Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2006., 15:09   #31
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Zond
Neznam tko je to nazvao T-10 ali ja sam odavna ucio da je to IS-3 (JS-3). Razlikuje se od IS-2 (JS-3) sa ovim prednjim dijelom ukosenog oklopa. IS-2 je sudjelovao u zavrsnim borbama 45' (Varšava, Pomeranija, Kurland, Odra, Berlin, Koenigsberg) dok je IS-3 imao svoju premijeru u napadu na Mandzuriju.
Yup IS-3, ali u jednoj mojoj knjizi kaže T-10.Najvjerojatnije zato što je nezgodno prisjećati se druga Staljina

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 15:34   #32
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
iveumag je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2006., 16:23   #33
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

OMG, pa to je Scharnhorst
Bravo care, znaš što je dobar brod : goood :

Malo o Scharnhorstu
Dovršen: 30.6.1936.
Tip:Borbeni brod
Broj članova posade:1840
Zapremnina:38900 tona
Dimenzije: 229.8m*30m*9.91m
Domet:16306 km
Oružje(a): 9 279 mm topova, 12 150 mm topova
Oklop:343-168mm na glavnom dijelu broda, 256-152mm na glavnim kupolama, 75 mm na palubi
Maksimalna brzina:32 čvora

Potonuo: u 12 mjesecu 1943. Za to su bili zaslužni Duke of York i još 3 krstarice

EDIT:Postojala su dva broda tipa Scharnhorst: Scharnhorst i Gneisenau.

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 19.05.2006. u 16:34.
Staro 19.05.2006., 16:28   #34
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Pogledaj tu, imas WWII makete... Izvrsni detalji na maketama, izgledaju ko prave... Jednostavno zakon.
Inace evo thread koji sam prije dosta dugo otvorio...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35935

@Ive - odlicno napravljeno.
Kak je velika maketa?

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 17:22   #35
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Okladio bih se da je od Revella (maketa) i duzine 24-30cm.

Zond je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 17:29   #36
Defcon.OS
Contra bonos mores

Defcon.OS's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor HR_Swarm dude
Yup IS-3, ali u jednoj mojoj knjizi kaže T-10.Najvjerojatnije zato što je nezgodno prisjećati se druga Staljina
Nope, nije...radi se IS-8 ili IS-9, modeli iz pedesetih godina i hladnog rata.
Tocno je za Staljina, nakon smrti su modeli preimenovani.

Btw...ovdje ima zbirka fotki u boji ( LINK ), dosta korisno pri bojanju maketa
Defcon.OS je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 17:55   #37
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Velika je otprilike 35~40cm
EDIT:Trebao sam i Bismarcka napravit al sam ga za***************o,a imam i Ju-87 Stuku za napravit isto i
Staro 19.05.2006., 17:59   #38
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Citiraj:
Autor Zond
Okladio bih se da je od Revella (maketa) i duzine 24-30cm.
Nije od Revella nego od Airfix-a
Staro 19.05.2006., 18:19   #39
Zond
Rabotnik
Moj komp

Cudno, obicno je Revell imao najveci izbor brodova od "europćanskih" tvrtki. Japance i druge istočnjake neću spominjati.
Iako imam od Airfixa Saratogu, Revell mi je ostao nekako najdrazi za brodove - posjedujem Tirpitza, Prinz Eugena i Graf Speea.

Staro 19.05.2006., 18:38   #40
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pitanje: gdje u RH ima za nabavit tih maketa? Pogotovo brodovi iz WWII
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2006., 18:42   #41
Zond
Rabotnik
Moj komp

Turbo Limač (ako ne racunamo specijalizirane dućane). Ali sam vidio i u Mercatoru , Mercatoneu(?).

