|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Citiraj:
e ja nisam na taj nego na srednji... a kako opce da spojim tu žicu (sto se sastoji od vise malih) na taj jedan pin jer ipak su one deblje a ovaj pin na dimm-u je stvarno mali... i dali ima veze koji je pin? nekak mi se cini moja žica dosta deblja ali ako si ti uspio sa tom za molexe onda bi i meni trebalo funkcionirat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uvrni te male žice i pređi lagano lemilicom da se spoje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Mislim da se sa slike tocno vidi da ide na prvi dimm do proca 1.DAKLE ISPRINTAJ I TOCNO POGLEDAJ GDJE IDE KOJI KRAJ ZICE, ak napravis kak je na onim slikama imas 3,3V, ak zajebes ode ploca!!! 2.Iscupaj komp iz struje 3.Ovisi na koji pin zalemis i ak zalemis na koji krivi moze ti izgorit ploca!! 4.Zicu ne guli na dugacko, vec na kratko da ti slucajno ne ulovi koji drugi pin(ne moras uzet od molexa ak mislis da ti je predebela i da neces moc zalemit kak se spada), samo nemoj neku pretanku. 5.Pazi na PCB maticne ploce 6. Ak mislis da ne mozes sam, trazi nekog spretnijeg da ti pomogne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
e problem je sto sam ja krivo skuzio... stvarno ne kuzkm kak, inace jako dobro vidim ali ja sam zabrio da je srednji DIMM utor na slici... e, a jel ona žica za lot provodi struju?? mislim ako ona spoji pin i ovu molex žicu dali će sve bit ok?? btw. puno hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Da starino ona provodi struju, mislim pa mora, inace bi to mogo napravit i sa sekundarnim ljepilom. I stvarno pazi da ti se ne spoje pinovi na dimm utoru, moras napravit tocno onako kako je tamo napravljeno, samo onako radi kak treba. A sto se helpa tice, nista za to. Rjesit cemo to za sankom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
uspio sam!!! (mislim moj stari...) mislim da je problem bio sto sam krivi pin koristio odnosno krivi DIMM utor... 3.3V here we come |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
...
ček ček a na koliko ti je volta vdd?? 2.0? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Vdd? Iako sam imao mod za to, ali digo sam ga samo na 1,65V. Naravno, ono govno od pasivnjaka moras maknut i stavit bolju pastu i recimo zalmanov pasivnjak. Zadnje izmijenjeno od: dr_epox. 07.05.2006. u 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
imam plavog zalmana... i tebi radi na 250FSB sa 1.65?? (pricam za voltažu vdd-a ne procesora... ono sto mozes birati zmedu 1.6/1.8/2.0) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Premium
|
znaci 250mhz-a na 1.65V???? pa ja nemogu prek 230 ni na 1.8V a moja ploca jos i overvolta... imam rev. 2.2... da te odmah pitam... jer kombinacija sa sempronom koju sad imas puno brža nego prije s athlonom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
probao sam sad i iznad 215mhza vec moram voltazu stavljat na 1.8V... sve je fino namazano keramikom (mali sloj čist da prekrije NB) i na tome je plavi zalman... jos po tome i puse 12cm vent na kucistu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
neznam...ocito moja nejde jako... a najsmijesnije mi je kaj je temp nonstop 11C ovak dok nis ne radim... daj mi sam molimte reci dal je puno brza ova kombinacija koju sad imas sa sempronom nego ona koju si imao s athlonom(koji opce)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() BTW, ta Epoxica je radila na 212MHz max prije zamjene kondezatora. Kada smo ''podebljali'' vrijednosti kondica ploci je ponestalo brojki u biosu : goood : S nekim toolom ploca je isla na 262MHz bez beda!
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
|
...
Citiraj:
to je onda to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
OK lemilica, malo strpljenja i nekih 20-ak kuna! Edit: Kupnja istih je drugi par opanaka i nahodao sam se po ZG-u da bih kupio 20kn kondica!!!
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 09.05.2006. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
|
Citiraj:
a ostatak ces morat skinut sa neke stare ploce kao ja ![]() @zmaj A cuj ovo sad je ipak zivlje(ipak je ovo proc novije generacije), ali ono je "the ploca i mobile TbredB 2200+" to je strasno sta je to moglo. Nabavi si dobar proc i nema sanse da te ekipa sa intelima ljuti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
|
...
Citiraj:
sad je na 2ghz-a(fsb je 216) a jos uvijek nisam mjenjao voltazu...tbred-b 1700+ DUT3C - 1.6V jedino sto me muci je ploča koja ne zeli ici stabilno na 225 a neznam koliko je zdravo staviti ju na 2.0V... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ploca koliko ide ide, tu nemres puno toga, pogotovo ak ti se ne da lemit. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
ma imam i DLT3C ali je zakljucan tak da mi to nikak ne paše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
imate li neku stranicu di je prikazana izmjena tih kondenzatora da bi se povecao FSB?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
a cuj... u meduvremenu sam se dokopao mobilca a ne volim imati neiskoristene komoponente : )) nego... daj ti meni reci, sto mi je ciniti : )) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
Bez uvrede ali ja ti nebi preporucio da to radis bez nekoga tko je to vec radio. Zalemiti zicu za voltmod nije nista prema ovome poslu. Neka ti jednom pobjegne lemilica po PCB-u maticne - GOTOVO! Trebas promijeniti barem 8-10 kondica i to je posao od kakvih sat vremena onome tko zna!
![]() |
#60 |
Premium
|
Kao što jerry kaže, to ti se ne isplati raditi. Najbolje prodaj taj epox i kupi abit nf7 i voziš se na 250 MHz FSB-a bez beda i ikakvih lemljenja, jedino trebaš stavit modani bios. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|