|
![]() |
#31 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ipak, kada malo pogledamo... mema na 1400DRR (700MHz) daje sasvim pristojan bandwidth cak i na 128bit sabirnici (sjetimo se da je to otprilike jednako bandwidthu kojeg je imao Radeon9800Pro, 6800LE/nonGT itd.)
![]() |
![]() |
#32 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Pošto se u ovom topicu radi o performansama 7900GTX onda ću samo to malo prokomentirat.Već se mjesec dana priča o tome kak nVidia neće skinuti krunu ATi-u. Nakon pročitanih cca 20 review-a (sve sam pročital koje sam nočas našel), to je nažalost točno. (nažalost jer sam nVidiot). Ali pošto je kartica pozicionirana na 500$ mislim da ipak daje veći "bang for $" nego XTX. Mene je osobno kartica ugodno iznenadila jer nisam očekival da će se tolko približiti XTX. S druge strane IMO najbolje kaj se trenutačno može kupiti (će se moči) je 7900GT. Kartica nadjačava 7800GTX i X1800XT za cijenu 7800GT. Bilo bi idealno kad bi Palit ili Gainword napravili Blitz/Bliss edition ovog čipa. To bi bil definitivno best buy! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
7900GTX nije skinuo X1900XTX... ali kartica se ponasa tocno onako kako sam ja ocekivao da ce se ponasati. XTX je znacajno nadjacava najvise u "shader intensive" aplikacijama, barem koliko sam ja vidio. Sto je i logicno ako znamo kakav je odnos shader pipeline-ova kod ta dva chipa. Ono sto mi se generalno svidja kod nVidia-e je to da su se ocito orijentirali na to da obuzdaju pretjerano zagrijavanje chipova i to mi je ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|