Staro 19.05.2006., 18:46   #42
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ma znam za te, ali mislio sam više neki specijalizirani dučan, sa web shopom, i po mogućnosti preporuka kvalitetnijih maketa, te da su iste dostupne u tom dućanu. Izbor u turbo limchu u Ri je : suicide , bar je bilo tako zadnji puta kad sam tražio...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 19.05.2006., 18:55   #43
Defcon.OS
Contra bonos mores

Defcon.OS's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Pomo
Ma znam za te, ali mislio sam više neki specijalizirani dučan, sa web shopom, i po mogućnosti preporuka kvalitetnijih maketa, te da su iste dostupne u tom dućanu. Izbor u turbo limchu u Ri je : suicide , bar je bilo tako zadnji puta kad sam tražio...
LINK
Defcon.OS je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 19:00   #44
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Thx, točno ono što sam tražio.
Staro 19.05.2006., 20:55   #45
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

U mogao bi si i ja od tamo nešto kupit
Staro 20.05.2006., 22:43   #46
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Ajmo malo o avionima
Staro 21.05.2006., 12:48   #47
AC Thunder
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor HR_Swarm dude
Naravno, za svaki otrov postoji protuotrov, pa tako i za tenkove.
Imaš pravo,danas su prijenosni lanseri velika opasnost za tenkove i ostala oklopna vozila, tako da više pješadi nije bespomoćna kad se nađe u koštac sa jačim vozilima.
Što se tiče šepurenja po vlastitom dvorištu, Ameri misle kako je njihov tenk najbolji na svijetu hvale ga i slave a protiv koga su se borili? Prastarih iračkih T-55-ica
Kad bi se našli A-1 vs. Leopard 2, ne bih rekao da bi se Amer izbukao bez ogrebotina

Merkavi bi T-84 zadao gadne probleme
Nije bas to tako jednostavno kako velis, ti i ostali, svako sredstvo ima svoju namjenu i predodređen nacin uporabe, tako se tenkovima ne jurisa u koloni jednom gradskom ulicom kao sto smo vidjeli i u Domovinskom ratu, zapravo bar ne oni koji su dovoljno pametni.

Pješaštvo nije bespomoćno, ali ima tu dosta ali, treba imat muda stat pred tenk, moderne PO rakete su jako skupe (hvala bogu pa jos uvjek ima dosta jeftinijih Maljutki, Fagota i Metisa, cak i stari ruski RPG-7 moze ostetit gusjenicu), pa i ako ih imas moras nac pravo mjesto u pravo vrijeme, ipak puno je varijabli. Jednom sam gledao kako covjek sa metisom promasuje kucu katnicu na 500m, sto je teoretski skoro pa nemoguce, ali kada ti metci fijucu oko glave nije lako ocuvat hladnocu, a da ne govorim kada se suocis sa tenkom pa makar to bilo i na 1000 m udaljenosti (gledao sam ljude koji zaliježu i kada su pucali naši tenkovi), ima tu puno ljudskog faktora nije sve u tehnici.

Sto se tice tenka M-84 (jer T-84 ne postoji) iz Đure bolje ga ne spominjite, a Abramsa, normalno da svaki cigo svoga konja hvali, ali stvar je u doktrini nije Abrams na bojistu sam, sudjeluje tu sva moguca druga tehnika, ljudstvo i potpora pa niti nije nuzno da Abrams mora bas biti u svakom detalju uvjek bolji od svako novo razvijenog tenka pa čak niti nekog starijeg.
AC Thunder je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2006., 13:11   #48
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor AC Thunder
treba imat muda stat pred tenk
A čuj, po toj logici ne bi smio ni izvirit 24/7 jer se-puca

Za to služi obuka-da se ne desi da protuoklopno oružje ima netko tko se živ usere čim ga vidi...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2006., 13:27   #49
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Jelc
A čuj, po toj logici ne bi smio ni izvirit 24/7 jer se-puca

Za to služi obuka-da se ne desi da protuoklopno oružje ima netko tko se živ usere čim ga vidi...
Hehe, pa neki su i to radili svi znamo onu krilaticu "Bože čuvaj Hrvasku odo ja u Njemačku". Ipak imamo iskustva iz rata pa znamo da su oni koji su izlazili ispred tenkova nasi heroji, ocu rec da to nemre svaki vojnik po "difoltu".

