Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.05.2006., 00:08   #31
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
...kolika je razlika kad se slusa u stereo modu preko recivera za razliku od obicnog stereo pojacala u kvaliteti zvuka jer mislim prodati ovog onkyia i uzeti ovaj denonov model avr-1306..da li se isplati??... pa kasnije uzeti ostatak zvucnika za surround.
Staro 30.05.2006., 09:18   #32
Adi
Registered User

Datum registracije: Jun 2005
Ako je kvalitetan receiver, i zvucnici razlike gotovo da i nema,dobri zvucnici ce iz loseg pojacala izvuci maksimum, a losi ce kod najboljeg pojacala na svijetu sve zabrljati.
Adi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.05.2006., 09:33   #33
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Doom
Pojačalo u reciveru najviše snage treba dati za bass drivere i bash iz tog razlogu svaki sub je obicno aktivan. U takvome sistemu za ostatak zvucnika ukljucujuci velike podne zvucnike pojačalo od 7x75W je previše. Cuo sam Athene f2.1 (91dB/w) na 2x30W pojačalu pa znam što govorim. To da Yamaha prži zvucnike zbog snage mi je: lol2 : jer ona sigurno ne prži zvucnike zbog snage vec zbog nestabilnog otpora izlaznog stupnja. Jako je komplicirano izmjeriti stvarnu snagu pojačala i netreba vjerovati u gluposti koje pišu u brošurama proizvođača tipa Yamaha. Uostalom pođite na www.homecinemachoice.com stranicu i pogledajte kako oni testiraju uređaja i prave stability test za izlazne snage.
to što si ti čuo Athene zvučnike na slabom pojačalu ne znači ništa, jer pogledaj njihovu osjetljivost.. ti zvučnici bi radili i sa pojačala od radio budilice, jer nisu zahtjevni.

druga stvar je kad staviš 88,89db zvučnike, e onda tu treba snage...
da li možeš vjerovat da jedno Thule pojačalo od na papiru 2x250W, cijene kad je bilo novo prije par godina koštalo 14k kn, ne može adekvatno potjerati Cantone 809DC zvučnike.. zašto? daje slabu struju zvučnicima.. nisu bitni watti, već koliko kvalitetno ono odrađuje svoj posao..
da se razumijemo, ima ono snage, ali je monotono, i zvučnici gube na dinamici, po čemu je baš taj model poznat..

Svi ti receiveri za kućno kino su jako slični, najmanje s čim se treba zamarati su koliko W imaju po kanalu... ja imama stariji Yamahin receiver, koji ima 5x60W, pa radi odlično..

A do paljenja zvučnika (uglavnom visokotonci), dolazi GREŠKOM vlasnika, koji dovodi u clipping i pretjeruje sa glasnoćama i uvodi u distorzije, pa pojačalu nedostane snage i dolazi do skokova u struji, pa najprije odlaze visokotonci...
teško je za objasniti...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2006., 00:51   #34
Archangel
Premium

Archangel's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
huhuuuu dobio sam na testiranje yamahu rx-v657 i moram priznati da je ok receiver. Nije da mi sad treba nesto posebno, ali ga mogu uzeti za 1600kn s garancijom(od frenda) i mislim da cu uzeti jer u ducanu dodje 2600kn.

