|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
blok se zove hedgehog (iliti jez za bolje poznavaoce engleskog) svrtane, ti si ko mali pepek, jebote zamisljas kao da je svijet savrsen. ono, stavis komad bakra u CNC (ne C&C!!!) i kazes Bari: "bara de stisni entera" i za 10 minuta izadje blok? daj budi realan, valjda znas da tak ne ide...i da je sve jeftinije ako kupujes na veliko... blokovi se rade u seriji, a ne jedan po jedan (isto kao i zupcanici, posebni alati itd. itd.) oces jos detaljnije?
![]() |
#32 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
http://www.tar-vizjak.com/glodanje.html http://www.tar-vizjak.com/cjenik.html evo sgugalao sam neku firmu koja se bavi glodanjem... eh da ali meni se cini da je to vise tipa ubacis 100kila plocu bakra ili cega ve ukucas plan i stisnes enter..koliko vremena ne znam..uostalom ono njegovo treba i tako je dedne strane glodati..mozda i s donje ali nisam ziher...nije nis prezahtjevno koliko mu je materijal skup ili jeftin mene kao kupca boli dupe za to...znam zavrsnu cijenu koja nije mala pa ako se on hoce time baviti nek se bavi kak treba... prvo z3d ti tipa branis iz meni nekih cudnih razloga...a je znam da on najvjerojantije nemoze u svakom momentu do te glodalice i sl jer ne vjerujem da ju ima za po doma... ali nije to rekao...svugdje cujes i citas da ce uci za xy u neku manjuu serijsku proizvodnju..i nikako jel da udje u to... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
bogami si se potrudio svrtane, nema sta ![]() Ali jos jedna stvar, koja mene uzasno fascinira kod ljudi koji su zapeli za dr. Iceove blokove zbog izgleda je to da NIGDJE nisam cuo za neki test... Ono neka usporedba s mystificatorovim blokovima (koji su 2-3x jeftiniji) bila bi vrlo korisna. Pitanje je koliko bolje performanse dobijes s tim 2x skupljim blokovima?
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#35 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Al ipak, mene bi vise zanimalo D2D vs klasican waterblock, pa i jedan Hedgehog ako moze... A sto se tice blokova s testa, ja nisam zeljan dati 100% vise za blok od dr. Ice-a, a pritom dobijem 3 do max 4 stupnja manju temp :confused: No mozda je to samo moje misljenje...
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
uglavnom hedghog kao da je bolji od D2D, samo sto D2D je bio za Palomino, a testirano je na Tbredu pa je bilo potrebno neko namjestanje. I koliko sam shvatio to D2D je još u experimentalnoj fazi jer ipak nema performanse kao hedgehog.
![]() |
![]() |
#39 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() al moze mi netko objasnit KAKO moze d2d biti losiji od ikojeg bloka :confused:
![]() |
![]() |
#40 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
A dobro znaš li ti koliko znače ta 3-4 stupnja, pogotovo pri overklokiranju. I Dr. Ice blokovi su bolji samim tim šta su rađeni na CNC stroju a mysty buše bakrene pločice. Ja san uzeo Labyrinth blok ali neznam jeli bolji ili lošiji od Hedgehog. To čemo tek vidijeti krajem tjednn. Baš san danas dobija email od Dr. Ice blokovi su skoro gotovi, još samo poliranje i šalje ih. E i da uzeo sam i NB blok.
![]() |
#42 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Ne govorimo o ekstremima (neka alpha vs blok izraden kod dudeka s njegovom novom bosch stolnom busilicom) uzmimo jedan prosjek (sto mysty i ante u svakom slucaju jesu, bez uvrede po njih) vs "kvalitete i izgleda" dr. Ice-a. Svaka cast, Iceovi blokovi su predobro estetski napravljeni, i kvalitetniji od bilo kojih na nasem trzistu, ali glavno pitanje ostaje : KOLIKO SE ISPLATI PLACATI VISE TU KVALITETU I CIJENU?
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
Do san Dr. Ice Labyrinth platio 400, GPU blok Cold plate 200 i još čipset blok 200. Znači razlika u cijeni za oba bloka CPU/GPU je 70kn. A s tim da su Mystovi i Antini blokovi dobri, ali se ni u kojem slučaju ne mogu mjeriti sa kvalitetom Dr. Ice blokova, baš kao što si naveo. Pa kad ljudi več kupuju vodeno, i spremni su dati za 2 mystova bloka 500-550kn, zašto ne još 100-150kn pa imati vrhunski proizvod koji je puno bolji od ovoga a razlika u cijeni nije velika.