Obuka da, nekima bi i to pomoglo, ali takve obuke su rezervirane samo za rijetku elitu, mada ima ljudi kojima to ne pomaze, čak niti dugogodišnje iskustvo u ratu/bitkama, a ima ljudi kojima je to da ne velim "urođeno", zapravo sve je to stanje uma.
Staro 21.05.2006., 13:30   #50
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Citiraj:
Autor AC Thunder
Nije bas to tako jednostavno kako velis, ti i ostali, svako sredstvo ima svoju namjenu i predodređen nacin uporabe, tako se tenkovima ne jurisa u koloni jednom gradskom ulicom kao sto smo vidjeli i u Domovinskom ratu, zapravo bar ne oni koji su dovoljno pametni.

Pješaštvo nije bespomoćno, ali ima tu dosta ali, treba imat muda stat pred tenk, moderne PO rakete su jako skupe (hvala bogu pa jos uvjek ima dosta jeftinijih Maljutki, Fagota i Metisa, cak i stari ruski RPG-7 moze ostetit gusjenicu), pa i ako ih imas moras nac pravo mjesto u pravo vrijeme, ipak puno je varijabli. Jednom sam gledao kako covjek sa metisom promasuje kucu katnicu na 500m, sto je teoretski skoro pa nemoguce, ali kada ti metci fijucu oko glave nije lako ocuvat hladnocu, a da ne govorim kada se suocis sa tenkom pa makar to bilo i na 1000 m udaljenosti (gledao sam ljude koji zaliježu i kada su pucali naši tenkovi), ima tu puno ljudskog faktora nije sve u tehnici.

Sto se tice tenka M-84 (jer T-84 ne postoji) iz Đure bolje ga ne spominjite, a Abramsa, normalno da svaki cigo svoga konja hvali, ali stvar je u doktrini nije Abrams na bojistu sam, sudjeluje tu sva moguca druga tehnika, ljudstvo i potpora pa niti nije nuzno da Abrams mora bas biti u svakom detalju uvjek bolji od svako novo razvijenog tenka pa čak niti nekog starijeg.
Naravno da nije jednostavno, a ako sam rekao da je, onda se ispričavam
Također nisam ni mislio da tenkovi jurišaju po gradskim ulicama i znam kako postoje brojni čimbenici koji su potrebni za pobjedu u nekoj bitci:mehanizacija, logistika, taktika, itd. Naravno kao što kažeš ljudski faktor je iznimno važan, a definitvno nije lako biti staložen u ratu gdje granate i metci lete oko tebe.
T-84 postoji, on je ukrajinski tenk Oplot, unaprjeđenje T-80UD

Staro 21.05.2006., 13:42   #51
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor AC Thunder
"Bože čuvaj Hrvasku odo ja u Njemačku".
Čuj-za ovakve stvari se na PCE dijele banane.
Budući da do sad nisi radio probleme-samo upozorenje.
Nema politike.

Kaj se tiče ostalog-ja ne govorim o onom od prije 15 godina nego općenito.
Ne daje se protuoklopno oružje svakoj budali.

bdw-kad smo već kod budala, trebaš biti poprilična komadina budale da za kratko vrijeme ne naučiš rukovati "lakšim" stvarima tipa zolje, ose, armbrusta...
Staro 21.05.2006., 13:42   #52
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor AC Thunder
Sto se tice tenka M-84 (jer T-84 ne postoji) iz Đure
Da, da, svasta moze bit T-84 ali kao sto vidis gore, iz Đure, mislim da ipak ne.

Niste rekli (i Jelc) izrijekom da je jednostavno, ali sam ja dobio takav dojam, ono-kao: pa šta oni imaju 1000 tenkova mi imamo 1000 PO raketa i to je to, oni dojdu mi ih srokamo i gotovo (a još smo prosli i jeftinije neg oni sa svojim skupim tenkovima).

Ja sam vas htio samo nadopuniti, jer i Merkava i Abrams imaju svoje mjesto i ulogu i samu su dio jedne velike i prilično koplicirane masinerije, pa vidjeli smo i da su naši stari T-55/62 i T-34 pa i obicni oklopljeni kamioni imali veliki pozitivni učinak na našu vojsku a negativan na protivnika.
Staro 21.05.2006., 13:49   #53
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor AC Thunder
Niste rekli (i Jelc) izrijekom da je jednostavno, ali sam ja dobio takav dojam, ono-kao: pa šta oni imaju 1000 tenkova mi imamo 1000 PO raketa i to je to, oni dojdu mi ih srokamo i gotovo (a još smo prosli i jeftinije neg oni sa svojim skupim tenkovima).
Ne, krivo si skužio-ja sam rekao da je pitanje kako bi se ti lijepi tenkići proveli sa neprijateljem koji je na istoj tehnološkoj razini....a ne da ti satelit nekaj usnimi, specijalac označi pa ga rokneš navođenom bombom iz aviona.

Ili ganjaš sa najmodernijim tenkom uz potporu zrakoplovstva ruske krame...
Staro 21.05.2006., 14:15   #54
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Jelc
Čuj-za ovakve stvari se na PCE dijele banane.
Budući da do sad nisi radio probleme-samo upozorenje.
Nema politike.

Kaj se tiče ostalog-ja ne govorim o onom od prije 15 godina nego općenito.
Ne daje se protuoklopno oružje svakoj budali.

bdw-kad smo već kod budala, trebaš biti poprilična komadina budale da za kratko vrijeme ne naučiš rukovati "lakšim" stvarima tipa zolje, ose, armbrusta...
Nisam govorio o politici nego o ljudskom ponašanju u opasnim situacijama, niti nikog ne napadam zbog toga niti opravdavam ikog, zato sto znam da "nema politike u tvoju butigu", zato mi se i svidja forum, RESPECT.

Kaj se tice obuke, tako ti je u svim vojskama svjeta (necu pricat o nasoj, ma niti o nicijoj zbog politike) za obicnog vojnika sve se svodi samo na ono: to ti je ovo - to ti je ono, malo na teren, malo bojevog gađanja i to je to (to je obuka ali ona nije kvalitetna/potpuna, obuka koja ce te osposobiti za stati pred tenk je nesto drugo). Pravu obuku je jako teško organizirati i jako je skupa zato je takva obuka rezervirana za elitu, selekcija je isto tako još za sada vrlo upitna, i u vojsci (opcenito kao takvoj) se cesto griješi ipak je to prevelika organizacija. Moram pohvaliti nase maljutkase koji su na gađanjima (pa i bojevim) imali 100% pogodaka sto je i u teoriji jako teško (znat će oni sto znaju što je Maljutka).

Ne znaci da zato sto postoje moderna PO sredstva jedna pjesacka divizija moze samo tak srokat jednu oklopnu-mehaniziranu diviziju , iako su na istoj tehnološkoj razini (ak cemo vec gledat opcenito), jer se radi o faktoru velika vatrena moć/dobra zaštita u korist oklopno-meh. divizije, ali ne velim, moze se pjesastvo uspješno suprotstavit oklopu samo ako je jako puno drugih faktora u korist pjesastva (zadaća=obrana, neprijatelj=loš, teren=ispresjecan, nase snage=odlične, vrijeme=pogodno za nasa sredstva - kratica je METT-V)

Sto se mene tice imas pivu kad se najdemo pa mozemo kao dva oronula starca malo popricat o ratnim vremenima da ovdje ne zamaramo auditorij njima nezanimljivim temama.: cheers2
Staro 21.05.2006., 14:59   #55
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
http://www.acpr.org.il/ins/articles/Fishbein1.htm

Prilično zanimljiv pregled trenutne situacije snaga (s naglaskom na oklopne) na Bliskom istoku. Glavna nit vodilja je Izrael vs. muslimani
Staro 21.05.2006., 15:24   #56
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor AC Thunder
pa i obicni oklopljeni kamioni imali veliki pozitivni učinak na našu vojsku a negativan na protivnika.
E sad sam se sjetio, pa i Ameri nas kopiraju u Iraku s ovim, u zadnjem Hrv. vojniku izasao clanak o tome da Ameri od svojih standarnih kamiona prave oklopna vozila vareći oklopne ploče koje im se nađu priruci, jer im oklopni Hameri nisu dovoljno oklopljeni i naoruzani... lol ...kakav zaheb modernih (americkih) teoreticara ratovanja

Zadnje izmijenjeno od: AC Thunder. 21.05.2006. u 16:25.
Staro 21.05.2006., 16:14   #57
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Beren
http://www.acpr.org.il/ins/articles/Fishbein1.htm

Prilično zanimljiv pregled trenutne situacije snaga (s naglaskom na oklopne) na Bliskom istoku. Glavna nit vodilja je Izrael vs. muslimani
Dobar clanak, pogledajte ga Router i HR_Swarm, čisto tehnički gledajući IMHO da M-84 (iz Đure), T-84 (iz Ukraine) pa čak ni drveni Degman ( ) nemaju sanse sa Merkavom IV.

Najhebenija stvar na novoj Merkavi mi je onaj mali MB commando, jako opako, konstruktor je znao sta radi, pa jos ako mu racun daje racunalo (nije valjda da bi racunali pjeske, ma sta se tu ima racunat pa to se cilja prek ciljnika), covjece jako hebeno za nekog ko cuci i ispaljluje PO projektil na tenk, taj mora bit brzi od Supermena a jaja ko u bika.: flyingey
Staro 21.05.2006., 16:30   #58
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor AC Thunder
Sto se mene tice imas pivu kad se najdemo pa mozemo kao dva oronula starca malo popricat o ratnim vremenima da ovdje ne zamaramo auditorij njima nezanimljivim temama.: cheers2

Žderonje su skoro pa svaki mjesec

Denis-ovo je već kršenje pravila foruma.

Te je čista politika, te je nerealno (u kontekstu arapi vs izraelci), te je dovoljno pogledati iz čijeg je pera i tko su izvori....

Čudim se da nisu i Tursku naveli...
Staro 21.05.2006., 16:34   #59
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Citiraj:
Autor AC Thunder
Dobar clanak, pogledajte ga Router i HR_Swarm, čisto tehnički gledajući IMHO da M-84 (iz Đure), T-84 (iz Ukraine) pa čak ni drveni Degman ( ) nemaju sanse sa Merkavom IV.
Drveni Degman
Ne misliš valjda da je drveni zbog ERA-e (Explosive Reactive Armour )
Merkava je tehnički naprednija i generalno gledajući karakteristike bolja.
Slično je i sa MiG 21 vs. F-4 Phantom
Ali su ipak MiG-ovi 21 skidali F-4 Phantome u dog fightu

Staro 21.05.2006., 17:35   #60
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor HR_Swarm dude
Drveni Degman
Ne misliš valjda da je drveni zbog ERA-e (Explosive Reactive Armour )
Nazalost ne, ja bih volio da je samo to, ali ovo nije mjesto za raspravu o tome.

Citiraj:
Autor HR_Swarm dude
Slično je i sa MiG 21 vs. F-4 Phantom
Ali su ipak MiG-ovi 21 skidali F-4 Phantome u dog fightu
Ne stoji ti usporedba, ovdje se radi o sasvim drugim stvarima. Naglasio sam tehnički, nisam htio razmisljati o tome u nekom realnom fightu jer nisam u pozicija da procijenim isto, podaci o novoj Merkavi mogu biti malo ili puno prenapuhani, mozda modularni oklop i nije tako dobar kao sto se reklamira i zato su svakakve spekulacije moguce.

BTW, avijoncica, kako je vrijeme odmicalo fragrate Amera se drasticno povecao, ako se ne varam na kraju je bilo 21:1 (i to ne zbog tehnikalija) ispravi me ako sam u krivu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno