|
![]() |
#31 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#32 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
veliki otvor blende = mali F broj npr. 2.8 mali otvor blende = veliki F broj npr. 16 prvo koristis kad zelis dobiti ostar predmet koji slikas i zamucenu pozadinu, a drugo kad zelis da je cim veci dio fotke ostar. Naravno sve ovisi o svjetlu , odnosno da li brzina okidanja moze pratiti otvor blende a da ispadne dobra expozicija: cheers2
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Olympus po meni nije dobar digitalac. koliko god sam ih probao, nisam bio sretan... Canon je na području digitalne fotografije no.1, a sve ostalo je daleko iza njega... drugi se guraju nekim fantazijama kao što su XX inčni displayi, ali u ostalom kaskaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#39 | |
Moderator
|
Citiraj:
Možeš malo pojasniti svoju tezu zbog čega su lošiji ili bolji. : stoopid
![]() |
![]() |
#40 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#42 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
imam slike kao dokaz... to je moje mišljenje. Samo želim reći da je Canon u istom rangu cijene BOLJI od Olympusa. ja ga jebem kad ja sa svojim canonom A60, sa 2mpixela, radim ljepše i BRŽE fotografije od Olympusa sa 3.2mpixela i Olympusa sa 5mpxile.. ovaj sa 3.2 je bio ("mju" 300 digital ![]() da ne govorim o Sony-u. ne znam oznaku, ima valjda 2.5" ekran,isto skup ko petra kajgana, i s njim je nemoguće, barem ja nisam uspijevao uslikati auto u brzini... jer okidač ima "zadršku" ili kako već da objasnim.. iako "fokusiram" i čekam trenutak da okinem, i kad stisnem - opet kasni... na CANON-u se to NE DEŠAVA, jednom kad je fokusirao, u treptaj oka okida... Svima bih preporučio IXUS seriju od Canon-a, to je automatika, ali su aparati JAKO dobri, odlične kvalitete slike, a dimenzijama su totalna šminka... također sam slikao sa IXUSom 40 i prezadovoljan sam bio.. fale mu manualne postavke, ali i bez njih radi jako dobro.... imam na hardu milion slika... od svakakvih aparata... to mi je jedino mjerilo... i ne bi pričao da Olympus nije dobar da ih nisam vidio u radu, probao, i vidio fotografije... : cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ej, nemojte se sad "poklat" oko toga koji je fotkač bolji. Ionako dobar dio rezultata ovisi o osobi iza tražila. Ipak, generalno gledano, tvrtke koje su i prije pojave digitalaca proizvodile fotoaparate, ostaju i danas u vrhu. Velika većina profesionalaca rabi Canon u rangu DSLR-a. Ostatak u Compact klasi je ionako spoj ccd-a i optike. Fuji i Canon rade svaki za sebe svoje ccd chipove dok ostali dio tržišta uglavnom pokriva Sony. Kako je koji proizvođač spojio ccd, optiku, ergonomiju i razne mogućnosti podešavanja, ovisi o pristupu i tržišnoj filozofiji kompanije. Osobno, koristim Fuji S 7000 i uspio sam napraviti mnogo dobrih fotki ali i onih koje samo autor može voljeti. Puno puta je stvar koncentracije, dobrog podešavanja i svjetla. Tek kad fotkaš u RAW-u vidiš koliko si bolje mogao podesiti postavke svjetla i ekspozicije, pa to doradiš u PS-u i eto rezultata.
![]() |
#45 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Bitnije im je da imaju tu sliku a ne dal je 20% bolje od one koju su napravili. Druga stvar je za one sa dugogodišnjim iskustvom kojima je autmatika nepotrebna stvar na fotiču. ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nisam ih ničim obrađivao, ovo je direkt sa fotića, i još je smanjena reza.. Treba ih još obradit malo.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|