![]() |
![]() |
#44 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() al ja sam na primjer kupio sva tri bloka (cpu, gpu nb) od ante za 200kn. Dobro, nisu onda bili blokovi dobri ko sad, ali svejedno sluze svrsi. Po ovim tvojim cijenama, za 70kn razlike bi uzo Icea, ali po mojim cijenama (200kn vs 600kn) jos uvijek mislim da je to daleko od isplativosti... No moja greska je sto nisam provjeravao nove cijene mystija i ante (ocito idu goooore) , a naravno i kvaliteta ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ajde da se i ja malo ukljucim: Ovdje se prica u kvalitetu Dr.ce blokova i kako ako se hoce kvaliteta da se bolje uzme Dr.Ice nego Mysti,Ante i ekipa? Pa tko ima taj blok (dr.Ice) dovoljno dugo da prica o nekoj kvaliteti blokova, sto fali mystijevom bloku (dal puca negdje po savovima ili) isto tako sto fali Antinom bloku? Mislim da se ovdje prica iskljucivo o prestizu a to je : tko ce imat veci i ljepsi! To virus sto ti pricas da 3-4 stupnja razlike izmedju blokova igraju veliku uloga je cista glupost jer uzmimo da jedan procesor od 2600+ uz hladjenje vodeno radi pri nekih 40-45°C (puno sam rekao) tako da oce li biti temp 3 ili 4 °C veca ne igra apsolutno nikakvu ulogu u tome osim ako ti je vec proc sada na nekih 55-60°C idle. Ovdje se radi o preseravanju i mislim da to nema veze s kvalitetom ali tko sam ja da vam sudim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
|
Citiraj:
To što govoriš nema smisla. Evo recimo ovo je meni 3 vodeno, prvo mysty oni njegovi prvi blokovi i njegov radiator, onako nije bilo loše. Pa onda opet Mysty i novi blokovi (deblji, širi kanali i uvodnice) i bilo je puno bolje a dobio sam možda neka 3-4 stupnja, overclock je drastično skočio a ne sam radi ova 3-4 stupnja nego radi toga šta sa kvalitetnijim blokom razlika u temperaturi nije velika na default voltaži i na večoj jer ima neku svoju konstantu. I to puno znači, recimo može temp CPU-a biti 40C na 1.85V a kad staviš na 1.95 da se dinge za jedan stupanj, ili na 1.85 da bude 37C a kada digneš napon skoči za 6-7 stupnjeva. O tome ja govorin. I evo sad ovo trće vodeno od Dr. Ice opet će bit bolje, jer mijenjam blokove ali i radiator tako da će sigurno biti bolje. I to sigurno nije preseravanje, jer kada u kompu imaš sve vrhunske komponente zašto nebi izdvojio i koju kunu više za vrhunsko hlađenje koje je ujedno puno kvalitetnije izrade i lijepše.
![]() |
![]() |
#47 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() Ako imas para, uzmi, zasto ne. Ali ja sam mislio da govorimo o odnosu kvaliteta/cijena, a tu ipak jos uvijek mislim da dr. Ice nije najoptimalniji
![]() |
![]() |
#48 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Ovo mi pomalo lici na AMD vs Intel prepucavanja ili nVidia vs ATi. Sve ima svoje, ko trazi sto bolje performanse za sto manje para, taj ce vjerojatno i gomilu vremena potrositi na to da to sve skupa proradi i ostane raditi i opet, na najoptimalniji moguci nacin. A ja preferiram mozda zbarit i koju curicu na izgled svog kompa (ovo je figurativno receno, ali ima i toga ![]() No, previse uzdizem dr.Ice-a, a to nije poanta ovog posta - kada (i ako) se pojave konkretni blokovi i sistemi koji ce se moci normalno kupiti, onda ce se svako odluciti za ono sto mu se svidja. Takodjer, jos nisam nikog cuo da Mystifikatorov ili Antin blok pusta ili po necemu nije dobar, tako da njihovi blokovi definitivno vrijede toliko koliko kostaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() tamo sve dobis ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() vise se nemoze ni postena cura nac, da ne trazi neku korist... ma to sve treba iskarat i ostavit, naravno bez para ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
..
|
Citiraj:
a da pokusas naci curu na nekom normalnom mjestu a ne u bestu i sl...obozavam bisere koji tamo traze cure..a i cure koje tamo traze decke ali ajde... a kao ti ne trazis neku korist od cure...osim da ti je draze da je ljepsa,pametnija,bogatija i sl...a kad one traze su drolje a ti se hebac..ma daj... kaj vama fakerima nije jasno da normalna ekipa ima cure a vi ne...mislim tu se da povuci neki zakljucak zar ne...znam ja na faksu fakere koji su vuuuu pa nisu vidli vec godinama zene...a znam "normalne decke" koji se ne sjecaju doba kad su bili solo...ah te paralele... a sekisticki komentari vam sigurno ne dizu sanse da nadjete neku..bar ja nisam naletio jos na curu kojoj odgovara cuti muski komentar "e gle kolka ova ima s..." i sl... pa dok se vi qrcite nama normalnima ostaje vise komada za birati...i nadam se da cete me shvatiti u sali i da cete nastaviti s takvim ponasanjem...jer naime zene su samo objekti na napumpavanje zar ne??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
(°_°)
|
Uh, dubokoumni odgovori od covjeka koji se zalaze za prava zena ![]()
![]() |
#57 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
e svrtane, sad si ga fakat usro. trebala bi te ona teta opet zalit pelinkovcem ili cim te vec zalila. ma ne, bolje nekom kiselinom, jace pece. ![]()
![]() |
#58 |
..
|
a joj jeste se uhvatili ... sta ja nesmijem komentirati... mozda sam i usro ali ako ti smatras da je uredu zvati cure koje idu u klubove droljicama samo nastavi...(nisi ti rekao znam ali ako hoces nastavi i ti taj izraz koristiti)..ja necu..jer po tome ja tebe mogu zvati pogrdnim imenima tek tako..zakaj ne... uostalom kaj je cura koja je imala 10 deckiju u mjesec dana...kurba,drolja i sl..a tip je naravno glavni hebac u gradu zar ne??? i da sori ali borit cu se protiv takvog misljenja... p.s. i molio bih da ovu raspravu ne produljavamo..ne zato sto se ne zelim raspravljati o istoj nego smatram da ovo nije mjesto za to... ako si iz zg-a mozemo na kafu,pifu ili nesto pa cemo popricati... inace decki iz zg-a mogli bi se naci na kfi,pifi ili necem da izmjenimo iskustva i popricamo o politici,dinamu i sl ![]() ste za? |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
(°_°)
|
End of discussion:clap:
![]() |
#60 |
Premium