Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2003., 20:13   #31
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ozren
To je istina...

a nis, ja lijepo savjetujem svima da negdje iskopaju tehnicku dokumentaciju (npr. na intel developer sajtu, ako mogu do njega) pa nek si pogledaju latencije i sl. kod P3 naspram P4... Ja sam Croteamovcima prije jedno 10000 godina rekao da je P4 najsavrseniji proizvod marketinga ikad... da je proc radjen samo da bi radio na sto vecem taktu i da su tome sve, apsolutno sve podredili... e pa decki nisu mislili da je to bas tako dok im nije uletila dokumentacija... pa su pali na dupe...

O.
Kako je ovo lijepo "seljacki" receno!!! :clap: Ozrene priznaj koliko si imao iz skolskih zadaca? znas ono na temu "Jesen je stigla u moj grad".

Iako ovo gore ne znaci automatski da je Athlon savrsen, uh daleko od toga. Realno gledano iako je p4 "radjen samo da bi radio na sto vecem taktu" ipak je dogurao do zavidnog takta i bez obzira na sav fusheraj, htjeli mi to ili ne priznati trenutno je brzi.

Al' cu se smijati kad izadje p5 ili sto vec pa kad Intel pocne pricati kako nije sve u taktu

A AMDa ce mi se cini, biti zao...

LAcy
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2003., 20:39   #32
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Ma brz je, normalno, ipak se vrti na 3GHz... ali da je bas brzi od Athlona 2800+ na nForceu2 i nije - tu su si. Sto se pak skolskih zadaca tice, sa skolom nikad nisam imao problema... dakle...

Ma mene zanima i nekaj prije P5 - Centrino... izuzetno sam znatizeljan jer kazu da proc na 1.6GHz bije P4-M na 2GHz, pa sam sad zivo znatizeljan da vidim da li ce i Intel uvesti neki PR (performance rejting).

Idem se sad pakirat, CeBIT ceka!

Citiraj:
Originally posted by zlasinge
Kako je ovo lijepo "seljacki" receno!!! :clap: Ozrene priznaj koliko si imao iz skolskih zadaca? znas ono na temu "Jesen je stigla u moj grad".

Iako ovo gore ne znaci automatski da je Athlon savrsen, uh daleko od toga. Realno gledano iako je p4 "radjen samo da bi radio na sto vecem taktu" ipak je dogurao do zavidnog takta i bez obzira na sav fusheraj, htjeli mi to ili ne priznati trenutno je brzi.

Al' cu se smijati kad izadje p5 ili sto vec pa kad Intel pocne pricati kako nije sve u taktu

A AMDa ce mi se cini, biti zao...

LAcy
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2003., 20:50   #33
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Ajd sretan put i pisi kad stignes da i mi ostali smrtnici saznamo nesto iz prve ruke. Daj baci pogled na AMD dal' ima stogod od tih 64bita il' da se pripremimo na monopol.

A i taj centrino, a nema veze bitno da imamo o cem' razglabat'

LAcy

P.S.
A ti si bio neki streber?
Staro 10.03.2003., 22:00   #34
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:

A ti si bio neki streber?
ozren?
s onakvom facom i ogromnim rukama????
cisto bi se iznenadio....ma sokirao
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2003., 08:46   #35
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
Da ALI, da se arhitektura isplati mora je pratiti software, što trenutno nije slućaj :mad:

Od Intelovog HT-a nema gotove nikakove koristi ako se ne koristi Win 2000/XP i npr Photoshop.

Isto tako npr. VGA kartice koriste mrak feature koji mogu svašta, samo kaj ih igre ne podržavaju.

Sjetite se samo koliko je trebalo da MMX zaživi, pa u grafici T&L. Slijepo dizanje frekve je bezveze, slažem se, ali kaj da rade drugo kada ih software ekipa ne prati niti blizu
Hmm, ne bih se slozio.. Win2000/XP koristi sada vec velik broj ljudi, ne znam koliko, ali skoro svi koje znam. Linux takodjer ima podrsku za SMP, a SMP (sto je bit HT-a) se iskoristava dok god ima vise threadova za izvrsavati.. Ono, ctrl-alt-delete, pa task manager, pa processes, ziher ih ima barem 20, koji su doduse uglavnom idle, ali i aplikacije su threadovi (a neke su i multi-threaded poput photoshopa), tako da HT iskoristavas uvijek, a posebno kada imas vise aplikacije koje se istovremeno vrte. Po meni je HT odlicna ideja kako proc koji ne iskoristava svoje potencijale dovest u red... Intel je gledao mozda malo dalje unaprijed nego sto smo mi svjesni. Mislim, takav div s tolko love mora vidjet da im je novi proc sporiji od starog na istom taktu, ali mozda stara arhitektura ne ide dalje po performansama (halo AMD?).
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2003., 08:51   #36
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Da u pravu si to je zalosna cinjenica, software kasni vec godinama, i sto je mozda jos gore sve se manje optimizira. Nekad su se programi ili igre pisale godinama u assembleru i bile su optimizirani za pojedinu arhitekturu sad je to gotovo nemoguce, zbog tempa izdavanja i kompatibilnosti. Mozda treba napraviti rez i prijeci na RISC koji se uostalom ionako nalazi unutar svagog CISC CPUa, i to vise RISCa unutar jednog chipa, i onda imati pravi multiprocessor.

LAcy
Pa to je poanta HT-a. Svi CISC procesori imaju ogromnu kolicinu izvrsnih jedinica, a HT ispravno implementiran ce ih efikasnije iskoristavati... Ako se Intel potrudi i HT razvije u skladu sa njegovim potencijalima, to ce bit mrak. Jos nek se udruzi sa M$-om (hah, kao da vec nije) i sve ce aplikacije radit jos bolje.

A sto se tice softwarea, trenutna potraznja na svjetskom trzistu softwarea je daleeeko veca od punude, tako da sva sranja prolaze, dokle god rade (nije bitno kako to rade).
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2003., 11:03   #37
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Da ali je Intel po obicaju sfushario HT koliko se sjecam. Tako da se dogadja da je ponekad sporije s njim njego bez njega, jer se poklope npr. 2 threada koji oba zahtijevaju isti "dio CPU" i onda zbog toga sto system misli da ima 2 CPU vrijeme izvrsavanja bude duze nego da imamo klasicni CISC.

LAcy
Staro 11.03.2003., 11:18   #38
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by shimpa

A sto se tice softwarea, trenutna potraznja na svjetskom trzistu softwarea je daleeeko veca od punude, tako da sva sranja prolaze, dokle god rade (nije bitno kako to rade).
Žalosna činjenica

Fali dobrih nadobudnih programera kao u pionirsko doba informatike. Nažalost čini se da toga više nema. Bitno je samo " nešto " izbaciti van i lupat verziju na verziju s minimalnim promijenama.

*sigh

The good old days ....

Upravo sam napisao recenziju Freelancera i sjetim se Elite 2. Igra koja je bila gotovo neograničena. 3D grafika - rudimnentalna , ali bez obzira. Gro brodova, misija, ma svega i svaćega. Svemir koji nema granica i svaki puta se nanovo generira ( neš kao Diablo ) To je sve radilo na PC 386 16Mhz i sve je stalo na 1 ( jednu ) disketu 1,44 Mb

To se zove optimizacija, a ne ovo kaj delaju današnji brojleri od programera

--- sorry za off topic ponjela me nostalgija ---
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2003., 12:11   #39
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Neznam koliko si star (krijes godine ) ali ja sam igrao Elitu jos na Spectrumu, kad vec pricamo o optimizaciji, sve sto si ti nabrojao za dvojku vrijedi i ovdje a radilo je na Z80 na 3,5MHz i 48kB u kojih je ukljucen i video ram. Definitivno da sad imamo neuporedivo jace processorre al' tko jos pise u assembleru... a i da pise brzo bi propali dok oni to zavrse vec je gomila naslova vani.

LAcy
Staro 11.03.2003., 14:52   #40
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Neznam koliko si star (krijes godine ) ali ja sam igrao Elitu jos na Spectrumu, kad vec pricamo o optimizaciji, sve sto si ti nabrojao za dvojku vrijedi i ovdje a radilo je na Z80 na 3,5MHz i 48kB u kojih je ukljucen i video ram. Definitivno da sad imamo neuporedivo jace processorre al' tko jos pise u assembleru... a i da pise brzo bi propali dok oni to zavrse vec je gomila naslova vani.

LAcy
Duboka isprika
Istina, zaboravih napomenuti da govorim o dvojki

Ali bez obzira nisam mislio da netko kakti bedak piše u Assembleru
My point je bio žalostan nedostatak optimizacije za određeni HW.

Jest da bi troškovi bili sky high da se ide na kompletnu optimizaciju za određeni HW, ali gro softwarea koji kola našim policama je šrot. Kaj je još najgore usere baš briga, jeftinije i lakše mu nabaviti novi proc, još RAM-a itd. nego plaćati troškove dodatne optimizacije.

P.S. Nije da krijem godine - 22.07.1977. - daklem 25
Mlad sam još za većinu starih konja tu na forumu ( ovo nije išlo nikoga posebno, samo sam sebe tiješim da nisam za staro gvožđe )
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2003., 14:59   #41
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
Duboka isprika
Istina, zaboravih napomenuti da govorim o dvojki

P.S. Nije da krijem godine - 22.07.1977. - daklem 25
Mlad sam još za većinu starih konja tu na forumu ( ovo nije išlo nikoga posebno, samo sam sebe tiješim da nisam za staro gvožđe )
A neka doci ces i ti u nase godine :clap:
Staro 11.03.2003., 18:44   #42
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by LAcy
A neka doci ces i ti u nase godine :clap:
ali vi vise nikada necete u moje.......
CRKNITE MATORI GADOVI
Staro 11.03.2003., 20:01   #43
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
A, vi nikad nećete u moje.btw my birthday is on 03.12.1985.

Kirk: "Spock, you want to know something? Everybody's Human."
Spock: "I find that remark... insulting."
LordNitro je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2003., 20:05   #44
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Citiraj:
Originally posted by nitro
A, vi nikad nećete u moje.btw my birthday is on 03.12.1985.
oprostite na lapsusu.my birthday is on 03.12.1984.

Staro 11.03.2003., 20:45   #45
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
ali vi vise nikada necete u moje.......
CRKNITE MATORI GADOVI
Al' za koju godinu ce i tebi neki klinac ovako, zato pazi sto pises
Staro 11.03.2003., 21:49   #46
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by LAcy
Al' za koju godinu ce i tebi neki klinac ovako, zato pazi sto pises
upravo se zato sada izivljavam
Staro 12.03.2003., 07:45   #47
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

opće je poznato da se mlađi izruguju starijima, pa se stariji ni ne obaziru na to.Ako meni neki klinac nakon par godina bude govorio da sam star neće biti problema!

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke