|
![]() |
#31 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Evo slika HR_Swam dude-a,moja četvrta maketa,trup napravio stari dok sam ja završio ostalo [img=http://img110.imageshack.us/img110/4681/picture007large7iv.th.jpg] [img=http://img110.imageshack.us/img110/3562/picture009large2pj.th.jpg] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium moderator
|
OMG, pa to je Scharnhorst ![]() Bravo care, znaš što je dobar brod : goood : Malo o Scharnhorstu Dovršen: 30.6.1936. Tip:Borbeni brod Broj članova posade:1840 Zapremnina:38900 tona Dimenzije: 229.8m*30m*9.91m Domet:16306 km Oružje(a): 9 279 mm topova, 12 150 mm topova Oklop:343-168mm na glavnom dijelu broda, 256-152mm na glavnim kupolama, 75 mm na palubi Maksimalna brzina:32 čvora Potonuo: u 12 mjesecu 1943. Za to su bili zaslužni Duke of York i još 3 krstarice EDIT:Postojala su dva broda tipa Scharnhorst: Scharnhorst i Gneisenau.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 19.05.2006. u 16:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Pogledaj tu, imas WWII makete... Izvrsni detalji na maketama, izgledaju ko prave... Jednostavno zakon. ![]() Inace evo thread koji sam prije dosta dugo otvorio... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35935 @Ive - odlicno napravljeno. ![]() Kak je velika maketa?
![]() |
#36 | |
Contra bonos mores
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Tocno je za Staljina, nakon smrti su modeli preimenovani. Btw...ovdje ima zbirka fotki u boji ( LINK ), dosta korisno pri bojanju maketa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
zippo61_junior
|
Velika je otprilike 35~40cm EDIT:Trebao sam i Bismarcka napravit al sam ga za***************o,a imam i Ju-87 Stuku za napravit isto i |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
zippo61_junior
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Cudno, obicno je Revell imao najveci izbor brodova od "europćanskih" tvrtki. Japance i druge istočnjake neću spominjati. Iako imam od Airfixa Saratogu, Revell mi je ostao nekako najdrazi za brodove - posjedujem Tirpitza, Prinz Eugena i Graf Speea.
![]() |
#40 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pitanje: gdje u RH ima za nabavit tih maketa? Pogotovo brodovi iz WWII
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 | |
Laughing Man
|
Ma znam za te, ali mislio sam više neki specijalizirani dučan, sa web shopom, i po mogućnosti preporuka kvalitetnijih maketa, te da su iste dostupne u tom dućanu. Izbor u turbo limchu u Ri je : suicide , bar je bilo tako zadnji puta kad sam tražio...
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Contra bonos mores
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Laughing Man
|
Thx, točno ono što sam tražio.
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
zippo61_junior
|
U mogao bi si i ja od tamo nešto kupit |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
zippo61_junior
|
Ajmo malo o avionima |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Pješaštvo nije bespomoćno, ali ima tu dosta ali, treba imat muda stat pred tenk, moderne PO rakete su jako skupe (hvala bogu pa jos uvjek ima dosta jeftinijih Maljutki, Fagota i Metisa, cak i stari ruski RPG-7 moze ostetit gusjenicu), pa i ako ih imas moras nac pravo mjesto u pravo vrijeme, ipak puno je varijabli. Jednom sam gledao kako covjek sa metisom promasuje kucu katnicu na 500m, sto je teoretski skoro pa nemoguce, ali kada ti metci fijucu oko glave nije lako ocuvat hladnocu, a da ne govorim kada se suocis sa tenkom pa makar to bilo i na 1000 m udaljenosti (gledao sam ljude koji zaliježu i kada su pucali naši tenkovi), ima tu puno ljudskog faktora nije sve u tehnici. Sto se tice tenka M-84 (jer T-84 ne postoji) iz Đure bolje ga ne spominjite, a Abramsa, normalno da svaki cigo svoga konja hvali, ali stvar je u doktrini nije Abrams na bojistu sam, sudjeluje tu sva moguca druga tehnika, ljudstvo i potpora pa niti nije nuzno da Abrams mora bas biti u svakom detalju uvjek bolji od svako novo razvijenog tenka pa čak niti nekog starijeg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Za to služi obuka-da se ne desi da protuoklopno oružje ima netko tko se živ usere čim ga vidi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
Obuka da, nekima bi i to pomoglo, ali takve obuke su rezervirane samo za rijetku elitu, mada ima ljudi kojima to ne pomaze, čak niti dugogodišnje iskustvo u ratu/bitkama, a ima ljudi kojima je to da ne velim "urođeno", zapravo sve je to stanje uma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Također nisam ni mislio da tenkovi jurišaju po gradskim ulicama i znam kako postoje brojni čimbenici koji su potrebni za pobjedu u nekoj bitci:mehanizacija, logistika, taktika, itd. Naravno kao što kažeš ljudski faktor je iznimno važan, a definitvno nije lako biti staložen u ratu gdje granate i metci lete oko tebe. T-84 postoji, on je ukrajinski tenk Oplot, unaprjeđenje T-80UD
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Budući da do sad nisi radio probleme-samo upozorenje. Nema politike. Kaj se tiče ostalog-ja ne govorim o onom od prije 15 godina nego općenito. Ne daje se protuoklopno oružje svakoj budali. bdw-kad smo već kod budala, trebaš biti poprilična komadina budale da za kratko vrijeme ne naučiš rukovati "lakšim" stvarima tipa zolje, ose, armbrusta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
|
Citiraj:
Niste rekli (i Jelc) izrijekom da je jednostavno, ali sam ja dobio takav dojam, ono-kao: pa šta oni imaju 1000 tenkova mi imamo 1000 PO raketa i to je to, oni dojdu mi ih srokamo i gotovo (a još smo prosli i jeftinije neg oni sa svojim skupim tenkovima). Ja sam vas htio samo nadopuniti, jer i Merkava i Abrams imaju svoje mjesto i ulogu i samu su dio jedne velike i prilično koplicirane masinerije, pa vidjeli smo i da su naši stari T-55/62 i T-34 pa i obicni oklopljeni kamioni imali veliki pozitivni učinak na našu vojsku a negativan na protivnika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ili ganjaš sa najmodernijim tenkom uz potporu zrakoplovstva ruske krame... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kaj se tice obuke, tako ti je u svim vojskama svjeta (necu pricat o nasoj, ma niti o nicijoj zbog politike) za obicnog vojnika sve se svodi samo na ono: to ti je ovo - to ti je ono, malo na teren, malo bojevog gađanja i to je to (to je obuka ali ona nije kvalitetna/potpuna, obuka koja ce te osposobiti za stati pred tenk je nesto drugo). Pravu obuku je jako teško organizirati i jako je skupa zato je takva obuka rezervirana za elitu, selekcija je isto tako još za sada vrlo upitna, i u vojsci (opcenito kao takvoj) se cesto griješi ipak je to prevelika organizacija. Moram pohvaliti nase maljutkase koji su na gađanjima (pa i bojevim) imali 100% pogodaka sto je i u teoriji jako teško (znat će oni sto znaju što je Maljutka). Ne znaci da zato sto postoje moderna PO sredstva jedna pjesacka divizija moze samo tak srokat jednu oklopnu-mehaniziranu diviziju , iako su na istoj tehnološkoj razini (ak cemo vec gledat opcenito), jer se radi o faktoru velika vatrena moć/dobra zaštita u korist oklopno-meh. divizije, ali ne velim, moze se pjesastvo uspješno suprotstavit oklopu samo ako je jako puno drugih faktora u korist pjesastva (zadaća=obrana, neprijatelj=loš, teren=ispresjecan, nase snage=odlične, vrijeme=pogodno za nasa sredstva - kratica je METT-V) Sto se mene tice imas pivu kad se najdemo pa mozemo kao dva oronula starca malo popricat o ratnim vremenima da ovdje ne zamaramo auditorij njima nezanimljivim temama.: cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
http://www.acpr.org.il/ins/articles/Fishbein1.htm Prilično zanimljiv pregled trenutne situacije snaga (s naglaskom na oklopne) na Bliskom istoku. Glavna nit vodilja je Izrael vs. muslimani |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: AC Thunder. 21.05.2006. u 16:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Najhebenija stvar na novoj Merkavi mi je onaj mali MB commando, jako opako, konstruktor je znao sta radi, pa jos ako mu racun daje racunalo (nije valjda da bi racunali pjeske, ma sta se tu ima racunat pa to se cilja prek ciljnika), covjece jako hebeno za nekog ko cuci i ispaljluje PO projektil na tenk, taj mora bit brzi od Supermena a jaja ko u bika.: flyingey |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Žderonje su skoro pa svaki mjesec ![]() Denis-ovo je već kršenje pravila foruma. ![]() Te je čista politika, te je nerealno (u kontekstu arapi vs izraelci), te je dovoljno pogledati iz čijeg je pera i tko su izvori.... Čudim se da nisu i Tursku naveli... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Ne misliš valjda da je drveni zbog ERA-e (Explosive Reactive Armour ![]() Merkava je tehnički naprednija i generalno gledajući karakteristike bolja. Slično je i sa MiG 21 vs. F-4 Phantom Ali su ipak MiG-ovi 21 skidali F-4 Phantome u dog fightu ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
BTW, avijoncica, kako je vrijeme odmicalo fragrate Amera se drasticno povecao, ako se ne varam na kraju je bilo 21:1 (i to ne zbog tehnikalija) ispravi me ako sam u krivu. ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|