|
![]() |
#31 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...kolika je razlika kad se slusa u stereo modu preko recivera za razliku od obicnog stereo pojacala u kvaliteti zvuka jer mislim prodati ovog onkyia i uzeti ovaj denonov model avr-1306..da li se isplati??... pa kasnije uzeti ostatak zvucnika za surround.
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako je kvalitetan receiver, i zvucnici razlike gotovo da i nema,dobri zvucnici ce iz loseg pojacala izvuci maksimum, a losi ce kod najboljeg pojacala na svijetu sve zabrljati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
druga stvar je kad staviš 88,89db zvučnike, e onda tu treba snage... da li možeš vjerovat da jedno Thule pojačalo od na papiru 2x250W, cijene kad je bilo novo prije par godina koštalo 14k kn, ne može adekvatno potjerati Cantone 809DC zvučnike.. zašto? daje slabu struju zvučnicima.. nisu bitni watti, već koliko kvalitetno ono odrađuje svoj posao.. da se razumijemo, ima ono snage, ali je monotono, i zvučnici gube na dinamici, po čemu je baš taj model poznat.. Svi ti receiveri za kućno kino su jako slični, najmanje s čim se treba zamarati su koliko W imaju po kanalu... ja imama stariji Yamahin receiver, koji ima 5x60W, pa radi odlično.. A do paljenja zvučnika (uglavnom visokotonci), dolazi GREŠKOM vlasnika, koji dovodi u clipping i pretjeruje sa glasnoćama i uvodi u distorzije, pa pojačalu nedostane snage i dolazi do skokova u struji, pa najprije odlaze visokotonci... teško je za objasniti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
huhuuuu dobio sam na testiranje yamahu rx-v657 i moram priznati da je ok receiver. Nije da mi sad treba nesto posebno, ali ga mogu uzeti za 1600kn s garancijom(od frenda) i mislim da cu uzeti jer u ducanu dodje 2600kn. Ako nista drugo stavim ga u drugu sobu za hmm... smislit cu nesto ![]()
Komp: A64x2(4400+); Corsair4x1GB; Seagate(SATAII) 250GB+Seagate(SATAII) 320GB; Gigabyte M56S-S3; (Sapphire Radeon 3870) Panasonic TV+NEC 20WGX2 lcd+Phillips220WS, zvucni entitet Yamaha+Audigy 4, Logitech G5+Saitek Eclipse II Audio na comp: Marantz SR-4600, Magnat Monitor 1000+Magnat 880, Denon AVR-1706+2monoblok, 1 seta DIY zvucnika (dynaudio drives), Techincs RP-F880 (8 godina stare slušalice) |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Danas sam napokon dobio svoj Avr-1706. Za sada ga koristim kao stereo pojačalo i fakat rastura. Prva osobina koja mi se svidjela je težina (13.5kg) i sama masivna izrada kućišta. spojio sam starije bookshelf kutije od cca 80dB/W koje ce mi poslije kada kupim prednje služiti kao zadnji zvucnici. Prije sam taj model cuo u av shopovima i u prijatelja, citao desetke pozitivnih testova ali nisam mogao vjerovati koliko je stvarno dobro dok ga nisam cuo u sebe. Soba je ogromna, a male zadnje zvucnike sa po 10m jeftinog kabela korstim kao prednje. Uglavnom zvuk kristalno cist, ima cak i direct mode koji služi odlicno. Što se tice snage imam osijecaj kako bi me ubila struja da dodirnem žicu od zvucnika ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doom. 01.06.2006. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
music freak
|
..je li prednja maska od aluminija cjela ???
![]() |
#37 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Émile Flournoy
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
music freak
|
...daj mi jos samo reci kako mislis ovo "zamjerka ide analognom volume potenciometru koji nije potpuno centriran" sto mislis pod tim ??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Émile Flournoy
|
Citiraj:
Eto, puno sam se raspisao bezveze. ![]() Srecom je to u Denona ok jer sam popravljao dosta Kenwood i Sony pojačala na kojima je to toliko rasklimano da se zamalo ne raspadne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Émile Flournoy
|
I josh se buniš. Meni stereo sisitem izgleda ovako: http://www.son-video.com/Rayons/Hifi...haine300AC.jpg Primjetit ces da pojacalo nema daljinski , a od ledica ima samo onu da je upaljeno. Pojačalo imam vec 2 godine i ne smeta mi što se moram svaki put dizati iz fotelje da pojačam glasnocu jer ga ionako vecinom držim upaljenog na jednoj glasnoci . Kod Denona mi digiitalac postaje drag jer ga ionako vecinu vremena kontroliram preko daljinskog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Émile Flournoy
|
Citiraj:
Ja da imam tako kvalitetno stereo pojačalo ostavio bih ga za stereo jer je sigurno bolje od recivera u ovoj cijenvnoj kategoriji. Moja preporuka je ili imati i Onkya i Denon ili samo Onkyo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Lika u mom srcu
|
jučer kupio novi centralni za svoj HT.. Yamaha mali srebrni, čisto solidno radi, a cijena je više nego povoljna... model Yamaha NS-C125.. samo što na njemu pjesma od U2 - Vertigo, kad tip para na gitari, taj zvuk jednostavno ne može reproducirati... jer sam ga spojio kao desni trenutno da ga isprobam u glazbi.. zanimljivo da ne svira taj dio na njemu... ima neko objašnjenje? a puknem na svoje energy bookshelfe, onda radi taj dio pjesme na njima.. izgleda da je raspon frekvencije ograničen.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
music freak
|
..eto ti na ti i tvoja yamaha ![]()
![]() |
#47 |
Lika u mom srcu
|
ma sad sam malo stavio Matrix original DVD, da vidim kako zvuči u pravom surroundu, i super je. ne treba boljeg, sve mi se drma po stanu, strašno nešto.. ipak mi je drago što nisam prodao ove svoje Geniuse. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|