|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
e da jos nekej....kad ides reconfigure kod birana rezolucije rezoluciju koju oces oznacis sa [ SPACE ] tipkom,....... ja sam jedno 10 puta s [ Enter ] om i pitam se zakaj ne radi....
![]() |
#32 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Probao sve od toga..ništa ne radi..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Evo dosa jutros ubuntu paket sa ce-ovima koje san narucija fino spakirano bez greske... Svakako hvale vrijedna gesta! ![]() Inace sad sam isa da cu stavit 64bitnu vrerziju 6.06 ali ne kuzim se kako postelit te particije kad rucno odabirem? Sta je root sta je usr var / itd i zasto ne mogu stavit sve na jednu particiju nego swap obavezno moram na drugu? Kako ih podesit? Imam 3 particije cca 7Gb cca 10Gb i cca 133Gb i sve bi tija na ovu od 10Gb na onoj od 7Gb mi je XP. ![]() Jos sam jako zelen za linux ali bi ga volija stavit..svida mi se vec dugo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Puno hvala $n@k€! Boabar guide! : cheers2 sad cu se bacit u novi pokusaj instalacije...cuno mi je sta nije slikana slika iza ove gdje imas mogucnost odabira/pridruzivanja u 4 kucice pojedinu funkciju takoder u druge 4 kucice na odgovarajucu particiju...pa tek onda ona iduca slika kad se instalira odabrano. Valjda budem nesto iskemija... / i Swap aprticija je obavezna i ne mogu bit na istoj particiji koliko sam shvatija.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
$n@k€ da skuzija san i tako san svakoj particiji pridjelija nesto dakle: "/" > 10Gb "home" > 133Gb "swap" > 7Gb (win paticija) ostalo ne podesavan. I krene da ce instalirat i javi da je doslo do pogreske da se moran vratit opet na podesavanje particija? Ma sta! Da li to ima veze s tim sta mi je HDD na SATA modu pa ga prikacuje kao scasi adapter? Da ga stavim u IDE mod u biosu. Lagano me iritira vec?! Za verziju 5.10 si moga vidit cak i slike kao podesit/instalirat sustav a sad nista nema na sluzbenoj ili ja ne vidim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
Vjerojatno je BUG u instaleru... koju tocno verziju koristis? 32 ili 64 bitnu? 5.10? 6.06? 6.06.1 ? Probaj za "/" staviti drugi FS (ali biraj izmedu ReiserFS i EXT3) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Rad se o najnovijoj verziji 64bitnoj 6.06 LTS Evo gledaj ovde Known Issues ima nesto spomije probleme kod rucne selekcije i kod RAIDA (mada ga ja nemam). Kako da izaberem FS? nIsam nigdi vidijam ogucnost odabira? :confused: Kad to vec spominjes....a vidim na tvome linku pise da se odabere ali opet ne vidim kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
![]() A FS se izabire na sljedeci nacin: Desni klik na particiju koju zelis (pre)formatirat i pise ti Format As --> izaberes ReiserFS ili EXT3. ili mozes izbrisati particiju pa napraviti novu i na novom prozoru kaj ti se otvori ti se pokaze Choose FS: i nades odredeni FS... (u ovom trenutku nemogu naci SShot ali cim nadem stavim) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Jel može netko objasniti što je ubuntu |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
mora da je neko pleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Re-Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Okanija sa nse za sada toga..treba mi vremena da se igram s tim...i opet nisam siguran zato sta kad odaberem swap particiju da li je moram i pretvorit u swap da bi radilo i tako...tako bi onda treba imat min 2 ili 3 particije za linuks da ne misan sa particjom od XP-a...uf... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Re-Registered User
|
GNOME: CPU: 1000 MHz RAM: 512MB HDD: 5+GB KDE: CPU: 1000MHz RAM: 256MB HDD: 5+GB XFCE: CPU: 300 MHz RAM: 128MB HDD: 4+GB Sto se tice Ubuntu-a! Dakle u kratko: "/" iliti root min 2GB particija + 256MB swap (nije potreban ako imate vise od 512MB RAM-a). i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
Makar bi mozda i mogao (ali bi morao teeesko twake-at, pogasiti deamone, servise, napraviti svoj kernel i tako ali sve sa XFCE suceljem) Probaj se igrat ![]() EDIT: samo probaj nac malo veci disk! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
BTW: i meni je stigao ubuntu, stavio sam live cd, i iz njega pokrenuo install, sve prošlo u najboljem redu. Napravio sam jednu particiju malo veću, izabrao ju i instalacija je sama podjelila tu particiju na / i swap i još jednu.
![]() |
![]() |
#53 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ako nekom treba, nek vice ![]() ![]() btw. evo jednog korisnog linka za post-install ubuntu-a: www.ubuntuguide.org ![]() btw2. nekak mi se za stare makine gentoo cini idealnim. Imam ga na lapu i sve pohvale, a krenio sam upogonit neku staru konzervu al mi je riknila grafulja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zasto su mene zvali sa carine iz Rijeke da im posaljem dodatni dokaz (tj kopiju osobne) i kad su se uvjerili da su cd-i inace free,lijepo oni meni poslali u Rv i naplatili 15kn ????? Mamu im ...... kad sam pitao tipa na carini zasto je cijela hrvatska dobila cd-e bez problema a ja trebam slati kopiju osobne rekao je: "moramo biti sigurni da ti cd-i nisu za preprodaju." I sad ne kuzim kakvu sam ja njima garanciju dao da ih necu prodavat?????? Ne mogu vjerovat ko sve ne radi u javnim ustanovama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |