|
![]() |
#31 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
cmd - ipconfig /all ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam tu kasdu i bila je podesena tj jos je podesena na bridge...ali je problem sto sestra na lapu ima Vistu i nece uci u modem preko 192.168.1.1 ( molim bez glupih odg makni vistu ,vista je sranje itd...) E sad kako da udjem u njega i kako da ga podesim na router nacin posto su uszeli max TV ( probao sam preko bridge moda i max tv radi ali bi ja router nacin da nemora sestra palit net da bi oni mogli gledat tv ujutro..) thx
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
List of live CDs |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Uspješno riješen problem - KASDA u router modu
Nakon dosta potrošenog vremena i živaca uspio sam iskonfigurirati Kasda router (KD318-MUI) da stvarno i radi kao router i da dozvoljava istovremeno spajanje 2 računala na internet. Pa da sad samo ne konstantiram kao neki na ovom forumu: "Wow, uspio sam iskonfigurirati!", a bez da pomognu i ostalima probat ću nadrobit sve ukratko kako je podešeno. Mrežne kartice: Local Area Network -> Properties -> Internet Protocol (TCP/IP) Properties -> Iako nekima navodno radi ako označe "obtain IP address automatically", kod mene nije bio takav slučaj i to nije radilo čak niti u bridge modu te sam podesio kako slijedi. IP address: 192.168.1.6 na jednom,a 192.168.1.8 na drugom računalu. (iz nekog razloga kad su zadnje znamenke bile 2 i 4 stvar nije funkcionirala, dapače profunkcioniralo je tek nakon promjene na 6 i 8) Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 Preferred DNS server addresses: Preferred DNS server: 192.168.1.1 Alternate DNS server: 195.29.149.196 (radi se o T-com serverima, za ostale se informirajte na netu) zatim podesimo i treći tako da kliknemo na dugme ispod, tj. Advanced, tab DNS i dodamo treći kao: 195.29.149.197 (radi se o T-com serverima, za ostale se informirajte na netu) paziti da redoslijed bude točno ovakav. zatim poklikati OK i to je to što se tiče mrežnih kartica. Krećemo na konfiguriranje routera: Podesiti stvari kako je objašnjeno u uputama KASDA aDSL modem s Carnetovih stranica (u google "Carnet kasda" i prvi link je pravi). Možda bi ga bilo dobro i ressetirati prije nastavka. Pripaziti da se isključe opcije "Enable Quality Of Service" i "IGMP multicast". Također obavezno točno iskonfigurirati sve kako je napisano na 11 str. tog priručnika. A sad, kao kod pripremanja nekih kolača, pustite da malo odstoji (cca 2 min), nakon Save/Reboot. I uz malo sreće stvar će proraditi. Samo da napomenem svoj slučaj, cijela ova stvar nakon što je iskonfigurirana nije radila. Proradilo je tek nakon što sam izmjenio IP address mrežnih kartica kao što sam naveo na početku. Također neka vas ne zabrinjava ako vam stvar radi, a u Diagnostic Testu routera (str. 12 priručnika), zadnja 2 (Ping) testa su "Fail". To nije problem, kao što ćete saznati kliknete li na Help desno od Fail-a. Svi ostali testovi trebali bi biti "Pass" (osim USB Connection, ovisno o podešenju). E još par stvari koje meni osobno nisu bile jasne, a volio bi da ih je netko ipak naveo. Dakle, sve do nedavno spajao sam se kao i većina nesretnika preko Kasde u bridge modu, tj. istovremeno je samo jedno računalo moglo na net. Prvo se naravno vršilo spajanje na Kasda "router", a zatim se radila konekcija ručno napravljena preko Create new connection s upisanim username-om i passwordom. U slučaju da ste uspješno izvršili preobrazbu Kasde u router, ovu drugu konekciju slobodno možete obrisati, jer vam više netreba. Računala su spojena na inernet čim su uspješno spojena s upaljenim routerom i nikakvo dodatno spajanje nije potrebno. Jedina je mana što više neznate količinu prometa koju ostvarujete po konekciji, ali i to se valjda da riješiti dodatnim programima ili povremenim pregledom korisničkog računa. U nadi da sam ovim pomogao barem jednom nesretnom vlasniku Kasde, Lijep pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|