|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
nema zonealarma niti firewalla - iskljuceni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
start>run>upisi msconfig>kartica sevices>nadji internet connection firewall/internet connection sharing i makni kvacicu i restart. mislim da na sp2 toga njema, samo iskljuci (ako vec nemas) windows firewall |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
ok i l ll try...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
iskljucio sam i probao ali NISTA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
krenimo prema blesavijim stvarima, nadam se da su u istoj workgrupi. meni je pomoglo kad sam isao nte.setup wizard reci tip mreze other, a kasnije da ta mreza nema internet konekciju, makar ja na tom kompu imam. isto vrijedi i za drugi komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
ma meni je bilo isto sranje vec jedanpup i rjesio sam na neki blesav nacin (naravno vise se ne sjecam kako) mislim preko wizarda i disketa (ornuo samo postupak umjesto prvo da sam kreirao disketu na A kompu ja krenuo od B) i upalilo je ... WINDOWZ grrrrr ali vise na pali .... ma nema veze svejedno ce biti format ubrzo a mislim da cu s drugim win rjesiti to .... POZDRAV p.s naravno u istoj su workgrupi |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
®
|
ja sam sve to napravio u my network places vidim samo sebe ,ali ne i drugo računalo u chem je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
nemam pojma iskreno..ni sam ne kuzim |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
evo ja rjesio...ponovo digao win na kompovima i bez problema napravio merezu a zatim ODMAH i IMAGE ( da nemam vise zajebancije) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
sto se tice mreznih ...nije stvar u jima (kod mene) jer sada radi a i prije je radilo mislim da je stav u sigurnosnim postavkama win (nisu iste werzije XP-Pro SP2 bile instalirane na oba koma) |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
2 stvari kod sheranja: 1. Ostavite Simple file sharing (My Computer>Tools>folder Options>View u Advanced Settingsima oznacite simple file sharing ako vec nije oznaceno), 2. Control Panel>Administrative Tools>Local Security Policy>Local Policies>Security Options tu nadjete Accounts: Guest account status njega stavite enabled. To je to, sharing bi trebao raditi u oba smjera ukoliko na oba ili na vise racunala budu takve postavke. Jos jedna stvar, najbolji nacin pristupa drugom racunalu je direktnim upisivanje IP adrese ili imena racunala, a ne preko My network Places koji radi ko govno. Znaci Start>Run ili u bilo kojem prozoru u address bar-u \\xxx.xxx.xxx.xxx gdje su x-evi briojevi ip adrese, ili \\imeracunala . Probavao sam 100 nacina sheranja, ovaj je najjednostavniji i najbolje radi. Sa classic nacinom sheranja potrebno je postavljat permissione, i pravit accounte na kompu sto ja smatram jos vecim sigurnosnim propustom nego da se jednostavno upali simple file sharing. Ako imate malu kucnu mrezu sa nekoliko kompova necete imati nikakvih problema, ali ako se zelite zastiti na povecem LAN-u, jednostavno nakon prebacivanja potrebnih fajlova na drugi komp, gasite file shering. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
The Zappa
|
Hvala weedos. Trebalo je samo na drugom računalu namjestiti postavke u Administrative tools. Baš kako si napisao. Sad radi. Veliko hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|