|
![]() |
#31 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
ništa posebno
![]() |
![]() |
#32 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Sorry na OT-u (po koji put na ovom threadu?) Mogu li se HS-ovi skinuti sa meme da se zrakne sta je ispod njih?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
O ti si s Čakovca, bok! Ja bum si zel, odlučil sam AM2 s 800 MHz memoriju, v vidiju piše da je ok, delali su testa pa sam videl da je dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Mali OT. Da li svi X2 procesori za AM2 podržavaju Pacifica Virtualization Technology? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Registrirani Ovisnik
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
evo iz prve ruke podatak, da u Linksu OCZ PLATINUM (twin 2×512) rade više nego dobro na MSI SLI PLATINUM ploči s kojom sam sa CORSAIROM 6400 (obična) ima strašna trzanja u igrama i nebulozne testove... ..da CORSAIR 8500C5 je zakon , ali i pjeva, a ovaj OCZ nije ni skup , ispod 1000kn za gigu, i to sve sasvim ljepo radi i uz OC (tvorničke latencije 4-4-4-15) još danas budem se s njome malo igrao jer razmišljam o dve Low Cost kante, upravo se vrte na 225Mhz uz tvorničke postavke 1T,...ma bez greške za sada i odlični osječaj u iograma, nema trzanja...ma milina prema Corsair TWIN 6400 za te novce dobra memorija, iako su govorili da neće da radi dobro na AM2... probano i na INTELU...uredno evo preporuka ako netko želi DDR2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Cudno da netko tko nema osobnog iskustva sa AM2 plocama i memorijom daje ovako apsolutne preporuke. Istina je da ima nekih nekompatibilnosti, ali se po iskustvima s drugih s neta lako dodje do kombinacija koje rade. A i vecina problema je ispeglana novim verzijama BIOSa. Uzeti 939 nema nikakvog smisla kad su cijene iste tako da je bolje uzeti (provjerenu) AM2 plocu i neku (provjerenu) DDR2-800 memoriju tako da ce taj sistem moci gurati i AM3 procesore. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
Upravo to imaš noviji bios jer bilo bi jako žalosno da su ostali na onom sa početka priče o AM2, a sad koliko je to ''provjereno'' otom potom a o iskustvu....ti si očito imao prilike vidit samo jednu složenu AM2 konfu (i to svoju) a neki s tim rade svakodnevno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Malo OT ali nemrem vise ovaj forum se pretvorio u conroe/amd/nvidia/ati. : baad : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Moj komentar se svodio na prestrogu izjavu o AM2 platformama buduci da ne vidim smisla uzimati 939 konfiguraciju (osim polovnu). Imao sam 939 nakratko, ali sam je brze-bolje prodao kad sam vidio kako AM2 nije nista skuplji. Ne kazem da je sve savrseno (poput problema s nekompatibilnom starijom DDR2 memorijom, odredjenih problema s diskovima prilikom instalacije Windowsa (na koje iz nekog razloga utjece je li DVD-RW na jedinom IDE kontroleru postavljen na mastera te koji se SATA utor koristi) i povremenih cold-booteva prilikom reseta iz Windowsa), ali nakon sto se utrosi odredjena kolicina zivaca, ti manji problemi se prevladaju. Iako shvacam, da sam ja jedan od tih koji rade svakodnevno s tim, vjerojatno bih imao puno manje tolerancije prema AM2 plocama. Vidim da dosta Abitovih KN9 ima problema, MSI se (cini se) uglavnom dosta slabo clocka, vecina ih se kolje s pola memorija, a treba maknuti i ovaj 939 lager ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
kupio si s939 pa prodao da pređeš na AM2 jer je AM2 bio povoljan... ->ispušio si pare! AM2 nije ništa skuplji od s939 toćno ali nije niti ništa brži od s939 tako da se tvoj prelazak sa s939->AM2 može prokomentirati više kao podložnost trendovima nego potrebom ![]() Samo mi još kaži da vidiš napredak u odnosu na s939 (što se tiće perf) ne znam što to sad tvoj AM2 može da onaj s939 koji si imao nije mogao : stoopid osim natjerat pokoju sijedu ![]()
![]() |
#44 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Wolverine, oprosti jedno pitanje za tebe, posto vidim da najvise sudjelujes u raspravama oko AM2 i citajuci tvoje postove covjek zaista ne bi pozelio imati jendu AM2 konfiguraciju na stolu. Koliko AM2 konfiguracija si isprobao u radu, odnosno slozio, konfigurirao i testirao u radu?
![]() |
#45 |
Moderator
|
Iskreno ne bi ni htio imat AM2.... Zašto? Zato što imam ovu koju sad derem, a da nemam nju onda bi išao na Intela jer je u ovom trenutku isplativija, stabilnija i jača solucija. Znači da sada kupujem komp to nebi bio niti s939 niti AM2 već s775 A koliko sam ih složio? AM2 nisam imao prilike slagat ali sam u doticaju s ljudima koji stalno rade s tim stvarima (masni, mental, syss) a po njihovim komentarima to je zeleno. Ako su se u prošlih mj dana išta popravili (bios, zagrijavanje, kompatibilnost) good for them. Na netu se naravno da pročitat svega ali Bože moj to je tako uvijek. Iskreno AM2 više niti ne gledam nit me zanima jer ono što me zanimalo sam vidio i sad se okrečem potpuno prema Intelu iako sumnjam da ću tako brzo uzimat novi komp jer i ovo što imam je overkill. No kad se cijene malo stabiliziraju definitivno će to biti Intel. Sada da idem po računalo to bi bilo nešto slično ovom ploča sa podrškom za conroe (ovisno o parama DS4 ili Intelica BadAxe) i 805ica (ako nebi imao para za E6300) + 2x512 ili 2x1GB Kingmax PC5300
![]() |
#46 |
Moderator
|
Ok, samo to me i zanimalo. Jer stvar je u tome da ti nemas namjeru na AM2 jer je naravno s939 odlicna platforma sa cime se slazem. Sto se tice AM2, pohvale iz prve ruke, i pohvale iz druge sto sam procitao po stranim portalima. Problema ima svaka nova platforma, to je sasvim jasno, ali osim ova dva primjera tu na forumu, i jos pokoji sa drugih foruma, nisam cuo. Razumijem ja da su svi zagrijani za Intelov Core Duo, ali to ne znaci da je zato AM2 ili nedajboze s939 smetje. Sve za svoju cijenu i svakome po svojem gustu, u daljnje rasprave ipak necu ulaziti jer sam na forumu vec procitao i previse hracpljuva po AM2 (nepodrzano primjerima i stvarnim problemima - ti si eto izuzetak; masni, mental...). ![]() Thx na odgovoru.
![]() |
#47 |
Moderator
|
Gledaj znam da AMD nije toliko ''glup'' da izbaci nešto što ne valja, mislim i s939 je imao mušica no najviše me bode to što sam i sam očekivao od AM2 puuuno više u pogledu performansi. Iskreno nisam bio u zadnjih mj dana po forumima (nisam gotovo bio niti za računalom ![]() Nisam niti AMD-ovac niti Intelovac već uvijek uzimam ono što je u tom trenutku isplativije. A s939 vs AM2 tjeram vodu na stranu s939 samo zato što je provjerenija platforma od AM2 a nije ništa lošiji u pogledu perf. Za kraj bilo bi jako neozbiljno očekivati da se AM2 ne popravi...pa tko zna možda i ja uskoro kažem koju dobru o toj platformi ![]() no vidit ćemo (kako kažu slijepi) ... sad me zamima što će dobroga ili lošega AM3 donjet kad se pojavi ![]() Evo baš sam naletio na Tech PowerUp-u na thread gdje se baš ''testira'' i razglaba o mogućnosti modanja nV570 Ultra čipa u 570SLI (ista fora ko i NF4 Ultra -> NF4 SLI) no tek kada se potvrdi da je to sigurno (za ploču i čip te koje ploče to mogu) budem rekao nešto više ![]()
![]() |
#48 | ||||
Moderator
|
Citiraj:
Drugo su bugovi i musice odredjenog HW-a i pitanja nekompatibilnosti odredjenih komponenti. To je imao i ima kako si i sam rekao s939. Citiraj:
Mnogo se stvari popravilo od samih pocetaka, ploce su odlicne (DFI kao prvi primjer), memorije koje uz odredjene biose daju max stabilnost i na defaultnim taktovima i naponima i na povisenim. Citiraj:
Asrock (ULi/NF) je takodjer tu zanimljiv za nezahtjevne korisnike. ![]() AM2 i je prijelazna platforma, eto AM3 je skoro pa tu, valjda ce biti neka konkurencija tom vrazjem Conreou. ![]() ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
|
u biti mislim da će AM3 malo sačekat ![]() mislim dela se na K8L koja bi trebala donjet neka poboljšanja oko rada sa memorijom -> korištenje Fully Buffered memorije AKA FB-DIMM iako neki govore kako on neće ugledati svijetlo na desktop računalima, pomak na 65nm, povečanje L1 cache-a na 2x128kb i uvođenje L3 cache-a, zatim pojava i podrška za PCI-E 2.0 .... a ''trebala'' bi se pojavit tokom 2007. točnije tokom druge polovice 2007.g No to je sve još ''rekla-kazala'' i po meni poprilično daleko. Jedno je sigurno AMD neće stat na ovom sadašnjem stanju. ![]() Za one kojima se da čitat a šprehaju eng više tu http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=15958 P.S. Ovo je debeli OT ![]() gotovo pa bi se moglo reč ![]()
![]() |
#50 |
Moderator
|
Ma kakvi, razglabamo o AM2, prednostima, nedostatcima, buducim te konkurentskim platformama. ![]() Sto se tice AM3, ocekivao sam prvu polovicu, ali eto niti druga polovica 2007. nije tako daleko. Naravno ako bude postivanja "zadanih rokova". ![]()
![]() |
#51 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Znači taj AM3 će biti kompatibilan sa AM2, kako čitam... Pretpostavljam da će samo mogućnosti AM3 procesora na AM2 pločama biti skromnije? A memorija na AM3? Ima li kakvih spekulacija? Objektivno gledajući jedini smisleni razlog za kupnju jakog računala od strane malog korisnika su igre(ne računam onih 15% ljudi kojima treba jak komp za poslovne svrhe). A za igre je danas i više nego dovoljna kombinacija vincek+939+2 GB rama+zvijer od grafičke(7600, 7900). Hell, da socket A ima podršku za PCI-ex, ja se od svojeg bartona ne bi odvajao još najmanje 2 godine. Dakle, ostalo su besmisleni razlozi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
AM3 procesori će bit pin-compatible i imat će integrirana oba kontrolera (za DDR2 i DDR3), tak kaže sam AMD. Performanse će vjerojtno ovisit o memoriji, naime DDR3 ima veći clock, ali i još više latencije tak da neće biti puno drukčije nego kao što je bilo u startu sa DDR2. FB-DIMM će mislm biti rezerviran za Opterone, a K8L Athloni (barem oni za mase) isto neće imati L3, već samo Opteroni. Evo, tak se priča ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Registered User
|
Nedje prije sam uzeo konfu sa am2 socketom i nema nikakvih problema,radi sve-je da je novi socket i da se malo zna ali mislim da se nećeš razočarati ako ga probaš(uzmeš).
![]() |
#55 |
Premium
|
Jedan mali osvrt na AM2 platformu... Naime, radim u jednoj inf. firmi gdje sam vec slozio na desetke AM2 konfiguracija i mogu reci da bas i nisam naisao na neke probleme. Po meni bi bilo bolje uzeti AM2 platformu u odnosu na S939 najvise zbog kasnije nadogradnje... P.S. Sto se tice Conroe procesora - vraski su brzi (testirano) : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Najčešće zamjerke na AM2 ploče vezane su uz nekompatibilnost s memorijom ili pregrijavanje chipseta (samo nf?). Što je s ostalim chipsetima? Odnosno, zašto ne uzeti AM2 ploču sa npr. ULI-jevim chipsetom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Slab izbor i uglavnom "economy" klasa: Asrock i MSI (V serija) zasada dostupne kod nas (još ima mislim i Epox), obje su imale vrlo dobre recenzije, Asrock je bio best buy na VIDI testu AM2 ploča. @raider vidim da imaš interesantnu ploču ... full ATX, pasivno hlađena, a opet integrirana ... kakva su dosadašnja iskustva?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Guest
|
Mislim da AM2 nije tako los izbor za neki low end, vratit ce se AMD brzo. Ne treba zaboraviti da koliko god conroe bio sada brz, on je vec napravljen u 65nm tehnologiji, a isto tako bogme nije nikakav poseban napredak napavljen u odnosu na PIII, odnosno Pentium M, a mislim da ce ga ovaj memorijski kontroler stegnuti oko vrata. AMD je kupio ATi, a to bi moglo biti zanimljivo veoma. |
![]() |
![]() |
#59 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |