Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2006., 21:56   #31
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor nicko_029
ma 7600GT je losa....128 bitna sabirnica....
Nekako mi se ATi omilio u zadnje vrijeme, ali ako nV partneri izdaju 7600GT za AGP, lako bi moglo biti da mi to bude zadnja kartusa na ovom stroju... stvarno sam ostao iznenadjen performansama 7600GT i moje je misljenje da je kartica odlicna (sto se performansi tice). Brza je od 6800GS! : flyingey :clap:
Ipak, kada malo pogledamo... mema na 1400DRR (700MHz) daje sasvim pristojan bandwidth cak i na 128bit sabirnici (sjetimo se da je to otprilike jednako bandwidthu kojeg je imao Radeon9800Pro, 6800LE/nonGT itd.)
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2006., 10:25   #32
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Pošto se u ovom topicu radi o performansama 7900GTX onda ću samo to malo prokomentirat.Već se mjesec dana priča o tome kak nVidia neće skinuti krunu ATi-u. Nakon pročitanih cca 20 review-a (sve sam pročital koje sam nočas našel), to je nažalost točno. (nažalost jer sam nVidiot). Ali pošto je kartica pozicionirana na 500$ mislim da ipak daje veći "bang for $" nego XTX. Mene je osobno kartica ugodno iznenadila jer nisam očekival da će se tolko približiti XTX.

S druge strane IMO najbolje kaj se trenutačno može kupiti (će se moči) je 7900GT. Kartica nadjačava 7800GTX i X1800XT za cijenu 7800GT. Bilo bi idealno kad bi Palit ili Gainword napravili Blitz/Bliss edition ovog čipa. To bi bil definitivno best buy!

Oglas
Staro 10.03.2006., 19:21   #33
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
7900GTX nije skinuo X1900XTX... ali kartica se ponasa tocno onako kako sam ja ocekivao da ce se ponasati. XTX je znacajno nadjacava najvise u "shader intensive" aplikacijama, barem koliko sam ja vidio. Sto je i logicno ako znamo kakav je odnos shader pipeline-ova kod ta dva chipa.

Ono sto mi se generalno svidja kod nVidia-e je to da su se ocito orijentirali na to da obuzdaju pretjerano zagrijavanje chipova i to mi je Jer vec mi je pun kufer toga da mi komp sa stock coolerima zvuci k'o mlaznjak ili, u boljem slucaju, k'o usisivac.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno