|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Sumnjam da ce itko ikoga pokopati. Evo malo statistike. Prerano je govoriti o ovogodisnjim udjelima ali evo kako je bilo stanje u udjelu prodaje grafickih kartica (racunajuci svih osam proizvodaca) za Q1 i Q2 2005. : Q1 2005. desktop segment (kojem pripada 9% trzista GPU-a): 1. ATI 51.4% 2. nVidia 46.7% Q1 2005. mobile segment (24.4% udjela): 1. Intel 50.8% 2. ATI 35.5% Q1 2005. uk udio na trzistu: 1. Intel 43,1% 2. ATI 26,1% 3. nVidia 17,9% 4. VIA 6,9% 5. Sis 5,4 % 6. Matrox 0,33% 7. XGI 0,25% 8. 3Dlabs (Creative Technology) 0,02% Q2 2005. uk udio na trzistu: 1. Intel 43,7% 2. ATI 26,8% 3. nVidia 15,9% 4. VIA 8,1% 5. Sis 5,0 % 6. Matrox 0,3% 7. XGI 0,2% 8. 3Dlabs (Creative Technology) 0,02% Dakle ovo su rezultati ususret izlasku GeForce 7800 na trziste u Q3 2005. kada je nVidija malo popravila udio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ali ne zaboravite da physx nema nikakvih utjecaja na bilo koji 3dmark što ga čini beskorisnim barem za mene. Ja želim testirat grafičke u benchamrkima!! A sto se tice E.T. vog posta, stvarno je sramotno da Intel ima toliki udio. Dođe mi da povraćam kad vidim laptope po 10 i više milja kuna sa njhovim gma900 grafuljama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.05.2006. u 02:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo prepravio sam post. Podcrtao sam sad ono kaj se nadam da se šališ... Al nekak mi se čini da se ne šališ ![]() Pa nemreš reć čovječe da bi ti kupio te physx kartice samo da dobiješ veći skor u nekom benchmarku (i to 3Dmark koji da može, skor bi mu ovisio i o mrežnoj kartici, toliko o tom benchmark programu) ? I ovako je ta physx kartica izvlačenje dodatnih novaca od ljudi (a čini mi se da jedan chip poput onog kakve današnje grafičke kartice imaju, može komotno sama napravit sve što može taj physx chip), a ti još razmišljaš na takav način. Sad neznam dal sam to samo ja ili se i drugima čini takav način razmišljanja, u najmanju ruku, čudnim? Naravno, nemoj shvatit ovaj post kao nekakvo vrijeđanje tebe ili takvo što ![]()
![]() |
#36 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Nije bed znam, al igre su me prestale zanimat jedino što mije ostalo og grafičke je benchmark. Sa hrpe 6800-totki spustio sam se na 9800 koju sam modao a i to mi je prejako za rizik koji je jeidna igra koja me zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
ja se stvarno nadam da ce se to nac integrirano na grafickim karticama. igranje na PC-u je vec dugo na granici perverzije s ovim bi bilo cista perverzija. Doduse sjecam se kad se i na 3D acceleratore tak gledalo, S3 je davno rekao da taj 3D nikad nece zazivjet pa se nije bas proslavio..... time will tell ali si nekak brijem da ni NVidia ni ATI nece gledat skrstenih ruku kak im netko uzima dio zarade pa ce to bit onboard |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
evo i prva igra (barem koliko ja znam) koja zahtjeva AGEIA PhysX - Ghost Recon Advanced Warfighter ...iako meni i bez tog dodatka radi sve na high na 30 do 40 FPS ....tak da mislim da bi ta kartica bila uzaludno bacanje novca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
ma u k...c i s tim PPU-om! fakat samo pare izvlace iz nas! kaj ce jos izmislit??? MGPU(money grabbing proccesing unit)...ubacis q4 u kantu a proc ti na grafi sere kak ti je komp pre-jeftin i zahtjeva da mu upiknes jos koju kovanicu ili nedaj boze koji suskavac jer odbija raditi! pas mater...ak ovo prode i zazivi cijena igranja ce otic(vec je) prema gore za duplo!!!: Machineg : Machineg down with ageia!: cheers2 we don't need PPU! we don't need PPU! we don't need PPU! we don't need PPU! we don't need PPU! ...right guys? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako Ageia se ne prilagodi trzistu PhysiX nema nikakve sanse. Kako je to obicno sa svim novim stvarima cijene su neralno visoke, pa je tako i sa Physix, ali kada se pojavi neko konkurentsko rijesenje doci ce cijene na svoje mjesto. Sigurno ste primjetili kako grafičke kartice više nisu samo GPU i memorija. Tako ce zasigurno biti dodana mogucnost obrade fizike i kao posljedica ce biti smanjeno opterecenje na proc. = veci FPS i prividno brza graficka kartica. nVidia i Havok vec rade na tom polju tako da se vec SLI konf. koristiti i DJELOMICNU obradu "fizike". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|