Ako nista drugo stavim ga u drugu sobu za hmm... smislit cu nesto
Komp: A64x2(4400+); Corsair4x1GB; Seagate(SATAII) 250GB+Seagate(SATAII) 320GB; Gigabyte M56S-S3; (Sapphire Radeon 3870) Panasonic TV+NEC 20WGX2 lcd+Phillips220WS, zvucni entitet Yamaha+Audigy 4, Logitech G5+Saitek Eclipse II
Audio na comp: Marantz SR-4600, Magnat Monitor 1000+Magnat 880, Denon AVR-1706+2monoblok, 1 seta DIY zvucnika (dynaudio drives), Techincs RP-F880 (8 godina stare slušalice)
Archangel je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2006., 02:52   #35
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Danas sam napokon dobio svoj Avr-1706. Za sada ga koristim kao stereo pojačalo i fakat rastura. Prva osobina koja mi se svidjela je težina (13.5kg) i sama masivna izrada kućišta. spojio sam starije bookshelf kutije od cca 80dB/W koje ce mi poslije kada kupim prednje služiti kao zadnji zvucnici. Prije sam taj model cuo u av shopovima i u prijatelja, citao desetke pozitivnih testova ali nisam mogao vjerovati koliko je stvarno dobro dok ga nisam cuo u sebe. Soba je ogromna, a male zadnje zvucnike sa po 10m jeftinog kabela korstim kao prednje. Uglavnom zvuk kristalno cist, ima cak i direct mode koji služi odlicno. Što se tice snage imam osijecaj kako bi me ubila struja da dodirnem žicu od zvucnika . Stari koji je audiofil iz doba kvalitetnih gramofona, Ditona sa 30cm bas driverima i pojačala od 250W RMS/ch nije mogao vjerovati koliko je reciver placen jer je imao osijecaj da sluša stereo pojačalo od 3000kn i više. Jedina zaijerka ide digitalnom volume potenciometru koji nije potpuno centriran ali ga ionako puno ne diram jer sam nedavno sređivao zidove.

Zadnje izmijenjeno od: Doom. 01.06.2006. u 19:53.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2006., 03:11   #36
joolka
music freak

joolka's Avatar

..je li prednja maska od aluminija cjela ???
Staro 01.06.2006., 10:16   #37
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Doom
Danas sam napokon dobio svoj Avr-1706. Za sada ga koristim kao stereo pojačalo i fakat rastura. Prva osobina koja mi se svidjela je težina (13.5kg) i sama masivna izrada kućišta. spojio sam starije bookshelf kutije od cca 80dB/W koje ce mi poslije kada kupim prednje služiti kao zadnji zvucnici. Prije sam taj model cuo u av shopovima i u prijatelja, citao desetke pozitivnih testova ali nisam mogao vjerovati koliko je stvarno dobro dok ga nisam cuo u sebe. Soba je ogromna, a male zadnje zvucnike sa po 10m jeftinog kabela korstim kao prednje. Uglavnom zvuk kristalno cist, ima cak i direct mode koji služi odlicno. Što se tice snage imam osijecaj kako bi me ubila struja da dodirnem žicu od zvucnika . Stari koji je audiofil iz doba kvalitetnih gramofona, Ditona sa 30cm bas driverima i pojačala od 250W RMS/ch nije mogao vjerovati koliko je reciver placen jer je imao osijecaj da sluša stereo pojačalo od 3000kn i više. Jedina zaijerka ide analognom volume potenciometru koji nije potpuno centriran ali ga ionako puno ne diram jer sam nedavno sređivao zidove.
ovo donekle potvrđuje moju tezu da se i receiveri i pojačala, razvijaju, i da stvar koja vrijedi 2k kn se može mjeriti sa polovnim pojačalom/receiverom koje je prije 3-4godine koštalo 7-8k kn.. a ljudi misle da je onda takvo staro pojačalo bolje....
Staro 01.06.2006., 16:50   #38
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor joolka
..je li prednja maska od aluminija cjela ???
Prednja maska e od debele aluminijske ploće.
Staro 01.06.2006., 16:56   #39
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre
ovo donekle potvrđuje moju tezu da se i receiveri i pojačala, razvijaju, i da stvar koja vrijedi 2k kn se može mjeriti sa polovnim pojačalom/receiverom koje je prije 3-4godine koštalo 7-8k kn.. a ljudi misle da je onda takvo staro pojačalo bolje....
Slažem se. Tehnika napreduje, ponekad i u lošem smijeru (stk izlazi na pojačalima i sl.) ali drago mi je da stare provjerene marke tipa Denon, Onkyo, Nad.. josh uvijek postoje i uspijevaju napraviti uređaje konkurentne cijenom. I što je najvažnije da su zadržali straru kvalitetu što malo njih uspijeva.
Staro 01.06.2006., 17:09   #40
joolka
music freak

joolka's Avatar

...daj mi jos samo reci kako mislis ovo "zamjerka ide analognom volume potenciometru koji nije potpuno centriran" sto mislis pod tim ??
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2006., 19:51   #41
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor joolka
...daj mi jos samo reci kako mislis ovo "zamjerka ide analognom volume potenciometru koji nije potpuno centriran" sto mislis pod tim ??
Ma krivo sam napisao. Htijeo sam reci da bih više volio kad bi bio analogni a ne digitalni (pulsni) potenciometar. Draži su mi bili potenciometri na starim uređajima koji imaju min i max blokadu. Kod ovih modernih koji se beskonacno vrte nemam osijecaj koliko sam pojacao jer se kad njih vrtiš umijesto da mijenjaju otpor sklopu u reciveru šalje informacija koliko puta si zatvorio el.krug i onda ti reciver ispisuje one glupave šarolike grafove i brojeve koji obicno nemaju veze s nicim. Zato i kažem da nisu centrirani jer su prije volume koluti bili ucvrsceni na veliku i jaku osovinu i kada bi pojacavo imao sam osijecaj snage a sada su mekaniji i malo plešu lijevo,desno kada ih okreceš.
Eto, puno sam se raspisao bezveze.
Srecom je to u Denona ok jer sam popravljao dosta Kenwood i Sony pojačala na kojima je to toliko rasklimano da se zamalo ne raspadne.
Staro 02.06.2006., 01:11   #42
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

moja yamaha ima od min do max.. tako nešto, ne rti se beskonačno..
samo glupo što uopće na ekranu ne pokazje koliko je pojačano, nego se moram zavirivat na kolut...
Staro 02.06.2006., 12:26   #43
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

I josh se buniš. Meni stereo sisitem izgleda ovako:
http://www.son-video.com/Rayons/Hifi...haine300AC.jpg
Primjetit ces da pojacalo nema daljinski , a od ledica ima samo onu da je upaljeno. Pojačalo imam vec 2 godine i ne smeta mi što se moram svaki put dizati iz fotelje da pojačam glasnocu jer ga ionako vecinom držim upaljenog na jednoj glasnoci . Kod Denona mi digiitalac postaje drag jer ga ionako vecinu vremena kontroliram preko daljinskog.
Staro 02.06.2006., 12:37   #44
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor joolka
...kolika je razlika kad se slusa u stereo modu preko recivera za razliku od obicnog stereo pojacala u kvaliteti zvuka jer mislim prodati ovog onkyia i uzeti ovaj denonov model avr-1306..da li se isplati??... pa kasnije uzeti ostatak zvucnika za surround.
Neces pogrijesiti ni sa Avr-1306 jer bi trebao biti isti kao avr-1706 osim što nema setup mic koji je odlicna stvar. Navecer kada nema puno okolnih zvukova staviš mikrofon na poziciju s koje ces slusati/gledati i pustiš reciver da sam podesi sve rezne frekvencije, udaljenost između zvučnika, kašnjenje zvuka...
Ja da imam tako kvalitetno stereo pojačalo ostavio bih ga za stereo jer je sigurno bolje od recivera u ovoj cijenvnoj kategoriji. Moja preporuka je ili imati i Onkya i Denon ili samo Onkyo.
Staro 02.06.2006., 14:21   #45
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

jučer kupio novi centralni za svoj HT.. Yamaha mali srebrni, čisto solidno radi, a cijena je više nego povoljna... model Yamaha NS-C125.. samo što na njemu pjesma od U2 - Vertigo, kad tip para na gitari, taj zvuk jednostavno ne može reproducirati... jer sam ga spojio kao desni trenutno da ga isprobam u glazbi.. zanimljivo da ne svira taj dio na njemu... ima neko objašnjenje? a puknem na svoje energy bookshelfe, onda radi taj dio pjesme na njima.. izgleda da je raspon frekvencije ograničen....
Staro 02.06.2006., 15:19   #46
joolka
music freak

joolka's Avatar

..eto ti na ti i tvoja yamaha
Staro 02.06.2006., 17:58   #47
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ma sad sam malo stavio Matrix original DVD, da vidim kako zvuči u pravom surroundu, i super je.

ne treba boljeg, sve mi se drma po stanu, strašno nešto.. ipak mi je drago što nisam prodao ove svoje Geniuse.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno