... kad bude na tržištu...
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2006., 17:08   #35
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ja ću je probat, čisto onako da vidim, jer sam znatiželjan
Don je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 01:50   #36
Ramone
DDR RAM1

Ramone's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Pročitao sam vijest da je M$ odlučio kako Dx10 ide samo na Vistu.: giljotin
Ako je to istina, XP-u će se bitno skratiti radni vijek (osim kod malo zahtjevnih korisnika).: sweating
Ramone je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 10:51   #37
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

počet će raditi samo softwear za vistu, tako je bilo s nekim igrama koje nisu radile na 98-ici, mislim da je bio doom3
Don je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 11:40   #38
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Svakako ću je probat pa onda ću donest neki zaključak...
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 14:28   #39
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
vidjet cemo.....
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 14:40   #40
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

hm... nekako mi fali opcija za glasovanje "ne znam" ovako dok ne vidim ne mogu nista reci
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.08.2006., 14:50   #41
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
SuSE 11??????????????????

10.1 zeznuo sam se

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 15:12   #42
PcKinG
Čiča s tamića
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
ja ću definitivno probat pa vidjet kak radi, al tek kad složim neku noviju kantu, a na sadašnjoj ostavljam XP
Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE
PcKinG je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 20:01   #43
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:
Autor don Pregled postova
počet će raditi samo softwear za vistu, tako je bilo s nekim igrama koje nisu radile na 98-ici, mislim da je bio doom3
To je glupo što DX10 nece bit na XP... nevjerujem u to...pa postoji DX9 za 98. Neznam ako nece bit DX10 na XP definitivno prelazim na Vistu zbog nemogućnosti igranja novih igara...ali, nemoguće da na XP nece bit DX10...
Staro 15.08.2006., 20:05   #44
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Sumnjam da cu odmah preci..mozda tamo negdje poslije SP1 kad poprave donekle pizdarije koje ce se dogadjati.
Staro 15.08.2006., 22:29   #45
PcKinG
Čiča s tamića
Moj komp

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
To je glupo što DX10 nece bit na XP... nevjerujem u to...pa postoji DX9 za 98. Neznam ako nece bit DX10 na XP definitivno prelazim na Vistu zbog nemogućnosti igranja novih igara...ali, nemoguće da na XP nece bit DX10...
glupo jest al i profitabilno za Microsoft
Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE
Staro 16.08.2006., 00:06   #46
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Sumnjam da cu odmah preci..mozda tamo negdje poslije SP1 kad poprave donekle pizdarije koje ce se dogadjati.
Neće ti smetat što neće biti DX10 ili ne igraš igre?

Citiraj:
Autor PcKinG Pregled postova
glupo jest al i profitabilno za Microsoft
Slažem se. Pametan potez od njih, ali sigurno će izaći neke verzije DX10 za XP (bar Tweak)
Staro 16.08.2006., 02:53   #47
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

vidjet ćemo još oće bit direct X 10 za XP,kao ono što su rekli da neće bit x1000 kartica na AGP-u....
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2006., 05:32   #48
WikinG
Guest

WikinG's Avatar

naravno treba sve isporbati,zatim kad se isproba dode covijek do zakljucka ,nevalja biti optimista i presudivati nikaj unaprijed..treba sacekati,vidjeti i onda dati komentar.Zivjeli
WikinG je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2006., 10:40   #49
PcKinG
Čiča s tamića
Moj komp

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Slažem se. Pametan potez od njih, ali sigurno će izaći neke verzije DX10 za XP (bar Tweak)
Toplo se nadam
Staro 20.08.2006., 10:28   #50
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
ja necu odmah preci na vistu.......kad izađe najprije trebam nekog testera koji ce ju probati, kako rade igre s dx9, koliko je zahtjevna za moj komp (da mi ne poždere sve resurse) i kako rade 32bitni programi na visti (jer koliko sam cuo vista ce biti 64 bitni os) i takve slične stvari
xPsycho je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2006., 14:39   #51
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Prelazim cim izade "prava" verzija Viste...
raf je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2006., 23:23   #52
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

E koji peh...kupim novi komp,a odmah novi OS...tako je bilo kad je izašao XP na starom kompu...a šta ćeš... sam mi treba rama još jedan gb i sve ok...
Staro 22.08.2006., 09:27   #53
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
dosta forumaša još ima i win 98 i 2000, kakva vista još nam ni xp nisu pokrpali
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 10:34   #54
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
mislim da ću preć, a i tak i tak svi koji vole igre morat će prije ili kasnije preći na vistu jer jednio će ona, nažalost, podržavati dx10, kao zato jer struktura drivera na xp i prijašnjim nije kompatibilna... uf, kaj sve bili radi da poveća prodaju svog novog proizvoda...
Staro 22.08.2006., 11:24   #55
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002

Da? a sto to ima Vista osim sarenih ikonica i rotirajucih notpeda koji zahtjeva minimum DX 9 karticu da bi se mogao vrtiti u krug po Desktopu ? I zasto svi imaju XP i onda nakon par dana sarenila pocnu koristiti Windows classic koji vec standardno dolazi u Win2k ... i vecina ljudi cak i ovdje osim sarenih ikona i simple sheringa te veceg zauzeca diska, jel zna jos neku "vaznu" izmjenu "ispod" haube zbog koje koriste XP umjesto 2k ? ili zbog koje ce prec sa XP na vistu ?

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 11:55   #56
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor MDT Pregled postova
Hmm, a što to nudi FREE konkurencija? Linux? Koliko se god open source pokret trudio da napravi user-friendly distru, vecina ljudi ipak vise voli Next->Next->Finish nego se za***************avat sa driverima i konzolom za rijesit neki problem... Takodjer tu je veliki nedostatak profesionalnih aplikacija, podrske za igre, drivera...
ne baš... naime, distre poput SUSE-a i Fedora-e imaju out-of-the-box rad. nextnextnextlivada princip je npr. na Fedori deset puta bolji nego na WinXP. bez zafrkancije. Također, korisničko sučelje je intuitivnije i rad lakši (iako ima više opcija od XP)... to što korisnici imaju iskustvo samo s windowima je njihov nedostatak. novi korisnici (koji nemaju iskustva), te oni čije znanje nije ograničeno samo na allmighty windowse preferiraju KDE i Gnome.
Citiraj:
MacOS X? Rezerviran uglavnom za novinske redakcije i entuzijaste...
u hrvatskoj gdje svi žele ovce i novce je to istina. u svijetu nije. istu stvar možeš reći i za hranjenje u restoranima, vožnju taksijem, itd.
Citiraj:
Po meni ce XP rulat jos bar 3 godine, dok cijena 2 GB memorije ne padne na razinu danasnjih 512 MB... dotle ce izac vjerojatno i Vista SP2 (s ukljucenim WinFS-om) pa cu tek onda u potpunosti preci, dotad cu je koristit kao dual-boot sa defaultnim XP-om i Ubuntuom na drugom hardu...
Po meni će XP biti disconinued proizvod za 3 godine. microsoft je počeo fakat jako forsirati prelazak na novi software. svatko tko s njima surađuje na polju serverskih windowsa i razvojnih alata je to osjetio.
Inače, smatram da je ubuntu dobar samo u XFCE verziji (dakle XUbuntu). KUbuntu i Ubuntu su po meni samo "sideshow guys" za SUSE i Fedoru, dok je XUbuntu odličan za low-end strojeve.

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
slazem se sa svima osim sa internet preglednicima..
si probao malo profesionalnije koristiti mozillu i operu?
da, u čemu je problem?[/quote]
Citiraj:
ajde probaj uguziti active x kontrolu u te preglednike..ne moze..zasto?..jer nije napisana
naravno. to je MS-ov propriatary način razvoja web stranica koji nije ni po kakvim standardima. zašto? jer je to sve davno prije omogućeno uvrštavanjem javascripta u standarde. to što su neki hrvatski developeri i "it manageri" u bankama ograničeni na MS tehnologije je njihov nedostatak, lijenost i totalna glupost. Operu ne želim komentirati. ona je nesposobna ispravno prikazati CSS, a kamoli nešto više od toga.

Citiraj:
ajde probaj dignuti sustav bankarstva (bilokojeg koji koristi smart kartice ili cryptokyeve)..nema šanse..ruši se...
tako da je to dvostruka oštrica..sve je to cool za surf..ali što se tice posla..mozilla i opera nisu tu ni bilizu IEa
ima šanse, radi. RBA. erste ne radi kak spada ni pod WinXP/IE jer je napisan totalno nerobusno i jedva da radi pod kontroliranim okruženjem. ZABA je totalno u banani. ne bih se usudio reći da je čak i nesigurna, ali je blizu tome.

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Da? a sto to ima Vista osim sarenih ikonica i rotirajucih notpeda koji zahtjeva minimum DX 9 karticu da bi se mogao vrtiti u krug po Desktopu ? I zasto svi imaju XP i onda nakon par dana sarenila pocnu koristiti Windows classic koji vec standardno dolazi u Win2k ... i vecina ljudi cak i ovdje osim sarenih ikona i simple sheringa te veceg zauzeca diska, jel zna jos neku "vaznu" izmjenu "ispod" haube zbog koje koriste XP umjesto 2k ? ili zbog koje ce prec sa XP na vistu ?
potpisujem. radio sam analizu prelaska sa XP na Vistu klijentskih računala u bivšoj firmi. i to prije nego što je MS rekao da odbacuje WinFS. jedina stvar zbog koje bi se tada isplatilo preći je ostao WinFS. sada su i to izbacili. Vista je skoro doslovno XP sa WindowBlindsima i widgetima. nešto što KDE i MacOS imaju već beskonačno dugo.

toliko o MDT-ovim alternativama.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2006., 01:01   #57
Gmaz
Old school
Moj komp

Gmaz's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da. Ako skupim para za novu konfu prelazim na vistu odma. Čisto iz praktičnih razloga. Puno ljudi bude ionako prešlo na nju. I kaj kad me neko za koji dan nazove: čuj ne radi mi ovo i ono. Kaj da mu kažem da neznam? Ili da dođem tamo i blejim u monitor pa se probam snaći? Ne bi išlo. Logički gledano, to bi trebali biti najstabilniji win do sad. Meni je tak svejedno koji su win, glavno da podržavaju sve kaj stavim na komp, a pošto su ovo najnoviji, trebali bi imati najbolju podršku. Osim min. konf ne vidim drugi razlog zašto ne preći. Ko ne riskira, ne profitira
Gmaz je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2006., 15:30   #58
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Ako želiš Vistu već sad, stavi XP i neku Longhorn ili Vista temu s Themexp.org i StyleXPom ih pokreni. Vista je šminka...A koliko stabilna, vidjet cemo...
Staro 25.08.2006., 09:49   #59
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Evo vam vasha vista:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33929

Svi ljudi koji nemaju 64-bitnu mashinu mogu se pozdravit sa BlueRay i HDDVD videom.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2006., 13:50   #60
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
Evo vam vasha vista:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33929

Svi ljudi koji nemaju 64-bitnu mashinu mogu se pozdravit sa BlueRay i HDDVD videom.
Koje gluposti! Doduše od INQUIRER-a se ni ne očekuje puno više. Mislim, samo se treba slijediti orginalnu vijest, i još par linkova dalje...

Gledanje Blu-ray i HD-DVD sadržaja uopće nema veze s Vistom kao OS-om bez obzira na verziju. Mislim, ima, ali ne na način kako je gore navedeno.

Aplikacija (player) je ta koja će odlučiti da li će omogućiti neki sadržaj ili ne, s obzirom na OS, hardver i sl.

Vista će jedino pružati aplikacijama servis koji će pružiti uvid u "potpisanost" drivera, a aplikacija (player) će odlučiti što će s tim.

Jedna od takvih aplikacija će biti i Windows media player, te se eventualno može očekivati da u 32-bit Visti neće biti moguće gledati HD-DVD i Blu-ray "out of the box", a u 64-bitnoj verziji hoće.

Usput, HD-DVD se može gledati i na XP-u i to s ovim :

http://www.toshibadirect.com/td/b2c/...-30600&seg=HHO
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno