|
![]() |
#31 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Al su mi zvučnici zadnji(ovalni) već montirani na auto, na poklopac prtljažnika...Sad da ih vadim i šarafam u drvenu kutiju i stavljam nazad u auto, ne hvala: wtf : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma okej...pusti sad to ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
![]() Stavio sam posrebrene žice pa je zvuk jako čist ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sam - očekivao si jači bas... a tko ti je kriv kad kupuješ Sony zvučnike... tu si napravio gadan zajeb.. trebao si kupit Pioneer-e ili magnat.. DALEKO kvalitetniji i kapacitetniji zvučnici od Sony-a... frend mi ima u Puntu Pioneerce neke ovale za nekih 500kn, zvučnici se čuju prestrašno.. rekao bi da ima omanji woofer u gepeku.. a pogoni ih također na Pioneerov radio.. bez dodatnog pojačala... a drugi frend ima Sony u autu, iste cijene, također Pioneer radio... ali daleko slabiji, daleko..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
MadModerator
|
Ovisi od auta do auta, o smjestaju zvucnika, kablovima i head unitu. Taj frend sto ima sony mozda ih je smjestio jako loshe, a taj sto ima Pioneer je pogodio polozaj. A mozda su ti sony zvucnici slabiji...ima tu dosta toga sta moze utjecati na zvuk.
![]() |
#37 |
Powered by Ford
Datum registracije: Nov 2004
|
Sada će vam čika Dendy nešto malo pojasnit o akustici u automobilima : roller : Pitanje: kad dođete na neki koncert, da li zvučnici od razglasa stoje ispred vas ili iza vas? Naravno, ispred! Tako se postiže najbolja zvučna slika, jer nemamo uši na leđima već na glavi! ![]() Stoga, kad slažete glazbu za svoj autić, prvenstveno mislite na to da naprijed stavite zvučnike što kvalitetnije, po mogućnosti odvojeni sistem (bas + visokotonac + skretnica) i to bi sve trebalo spojit na neko pojacalo (dovoljno je i dvokanalno sa barem 80w rms po kanalu). Sto se tiće stavljanja zvučnika odozada, možete staviti i obične koaksijalce tek toliko da vam popuni zvuk odozad, a ako imate preferencija za bas u velikim količinama, onda svakako subwoofer sa adekvatnim pojačalom. Nadam se da sam pomogao bar malo! ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Zvucnici super rokaju...tresu se retrovizori kad ih nafrljim ![]() Al ja sam navikao na jak bass zbog woofera kojeg imam doma, a to su dvije različite stvari, ovu su ipak full range zvučnici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
bez zajebancije, frend mi ima u autu neki Aktivni woofer - nema potrebe za vanjskim pojačalom. i radi super, nije neki ekstremni broj W, ali super radi, ima taman lijep zvuk u autu. a isti taj prijatelj je imao prije neki woofer od nemam pojma koliko 800-1000W u kompresioonoj kutiji,i još nabavio "test" cd sa zvukovima koji se koriste na DB natjecanjima.. sjeli mi unutra, i razvalio luđak, bili smo unutra par minuta, isprobavali više "zvukova".. a kad smo izišli van, rigalo mi se, i bila mi muka u glavi... NIKAD više.... : bonker : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Džabe si krečio!
|
Evo stavio sam prednje...Sad sam glup : bonker : Prednji zvučnici od 13 cm u vratima se čuju bolje i kvalitetnije od ovih ovalnih mrcina iza: stoopid ...Bez zajebancije...Valjda zatu što su "u rupi" od vrata pa tuku fini bass...A ovima je gepek prevelika rupa... Kad stari dođe sa posla onda poslikam situaciju..., fotić je kod njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Sjednem u auto, a kad je nafrljio ziku, mislio sam da u sjedalima ima ugrađene masažere : nuts : : nuts : ne fakat, za takav auto , koji je malo manji, ovi su zvučnici preeeeezakon :clap: :clap: :clap: bravo fischer , dobra posao :clap: :clap: :clap:
![]() |
![]() |
#43 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
al može to i puno boljee ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
MadModerator
|
Citiraj:
Zadnji ti ne rade nit na 50%... jer za njih ti treba neko pojacalo od barem 75-80W RMS-a po kanalu da rade na punom kapacitetu, a jos bolje bi ih bilo staviti u kutiju. Ako ih neces stavljat (jer je kutija ipak malo prevelika), onda si kupi neki woofer od 30cm (dosta ti je i neki od 250-300W RMS) i neko pojacalo sa 2kanala za njega (isto oko 250W RMS), stavi ga u kutiju i uzivaj. A kutiju za woofer mozes napraviti od fibera kakvu hoces, pa ti sjedne lijepo u gepek i zauzme manje mjesta (al ces imat malo losiji zvuk). Ako ti se da zajebavat sa tim, odi negdje di ima kupit mediapan (MDF) i uzmi ga koliko je dovoljno da napravis kutiju dimenzija 24x30x15, i kad ju napravis spoji to na liniju u kuci pa vidi kako svira.
![]() |
![]() |
#46 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja u autu imam napred u vratima 2x rockford fosgate i 2x visokotonce isto rokford fosgate. Otraga imam u vratima blaupunkt dvosistemce. Grmi ko blesavo. Sad stedima za alpine CD player za auto. I uopče ne vidim potrebu za stavljanjem zvučnika otraga. Bacanje love. Stari ima 10 komada serijski u autu. Mislim da je BOSE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
A sto se tiche mjuze. Mislim da je idealno rjesenje 2 jaca zvucnika na ploci (osim Sony-ja jer ima slab bas,bar po mom iskustvu) . Ako zelis da bas ROKA po ledjima ,onda ti sub ne gine. P.S. Jednom sam cuo Infinity zvucnike ovalne u golfu 2. Jeeeebote kako su se dobro chuli na Alpine cd-u. Prije je imao JBL i zamjenio za Infinity. Odlican potez. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
kaj se tice zvucnika otraga, ovisno o autu tj gepeku moze se dobit krasan dubok bas bez suba ali opet treba se malo potrudit ako netko ima iza ovalne rockye probaj to poslusat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Džabe si krečio!
|
Dakle, evo stanje situacije. Otvoren sam na sve savjete i komentare... ![]() Naprijed u vratima su gore spomenuti kenwoodovi 13 cm zvučnici koji odlično obavljaju svoj posao i zadovoljavajuće su snage. Vrlo kvalitetan zvuk, uz odličan bas koji magu pružiti. Dakle, tu sam shvatio da nije sve u veličini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() {slikao sam sad u mraku, nemojte mi zamjeriti na lošim slikama} A ovo iza me muče... ![]() Iako fino sviraju, osjeti se da to nije to i da to nije njihov full kapacitet...A to je kolko sam skužio zbog lošeg položaja (govorim zapravo o bass-u). ![]() ![]() Imate dakle kakve ideje kako da sredim stvar sa zadnjima? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Kupljeni su u sloveniji. Nemam pojma kolko su koštali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
ak ti se da zajebavat pukni ih na dasku dimenzija police i hiti za probu u auto, meni se pokazalo super pa sam preradio policu isad mlati ko mutavo obrati pozornost da se neki zvucnici montiraju NA podlogu a neki ISPOD podloge, sigurno znas ali pogledaj i +/- na zvucnicima ak ide u krivom smjeru nemas kaj ocekivat hehe ne vidim nigdje pojacalo, ak to tjeras bez pojacala nema pomoci........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Džabe si krečio!
|
+/- sam dobro spojio ![]() A ovo za dasku...A niš, sad bar znam pa ako ću imat viška vremena jedan dan...bumo vidli ![]() A neznam što ću uopće dobit sa pojačalom...I ovako može jako glasno tamburat ![]() ![]() Hvala na savjetima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
sva svoja pitanja,nejasnoce il slicno pitaj na ovom forumu http://cice.com.hr/ mislim da su oni najjaci domaci forumu za muziku i unutrasnjost automobila |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|